2021. november 23., kedd



Jen Calonita: Bírnod kell a célig | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Háborúba indulsz, Megara. A háborúban pedig csak akkor győzhetsz, ha tudod, mi a célod, és készen állsz arra, hogy tűzön-vízen át harcolj érte. Különben olyan gyorsan elesel a csatában, ahogy a kard keresztülhasít a levegőben.

 




Miután Herkules bebizonyítja, hogy igazi hős, és újra istenné válik, úgy tűnik, végre helyreáll a világ rendje. Egészen addig, amíg Zeusz ki nem jelenti, hogy Meg nem lehet együtt a fiával, mert – ha tetszik, ha nem – halandó. Héra azonban szerencsére felajánl egy lehetséges megoldást: esélyt ad Megnek, hogy bebizonyítsa, igenis van helye az Olümposzon – istennőként. Ráadásul ehhez csupán egy titokzatos küldetést kell teljesítenie.

Hogy mi is ez a küldetés? Csupán annyi, hogy Megnek ki kell szabadítania volt szerelme kedvesének a lelkét az Alvilágból. Igen, arról az exéről van szó, aki miatt eladta a lelkét Hadésznak, és aki azonnal beleszeretett egy másik nőbe, miután Meg eltűnt. Vajon képes lesz Meg maga mögött hagyni a múltját, és gyors észjárásának segítségével legyőzni a szörnyetegeket és gonosz isteneket, az alattomos Hadészt is beleértve? Sikerül rátalálnia igazi otthonára, és felfedezni, hogy mi minden lakozik benne? Vagy az elköteleződéstől való félelme miatt lemond az örökké tartó istenlétről a Csodafickóval?

 



Könyv információk:

 

Eredeti mű: Go the Distance

Eredeti megjelenés éve: 2021

 

Manó Könyvek, Budapest, 2021

376 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635840700 ·

Fordította: Herman Alexandra

Sorsfordító történetek

(A Twisted Tale (Disney))

 

Ne ​érezz, ne kérdezz!

Egy új élmény

Ami enyém volt rég

Bírnod kell a célig

Fénytörések

Ez hát a szerelem

Hol volt, hol nem

Tükröm, tükröm

Part Of Your World

As Old as Time

Straight On Till Morning

When ​You Wish Upon a Star

Almost ​There

Unbirthday

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Ha valaki odáig van a görög mitológiáért és a zenés Disney mesékért, akkor a Herkules valószínűleg az egyik kedvence van/volt/lesz! Így volt ez velem is. Bár Megaráért nem voltam oda különösebben, mégsem tudtam tagadni, hogy mennyire szeretném elolvasni a mese egy lehetséges folytatását, amiben bár a lány a főszereplő, nagy szerepet kap az én drága Hádészom is!

 


Szerintem…

 

Ez az a folytatás, amit mind vártunk! Herkules nem csak hőssé, de istenné is válik, Hádész szerelmes lesz, a nagy erejű istennők összeesküdnek Zeusz háta mögött, Phil nem vonul nyugdíjba, és a legelképesztőbb dolog is megtörténik: Megara egy szerethető, szimpatikus és összetett karakterként belopakodik a rajongók szívébe! Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem sosem volt a szívem csücske ez a dögös Vörös, aki igyekszik keresztbe tenni az aranyszőke hősnek, ha már eladta a lelkét az Alvilág urának.

A Bírnod kell a célig Megara szemszögéből mutatja be, micsoda lemondással jár a lánynak, hogy hagyja Herkulest istenné válni. Vele együtt döbbenünk le Héra ajánlatán, hogy ha teljesíti a küldetését, akkor ő maga is istennővé válhat. De betekintést nyerünk a lány múltjába, megismerkedünk az édesanyjával, a családi tragédiáival, majd találkozunk a férfival, aki miatt eladta a lelkét Hádésznak. Meg összetett, bonyolult, komolyan vehető karakterré válik, aki hatalmas karakterfejlődésen megy keresztül míg megpróbálja Héra küldetéseit teljesíteni.

 

 

A szívünkbe vésve hordozzuk magunkban a veszteségeinket.

 

 

Attól nem féltem, hogy ez az alternatív folytatás megrontja az első résszel kapcsolatos emlékeimet, de olvasás után eléggé bánom, hogy ezt a verziót nem nézhetem meg zenés mesében, ugyanis nem csak szórakoztató, de nagyon izgalmas, fordulatos és megható is lett. Tele van egy csomó tipikus ógörög dologgal az akkori játékoktól és hangszerektől kezdve a mitológiai sztorikig, amit nagyon élveztem. Egyetlen dolog zavart, márpedig az, hogy folyamatosan váltakozott Meg exének a neve. Hol Aigeusz, hol Aegusz volt írva... 

 


Összességében

 

Imádtam olvasni, teljesen magával ragadott Megara kalandja! Egyszerre volt szórakoztató és izgalmas, ráadásul nagyon hamar megszerettette velem ezt a nagyszájú, rendkívül önálló és makacs lányt. Tetszett, hogy a zene nagy szerepet kapott a történetben, és a régi kedvenc szereplőim is vissza-visszatértek benne - kiegészülve egy csomó új, szerethető karakterrel! (Pl. Imádtam Philt, ahogy Cassiával bánik, de Pegazust is jó volt Herki nélkül "látni".) 

Szerintem egyetlen Herkules meserajongó se féljen az elolvasásától, jól sikerült alternatív befejezés lett!

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? Igen, várom a többi Sorsfordító történetet!

 

Zene olvasáshoz:

 

 

Kedvcsináló idézetek:

Athéné azonban felemelt állal így szólt:

- Amint felvirrad, ti ketten együtt elhagyjátok ezt a szigetet.

- Hajnalban? Elvárod tőlem, hogy segítsek neki megtalálni az Alvilágot, amikor semmi tapasztalata nincs a küldetésekkel, és szörnyekkel sem harcolt még soha? – kérdezte Phil elgyötört tekintettel.

- Igen – válaszolta Athéné szemrebbenés nélkül.

- Nekünk annyi – mondta Phil.

[…] meg kell értened, hogy a szerelem erő, és nem gyengeség. Hogy az, ha megbízol valakiben, nem jelenti azt, hogy nem állhatsz a saját lábadon.

Meg kell tanulnod sebezhetőnek lenni. Megara – folytatta. – És rá kell jönnöd, hogy a szerelem az jelenti: akkor is megnyitod a szívedet annak, akit szeretsz, ha nem mindig úgy végződik a történet, ahogyan szeretnéd.

 

 

✿✿✿✿✿

Nem saját képek. Herkules / Go the Distance Pinterest tábla

Go the Distance a GoodReads-en.

✿✿✿✿✿ 


A Manó Könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent Jen Calonita Bírnod kell a célig c. regénye, mely a Sorsfordító történetek legújabb tagja. A történet során Hercules és Megara megpróbáltatásokkal teli kapcsolatának nyomába eredünk, melyben nem kisebb a tét, mint a szerelmesek közös jövője. Vajon Meg képes lesz felülkerekedni a múltján, megtalálni önmagát, s felismerni önnön erényeit, vagy a félelem végérvényesen éket ver közé és Csodafickó közé?

  


Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Hercules és Meg mesebeli történetét. Minden állomáson találtok egy kérdést két válaszlehetőséggel, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes megfejtés betűjelét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ha pedig extra pontokat is gyűjtenétek, rakjátok helyes sorrendbe a jónak vélt válaszok betűjeleit, és az így kapott szót ugyancsak írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

Mi az első szörny, amit Hádész bevet Hercules ellen?

O) Hidra        H) Gyerekek

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11/13 Fanni’s Library

11/15 Booktag

11/17 Csak olvass!

11/18 Szaffi polca

11/19 Csak olvass!

11/20 Pandalány olvas

11/21 Readinspo

11/23 Hagyjatok! Olvasok!

11/25 Utószó

11/27 Dreamworld

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése