2021. szeptember 9., csütörtök



Penelope Ward: My ​Skylar - Drága Skylar | Blogturné Klub ajánló

 

 

Ez a helyzet az igaz szerelemmel. Újjá tud születni a hamvaiból, mert a forrása elpusztíthatatlan. A felszínéről darabok törhetnek le és veszhetnek el, de ha az ember elég szerencsés ahhoz, hogy megtalálja, és újra összerakja, akkor végül erősebb lesz, mint valaha.

 




Ő volt a legjobb barátom, de titokban epekedtem érte.

 

Egyik dolog jött a másik után, ami elválasztott bennünket, így félelemben töltöttem az elmúlt évtizedet, hogy örökre elveszítem Skylart. Először jött a rák, amit túlélt ugyan, ám azután elmondhatatlan dolgokon ment keresztül miattam. Ezért elhagyta a várost. Éveken át azt hittem, hogy nem láthatom soha többé.

 

De most visszatért… és egy másik pasassal él.

 

Nem érdemlem meg mindazok után, amit átélt miattam, de nem tudok nélküle élni. Ez az utolsó esélyem, mert élete legnagyobb hibáját készül elkövetni. Látom a tekintetén, hogy nem szereti. Még mindig engem szeret… éppen ezért kell megállítanom, mielőtt túl késő lenne.

 

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: My Skylar

Eredeti megjelenés éve: 2014

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

416 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635617166 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

 

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

 

Side story: Jake megadja magát + Jake Understood

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

  

A regény Skylar és Mitch soha el nem múló, lassan szerelemmé váló barátságáról szól, ami néha ugyan megszakad, amikor eltávolodnak egymástól, de mindig ott van a szívükben. A prológusban találkozunk a felnőtt Mitch-csel, akiről kiderül, hogy egy ideje hetente egyszer kukkolja régi barátnőjét, Skylart, aki békésen éli unalmas életét - az új pasijával! Nos, egy nap bizony lebukik a kukkoló... de a történet mégis azzal folytatódik, hogy 15 évet visszaugorva az időbe végigasszisztáljuk Skylar (10) és Mitch (11) első találkozását, majd összebarátkozását. Aztán eltelik 5 év, és megismerjük az újra egymásba botló, vágytól fütőtt kamaszokat, akik vonzódnak ugyan a másikhoz, mégsem merik tönkretenni a barátságukat. 

Képbe kerül egy szűkszavű kékhomlokú amazon papagáj, pár meghiúsított randi, egy nem várt fordulatot hozó őszi vásár, de végül őszintén bevallják egymásnak az érzéseiket, és azt gondolhatnánk, hogy nyugodt évek várnak rájuk, de Skylar rákja és a főiskola bekavar a dolgoknak...

  


Szerintem…

 

Számomra ez a történet egy igazi érzelmi hullámvasút volt, amiről elég nehezen szálltam le, pedig előtte komoly olvasási válságom volt. Ez a történet, Skylar és Mitch barátságának és szerelmének a története mégis odaszögezett az olvasófotelbe, mert egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet! Letehetetlen!

Miután elolvastam, csak ennyit írtam le a papír szélére: Wow, ez a könyv... wow! Lehengerlő! És valóban az, hiszen már a cselekmény is érdekes ezzel a múltba visszavezetéssel, majd néhány évenkénti újboli egymásra találással és elszakadással, de a főszereplők és a mellékkarakterek egészen új szintre emelték a történetet. Skylar és Mitch abszolút passzoló páros, akikért az elejétől odáig voltam, de Mitch legjobb barátja, a fergeteges ötleteket bedobó és rendkívül szarkasztikus szövegű Davey is az egyik kedvencemmé vált olvasás közben, ahogy ahozzá hasonló barátnője is. Nagyon szimpatikus volt Nina, akivel Skylar kezelése idején ismerkedtünk meg, és csíptem a perverz humorú Jake-et is, Nina kedvesét. (Eléggé megdöbbentem, amikor kiderült, hogy kettejüknek külön duológiájuk van!) 

  

 

– Na! Tudod, hogy csak viccelek veled. Megígértem, hogy jó leszek.

– Értelek – mosolygott.

Elindult kifelé.

– Hacsak nem szeretnéd, hogy rossz legyek. Abban is benne vagyok – szóltam utána az ajtófélfának dőlve.

– Szia, Mitch! – fordult hátra elvörösödve egy pillanatra.

 

 

Nem csak a cselekmény és a karakterek jól sikerültek, de az S+M szerelmét akadályozó tényezők és bekavaró alakok is jók voltak. Borzasztóak, néha nagyon felbosszantott egy-egy esemény vagy történés, de ezek miatt vált a történet ilyen csavarossá és összetetté. (Persze ettől még simán agyoncsapnék pár gazdag emberkét péklapáttal...) Negatívumként egyetlen klisét emelnék ki, ami engem halálra idegesített... Enyhén spoileres: Skylar a fejébe veszi, hogy Mitchnek jobb nélküle, mert (...), és ezt eltitkolva megszakítja a kapcsolatot a fiúval. Az egész egyébként full át-, illetve megbeszélhető lett volna, csak annyit ért el a leányzó ezzel a húzásával, hogy pár évvel kevesebb időt töltött a szerelmével együtt, holott amúgy is elég limitált a Földön eltöltött időnk... Haragszom az ilyen felesleges, mondvacsinált problémák kieszelőire. 

  


Összességében

 

Imádtam Skylart, imádtam Mitchet, imádtam a közös történetüket! Ez egy nyers, őszinte, megható, humoros és szerethető történet két egymásnak teremtett emberről. Csodás élmény volt követni a fejlődésüket, a felnőtté válásukat, végigasszisztálni a rossz döntéseiket, és velük örülni a jó pillanatoknak.

Alapból imádom a szókimondó, tetkós pasikat, de Mitch egy igazi könyves álompasi szerintem. Nagyon csíptem Skylart, de párszor úgy nyomtam volna egy barackot a fejére annak a kis butusnak... 

 

Értékelés: 5

 

Side story? A My Skylar – Drága Skylar önálló regény, de kapcsolódik a Jake Undone – Jake megadja magát történetéhez, amit ezután a regény után mindenképpen el szeretnék olvasni, mert érdekel Nina és Jake története is.

 

EXTRA: Kedvcsináló idézetek (TOP 10)


Kinek ajánlom?

 

A romantikus és erotikus történetek rajongóinak mindenképpen, főleg azoknak, akik szeretnek fiatalkori románcból kialakuló láv sztorikat olvasni! 

 

Kedvcsináló idézetek:

– Nem tudom, mi lesz velünk, és utálom, hogy nem rajtam múlik. Mindössze el akartam tölteni veled egy kis időt a legjobb helyen, amit csak el tudok képzelni. Amikor beteg voltál, sohasem fogom elfelejteni, mit mondtál nekem arról, hogy hol lennél boldog: egy óceánra néző olvasósarokban. Amint megláttam a neten, hogy ebben a házban van egy ilyen, magasról leszartam, mennyibe kerül. Tudtam, hogy ezt kell megszereznem neked.

A falnak dőlve feltette a lábát az ölembe, és behunyta a szemét. Aztán kinyitotta, hogy kinézzen a távolban összecsapó hullámokra.

– Nem tudom, mit mondjak. Úgy érzem, hogy nem érdemlem meg ezt.

– Magamnak is szántam – néztem ki az ablakon. – Emlékszel, nekem mi volt a képzeletbeli kedvenc helyem?

– Bárhol, ahol én vagyok – bólintott.

– Csak veled akarok lenni, még ha csupán egy pár napra is – szorítottam meg gyengéden a lábszárát. – Semmi elvárás nincs, oké? Kérlek, ne aggódj emiatt! Szeretném, ha jól éreznéd magad.

– Láttál valami érdekeset? – nézett hátra rám, miközben benyúlt a konyhaszekrénybe csészékért.

– Hmm?

– Amíg odakint voltál.

– Azt, hogy még mindig ráharapsz az ajkadra, amikor összpontosítasz valamire – kuncogtam.

– És?

– Sokáig mosolyogsz magadban, miután nevetsz azon, amit a tévében láttál.

– Még valami?

– A tetőtökre ráférne egy javítás.

– Hűha… hívd a 06-80-KUKKOLÓ telefonszámot díjmentes lakásfelújítási tippekért – villantott rám egy kis mosolyt, amit viszonoztam, és kezdtem lenyugodni.

– Szerinted segített nekem valaha abban, hogy túllépjek rajtad, hogy egy másik nőbe dugom a farkamat? Sohasem segített, és nem is fog, Skylar. Neked segít?

– Az, hogy egy másik nőbe dugjam a farkamat? Még sohasem próbáltam, de ezen a ponton talán fontolóra kellene vennem harmadik lehetőségként.

Megrázta a fejét, és összerezzentem, amikor közelebb lépve az arcomra tette a kezét.

– Hogy csinálod ezt, hogy mindig megnevettetsz egy olyan pillanatban, aminek kibaszottul komolynak kéne lennie?

 

☆☆☆
Nem saját képek. My ​Skylar - Drága Skylar Pinterest tábla

My Skylar a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg a nálunk is nagyon népszerű szerző Penelope Ward: My Skylar - Drága Skylar című regényét, mely egy gyerekkori barátságból kialakuló gyönyörű, de viszontagságokkal teli szerelem történetét meséli el.  Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

  


Nyereményjáték:

 

A regény egyik nagy poénja a Bőgős Orgazmus nevű koktél, természetesen nem fedjük fel honnan ered a név, a könyvben megtaláljátok. Viszont a játékot a koktélokhoz kötjük! Minden állomáson kiemelt betűkből kell összeállítani egy-egy izgalmas koktélnevet, ezt írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

a Rafflecopter giveaway

 


 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése