2023. október 8., vasárnap



Alison Cochrun: The ​Charm Offensive - Sármháború | Blogturné Klub LGBT+ könyvajánló

 

18+ / LGBT+

 

 

– Az előbb komolyan kérdeztem – mondja Dev, és a beálló csendek egyre rövidülnek. – Így képzeled el az életedet egy társsal? Puzzolás és kocka sci-fi sorozatok nézése?

– Őszintén szólva, soha nem képzeltem még el az életemet egy partnerrel. Nem mindannyiunkat neveltek bele fiatalon a mesebeli szerelem kultuszába.

 




AZ ​IGAZI SZERELMI TÖRTÉNET A KULISSZÁK MÖGÖTT JÁTSZÓDIK.

 

Dev Deshpande mindig is hitt a tündérmesékben. Így nem csoda, hogy egész karrierjét a megalkotásukra építette, a régóta futó Örökkön Örökké című társkereső valóságshow keretei között. A franchise történetének legsikeresebb producereként Dev mindig megírja a tökéletes szerelmi történetet a versenyzői számára, bár a saját szerelmi élete a katasztrófával egyenlő. De aztán a show következő sztárja a techvilág kegyvesztett csodagyereke, Charlie Winshaw lesz. Charlie messze nem az a romantikus Szőke Herceg, akire az Örökkön Örökké számított. Nem hisz az igaz szerelemben, és csak végső kísérletként vállalta a műsort, hogy helyreállítsa az imidzsét. A kamerák előtt merev, szorongó szerencsétlenség, akinek fogalma sincs, hogyan randizzon húsz nővel az ország szeme láttára. A színfalak mögött rideg, esetlen és érzelmileg bezárkózott Miközben Dev azon küszködik, hogy Charlie összemelegedjen a versenyzőkkel egy szédületes, világ körüli turné során, a két férfi kezd megnyílni egymás előtt, és Charlie rájön, hogy Devvel sokkal jobb közöttük a kémia, mint bármelyik női partnerével. De még a valóságshow-k is forgatókönyv szerint történnek, és ahhoz, hogy megtalálják az utat a boldog befejezéshez, el kell gondolkodniuk azon, kinek a szerelmi történetét is mesélik el.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Charm Offensive

Eredeti megjelenés éve: 2021

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

72 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633995785 ·

Fordította: Szabó Krisztina

 

Kiegészítő történet:  1.5 A Charmed Christmas

KMK WEBSHOP  OLVASS BELE MOLY GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Az egyik bloggertársam hívta fel erre a regényre a figyelmem, és több se kellett nekem, hogy beszálljak a turnéba, mint hogy ebben az lgbt+ történetben a heteroszexuális szerelmet keresőknek készülő valóságshow Nagy Ő-je a háttérben dolgozó munkásba szeret bele, aki szintén férfi. Gondolhatjátok, hogy milyen kíváncsi lettem erre a sztorira!

 

Szerintem…

 

Frenetikus volt ez a regény, ment is azonnal a BEST OF 2023 gyűjtésembe. Tipikusan olyan történet, amit pár évente újra fogok olvasni - mert jól esik -, és amihez drukkolok, hogy készítsenek egy legalább annyira jó filmadaptációt, mint amilyet nemrég a Vörös, fehér és királykékhez sikerült! Humoros, aranyos, kellően drámai, okosan kezeli a válsághelyzeteket, nem mismásolja el a mentális problémákat vagy a szexualitással kapcsolatos dolgokat, és ami a legfontosabb, tökéletesen bemutatja, hogy miként kell jól törődnünk másokkal.

 

A történetről röviden: Az Örökkön örökké párkereső valóságshow franchise immár 20 éve megy a tévében Csoportos Küldetésekkel, Lánykérésekkel, Tiarákkal, Koronázási Ceremóniákkal, Szőke Herceggel és hatalmas Happy Endekkel az évadok végén. (Ha láttál valah A Nagy Ő-t, akkor sejtheted milyen ez.) Dev Deshpande már fiatalkorában is romantikus lelkületű volt, így amikor gyerekként találkozott a tévéműsorral, úgy érezte, hogy megtalálta az „Útját” – ma ő az egyik produkciós asszisztense a műsornak. Általában ő a „kezelője” a férfiak kegyeiért harcoló lányoknak, de ezúttal átterelik az új Szőke Herceghez, aki az első forgatáson nagyon gázul viselte a kamerázást, a lovaglást, a hercegséget… Szőke Hercegünk, Charles Winshaw egy zseni tech guru, aki igyekszik visszatérni az üzleti életbe azzal, hogy jó sajtót csinál magának… Pechjére kényszerbeteg, sok minden miatt szorong és utálja, ha hozzáérnek. Lássuk be, hogy így bizony nehéz lesz 20 nőt boldoggá tennie maga körül... kamerák és idegenek előtt.

 


Dev a lehető legtökéletesebb választás Charlie számára, ugyanis az örökké vidámnak tűnő kezelő lassan kikényszeríti a csigaházából a zárkózott különcöt, pedig neki se egyszerű a dolga, hiszen 6 év után szakított a párjával, aki továbbra is a kollégája... Dev barátkozik, zaklatja, gyakorló randikra viszi a Szőke Herceget, és szép lassan jó barátokká válnak. Ahogy mind jobban megnyílnak egymás előtt úgy derülnek ki a személyiségük rejtett árnyoldalai is, úgy válik kicsit sötétebbé, drámaibbá a történet. Persze a regény végig megmarad a könnyed hangvételnél, nem megyünk át egyszer sem totál depressziósba, ugyanakkor mégis érzékletesen, megható módon vannak ábrázolva a főbb szereplők bajaik és hibáik.

 

 

– Jó, jó! És segítenek ezek a gyakorló randik? Charlie visszagondol az elmúlt két napban lezajlott Csoportos Küldetésekre.

– Hát, tegnap megfogtam Daphne kezét, aztán megcsókoltam Angie-t anélkül, hogy pánikrohamot kaptam volna, szóval igen?

– Vigyázzanak a szívükre, hölgyeim! Casanova szabadlábon van!

 

 

Bár nagyon szerettem, hogy Dev és Charlie mennyire törődnek egymással, mennyire odafigyelnek a másikra és a másik szükségleteire, mennyire betartják a másik által felállított határokat és a partnerük által meghozott szabályokat, de nem csak ők vannak ott egymásnak, szóval lássuk a kedvenc mellékszereplőimet! Egyszerűen imádtam a szókimondó, pánszexuális Parisát, aki Charlie PR-menedzsereként van felvezetve, közben meg Szépfiúnak nevezi a főnökét, és többször is verbálisan szexuális zaklatja őt. Zseniális karakter, mert akármilyen is a szövege, törődik Charlie-val és óvja őt. Igaz barát, akire lehet számítani.

Devnek ott van a mogorva, cseppet sem cuki munkatársa, Jules, akit szintén nagyon kedveltem, mert bár csak munkatársként van jelen, mégis igyekszik odafigyelni arra, hogy Devnek jó legyen. Segíti, kitalálja a gondolatait, támogatja, erősíti őt. De ott van neki a főrendező, Skylar és az exe, Ryan, akik mind megmondják a frankót, és mindig szembesítik Devet a valósággal.

 


Összességében

 

Szórakoztató, szerethető, izgalmas történet arról, hogy mi történik, ha egy rendhagyóan heteronormatív tévéműsorba queer figurák bukkannak fel. Nekem tetszett, hogy elszakadunk a megszokottól, hogy kitörünk a klasszikus romantikus keretek közül. Charlie és Dev nagyon szimpatikus, édes párost alkottak, irtó jók a közös részeik, de a leginkább azt szerettem, ahogy az író a mentális és egyéb problémákat kezelte a regényben – kellő érzékenységgel nyúlt mind a depresszió, mind a szexualitás témaköréhez.

Újraolvasósan szuper volt!

 

Értékelés: 5*


*bestof2023

 

Kedvcsináló idézetek:

– Azt mondanád, hogy egy olyan hölgyet keresel, akivel puzzolhatsz szombat esténként?

– Nem hiszem, hogy ez a helyes ragozása a puzzle-nek. Csak rendezd el a szélére illő darabjaidat.

– Én azóta nem puzzoltam, mióta… a francba, talán felsős korom óta, amikor Nags Headbe kirándultunk a szüleimmel? Általában nem szoktam ilyen sokáig egy helyben ülni.

– Ezt észre sem vettem rólad.

– Ez szarkazmus volt? Mi az, hirtelen képes vagy a szarkazmusra?

– Biztosan frissült a rendszerem.

Dev hozzávág egy puzzle-darabot, ami lepattan Charlie orráról, és a kanapé alá csúszik.

– Esküszöm, ha a végére érünk ennek az ezerdarabos kirakósnak, és hiányzik belőle egy darab…

Charlie egy rakás szerencsétlenség, de Dev is az, és nem tudja elhinni, hogy egymásra találtak ebben a nevetséges, mesebeli szerelemről szóló műsorban.

A nyomás a vállára nehezedik, és mielőtt az általános szorongás átcsapna teljes pánikrohamba, végigfut a szokásos stratégián, amivel legyűrheti: venni három mély levegőt; elszámolni harmincig hét nyelven; lekopogni a térdén tizenháromszor a „nyugalom” morzekódját.

Charlie felsóhajt. – Nem randizhatsz a kezelőmmel, Parisa!

– Mert féltékeny lennél?

– Micsoda? Nem! Mi a fenéért lennék… féltékeny?

Parisa illegetni kezdi magát a kamera előtt.

– Mert titokban szerelmes vagy belém. Ezért pirultál el most is.

– Igen, most lebuktam – feleli Charlie, és a furcsa feszültség feloldódik a vállában. – Az elmúlt négy évben titokban végig utánad epekedtem, és csak azért utasítottam vissza a részeg házassági ajánlataidat, mert játszom a nehezen kaphatót.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: The Charm Offensive – Sármháború

The Charm Offensive a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvfesztiválra a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában is megjelenik a Nagy Ő által ihletett romantikus történet, amiben a műsor főszereplőjének a figyelmét nem a versenyzők keltik fel...

Kövesd végig a blogturnét, ahol extra állomásokat is találsz, és ha velünk játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A regényt részben a Nagy Ő című műsor ihlette, így a játékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson olyan férfiak képével találkozhattok, akik szerepeltek a Nagy Ő amerikai vagy magyar változatában. A feladatotok, hogy felismerjétek a kép alapján, hogy kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

09.26. - Sorok Között

09.29. - Spirit Bliss extra állomás

10.01. - Hagyjatok! Olvasok! Blog extra állomás

10.04. - Spirit Bliss

10.06. - Readinspo

10.08. - Hagyjatok! Olvasok! Blog

 

 


 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése