2023. október 15., vasárnap



Sarah MacLean: A ​számkivetett herceg (A szerencsejáték szabályai 3.) | Blogturné Klub könyvajánló


 

– (…) mégis miért gondolja, hogy érdekel az ajánlata?

A nő alig egy másodpercig habozott, ami nem kerülte el Temple figyelmét.

– Mert akarja azt, amit ajánlhatok.

– Olyan gazdag vagyok, mint Krőzus, kis szívem. Úgyhogy ha nem ajánlja fel önként, hogy az ágyamba vihetem, akkor semmije sincs, amit saját magam meg ne tudnék szerezni.

 




Egy ​herceg, akinek oda a jó híre… 

Temple-t azzal vádolják, hogy meggyilkolta Mara Lowe-t az esküvője előtti éjszakán, ő azonban nem emlékszik semmire. A férfi azóta, immár tizenkét éve nagy vagyonra és hatalomra tett szert London legexkluzívabb kaszinójának tulajdonosaként, feloldozást azonban nem kapott – egészen addig, amíg egyik este meg nem jelenik Mara, hogy felajánlja az egyetlen dolgot, amire a férfi vágyik.

Mara tervei között nem szerepelt, hogy valaha is visszatér abba a világba, amelyet maga mögött hagyott, de amikor az öccse súlyos adósságot halmoz fel Temple kaszinójában, kénytelen ajánlatot tenni a férfinak: a nyilvánosság elé lép, hogy elmondja az igazságot. Azt, hogy a férfi nem gyilkos.

Az alku kecsegtetőnek tűnik, azonban Temple-nek be kell látnia, hogy nem lesz egyszerű dolga ezzel a titokzatos, őrjítő nővel, aki láthatóan bármit képes kockára tenni a számára fontos dolgokért. Temple minden erejével igyekszik ellenállni Marának, és megóvni a saját szívét.

Vajon mindenki megkapja, amit szeretne?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű:

No Good Duke Goes Unpunished

Eredeti megjelenés éve: 2013

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

488 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635974634 ·

Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

A szerencsejáték szabályai:

 

1. Hozományvadászok​kíméljenek!

2. A megérdemelt szerető

3. A ​számkivetett herceg

4. Never Judge a Lady by Her Cover

(befejezett)

KMK WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Sarah MacLean egy zseni, ha a történelmi romantikusokról van szó! Hiszen még engem is rákapatott a zsánerre, aki a legkevésvé se volt vevő soha a kravátlikra, londoni álarcos bálokra meg a könyékig érő, gombos kesztyűkre!

 

Szerintem…

 

Alig vártam a visszatérést a londoni Bukott Angyal nevű bűnbarlangba, így kicsit csalódott voltam, amiért Temple és Mara története kevésbé varázsolt el, mint Crossé vagy a zsarolós márkié... Ez a sztori nekem kicsit vérszegény volt, ha összevetjük a házaséletbeni párbajhoz, amit Penelope és Michael vívtak a Hozományvadászok kíméljenek!-ben, és a kanyarban sincs, ha Cross és  Lady Philippa közös kísérletezéseiről van szó A megérdemelt szeretőben című részből.

 


Persze a háttértörténetük egyedi és izgalmas, ugyanis a Bukott Angyal ökölvívója, Temple igazából William Harrow, Chapin márkija és Lamont hercege, akiről köztudott, hogy 12 éve megölte apja akkori menyasszonyát, Mara Lowe-t. A háta mögött csak a Gyilkos Hercegnek hívott, hatalmas méretekkel rendelkező férfi viszont szép kis hírnevet szerzett magának London kevésbé nívós részén a legyőzhetetlenségével… és mégis mindig akad kihívója, hiszen annak, aki legyőzi, a Bukott Angyal elengedi a tartozását.

Mara Lowe éppen a fivére tartozása miatt tűnik elő az árnyak közül, hogy alkut ajánljon a férfinak. Természetesen borítékolható, hogy Temple dühös és bosszút akar állni, de mégis mind jobban megtetszik neki a makacs, veszélyes és hazugnak tűnő nőszemély. Mara se gondolta, hogy ennyire magával ragadja a csupán kinézetre ijesztő, egyébként meglepően jó lelkű férfi.

 

 

– Ne! Ne bánj semmit! Az, hogy látsz engem, mindent megváltoztatott. Megváltoztatta az életemet. Megváltoztatott engem. – Hosszan és szenvedélyesen csókolta a nőt, majd hozzátette: – Jézusom, Mara, persze, hogy te vagy az! Mindig is te voltál. Mindig is te leszel.

 

 

A regény számomra kicsit önismétlő volt. Mara pénzt kér minden apró információért vagy tettért, Temple fizet, közben pedig mind közelebb kerülnek egymáshoz. Mivel aznap éjszaka, amikor Mara eltűnt a színről, Temple el lett kábítva, így semmire se emlékezett, ami aznap este történt. A regény legnagyobb részében annak a bizonyos éjszakának a részleteiért nyaggatja a nőt, aki tartja magát ahhoz, hogy nem árul el semmit, amíg nem engedik el az öccse tartozását. Kicsit untatott a közöttük lévő huzavona, de a folyamatosan emlegetett kesztyűs téma se ragadott magával – pedig egyébként elég megható, hogy Temple miért van ráfixálódva a kesztyűkre.

 


Összességében

 

Lassan kibontakozó, picit vontatott kezdetű történet, ugyanakkor mégis letehetetlen volt számomra a regény, mert az utolsó harmadában úgy felgyorsultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem! Álarcosbál, ökölvívás, támadás, árulás, menekülés, hajsza, szerelmi vallomások, forró esték, hazugságok és elhallgatott igazságok… Nagyon feljött nálam a regény a végére, és akkor még az epilógus is feladta a leckét. Tetszett a történet lezárása, és tűkön ülve várom a titokzatos Chase regényét!

 

Értékelés: 4

 


EXTRA: külföldi borítók

 

Kedvcsináló idézetek:

– Éveket töltöttem azzal, hogy figyeltem, ahogy a férfiak hazudnak, Mara. Úriemberek és gazemberek. Nagyon jól felismerem az igazságot.

A nő nagyot nyelt, érezte a férfi ujjait a torkán.

– És gondolom, te sosem hazudsz.

A férfi hosszan tanulmányozta.

– Folyton hazudok. Én a legrosszabb fajta gazember vagyok.

– Tapasztalatom szerint a nők aljas módon harcolnak.

Ekkor Mara elmosolyodott.

– Ostobaság. Mi pusztán szívből harcolunk.

Lydia legyintett.

– Dehogynem! Nézz csak rá! Hatalmas! És rettentően jóképű. Őszintén azt akarod elhitetni velem, hogy nem fordult meg a fejedben egyetlen illetlen gondolat sem?

– Igen.

– Hazudsz.

Hát persze hogy hazudott. Az illetlennél is pajzánabb gondolatak fordultak meg a fejében a férfiról. Illetlen tettek. És még rosszabb.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: A szerencsejáték szabályai by Sarah MacLean

No Good Duke Goes Unpunished a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A szerencsejáték szabályai sorozat harmadik részének főszereplője Temple, akinek szó szerint feléled a múltja. 12 év után felbukkan a szépséges Mara Lowe, akiről úgy tudják, hogy Temple megölte őt, és kihagyhatatlan egyezséget ajánl a férfinak. Kövessetek minket Sarah MacLean történelmi romantikusának blogturnéján, illetve játsszatok velünk, ugyanis a Könyvmolyképző kiadónak hála egy szerencsés olvasónk meg is nyeri A számkivetett herceg egy példányt!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Ha elolvastátok a kiadó oldalán található beleolvasót a könyvbe, akkor bizony könnyű dolgotok lesz az egyes állomásokon található kérdések megválaszolásakor… A rafflecopter dobozba a helyes válaszokat várjuk!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Melyik exkluzív londoni kaszinóban verekszik Temple?

a Rafflecopter giveaway

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése