2021. november 14., vasárnap



Teagan Hunter: I ​Wanna Text You Up - Kattanj rám! (Légy merész 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

   

 

– Caleb Mills, akarsz engem?

– Mit értesz akarás alatt?

– Meg akarsz fektetni? Mert azt hittem, a nincs kamaty-szabályt már megbeszéltük!

Vadállatian elmosolyodik.

– A te kedvedért kivételt tehetek, ha benne vagy!

Lenyelem az ordítva kikívánkozó igent, mert tudom, hogy csak viccel. A szememet forgatva tolom odébb a vigyorgó fejét.

– Álmodozz csak, haver!

 




A lakótársam… és a legjobb barátnőm exe.

 

Amikor kitettem a LAKÓTÁRSAT KERESEK-hirdetést, legkevésbé őrá számítottam jelöltként. Ő az utolsó ember a világon, akivel önszántamból összeköltöznék.

 

Mégis lakótársak lettünk. Biztos menni fog kínos jelenetek nélkül, részemről azon leszek. Szó sincs a minden egyes véletlen érintéssel erősödő vágyról, nem önt el melegség, amikor fordítva veszi fel azt a hülye baseballsapkát, és eszünkbe sem jut flörtölgetős SMS-partikat csapni.

 

Nem kezdhetek ki Caleb Millsszel, hiszen a legjobb barátnőm exe. Ilyet nem szabad tenni. Ugye? Delia és Zach története után Caleb és Zoe derűs és pikáns történetébe is megéri belefeledkezni.

 

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: I Wanna Text You Up

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

448 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633990766

Fordította: Szabó Krisztina

Texting sorozat:

1. Let's Get Textual - Légy merész!

2. I Wanna Text You Up - Kattanj rám!

3. Can't Text This

4. Text Me Baby One More Time

5. Textin' Up My Heart

 (befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

A regény az első részben megismert Delia legjobb barátnőjének és exlakótársának, Zoe-nak (E/1) a szemszögéből meséli el, hogy miként lelt új lakótársra egy dögös, szőke srácban, aki pechjére Delia expasija, és mint olyan: tabu. Az előző részben a főszereplők nem ismerték egymást, ám itt Zoe és Caleb találkoztak már korábban. A lakótársi ismerkedés mégis anonim módon zajlik, ugyanis Zoe egy ’i need a robin’ e-mailcímről bevonzza a ’the mr edward nigma’ e-mailcímű érdeklődőt, és bár hamar összekapcsolódnak a Batman-es poén alapján, mégsem azonnal adja ki a lakást ’Edwardnak’. Persze a személyes találkozó érdekesen sül el, és Caleb sikeresen a flúgos művészcsaj új lakótársa lesz.

 


Szerintem…

 

Nagyon imádtam olvasni Zoe és Caleb történetét, bár nem előzte le a szívemben Delia és Zach megismerkedésének történetét. Attól nem tartottam, hogy nem fogom szeretné Zoet, hiszen már az első részben is csíptem ezt a nagyszájú, bulizós, enyhén flúgos némbert, de Caleb se sokkal marad el tőle dilinyósságban!

Ugyanakkor Caleb érdekes karakter, mert olyan jó kisugárzása van, azzal a lazasággal létezik, mint akinek csupa napfény az élete, ám közben ott vannak a titokzatos vasárnapi útjai, a rengeteg munka, amit elvállal, hogy eltartsa magát, és kapunk egy-két utalást a nem éppen vidám múltjára is. Szerettem, hogy mennyire korrekt módon megmondja, hogy nem akar beszélni a dolgairól, nem hazudozik és nem terel, ha Zoe érdeklődik. A történet nagy részében elcicáznak egymással, mindenféle humoros üzenetet váltanak és néha elugranak bevásárolni vagy bulizni, szóval igazi nyári, lightos romantikus regény, amit télen a paplan alá bekuckózva is olvashatunk, hogy megmelengesse a szívünket.

  

 

– Szemérmes szépfiús imidzs? – nevet. – Ez mégis mit akar jelenteni?

– Tudod te azt! – állok fel, és a hűtőhöz lépek. Előveszem a narancslevet, és ismét megtöltöm a poharam. A pultnak támaszkodva belekortyolok, és vállat vonok. – Ellenállhatatlan kék rajzfilmhős-szemek, szőke, göndör haj. Az a gödröcske az álladon. A tested. Ráadásul úgy mosolyogsz, mintha cukrot osztogatnál Halloweenkor. Ezen kívül fogalmad sincs, mennyire dögös vagy, plusz lelked mélyén kocka is! Szép kis egyveleg!

 

 

A történet igazából Zoe és Caleb összecsiszolódásáról, majd egymásra találásáról szól, nagyon minimális drámaisággal dolgozzák fel, majd engedik el a múltbéli traumáikat, hogy egy szebb, közös jövőt építhessenek maguknak meg a macskájuknak, Zokninak, aki irtó édes mellékszereplője volt a sztorinak!

 


Összességében

 

Imádnám, ha Caleb Mills-ek rohangálnának a világban, ugyanis valamiért odáig vagyok a nagyon kocka, főzni tudó, macskatulajdonos, lökött üzeneteket küldözgető, szórakoztatóan flörtölő baseball sapis srácokért. Persze az olyan konyhafelgyújtogató, ám finom sütiket sütni tudó, sorozatfüggő, trash kajákat zabáló művészlelkeket is imádom, akik képesek havonta elmenni a Rocky Horror Picture Show musical éjféli vetítésére, és részt venni az ottani őrületben!

Nagyon jól esett most ez a történet, imádom, hogy szinte végig vigyorogva olvashatóak csak az írónő regényei. Várom a többi részt!

 

Értékelés: 4,5


 

Érdekel a sorozat többi része? NANÁ! Nagyon szerettem az első részt, és a második is rendkívül szórakoztató volt, hogy a szimpatikus párosokat ne is említsem, szóvel igen, érdekel a többi rész!

 

Kinek ajánlom a regényt? Kinek nem?

 

A humoros romantikus regények rajongóinak ajánlanám elsősorban, akik nem csupán egy szép szerelmes – és némileg erotikus – sztorira vágynak, hanem szeretik a vicces párbeszédeket, szórakoztató szituációkat is!

 

Kedvcsináló idézetek:

Hasán egy vízcsepp gördül le. Lassan, lassan, majd felissza a törülköző. De követtem volna az útját még tovább is!

– Zoe?

Caleb hangja felriaszt, és a szemébe nézek. Érzem, ahogy ég az arcom a fejembe pörgő gondolatoktól.

Nem tetszik a lakótársam. Nem és nem!

– Öltözz már fel, Caleb!

– Félsz, hogy rögtön rám veted magad? – vigyorog.

De még mennyire.

– Meg a frászt!

– Csak nem hazudsz?

Dehogynem.

– Dehogyis!

Én: Tegnap éjfél körül hallottalak, amikor megjöttél a rejtélyes vasárnapi programról. ILYEN közel voltam ahhoz, hogy köszönjek, de nem akartam, hogy lásd, miben alszom. Örülök, hogy távol tartottam magam!

Caleb: MEZTELENÜL? Csak nem meztelenül alszol?

Én: Szeretnéd tudni, mi? ;-)

Caleb: Őszintén? Igen.

Én: MELLÉKLET LETÖLTÉSE

Caleb: Fogszabályzó és éjszakai arcpakolás? Ó, csillapodj, háborgó szívem!

Én: Nagyon szívesen! Meg is tarthatod a képet későbbre!

FELADÓ: ineedarobin@gmail.com

CÍMZETT: themredwardnigma@gmail.com

TÁRGY: Re: Rendben

Helló Edward!

Szuper, randi ott!

 

FELADÓ: ineedarobin@gmail.com

CÍMZETT: themredwardnigma@gmail.com

TÁRGY: WTF

NEM ÚGY ÉRTETTEM, HOGY RANDI! Nem kettyintünk, emlékszel? Ebbe a lépesmézbe nem mártod a pácikádat, FOGTAD?

 

FELADÓ: themredwardnigma@gmail.com

CÍMZETT: ineedarobin@gmail.com

TÁRGY: FOGTAM

Úgy érted, nem márthatom a ropimat a nutelládba? Nem nyithatom meg Mordor kapuit Gandalf varázsbotjával? Nem mardekárkodhatom be magam Titkaid Kamrájába? Nem küldhetem e-mailemet a spameid közé?

Ejnye már, akkor csak közöld, hogy rögtön alálősz az egész bulinak!

U.i.: IGEN, MEGÉRTETTEM.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Pinterest tábla: Let's Get Textual series

I Wanna Text You Up a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvmolyképző Kiadó immár a második, üzenetekkel és humorral teli Teagan Hunter regénnyel örvendezteti meg a romkomok rajongóit. A Kattanj rám lapjain az első kötet hősnőjének legjobb barátnője és ex-fiúja között szövődik szerelem miután lakótársakká válnak.

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani blogturnénk állomásain azok lesznek előnyben, akiknek ismerős Teagan Hunter előző, Let’s Get Textual - Légy merész című regénye. A feladat minden kérdésre helyes és pontos választ megadni a rafflecopter megfelelő sorában.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

Mi a hősnő teljes neve?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.08. - Angelika blogja

11.10. - Dreamworld (extra)

11.12. - Dreamworld

11.14. - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése