2022. február 28., hétfő



2. fejezet - 2022. február | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

Bár képtelen vagyok felfogni, hogy 2022-ben a szomszédban háború folyik, mégis azt gondolom, hogy ez nem az a platform és nem az a bejegyzés, ahol erről beszélgetni kéne… Támogassuk és szeressük egymást!


 

De próbáljunk meg elvonatkoztatni a szomorú dolgoktól. Muszáj őket kizárnom, mert különben tuti belezavarodom… Szóval, ha érdekel, hogy mi történt velem a hónapban, miért voltam hálás, mi okom volt a boldogságra, hogyan haladok a fogadalmaimmal, miket néztem a tévében, melyek a kedvenc zenéim, és mely könyveken sikerült átrágnom magam, akkor: Hajrá! Olvass tovább! 


Pozitív randomságok: újra vörös vagyok (hajfestés), sorozatozós barátnős napok, csajos mozi, színházaztam, nagytakarítottam végre, ajándékoztam időt-aloét-kávét-élelmiszereket, kaptam virágot és lóvét, vásároltam be vitaminokból, főzőcskéztem, tévé előtt chilleltem.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt februárban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 5 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Kaptam egy könyvtárból leselejtezett könyvet Jeffitől, és jött pár recenzióm a Libri Csoporttól! ^.^

 

Jeffitől ajándékba/könyvtári selejt (1)

 

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten

 

Recenziós példány (4)

 

Nacukava Szószuke: Rintaró és a könyvek útvesztője

David Mitchell: Felhőatlasz

Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek

Agatha Christie: Nem zörög a haraszt

 

– Személyes érdekeltségek –

  

#havikedvencek  

 

Kedvenc Filmek:

Szerelem pórázon (2022) – felnőtteknek

A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018) - kamaszoknak is

 

Kedvenc Zenék:

 




 

#előrehaladósrész  #bakancslistás  

 

Újévi Fogadalmak Book Tag 2022

TERVEK 2022-re: újévi fogadalmak,
várólista csökkentés és mindenféle kihívások

    

A betervezett éves 3 színház/mozi program közül kipipáltam egyet, mert Szimirzával random megnéztük a Vegyél el (2022) c. zenés romkomot. Nekem bejött, igazi limonádécska, és sajnos két dal jól be is ragadt…    

Új hobbikkal is próbálkoztam, de egyelőre még csak kicsiben: ismerkedtem pasztellkrétával és akvarellceruzával, végül vettem magamnak akvarellfestéket és akvarellceruzákat, de itthon még nem alkottam semmit. :’D Amúgy a BuJo színesítéséhez vettem őket... Bár újabban elég színesek a heteim:     

 


Újévi fogadalmak: heti egy tévézős-kanapén döglős este – nos, ismét túlteljesítettem a hónapban, mert 13 alkalommal vágódtam be valami sorozat vagy film elé. Halleluja, Netflix és HBOGO!    

Negatívum: se nem jógáztam, se nem meditáltam, de futni se mentem, és az angolozás is kimerült angol nyelvú feliratos filmek nézésében vagy magyar filmek angol feliratának az olvasgatásával… Ráadásul alig olvastam a hónapban (magamhoz képest). Eww… x.X Jah, ls cserébe a fogyókúra se halad valami fényesen... A bennem élő nő folyton csokit akar zabálni. :D

 

#just4fun

#boldogság  

    

Boldog voltam, hogy megnéztem a nálunk vendégjátszó váciakat, akik a Liliomfit hozták el hozzánk. Boldog voltam, hogy Szimirza rávett a mozizásra egy hosszú nap végén. Boldog vagyok, hogy szépek a napfelkelték és a naplementék. Boldog vagyok, hogy megy a színház... (Két éve ilyenkor rémes volt, mert nem tudtuk be fogunk-e zárni időlegesen... Aztán bezártunk...) Boldog vagyok, hogy vannak barátaim, akiket elérek e-mailben, chaten, telefonon, bármikor és bárhol. (És boldog vagyok, amiért elfogadják, hogy néha csak végszükségben keressenek, mert túlcsordult az aznapi szociális érintkezés mérőm…)

 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Szerelem pórázon (2022) #Romantikus #Komédia #BDSM – 10/10 – Komolyan odáig vagyok ezért a dél-koreai romkomért, amit egy manwha alapján adaptálták (amit azonnal el is kezdtem olvasni). Két irodista véletlenül rájön, hogy míg az egyikük imád parancsolgatni, addig a másiknak épp egy Úrnő hiányzik a boldogságához. Szinte könyörög a sub-dom kapcsolatokról mit sem tudó nőnek, hogy hadd legyen a kutyája. Haláli a színészpáros!

 


A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018) #Romantikus #Vígjáték #Ifjúsági – 10/10 – A hónapban ez volt a másik nagy szerelmem! Sztori két fiatalról, akik kamuból randizni kezdenek, hogy azonnal letoltam a trilógia összes részét, és erősen gondolkodom azon, hogy a könyvverziót is kiolvasom. Cuki, kis limonádé tele vicces jelenetekkel és mosolygásra késztető fordulatokkal. Oké, eléggé tinifilm, de én alapvetően szeretem az ehhez hasonló fluff mozikat, mert néha kellenek a hasonlók a lelkemnek.

 


A fiúknak – Utóirat: Még mindig szeretlek (2020)  #Romantikus #Vígjáték #Ifjúsági – 8/10 – Egy fokkal volt gyengébb, mint az első rész, de még mindig cuki és szórakoztató volt.

 


A fiúknak – Örökkön örökké (2021) #Romantikus #Vígjáték #Ifjúsági – 7/10 – A leggyengébb láncszem, de ettől függetlenül elnevetgéltem rajta. Annyira csípem Lara Jean és Peter karakterét és színészét, szerintem oltári castong mindkettő. :D Cukorfalatkák. :D

 


A Tinder-csaló (2022) #Dokumentarista #Krimi – 5-6?/10 – Egy izraeli szélhámos gazdag iparmágnásnak adva ki magát nőket vert át az interneten, több millió dollárt kicsalva tőlük – ez a leírása, és ennél nem is igen ad többet, ugyanakkor érdekes és elég igényes dokumentumfilm. (De könyörgöm, ki a bánat ül repülőre az első randin egy idegennel?! :D Kaland az élet, de na…)

 


Vegyél el (2022) #Romantikus #Vígjáték #Zenés – 8/10 – Ez tipikusan egy olyan film, amit otthon, bekuckózva néz az ember – én legalábbis, mert valahogy romantikus filmre sosem megyek el moziba ~ az olyan privát élmény, nem? –, szóval elég fura volt egy kisteremnyi emberrel megélni… Cuki, kis limonádé mindenféle jobb-rosszabb zenékkel. Sajnos mind a Marry me, mind az On my way beakadt… :'D Mindegy is, élveztem, és ez a lényeg. Nem lett kedvenc.

 


Fuss (2020) - #Thriller #Horror – 5/10 – Megnéztem, mivel a kolléganőm ajánlotta, és mert totálisan odáig vagyok Sarah Paulson színésznőért, de ez a film végtelenül kiszámítható volt.

 


Sorozatoztam:

 

Sólyomszem (2021–2021) #MARVEL #Szuperhősös – 9/10 – Hát Jeremy Renner kb 20 éve az egyik legnagyobb crushom (japp, nézzétek meg Pink-Trouble klippjét, ha érdekel, hogy miért), de amúgy se hagytam volna ki semmi pénzért ezt a Marvel (mini)sorozatot. Persze már az elején tudtam, mi lesz a lezárás, és Kate miatt örülök, hogy nm is kellett csalódnom. Amúgy jóféle lett..

 


A másik út (2020–2020) #ValósTörténetAlapján #Dráma – 8/10 – Semmit sem tudtam a haszid közösségről, de mióta megjelent a könyv, azóta érdekelt a történet. Ugyanakkor ez tipikusan egy olyan sztori, amit talán érdemesebb előbb filmen/sorozatban megnéznem, hogy képet alkothassak az autentikus ruhákról, kinézetekről, stb.

 


Akik mi vagyunk (2020–2020) #Ifjúsági #IdentitásKeresős – 6-7?/10 – Hónap végén kezdtem, és elég gyorsan haladós ez a minisorozat, ami egy olasz katonai bázison játszódik, ahol egy rakat fiatal útkeresését követjük nyomon. Fura, de az LMBT+ szálak miatt régóta várólistás.

 


Mindannyian halottak vagyunk (2022–2022) #Zombis #Horror – 8/10 – Úgy döntöttem, hogy szép dolog, ha az ember egyedül élve nem horror filmezik, de nem sokáig bírtam ki a zombijaim nélkül… Nagyon jó volt ez  a dél-koreai zombis tinisorozat!  

 


Arcane (2021–) #Animációs #Kalandos – ?/10 – Nagyon sokan dicsérték és ajánlották, ezért elkezdtem. Tényleg nagyon izgalmas animációs sorozat, aminek egészen belevaló mind a sztorija, mind a képi világa. Sajnálom, hogy a játék nem is hasonlít hozzá.

 


Csészefej és Bögrearc (2022–) #Animációs #NagyonGyerekes – 7/10 – A játék tetszett, kíváncsi voltam, hogy milyen az animációs sorozat… Nos, máshogy szórakoztató. Az biztos, hogy kevesebbet rageltem nézés közben, mint játszáskor. :D Sajnos nem az én világom, ehhez már tényleg öregnek éreztem magam… :’D

 


Clickbait (2021–2021) #Nyomozós #Dráma #Thriller– 8/10 – 1999 óta vagy egy masszív crushom Adrian Grenier iránt/miatt, és eskü, hogy ez a pasi is olyan, hogy évről évre dögösebb… őőőő… mit is akartam írni… :'D Ja, a sorozat… A legvégét leszámítva – hogy kinek volt ez a csodás hobbija – mindent sejtettem előre, de jól volt megcsinálva. Tetszettek a színészi játékok, ahogy az is, hogy a cselekményt egy-egy karaktert előtérbe helyezve fejtik fel. Érdemes ledarálni, szórakoztató… és hát, igen, Adrian Grenier… Imádni kell.


 

Daredevil (2015–2018) #Szuperhősös #Marvel – 7-8?/10 – Elkezdtem az első évadot, de az utolsó három résznél leálltam, mert hamarosan lekapkodják a Defenders évadokat a Netflixről. Majd nyáron a Disney+-on folytatom... Egyébként tetszik, szimpatikus nekem a Charlie Cox féle Matt Murdock!  

 


Az utolsó srácok a Földön (2019–) #Animációs #Zombis #Gyerekeknek – 7/10 – Nagyon bejött, mivel a könyvekkel ellentétben nem csupán Jack szemszögét mutatják be a részek, hanem mind a négy fiatalt nyomon követjük. Emiatt (és némi cselekménybéli változtatás miatt) nem tökéletes adaptáció, viszont sokkal többet ad, mint a könyvsorozat! Imádtam, hogy jobban megismerjük Dirk-öt, June-t és Quint-et, akik legalább annyira érdekes figurák, mint Jack! (A könyvsorozat miatt olvastam el.)

 


Ki vagy, doki? (2005–) #Időutazós #Kaland – 9-10/10 – 10. évad ismét eredeti nyelven. Tetszik! Szerintem vicces sorozat ez, bár tuti össze fogja még párszor törni a szívem.

 


Anyuval nézve:  A rezidens (2018–) #Orvosos #FolytonMűtenek – 8-9/10 – Oké, kivégeztük végre a 4. évadot, és áttérhettünk valami másra… ami ebben az esetben Gordon Ramsay főzős realityjének a jubileumi 10. évada! Hiányzott már A pokol konyhája (2005–)! #Főzőműsor #Kedvenc

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Nacukava Szószuke: Rintaró és a könyvek útvesztője

David Mitchell: Felhőatlasz

Agatha Christie: Szerelmi bűnügyek

Agatha Christie: Nem zörög a haraszt

▪  Rupi Kaur: otthon test

▪  Leigh Bardugo: Ninth House – A kilencedik ház

▪  Róbert Katalin: Halld a szív szavát

▪  Sally Thorne: Gyűlölök és szeretek

▪ Kel Carpenter: Lucifer lánya + Gonosz kis játékok

▪ Shea Ernshaw: Winterwood – Télerdő

▪ Emma Lord: Tweet Cute – A tweetcsata

 

- Mini-könyvklub:

▪  Josie Silver: Lydia Bird két élete

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 21. Mini-Könyvklub második regényét jó lett volna szeretni, mert csípem, hogy a magyar írók milyen történeteket képesek kitalálni, de ez most elég nagy csalódás volt…

 

R. Kelényi Angelika: Heaven - A leszármazott

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

MÁRCIUS >> Josie Silver: Lydia Bird két élete << (Műfaj: chick lit, mágikus realizmus, romantikus) Elég különösnek tűnik a történet, nem tudom, hogy fog tetszeni, de érdekel.

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

1.       Chris Carter: A hívás

2.      Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett

3.      Kennedy Ryan: Block Shot - Blokkolt dobás

4.      Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Rémálomkirály

5.      R. Kelényi Angelika: Heaven - A leszármazott

 

Blogturné Klub extrák: 

Block Shot Blokkolt dobás | Kedvcsináló idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése