2021. november 24., szerdaAranylánc | Kedvcsináló idézetek ~ Blogturné Extra

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Hamarosan nálunk is megjelenik a Könyvmolyképző kiadó gondozásában Cassandra Clare Az utolsó órák című sorozatának első kötete, az Aranylánc. Ez a történet egyenesen Londonba repít minket, méghozzá az 1900-as évek elejére. Tartsatok velünk, fedezzük fel a rejtélyeket, üldözzük együtt a démonokat, melyek a Herondale, Carstairs, Lightwood és Fairchild családok legifjabb tagjaira várnak. Ha kitartóak vagytok, a kiadó jóvoltából megnyerhettek egy példányt ebből az újonnan megjelenő Árnyvadász-történetből!
Az árnyvadászok élete az Edward korabeli Londonban!

Üdv itt, az elektromos lámpák és a hosszúra nyúlt árnyékok idejében! Vannak, akik a művészetek szépségét ünneplik, vannak, akik az örömöket hajszolják vadul, és persze vannak, akik démonokkal küzdenek. Éveken át béke honolt az árnyvadászvilágban, James és Lucie Herondale, Will és Tessa gyermekei idillben nőttek fel, szerető családjuk és barátaik körében, történeteket hallgatva a jó diadaláról a rossz fölött, s arról, hogy a szerelem mindent legyőz. De minden megváltozik, amikor a Blackthorn és a Carstairs család megérkezik Londonba… és velük együtt egy ismeretlen démon is.

James Herondale a nagy szerelemre vár, s úgy véli, hogy megtalálta a gyönyörű és titokzatos Grace Blackthorn személyében. Cordelia Carstairs nagyon szeretne hős lenni, megmenteni a családját a romlástól, titokban tartva a James iránti szerelmét. Ám amikor katasztrófa sújtja az árnyvadászokat, James, Cordelia és a barátaik vad kalandokba keverednek, hihetetlenül sötét erőkkel találkoznak, és kiderül számukra a hősi lét valódi, kegyetlen ára… mint ahogy a szerelemé is.

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös könyvek)

Terjedelem: 704 oldal  

ISBN: 9789635619863 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Műfaj: Történelmi, Romantikus, YA, Paranormális, Urban Fantasy

Eredeti mű: Chain of Gold / Eredeti megjelenés éve: 2020

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Árnyvadászok vagyunk – felelte Will. – Nem várunk arra, hogy mások megmentsenek minket. Megmentjük magunkat.

 

2.

– Herondale vagyok. Mi csak egyszer szeretünk.

– Az csak mese.

– Nem tudtad, hogy minden mese igaz? – kérdezte keserűen James.

 


3.

– Az apád odavan az összes Carstairsért – jegyezte meg Cordelia. – Nem hinném, hogy külön nekem szól. Talán még Alastairt is kedveli.

– Szerintem meggyőzte magát, hogy Alastairnek vannak rejtett mélységei – közölte James.

– A futóhomoknak is – tette hozzá Cordelia.

James kacagott.

 

4.

– Mennyire kell fájnia a szerelemnek? – kérdezte egyszer az apjától.

– Ó, borzalmasan – felelte az apja mosolyogva. – De megszenvedünk a szerelemért, mert azért megéri.

 

5.

Cordelia rávette magát, hogy állja a pillantását. Jóságos ég, milyen elképesztő volt a tekintete közelről! Akár egy aranyszínű szirup, szinte sokkoló kontrasztban a fekete szembogarával. Cordelia hallotta, mit suttogtak; tudta, hogy az emberek különösnek és idegenszerűnek látják James szemét, a különbözőségének jeleként. Ő viszont a tűz és az arany színét látta benne, ilyennek képzelte a nap szívét.

 

6.

– Hallottál már ezer szúrás általi halálról? – kérdezett vissza Cordelia.

– Én mindig is ezer karmolás általi halálról álmodtam, amikor az ember belefullad a kismacskákba – közölte Matthew.

 

7.

Ha úgy látnád az emberiséget, ahogy én látom… – kezdte Jem bácsi. Nekem nagyon kevés a fény és a melegség a világon. Csupán négy láng ég elég forrón az egész világon ahhoz, hogy hasonlónak érezzem magam ahhoz, aki voltam. Édesanyád, édesapád, Lucie és te. Szeretsz, reszketsz és lángolsz. Ne hagyd, hogy azok, akik nem látják az igazat, megmondják neked, ki vagy. Te vagy az elolthatatlan láng. Te vagy a kihunyhatatlan csillag. Az vagy, aki mindig is voltál, és ez elég, nagyon is elég. Bárki, aki rád nézve sötétséget lát, vak.

 


8.

– Te nem aggódsz? Barbara a családunk tagja, Ariadne pedig az egyik legkedvesebb ember, akit ismerek.

– Ezen a világon nem jár különösebb védelem a kedves embereknek – kezdte Matthew, ám elhallgatott, amikor Cordelia lesújtó pillantást vetett rá. Ivott egy újabb kortyot a flaskából. – Igen, egy vadállat vagyok – vicsorgott. – Nagyon jól tudom.

– Akkor hagyd abba – figyelmeztette Cordelia. – Apám mindig azt mondta, hogy ha pánikba esel, mielőtt tisztában lennél a tényekkel, az olyan, mintha megvívnád a harcot az ellenség helyett.

 

9.

– Anna? – ráncolta a homlokát Cordelia, nem James miatt, hanem Anna arckifejezése láttán.

– Azért jöttem ide, hogy megkorbácsoljam Charlest, de úgy tűnik, máshol van – felelte mogorva arccal Anna.

– Charles Fairchild? – kérdezte értetlenkedve Cordelia. – Úgy tudom, otthon van. Összehívott egy gyűlést a háznál a magas rangú Enklávé-tagoknak. Elmehetsz oda, hogy megkorbácsold, de azzal nagyon különössé tennéd a találkozót.

 

10.

– Cordelia rengeteget segített Barbarának – összegezte. – Az ő ötlete volt, hogy le kell vágni róla a fűzőt.

– Cordelia hajlamos minden helyzetbe fejest ugrani – magyarázta Sona kissé ijedten Tessának és Willnek. – Biztosan megértik.

– Ó, hogyne – válaszolta Will. – Mi mindig nagyon szigorúan bánunk a gyermekeinkkel ebben a tekintetben. Azt mondjuk nekik, hogy ha nem ugrotok fejest a helyzetekbe, James és Lucie, akkor megint csak kenyeret és vizet kaptok vacsorára.

Alastair elfojtotta a nevetést. Sona úgy meredt Willre, mintha tollas gyík lenne.

– Jó éjt, Mr. Herondale – fordította az ajtó felé az utódait is. – Valóban igen érdekes este volt.

 

Nyereményjáték:

 

Felismered a képen látható híres árnyvadászt? Ha igen, nincs más dolgod, mint beírni a megfejtést Rafflecopter doboz megfelelő rubrikájába, így esélyed lehet megnyerni a kiadó által felajánlott könyvet.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése