2021. október 22., péntek



Truthwitch - Igazságboszorka | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző elhozta nektek Susan Dennard New York bestseller listás sorozatának, a Boszorkaföldének az első részét, az Igazságboszorkát. Tartsatok a Blogturné 7 bloggerével, olvassátok el az értékeléseket, a sorozathoz tartozó extrákat és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét!




Együtt megválthatjuk a világot?

Boszorkaföldén majdnem olyan sokféle varázserő létezik, mint ahányféle módon bajba lehet keveredni – és a mindenre elszánt Safiya és Iseult ezt mindenkinél jobban tudja.

Safiya igazságboszorka, vagyis képes az igazságot megkülönböztetni a hazugságtól. Nagy hatalommal járó varázserő az övé, olyannyira, hogy egyesek még a gyilkosságtól sem rettennének vissza, ha így a saját oldalukon tudhatnák. Ez különösen igaz a nemességre, arra a társadalmi rétegre, ahová Safi is tartozik. A lánynak ezért titokban kell tartania a képességeit, nehogy bábuvá váljon a birodalmak közti játszmában.

Iseult fonálboszorka, aki látja az életeket átszövő fonalakat – a saját szívéből kiinduló fonalak azonban láthatatlanok számára. Az ő és Safi közt szövődött különös barátságnak köszönhetően a kitaszított lány egy vakmerő kalandokkal teli életbe csöppen, amelyben hűvös nyugalma tökéletes ellenpontja Safiya forrófejű, lobbanékony természetének.

A két lány nem vágyik másra, mint szabadon élni az életet, ám Boszorkafölde fölött a háború fellegei gyülekeznek. Safinak és Iseultnak egy bosszúszomjas vérboszorkával a nyomukban császárokkal, hercegekkel és zsoldosokkal kell megküzdenie, akik bármit megtennének azért, hogy megkaparintsanak egy igazságboszorkát. Vajon az eszes Merik herceg mennyire tud a segítségükre lenni?

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Vörös pöttyös könyvek)

Terjedelem: 496 oldal  

ISBN: 9789633739600 · Fordította: Soponyai Alexandra Bianka

Stílus/műfaj: YA, High Fantasy, Romantikus

Eredeti mű: Truthwitch / Eredeti megjelenés éve: 2016

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Mióta elvesztette a fejét a dózse étkezőjében, Merik ereit szétfeszítette az indulat, legszívesebben fújtatott volna miatta. Hatalmas, dühös szeleket akart megidézni. Ugyanaz a vad düh volt, amit gyerekként gyakran meggondolatlanul szabadjára engedett. De ezúttal nem tehette ezt, már csak azért sem, mert akkor úgy viselkedett volna, mint Vivia. Zabolátlanul és erőszakosan. Merik nem szerette a zabolátlan dolgokat. Még a viharos tengert sem. A rendet és a szabályokat szerette, a tökéletesen betűrt ingeket. A békés hullámokat, a tiszta eget, és azt, ha tudta, hogy a dühe mérföldekre van tőle.

 

2.

– Ne bámulj már így, herceg!

– Mégis hogyan?

– Mintha meg akarnál támadni.

Merik őszintén, melegséggel a hangjában felnevetett. Képtelen volt levenni a szemét Safiról. Különösen a nyakáról. Az íve kirajzolódott a mészkövön, és Merik arra gondolt, hogy sosem látott még ilyen elegáns nyakvonalat.

– Ne haragudj! – mondta végül Merik. – Meg sem fordult a fejemben, hogy megtámadjalak, sőt…

A holdfényben is látszott, ahogy Safi ettől elpirult, de azután, mintha ez bosszantotta volna, felszegte az állát.

 

(credit)

3.

Éduán felnyársalt szíve megdobbant. Furcsa érzés volt, egyszerre megkönnyebbült és összezavarodott, ahogy a vér tovább folyt a szájából. A nomatsi nem akarta megölni. Bár Éduánnak fogalma sem volt róla, miért nem.

 

4.

– Nem tetszik ez nekem – mondta Safi, és most már igazán kiabálnia kellett, hogy hallatszon a hangja. – Sőt utálom ezt az egészet… A vihart és a tervet is. Miért kell együtt csinálnunk? Nem mehetnék egyedül?

– Azért, mert mi nem egyedül szoktuk csinálni a dolgokat – kiáltotta vissza Iseult. – Mindig követni foglak, Safi, te pedig mindig követni fogsz engem. A végsőkig fonáltestvérek maradnunk.

E szavak hallatán Safi égő vágyat érzett arra, hogy megossza Iseulttal az érzéseit – hogy beszéljen vele a háláról, a szeretetről, a rémületről és a hitről, amit érez, de nem tette. Ehelyett csak bánatosan elmosolyodott.

– A végsőkig.

 

5.

– Csokoládévulkán – mondta Leopold, és egy ezüsttálra mutatott, amelyben mintha csokoládébuborékok lettek volna. – Az egyetlen hátránya annak, hogy kitiltottuk a tűzboszorkákat Kartorrából – szünet –, az, hogy kimaradunk az ilyen trükkökből. – Egy bézs szatén öltözéket viselő szolgáló felé intett. A férfi fürgén a tálba merítette a kanalat, és csokoládét mert egy eperrel teli tálba.

 

6.

– Nincs szeretőm. Miért kérded?

Iseult megkönnyebbült a választól.

– Nem a felséged iránti érdeklődésből, ne vegye zokon. Egyszerűen próbálom eldönteni, hogy kövessük-e Lejnába, vagy sem.

– Hogy kövessetek-e? – Merik fonalai megnyugodtak, a testtartása is lazábbá vált. – Nem igazán van választásotok.

– Ha ezt gondolja, akkor súlyosan alábecsüli a képességeinket Safival.

 

7.

– Most repülni fogunk – jelentette ki Vaness, és magához intette a legalacsonyabb tengerészt a csoportból. Szélboszorka tetoválást viselt. – Nincs messze a flottánk. Kibírod addig, igazságboszorka?

– Igen – lehelte Safi, és nekidőlt a vállát szorongató egyik férfinak. Rávigyorgott, majd így szólt: –Safiya fon Hasstrelnek hívnak, és bármire képes vagyok.

Ahogy kimondta ezeket a szavakat, a varázsereje felébredt… aztán sütkérező oroszlán módjára dorombolni kezdett.

Igaz – mondta. Mindig is az volt, és mindig is az lesz.

 

(credit: @ellieoffrell)

8.

Safi képes volt bárkiről megállapítani, hogy hazudik-e vagy sem, meg tudta különböztetni a valóságot és az ármányt. És, ha igaz volt az, amit Iseult a Mathew-val töltött tanórák során tanult, az utolsó igazságboszorka egy évszázaddal ezelőtt meghalt – a marstoki császár fejeztette le azért, mert szövetkezett Kartorra királynőjével. (…)

Hát ilyen értékes és ilyen ritka volt Safi varázsereje. Épp ezért Safi egész életében titokban tartotta a képességét.

 

9.

– És mégis kivel kéne akrobatikáznom? Nem sok nő verseng a lehetőségért, amennyire látom…

– A domnával.

Ettől Meriknek igazán nevetnie kellett.

– Egy domnával aztán biztos nem fogok akrobatikázni. Különösen nem egy olyannal, aki a kartorrai császár jegyese. Ráadásul, ha róla van szó, nem bírok az indulataimmal. Amikor már azt hinném, végre elsimulnak a hullámok, mond valamit, és megint feltámad a szélvihar.

Kullen fuldokló hangot adott, de amikor Merik riadtan ránézett, észrevette, hogy a barátja csak nevet – habár elég beteges módon.

– Az nem az indulatod, te félnótás. Csak a varázserőd reagál egy nőre, Noden akarata szerint. Mit gondolsz, mi történik a varázserőmmel, amikor Ryberrel…

– Nem akarom tudni! – Merik maga elé emelte a tenyereit. – Komolyan nem akarom tudni.

 

10.

Safi nem szabadságra vágyott, hanem arra, hogy hihessen valamiben – egy olyan díjban, amiért megéri futni és harcolni, és küzdeni, történjék bármi.

Végre megtalálta a díját. Nubrevnáért futott. És Merikért. Iseultért. Kullenért és Ryberért és Mathew-ért és Habimért, de mindenekelőtt: saját magáért.

 


Nyereményjáték:

 

A sorozat első részében a főszereplőink sok időt töltenek tengeren. Így a játékunk is a tengerekhez kapcsolódik. Minden blogon találtok egy leírás egy tengerről. Megfejtésül a tengerek nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


 

Az Észak-Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, körülvéve óceáni áramlatokkal. A három ellentétes irányú áramlás miatt az óramutató járásával azonos irányban forog. Nevét egy algáról kapta, ami nagy mennyiségben található meg itt.


a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10.04 Kelly &Lupi olvas - extra

10.06 Hagyjatok! Olvasok!

10.08 Dreamworld - extra

10.10 Utószó

10.12 Kelly & Lupi olvas

10.14 Sorok között

10.16 Spirit Bliss Sárga könyves út

10.18 Könyv és más

10.20 Dreamworld - extra

10.22 Hagyjatok! Olvasok! - extra

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése