2022. február 20., vasárnap



Kennedy Ryan: Block ​Shot - Blokkolt dobás (Dobd rá! 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Két mágnes vagyunk, akiket egy évtizedig távol tartott egymástól a karrier, a család és más emberek, de végül nem tudtunk ellenállni egymás vonzásának.

 




ELLENSÉGEK ​VOLTAK, ÉS Egymásba SZERETTEK – önálló szerelmi történet a második esélyről a sportmenedzsment gyilkos világából.

 

JARED

Ha annyi dollárom lenne, ahányszor a szívem kihagyott egy ütemet Banner Moralestől… A szívem, amiről mindenki azt hiszi, jégből van. A haragja… izgató. Minden pillantásától, ahogy szikrát szór a szeme, és minden fogcsikorgatástól… Nos, gondolom, sejted. Ha annyi dollárom lenne, ahányszor helyrerakott, még gazdagabb ember lennék. Sikeres sportügynök vagyok, mert azt feltételezem, hogy a „nem” azt jelenti, hogy még átgondolod. Biztos vagyok benne, hogy azt akartad mondani, hogy „Rögtön jövök!”. Azt mondják, még a gazdag pasik sem kapnak meg mindent, amit akarnak, de ők nem tudják, mik a játékszabályok. A trükk az, hogy hagyni kell, hadd találgassanak. Vegyük csak Bannert! Azt hiszi, nyerni fog, de ebben a játékban? Hiszen azt sem tudja, hogyan kell játszani.

BANNER

Ha annyi dollárom lenne, ahányszor Jared Foster összetörte a szívem, pontosan egy dollárom lenne. Egy éjszaka. Egy hatalmas baklövés. Egy dollár… Részemről ennyi. Továbbléptem. Sikerre leltem egy férfiak uralta területen. Mindent, amire képesek, én jobban csinálok náluk. Övék lehet a terület, miközben én bevállalom a dobásokat, és blokkolom másokét, ha muszáj. És Jarednek van képe azt gondolni, hogy kap egy második esélyt? Ne már! Ülj le szépen! Ülj, ahova csak akarsz! Én addig pont levegőnek nézem a pasit, aki az érzéki vonásaival mintha az álmaimból lépett volna ki. Ó, én nem mondom, hogy ez egy diadalmenet. De enyém az az egy dollár, és Jared nem fog megszerezni.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Block Shot

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

520 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635617746 ·

Fordította: Rácz Kata

Hoops / Dobd rá! sorozat:

 

1. Távoli dobás

2. Blokkolt dobás

2.5 Hoops Holiday

3. Hook Shot

 

(befejezett)

KMK WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Többet adott ez a történet, mint a sorozat első része, amiben szintén nagyon szerettem a főszereplőket, mégis kevésbé éreztem őket közel magamhoz, mint Jaredet és Bannert. Ez a sztori nem csupán arról szól, hogy törtek a mindketten csúcsra, és nem is két nagypályás egymásba szeretéséről. Nem csak a legjobbá válásról szól, hanem a nő vonalán például arról, hogy milyen nehéz nőként helytállni egy férfiak uralta világban, míg Jared vonalán arról, hogy milyen nehéz embernek maradni, ha igazából egy cápa vagy.

Jared egy hideg szívű gazember, aki nem szeret senkit a családját leszámítva, és bármit megtesz, hogy megszerezze azt, amit – vagy akit – akar. A férfinak meg kell tanulnia, hogyan fogadja el a vereséget – akár végleges, akár időleges -, és azt is, hogyan legyen ember… Hogyan fogadja el, ha más dönt az életéről, hogyan illeszkedhet be valaki a mindennapjaiba. Tipikus jégszívű dög figura, ha nem a családjáról vagy Bannerről van szó, de igazából én szeretem a hozzá hasonló elhivatott főszereplőket. 

 


Történetünk elején Banner egy rendkívül okos, tanulékony, leleményes lány, akinek fel kell építenie magát, hogy erős, független nő és üzletasszony legyen, ne csak egy duci zseni, aki szeret nyelveket tanulni. Túl kell tennie magát azon, hogy Jared, a főiskolai jóbarátja és tanulótársa felültette, és meg kell tanulnia kiállnia önmagáért meg az ügyfeleiért (sportolók ügynöke, akárcsak Jared) egy férfiak uralta világban. Talán az ő szála állt közelebb hozzám, mert nincs tisztában az értékeivel, azt gondolja, hogy a súlya miatt kevesebbet ér, hogy nem lehet úgy szeretni, mint egy modell alkatú nőt. Külön szimpatikus volt, hogy nem csak önmaga elfogadásáért, de a hasonló karriert befutott nők elfogadtatásáért is küzd, igyekszik őket is építeni a beszédeivel.  

 

 

Egyikünk sincs tisztában teljesen az értékeivel. Nem tudjuk teljesen megérteni, hogy a szívünket már az elejétől fogva egy mások számára láthatatlan fonál kötötte össze. Egy olyan kötelék, aminek mások szerint semmi értelme – és néha még szerintünk sincs. Én azt gondoltam, egy csinosabb nőt érdemel, ő pedig azt, hogy én meg egy nála jobb embert. Miközben egész végig egymást érdemeltük.

 

 

Bár akadnak benne drámai események, mégsem éreztem olyan depresszívnek, mint az előző részt. Nyilván bonyolulttá teszi Jared és Banner kapcsolatát a közös múltbéli baklövésük (a meg nem beszélt félreértés), de a jelenük is nehéz, hiszen nem csak, hogy egymás konkurenciái, de ott van a kosaras Zo, aki nem csak Banner első ügyfele, hanem a jelenlegi barátja is. Zot ráadásul a nő családja szinte örökbe fogadta a saját családja elvesztése után, és alig várják, hogy a fiatalok összeházasodjanak végre. És bár Jared harmadik kerékként érkezik Banner és Zo kapcsolatába, mégsem emiatt vált számomra nehézzé ez a szál, hanem az egyikük váratlan megbetegedése és a betegség életükre gyakorolt hatása miatt. Nem hoztak jó döntéseket szerintem, ugyanakkor elég elgondolkodtató volt, hogy vajon lehet-e jó döntést hozni ilyen helyzetben? Jó kis kérdéseket vetett fel a regény ezen a vonalon…

 


Összességében

 

Dögös, szórakoztató és humoros sztori, ugyanakkor drámai és elgondolkodtató is, aminek örültem. Mivel kevésbé volt depresszív, mint az első rész, így jobban is szerettem olvasni, de talán közrejátszott az is, hogy a főszereplők egyáltalán nem tökéletesek, látványosan és folyamatosan fejlődnek a történet előrehaladtával. Mind Jared nyitása egy másik ember döntéseinek az elfogadása felé, mind Banner önelfogadása és sarkára állása tetszett. Nem egy tipikus love story az övék, de összeillettek, alig vártam, hogy összejöjjenek! (Ugyanakkor néha bizony too much volt nekem ez a kettő, például az éttermes asztal alatti rész... No comment.)

Ez a történetet főleg azoknak ajánlom, akik szeretnek kikapcsolódásképp elgondolkodtató romantikus regényeket olvasni.

 

Értékelés: 4,5

 

Érdekel a sorozat utolsó része? Nagyon! Már most is volt némi utalás arra, hogy kik az utolsó páros a sorozatban, és nagyon érdekel a sztorijuk. (Igazából jobban is, mint Jaredé érdekelt.)

 

Borítómustra ~ külföldi borítók

  


 

Kedvcsináló idézetek:

Ez a férfi, ez a gyönyörű, megközelíthetetlen férfi az enyém. És úgy szeret, akár egy kamion – az a hatalmas fajta, ami csak megy, megy, és semmi nem állíthatja meg, ami az útjába kerül.

Tíz évvel ezelőtt megkértem, hogy kapcsolja le a villanyt, mielőtt továbbmennénk. Több réteg ruhába csomagoltam magam, hogy elfedjem a hibáimat. Hogy elrejtsem magam. Most itt állok a fürdőszoba ragyogó, könyörtelen fényében, és csupán egy vékony köntös választja el Jaredet és a tökéletlenségeimet.

És nem aggódom a kilók miatt, amit még le kellene adnom.

Nem agyalok azon, hogy rezegni fog-e valami rajtam, amikor szeretkezni fogunk.

Nem érdekel egyetlen gödröcske sem a combomon, vagy az, hogy túl széles-e a csípőm.

Rabul ejt a szemében látott elfogadás.

– Kifelé! – utasít nyersen.

– Nem.

A felszínen higgadtnak tűnök, és remegő kezemet a profin szabott, bő szárú nadrágom zsebébe rejtem. A selyemblúz, a magas sarkú, a gyémánt fülbevaló, a drága kölni, a feltűzött haj… Mind az a professzionális fegyverzet, amibe belecsomagoltam magam erre az összetűzésre. Nincs szüksége egy támogató barátnőre. Neki egy harcos kell, és a hibátlan smink, amit alaposan magamra kentem, az az én harci díszem.

– Ki itt a főnök? – kérdezem, és körbepillantok a szobában.

– Úgy fest, hogy ön az – feleli az egyik fehér köpenyes, ritkuló hajú, szemüveges férfi.

(További izgalmas idézetek)

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: Hoops by Kennedy Ryan

Block Shot (Hoops, #2) a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

A sokak által kedvelt Távoli dobás után ezen turnénk során a Blokkolt dobásról olvashatjátok bloggereink véleményét. Vajon Jared és Banner története is olyan pozitívan alakul, mint az előző kötetben August és Irisé? Tartsatok bloggereinkkel, ugyanis egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány csak rátok vár!

 

 

Nyereményjáték:

 

Mivel a sorozatban nagy szerepet kap a kosárlabdázás, ezért a mostani játékunk is ezzel kapcsolatos. Minden állomáson találtok egy híres kosárlabdázóról egy képet, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába, hogy ki látható az adott állomáson.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02. 14. Fanni’s Library

02. 17. Hagyjatok! Olvasok! extra

02. 20. Hagyjatok! Olvasok!

02. 23. Ambivalentina

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése