2022. január 10., hétfő



ELSTARTOLT a Mini-könyvklub 21. fordulója!


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Hello mindenkinek!

 

Ismét eltelt 4 hónap, ami azt jelenti, hogy indul a Mini-Könyvklub soron következő fordulója! Az első hónapban az egyik kedvenc írómtól, Matt Haigtől fogunk olvasni (már el is kezdtem a könyvét, az Éjfél Könyvtárat), februárban egy magyar szerzőtől fogunk valami misztikus krimiféleséget, aztán egy mágikus realista chick lit fog következni. Egyelőre nem tudom, mit érzek az utolsó két könyv iránt, de a januári Matt Haig regény miatt nagyon boldog vagyoK!

Ha kedvet kapnál, január végéig még csatlakozhatsz hozzánk - Blog se kell a részvételhez! -, és már olvashatod is az első megszavazott könyvünket! ;)





vvvvv

Mi az a Mini-könyvklub? - Röviden

Egy online közösség, ami 2015. májusában indult (akkor még műfajtematikus fordulókkal), persze a könyvklub tagjai folyamatosan változnak. A mostani könyvklub forduló 2021. január 1-től április 30-ig tart, a klubtagok ezalatt az időszak alatt havonta elolvasnak 1-1 regényt. Az első három hónapban előre meghatározott könyveket olvasunk, amiket az olvasás végeztével alaposan kibeszélünk, kiértékelünk: mindenki ír egy-egy könyvértékelést, és kitöltünk egy kérdőívet a könyv fontos (és kevésbé fontos) kérdéseiről. Az utolsó hónapban mindenki maga választ egy olvasmányt az előre megadott könyvek közül. 



Mit fogunk olvasni ebben a körben?



Mely választható könyvek szimpatikusak?


Ajánljátok valamelyiket?

Szabályok?
2021. január 1-től április 30-ig tart a huszonegyedik Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidőket be kell tartani az értékeléssel - késés nincs.
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. (…) A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de ha nincs, akkor Vegazus teszi közzé az erre a célralétrehozott blogon.
- Jelentkezni Vegazusnál lehet egy JELENTKEZÉS nevű űrlapon, egészen az első könyv értékelésének határidejéig, azaz január végéig.

vvvvv
Köszönöm a figyelmet!
A képek Vegazus blogjáról vannak.
vvvvv


1 megjegyzés:

  1. A Fahrenheit-et meg a Penumbrát nem olvastad még?
    Egyébként ha a Tövisek királyát választod, rettenetesen kíváncsi leszek a véleményedre!

    VálaszTörlés