2023. október 1., vasárnap



The Charm Offensive - Sármháború | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

 


A Könyvfesztiválra a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában is megjelenik a Nagy Ő által ihletett romantikus történet, amiben a műsor főszereplőjének a figyelmét nem a versenyzők keltik fel...

Kövesd végig a blogturnét, ahol extra állomásokat is találsz, és ha velünk játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted!




AZ ​IGAZI SZERELMI TÖRTÉNET A KULISSZÁK MÖGÖTT JÁTSZÓDIK.

 

Dev Deshpande mindig is hitt a tündérmesékben. Így nem csoda, hogy egész karrierjét a megalkotásukra építette, a régóta futó Örökkön Örökké című társkereső valóságshow keretei között. A franchise történetének legsikeresebb producereként Dev mindig megírja a tökéletes szerelmi történetet a versenyzői számára, bár a saját szerelmi élete a katasztrófával egyenlő. De aztán a show következő sztárja a techvilág kegyvesztett csodagyereke, Charlie Winshaw lesz. Charlie messze nem az a romantikus Szőke Herceg, akire az Örökkön Örökké számított. Nem hisz az igaz szerelemben, és csak végső kísérletként vállalta a műsort, hogy helyreállítsa az imidzsét. A kamerák előtt merev, szorongó szerencsétlenség, akinek fogalma sincs, hogyan randizzon húsz nővel az ország szeme láttára. A színfalak mögött rideg, esetlen és érzelmileg bezárkózott Miközben Dev azon küszködik, hogy Charlie összemelegedjen a versenyzőkkel egy szédületes, világ körüli turné során, a két férfi kezd megnyílni egymás előtt, és Charlie rájön, hogy Devvel sokkal jobb közöttük a kémia, mint bármelyik női partnerével. De még a valóságshow-k is forgatókönyv szerint történnek, és ahhoz, hogy megtalálják az utat a boldog befejezéshez, el kell gondolkodniuk azon, kinek a szerelmi történetét is mesélik el.

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

400 oldal · puhatáblás · 

ISBN: 9789633996393 · Fordította: Papp Fruzsina

 

KMK WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 10.08. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

Elindulnak egy ösvényen a díszlet felé, ami elvileg úgy fest, mint egy tündérmese. A kastély kivilágítva áll a távolban, és a műsor házigazdája, Mark Davenport egy díszes szökőkút előtt várakozik. Mindenhol csillogó fények és virágok, meg egy hintó, amit egyenesen a Hamupipőkéből ragadtak ki.

Egy tündérmesének kellene tűnnie, de a kastély valójában csak egy pasadenai milliomos háza, a stáb tagjai pedig feketébe öltözve kiabálnak és elektromos cigiznek. Mark Davenport addig üvöltözik az asszisztensével valami kombucha miatt, amíg az sírva nem fakad.

Szóval a helyzet nem egészen olyan, mint amit Walt Disney elképzelne egy tündérmesének.

 

2.

 

– Az a lenyűgöző ebben a sorozatban – magyarázza Charlie –, hogy a legtöbb sci-fiben teljesen figyelmen kívül hagyják az FTL fiziológiai következményeit.

Dev a lenyűgözött ellentéte.

– Mi az az FTL?

– Faster-than-light travel, vagyis fénynél gyorsabb utazás.

– Aha. Oké, szóval összefoglalva – Dev a képernyőn látható színészekre mutat –, a dögös sovány fickó, a dögös kigyúrt fickó, a dögös talán indiai fickó és a dögös nő csak ide-oda repkednek az űrhajójukkal és rejtélyeket oldanak meg, mint valami Scooby-Doo az űrben?

– Távolról sem ez a sorozat lényege. Figyelsz te egyáltalán?

 



3.

 

– (…) igazad van, Dev. Nincs szükséged szerelemre ahhoz, hogy teljes vagy boldog légy. Ha nem akarod ezeket a dolgokat, akkor – Alex úgy int a kezével, mintha varázsolna –, nem akarod őket. De meg akarok győződni arról, hogy azért mondasz le a régi romantikus eszményeidről, mert nem akarod őket. És nem azért, mert úgy gondolod, hogy nem érdemled meg őket.

 

4.

 

Charlie hosszan kortyol az italából.

– A probléma csak az, hogy úgy terveztem, szombaton hazaküldöm Sabrinát, de vajon… illetlenség lenne… visszautasítani egy nőt két nappal azután, hogy megpróbált happy finishben részesíteni?

Az egész terasz elgondolkodva mérlegeli ezt az erkölcsi dilemmát. Jules válaszol először.

– Minek neveznénk inkább, ajánlatnak vagy szexuális zaklatás kísérletének?

– Szerintem tényleg csak megcsúszott a keze – mondja Skylar, valószínűleg azért, hogy Charlie ne perelhessen.

 

5.

 

Az, hogy megcsókolta Charlie-t – és megbékélt azzal a ténnyel, hogy többet nem csókolhatja meg – nem kellett volna elég legyen ahhoz, hogy kiváltsa a depresszióját, de sajnos a depresszió nem így működik. Nem viselkedik logikusan vagy ésszerűen. Nem kell hozzá valami katasztrofális tragédia, hogy az agyában lévő vegyi anyagok ellene forduljanak. Az apró tragédiák is bőven elegendőek hozzá.

 

6.

 

– A szexualitás nem mindig egy egyenes vonal a titkolástól az előbújásig. Nyugodtan adhatsz magadnak időt arra, hogy felfedezd és átgondold és megfogalmazd, hogy pontosan milyen queer vagy, ha ez egyáltalán számít neked.

 



7.

 

– Azt hiszem, nagyon szerettem a gondolatát, hogy a jövőm része leszel, és nem igazán jöttem még rá, hogyan képzeljem el azt a jövőt, amiben nem vagy jelen.

 

8.

 

Charlie felbámul Devre, a szája sarkában egy kérdés bujkál.

– Te – fut neki végül, összevont szemöldökkel –, úgy gondolod, el tudod érni, hogy valóban beleszeressek az egyik nőbe itt, ugye?

Charlie sokkal éleslátóbb, mint azt Dev eleinte gondolta.

Charlie Winshaw nem a szerelemért jött a műsorba, de a következő kilenc hétben extravagáns randevúkra megy majd gyönyörű helyekre, csodálatos nők társaságában. Lehet, hogy tévedett azzal kapcsolatban, hogy Charlie mit keres egy nőben, de attól még megtalálhatja a lelki társát. Mindig megtalálja.

Könnyed mosolyt villant Charlie-re.

– Tudom, hogy én elérem, hogy szerelmes légy!

 

9.

 

Daphne, 25, Atlanta, szociális munkás: Miért jöttem ebbe a műsorba? Hát, tudod, ugyanazért, mint mindenki más. A szerelem miatt vagyok itt – az olyan szerelem miatt, amit a filmekben látsz, és amiről a dalokban hallasz. A szerelem, ami megváltoztat, a szerelem, ami mindent legyőz. Mindenki erről a szerelemről beszél, tehát biztosan létezik, nem igaz?

 

10.

 

– Békákat kell gyűjteniük és aztán megcsókolniuk? – kérdezi Charlie elborzadva, miközben arra várnak, hogy a pálya túloldalán a versenyzők kezelője felkészítse a nőket. – Egyáltalán ki találja ki ezeket a Csoportos Küldetéseket?

– Szadista nőgyűlölők az előkészítésnél – válaszolja Jules –, és ez még egy adag állatkínzással is meg van spékelve.

 

 

Nyereményjáték:

 

A regényt részben a Nagy Ő című műsor ihlette, így a játékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson olyan férfiak képével találkozhattok, akik szerepeltek a Nagy Ő amerikai vagy magyar változatában. A feladatotok, hogy felismerjétek a kép alapján, hogy kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

09.26. - Sorok Között

09.29. - Spirit Bliss extra állomás

10.01. - Hagyjatok! Olvasok! Blog extra állomás

10.04. - Spirit Bliss

10.06. - Readinspo

10.08. - Hagyjatok! Olvasok! Blog

 

  

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése