2022. február 11., péntek



Julia Quinn: A ​vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.) | Ajánló + Borítómustra

 

 

– Sosem tartottam ostobának, Kate. Még akkor is, amikor a legkiállhatatlanabb nőszemélynek tartottam, akit a föld valaha a hátán hordott, még akkor sem volt semmi kétségem afelől, hogy nagyon okos.

(…)

– Nem tudom, hogy ezt bóknak vagy nagy sértésnek vegyem.

– Talán mindkettőnek szántam – ismerte el. – De a barátság kedvéért maradjunk annyiban, hogy bók volt.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

1814 is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt.

Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április

 

De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.

 

Könyv információk:

 

Eredeti cím: The Viscount Who Loved Me

Eredeti megjelenés éve: 2000

 

GABO, Budapest, 2021

400 oldal · e-könyv

ISBN: 9789635660964 ·

Fordította: Bozai Ágota

 

MOLY / GOODREADS 

 

A Bridgerton család:

 

1. A herceg és én

2. A vikomt, aki engem szeretett

3. Tisztességes ajánlat

4. Mr. Bridgerton csábítása

5. Sir Phillipnek szeretettel

6. Rossz kor

7. Csókja megmondja

8. Esküvő lesz

És boldogan éltek (1.5-8.5; 8.6)

(befejezett)

 (Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el...?

 

Miután a barátnőmmel közösen elolvastuk az első részt (amiben Daphne és Simon jönnek össze), és mindkettőnknek tetszett, úgy döntöttünk, hogy a végére járunk a Bridgerton család szerelmeinek. Együtt, egyszerre olvasva, mintegy barátnős programként. (Amúgy merem ajánlani a barátokkal való közös olvasást - extra pont, ha élőben nem tudjátok kibeszélni, és mondjuk kihangosítva, főzés közben szeditek szét a sztorit meg a túlfűtött szexjeleneteket.)

 

Szerintem...

 

A történet leírása alapján ismét azt gondolhatja az olvasó, hogy egy átlagos "bár a hugicának udvarolok, a végén a nővért veszem el" alapszituációjú történelmi romantikust fogunk kapni, és egyrészt igaz, másrészt... Nagyon nem! Kate Sheffield az eddigi legjobb történelmi romkom főhősnő, akivel valaha találkoztam. Már az első pillanattól fogva nem átall társaságban szemet forgatni, szarkasztikus választokat adni, sőt eltaposni a lenézett Élvhajhász, Anthony Bridgerton kezét és lábát, amiért rá merészelt nézni az ő könyvmoly kishúgára, Edwinára! Szerencsére Anthonyt se kell félteni, hiszen akinek hét testvére van, az tudja kezelni azt, ha szekírozzák! Részemről az ő közös pillanatatik mindent vittek, amikor meg még az én drága, bolondos, pimasz Colinom is felbukkant, akkor totál végem volt tőlük.

Ha az első részre igaz volt, hogy szinte végig hatalmas vigyorral az arcomon olvastam, akkor ez a sztori olyan volt, hogy néha olvasás közben, cseppet sem nőies módon fel-felhorkantottam az elfojtott röhögéstől! Már amikor el sikerült fojtanom a felvisítást... (Örülök, hogy egyedül élek, mert nem tudtam volna mivel megindokolni, hogy random röhögőgörcsökben török ki... Eddig csak Vavyan Fable könyvein rötyögtem ennyire hangosan magamban.)

 


A történet meghatóan kezdődik, ugyanis megismerjük a Bridgerton gyerekek édesapját, Edmundot, aki Anthony mindene volt, és aki fiatalon, 39 évesen elhunyt. A fiú a fejébe vette, hogy semmiben sem képes túlszárnyalni az apját - a megért években sem, ezért úgy dönt, hogy nem szerelmi házasságot fog kötni - hogy ne törjön össze egyikük szíve se -, hanem keres egy szép és okos nőt, akivel leéli a hátralévő éveit és összehoz pár örököst. Sajnos a megátalkodott és ellenségességét nyíltan kimutató, pimasz Kate szépséges húgára vet szemet, ám amikor kiderül, hogy a házasság nyélbeütéséhez a testvéri beleegyezés is szükségeltetik, akkor kezdődnek a bonyodalmak. Kate, Edwina és az anyjuk, Mary sok éve spórolt arra, hogy eljussanak egy londoni báli időszakra, emiatt Kate mostohaanyja egyszerre mutatja be a 20 éves Kate-et és a 17 éves, de szépséges Edwinát a társaságnak, illetve abban reménykedik, hogy mindkét lányát sikerül jól férjhez adnia. Ahogy várható, örül, hogy Edwinára felfigyel a vikomt, és emiatt különösen vicces az, ahogy Kate ellenkezik a leendő sógora ellen! 

 

 

Lehet, hogy élvhajhász és gazember, ettől még nagyon is lehet élvhajhász és gazember, de az embert nem elsősorban ezen a téren való viselkedése határozza meg. És Kate-nek csak egy kifogása volt az ellen, hogy Anthony udvaroljon Edwinának...

Fájdalmasan nyelt. Mintha ágyúgolyó méretű gombóc lenne a torkában.

Mert szíve mélyén magának akarta Anthonyt.

 

 

A sztori elején Colin mutatja be fivérének Kate-et, és igazából én már itt kifeküdtem ettől a résztől, ugyanis valami csavaros, enyhén gonosz módon Colin elhiteti Anthonyval, hogy a leendő ara nővére szeretné őt megismerni... Nyilván van meglepetés, amikor meglátja a Kate tekintetéből felé áradó utálatot és lenézést, amit a fiatal nő a férfihoz hasonló nőfaló élvhajhászoknak tart fent. Már a találkozásukkor sikerül egymást burkoltan sértegetniük, és amikor Colin egy csellel eléri, hogy Anthony táncba vigye Kate-et a bálon, akkor a nő simán letapossa a partnerét! Aztán bár elkezdenek vonzódni egymáshoz, a csipkelődés, a beszólogatás mindvégig megmarad köztük, aminek én kifejezetten örültem... Bár a végén már kicsit átmennek romantikusba, mégsem tűnik el a kapcsolatukból a zrikálódás, egymás bosszantásának az élvezete. (Szeretem az ilyesmit, mert valószínűleg a szarkasztikus beszólogatás az én szeretetnyelvem, ahogy a szeretteim szokták mondogatni.)  



(Fun fact: A 2. évad Netflix premierje március 25-én várható, és bár valószínűleg azonnal le fogom darálni, nem örülök annak, hogy Kate és a családja cseppet sem fog hasonlítani a regénybéliekhez... Túl polkorrekt még mindig minden a Netflix táján...) 


Összességében

 

Olvassátok és szeressétek a Bridgerton család történetét! - Csak ismételni tudom magam ez ügyben... 

Végtelenül szórakoztató és jókedvre derítő a könyvsorozat második része is, amit óriási lelkesedéssel olvastam annak ellenére, hogy a Netflixes sorozatban nem szerettem Anthonyt. Ez egyébként rányomta a bélyegét arra, hogy ilyen soká folytattam a sorozat olvasását, holott már az első résznél rá kellett jönnöm, hogy a könyvbéli Bridgerton fiúknak semmi köze a sorozatbéliekhez, és mégis... 

Érdemes még megemlítenem, hogy Lady Whistledown irományai nem ütöttek akkorát, mint korábban, de vicces felvezetői és kiegészítői voltak a humoros szópárbajokkal teleírt fejezeteknek. (Kíváncsi leszek, lebukik-e valaha!)

Kedvenceim: Minden rész, ahol Colin felbukkant... vagy Kate corgija, Newton... vagy csak Kate és Anthony egy légtérben tartózkodtzak!

 

Értékelés: 5

 

Ajánlás: Minden történelmi romantikus regény rajongónak, de a Netflixes sorozat kedvelőinek is ajánlom.

 


Kedvcsináló idézetek:

És ha egy férfi szeret egy nőt, ha igazán, szíve mélyétől a lábujja hegyéig szereti, nem istenadta kötelessége, hogy igyekezzen boldoggá tenni?

– Ha már itt tartunk – szólt Anthony, amikor lábuk már az ismerős lépéseket járta –, gondolom, most már elmondja, miért gyűlöl.

Kate meglepetésében elvétette a lépést, a férfi lábára lépett. Az ég szerelmére, ez nagyon durva kérdés volt.

– Tessék?

– Nem szükséges nyomorékká tennie, Miss Sheffield.

– Bocsásson meg, kérem, véletlen volt! – És valóban az volt, akkor is, ha Kate egyáltalán nem bánta, hogy az adott pillanatban elvesztette kecses mozgását.

– Vajon miért van az, hogy nehezen tudok hinni önnek? – tűnődött Anthony hangosan.

Anthony fanyar mosolyra húzta ajkát.

– Tudja, nem vagyok olyan borzalmas férfiember.

Kate sóhajtott

– Tudom.

Volt valami nyugodt, beletörődő az arckifejezésében, amitől Anthony elmosolyodott.

– Esetleg egy kicsit borzalmas? – évődött.

Kate felvidult, a könnyedebb hangvételtől sokkal kényelmesebben érezte magát

– Ó, bizonyosan.

– Jó. Utálok unalmas lenni.

– De a virágok valóban nagyon szépek, és ez igazán nagyon szép gesztus volt öntől. – Feszengett. Nem volt könnyű kimondania: – Köszönöm.

Anthony kissé előrehajolt, sötét tekintete szinte megolvadt

– Egy kedves mondat... – tűnődött. – És kétségkívül nekem szól. Nahát, ugye nem is volt olyan nehéz? Nem fájt, ugye?

Kate az egyik pillanatban még kecsesen a virágok fölé hajolt, de egy szempillantás alatt felegyenesedett.

– Úgy látom, jó érzéke van ahhoz, hogy mindig a lehető legrosszabb megjegyzést tegye.

– Csak ha önről van szó, kedves Miss Sheffield. Biztosíthatom, más nők valósággal isszák minden szavamat.

 

BORÍTÓMUSTRA – külföldi borítók:






 






 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: Bridgerton család / Bridgertons

Bridgertons #2 a GoodReadsen.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése