2021. október 24., vasárnap



These ​Rebel Waves - Lázadó hullámok | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző jóvoltából hamarosan megjelenik Sara Raasch legújabb sorozatának a kezdő kötete, amiben egy herceg, egy katona és egy kalóz szövetkezik, hogy megakadályozzák a mindent elpusztítónak ígérkező háborút. Tartsatok bloggereinkkel ezen a blogturnén, és ne feledjétek, hogy egy lelkes olvasónk a turné végén meg is nyeri a Lázadó hullámokat!




Egy lázadó. Egy kalóz. Egy herceg.

Harcba kell szállniuk az országukért, a családjukért, saját magukért – különben olyan háborúval néznek szembe, ami elpusztíthatja a világot.

Adeluna katona. Öt évvel ezelőtt segített felszabadítani Szent Loray mágiával teli szigetét Argrid országának zsarnoki uralma alól. Csakhogy nem volt könnyű visszailleszkednie a háború után. Amikor egy argridi küldött eltűnik Szent Loray új tanácsának béketárgyalásai során, az ország véres igazságszolgáltatást követel. Lu úgy sejti, veszedelmes erők munkálkodnak a háttérben.

Devereux kalóz. A Szent Lorayen portyázó folyami kalózok egyikeként abból él, hogy a sziget mágikus növényeit árulja a feketepiacon. Miközben Argrid a kalózokat gyanúsítja küldöttük elrablásával, Vex célponttá válik. Gyakorlott hajósként beleegyezik, hogy segít Lunak előkeríteni az eltűnt argridit. De amire rábukkannak, sokkal veszedelmesebb lehet bármilyen háborúnál.

Benat eretnek. Ben, Argrid koronahercege titokban Szent Loray tiltott mágiájának megszállottja. Amikor apja, a király megbízza őt a meghökkentő feladattal, hogy oszlassa el Argrid mágia iránti félelmét, Ben kénytelen feltenni magának a kérdést, vajon megváltoztathatja-e egy herceg egy egész ország hitét, vagy valójában a saját máglyáját építi.

Lu, Vex és Ben vajon meddig hajlandó elmenni a béke érdekében? Az is kiderül, hogy miféle fából faragták őket…

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös könyvek)

Terjedelem: 448 oldal

ISBN: 9789633990766 / Fordította: Szabó Krisztina

Műfaj: Fantasy, Kaland, LMBT+, Történelmi, Young Adult (YA)

Eredeti mű: These Rebel Waves / Eredeti megjelenés éve: 2018

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Lu megtorpant egy varga műhelye előtt, az ablakokat szélesre tárták a nem létező szellő reményében. – Kiszabadítottalak a börtönből, kalóz. Most te jössz! Hogy bukkanjunk Milo Ibarra nyomára, még mielőtt Argrid rábeszéli a Tanácsot a polgárháborúra?

– Nahát, csodás! Legalább semmiféle felelősség nem nyomja a vállunkat.

 

2.

Ben egyvalamit tudott teljes bizonyossággal, mégpedig azt, hogy elege van abból, hogy más mondja meg neki, miben higgyen.

 

3.

– Ne ijedjetek meg! – kiáltotta. – Mindjárt felrobbantom ezt a szart!

– Nay! – szólt ki Vex a kormányosfülkéből. – Ne feledd, hogy egy gyerek is van a fedélzeten!

– Elnézést. Mindjárt kaotikusan átrendezem ezt a szart!

 

4.

– Miért szeretsz engem? – kérdezte Ben. – Önző vagyok. Folyton elvonja valami a figyelmemet. A Kegyes Isten önmegtartóztatást követel a házasságig. Minden szempontból ártalmas vagyok rád nézve.

Jakes vonásai ellágyultak.

– A nővérem mindig azt mondogatta, hogy sokkal többet mond valakiről az, mit tart a gyengéjének, mint az, hogy mit gondol erősségének. – Bizonytalan mosoly jelent meg az ajkán. – Te vagy az én gyenge pontom.

 

/credit/

5.

Vex kifújta a levegőt, de továbbra is ugyanolyan feszülten állt.

– Hihetetlen, hogy a híres Devereux Bellnek tériszonya van! – szólalt meg Lu.

Vex hirtelen felé fordult.

– Ha bárkinek elmondod, esküszöm…

– Mi lesz, Vex, mit teszel velem?

Lu szándékosan csábosan beszélt és közelebb lépett, próbálta elvonni a fiú figyelmét, ahogy a börtönben és a dokkoknál is.

Vex összehúzta a szemét, rádöbbent, mit művel.

– Azt hiszem, utállak.

– Van is rá okod – felelte Lu, majd meglökte.

 

6.

– Nincs itt semmiféle hercegnő – jelentette ki a lány, amint összeszedte magát. – Politikus vagyok.

Vex felvont szemöldökkel nézett rá, behajlított ujja a kenőcshöz közeledett.

– Míg ön természeténél fogva hazudozik, kalóz – hajolt közelebb –, én természetemnél fogva játszom az igazsággal. Nem mondtam, hogy az üvegben gyógykenőcs van.

Vex a fejét rázta. Mi? Hiszen azt mondta…

Azt mondta, hogy a haelica meggyógyítaná. Nem azt, hogy az is van az üvegben.

Visszarántotta az ujját.

– Mi van az üvegben?

– Talán gyógybalzsam. Talán emésztőlevelek mérgező olaja. – Pukedlizett. – Örültem a szerencsének!

A francba! A lány kijátszotta! A szoros fűző, az, ahogyan a rácshoz hajolt, minden egyes átkozott szava és mozdulata egy előre kitervelt játszma része volt, hogy felkavarja őt.

 

/Pinterest/

7.

Vexnek volt egy olyan sanda gyanúja, miszerint kénytelen lesz hozzászokni, hogy Lu egyszerre meghökkentő, rémisztő és, ha igazán őszinte akar lenni, vonzó is.

 

8.

– A lényeg, hogy bármitől félsz, az a valami a részed. Küzdhetsz ellene vagy változtathatsz az elvárásaidon, de bárhogyan döntesz is, ki kell tartanod az elhatározásod mellett. Ezzel az oda-vissza hintázással másoknak ártasz, és nekem az a dolgom, hogy megvédjem a legénységet. Ami azt jelenti, hogy nem tűröm az olyan emberek jelenlétét, akik veszélybe sodorják őket.

 

9.

Az imádság is lehet hasznos, de a mágia mindig beválik.

 

10.

A remegőláz éppolyan rejtélyes volt, mint Szent Loray mágiája. Nem akadt sem mágikus, sem egyéb gyógymód, nem terjedt egyik emberről a másikra, néhányan éveken át szenvedtek tőle, másokat napok alatt elvitt. Az egyedüli közös vonás az volt, hogy először mindig remegés formájában jelentkezett, ami deformálódott csontozathoz vezetett, és a beteg végül képtelen volt segítség nélkül felállni, járni, kénytelen volt az ágyban feküdni. Amint ez megtörtént, napok kérdése volt csupán, hogy a kór a beteg életét követelje.

 

Nyereményjáték:

 

A Lázadó hullámokat Szabó Krisztina fordította, aki több más könyvet is fordított már a Könyvmolyképző kiadónak. A feladatotok az, hogy kitaláljátok azoknak a regényeknek a címét, amelyikből az egyes állomásokon idéztünk.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

“Méregcsók lehajolt, és megsimogatta a macska hátát.

– Tudtad, hogy a szabadjára engedett házimacskák több milliárd madár és emlős haláláért felelősek évente? Kis bundás barátunk hidegvérű gyilkos.

Selina elmosolyodott, megvakarta a macska bajszos pofáját.

– Reszketek a félelemtől.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10 - Readinspo

12 - Ambivalentina (extra)

18 - Ambivalentina

21 - Sorok között

24 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)

27 - Hagyjatok! Olvasok!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése