2021. október 16., szombat



Leia Stone: Fallen Academy - Bukottak Akadémiája: Első év (Bukottak Akadémiája 1.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

A legnagyobb belső fény vonzza a legtöbb sötétséget. Ez soha ne feledd.

 




A fekete szárnyak rendellenesek, eladni a lelkét a démonoknak hiba volt, de tényleg lehetetlen belezúgni egy seggfejbe?

Amikor az angyalok alászálltak, hogy birokra keljenek a Földet pusztító démonokkal, összekeveredett erejük megfertőzte az emberiséget. Angyali vagy démoni erő várt mindenkire. Miután a Feltárási ceremónián Brielle-nek szárnyai nőnek, biztosra veszi, hogy angyali erővel bíró égi vált belőle. Egészen addig, míg meg nem látja, hogy a szárnyai feketék.

Fiatalon eladta a lelkét, hogy megmentse édesapja életét, és ezzel az Alantasok Akadémiájához láncolta magát. Egészen addig, míg egy égi harcba nem száll érte, hogy felvételt nyerjen a Bukottakhoz, Angyalváros elit akadémiájára. Égi tanítómesteréhez, az elképesztően jóképű Lincoln Greyhez azonnal vonzódni kezd. Először úgy tűnik, csupa móka lesz az iskola, mígnem Brielle és Lincoln már az első napon egymás torkának esnek.

Annak bebizonyítására, hogy semmi keresnivalója a Bukottak Akadémiáján, egy abrus démon az egész iskola előtt feltárja, hogy ismeri Brielle titkát. Így minden másnál fontosabbá válik, hogy Lincoln Brielle épségéért harcoljon. Azonban Lincoln legnagyobb meglepetésére a védelménél sokkal bonyolultabb feladat vár rá: nem beleszeretni a lányba…

Légy részese a történetüknek!

 

 


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Fallen Academy: Year One

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

312 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635617111

Fordította: Lankovits Bernadett

Sorozat:

 

1. Bukottak Akadémiája: Első év

2. Fallen Academy: Year Two

3. Fallen Academy: Year Three

3.5 Fallen Academy: Year Three And A Half

4. Fallen Academy: Year Four

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Nagyon megtetszett a történet, hiszen lényegében az angyalok és a démonok háborúja miatt a legtöbb emberbe véletlenszerűen angyali vagy démoni erő szállt, ami által természetfeletti lényekké váltak ők is. Nem számít, hogy valaki jó vagy rossz ember, a 18 éves korukban felszabadított, korábban megkapott erőre ennek semmi kihatása nincs.

 


Szerintem…

 

Nos, én tipikusan az az olvasó vagyok, aki nem érti, hogy képesek mások mindenféle angyalos sorozatra rácuppanni, ám ezúttal úgy jártam, hogy ha a sorozat többi része is kéznél lett volna, akkor tuti, hogy mindent félretéve kiolvasom az összes Bukottak Akadémiája regényt! Irtó mód rákattantam erre a természetfeletti elemekből építkező, egyszerre háborús és romantikus történetre.

Főszereplőnk a 18 éves Brielle, aki 5 éves volt a Bukáskor, amikor az angyalok és démonok harcát követően szétáradt a Földön a természetfeletti erő. A lányra élethosszig tartó rabszolgaság vár egy édesanyja által kötött kedvezőtlen alkunak, így Bri nem igazán várja a Feltárás Napját, amikor is kiderül, milyen erővel van megáldva. Ekkortól kell felvennie a munkát is a rabszolgatartó démonnál, akinél nekromanta erővel megáldott anyukája dolgozik. A feltárás során mindenki meglepődik, ugyanis a lánynak fekete szárnyai, de angyali ereje van, ami megbonyolítja a helyzetét, ugyanis Démonvárosból át kell majd járnia Angyalvárosba, hogy a Bukottak Akadémiájának a tanulója lehessen…

 

 

Apám küzdött a rákkal, és az egész család beleegyezett, hogy anyám eladja a szolgálatát a démonoknak, és örök életére nekromantaként szolgálja a rosszfiúkat. Csak nem olvastuk el az apró betűs részt, miszerint az elsőszülöttje is élethosszig tartó rabszolgasorba kerül.

 

 

Sodró lendületű, eredeti történetű és hangvételű történet, amire sikerült teljesen rácsavarodnom. Odáig voltam Brielle élettörténetéért, a kiállásáért, azért, ahogy küzd a szeretteiért, és ahogy nem átall ellenszegülni Lincolnak, a helyes és fiatal tanárának. Szórakoztató, de könnyedén megkedvelhető figura annak ellenére, hogy néha már irritált, hogy mennyire „picsásan” viselkedik, és mennyire eszi a fene Lincoln testéért… Persze nem csupán a beszólogató, morcos pokróc Lincoln tanítja a lányt, hanem dögösebbnél dögösebb srácokba botlunk az Akadémián! A folyton kacsingató srác miatt néha már forgattam a szemem, de a többiek nagyjából rendben vannak, ugyanakkor sajnos keveset tudtunk meg róluk. Szívesen olvasnék Darrenről, Noahról és a többiekről is. Mindemellett akadnak benne klisés, illetve könnyen összerakható dolgok, mégis nagyon guilty pleasure érzés volt olvasni. (Azonnal mondtam is a hasonló ízlésű legjobb barátnőmnek, hogy muszáj beszereznie és elolvasnia mielőbb, hogy kicsacsoghassuk!)

 


Összességében

 

Rendkívül jól felépített, összetett világba vezet ez a regény, ahol olyan éjfarkasok élnek, akik éjszakai klubot üzemeltetnek a föld alatt, és ahol bármikor rátámadhat az emberre egy alattomos és irtó ijesztő démon. Ugyanakkor repülni és küzdeni tanulhatsz, előkerül az angyali mágia is, lelki társad lehet egy fegyver, de közben mégis csak egy suliról van szó, ahol bizony tartanak egy bált, ahova kicsípheted magad, hogy végre megakadjon rajtad a szuper dögös tanárod tekintete. Egyszerre izgalmas és szórakoztató, addiktív és jól megírt ez a sorozat.

IDE A FOLYTATÁSSAL!

 

Értékelés: 5

 

Érdekel a sorozat többi része? ABSZOLÚT! Most azonnal jöhet mind!

 

Kinek ajánlom a regényt?

 

Az angyalos történetek, a paranormális romantikus regények, és a belevaló főhősös sztorik rajongóinak mindenképpen ajánlom!

 


Kedvcsináló idézetek:

  Szabadjon közbeszólnom – ajánlkozott Lincoln –, részletekbe menően kell fogalmaznod az embereknek. Ők nem bíznak feltétel nélkül, mint ti – lépett ki a sarokból.

Tényleg azt mondta egy sereg arkangyalnak, hogy nem bízom bennük?

Gyilkosság. Halál.

Raphael összeráncolta a homlokát.

Fenébe. Vicceltem. Boldogság és szivárvány.

Most próbálta elfojtani a nevetését. Bakker, tényleg tudtak olvasni a gondolataimban.

– Brielle, egy cseppnyi gonoszság sincs benned, hidd el.

Elakadt a lélegzetem. Az érintésétől forró bizsergés futott végig a hátamon. Elapadtak a könnyeim, nagyot nyeltem.

  Honnan tudod? Talán igaz, hogy arkdémon vagyok. – Farkasszemet néztünk egymással.

Nem ingott meg.

  Mert a legrosszabb dolog, amit tettél, mióta ismerlek, hogy megmentetted a legjobb barátodat, és gyümölcsöt loptál tőlem. Ártalmatlan vagy.

– Oké, a repülés első szabálya: ne halj meg!

Leráztam magamról az érintését, a szemöldököm az egekbe szaladt.

– Marha vicces. Mik az igazi szabályok?

Noah vállat vont.

  A mi mestereink is ugyanezt mondták. Ne halj meg! Lényegében halhatatlan vagy, hacsak meg nem ölnek, de a nyakadat kitörheted egy elhibázott landolással.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Bukottak akadémiája / Fallen Academy Pinterest tábla

Fallen Academy #1 a GoodReads-en.

☆☆☆


Már megjelent Leia Stone nagysikerű angyalos sorozata! A humorral átszőtt, izgalmakban és romantikában is bővelkedő kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, egy szerencsés pedig meg is nyerheti a könyv egy példányát.

  


Nyereményjáték:

 

Szereted az angyalos könyveket? Akkor ez a játékunk neked szól! Minden állomáson egy angyalos könyvből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy honnan is idéztünk.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

„Két életem volt, mindkettőhöz egy-egy lélek. Jól tudtam, mi zajlik ebben a világban, ott voltam a kezdeteknél és a folytatásnál. Az, aki hallgat és néz, éppoly bűnös, mint aki cselekszik.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10.06. - Sorok Között értékelés

10.08. - Sorok Között extra állomás

10.10. - Szaffi Polca blog

10.13. - Fanni's Library

10.16. - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése