2023. október 23., hétfő



Stephanie Garber: A soha többé balladája (Volt egyszer egy összetört szív 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

 

 

Az élet nem egy kedves mesemondó.

És nekem nem az a sorsom, hogy megmentő legyek.

 




A Volt egyszer egy összetört szív folytatása

Amikor nem tudod, miért küzdesz. A szerelemért vagy éppen az ellen?

Miután Jacks, a Szívek Hercege elárulta, Evangeline Fox megfogadta, hogy soha többé nem bízik meg benne. Frissen felfedezett varázserejével azért harcol, hogy visszanyerje esélyét a boldogságra, amitől Jacks megfosztotta.

Csakhogy az útjaik megint keresztezik egymást.

 

A VOLT EGYSZER EGY ÖSSZETÖRT SZÍV folytatásában Evangeline-t gyilkos átok sújtja, amelynek megtöréséhez kénytelen elfogadni Jacks segítségét, akitől legjobb lenne óvakodnia. Régi barátokkal kerülnek szembe, új ellenségekkel veszik fel a harcot, és próbálnak megküzdeni a gonosz intrikákkal és a rontásokkal, amik fejekkel és szívekkel játszanak.

Evangeline mindig is bízott a szívében, de ezúttal nem biztos, hogy érdemes hallgatnia rá…

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: he Ballad of Never After

Eredeti megjelenés éve: 2022

Kolibri, Budapest, 2023

380 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635993055 ·

Fordította: Sepsi László

Trilógia:

 

1. Volt ​egyszer egy összetört szív

2. A soha többé balladája

3. A Curse for True Love

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Visszatérünk Evangeline Fox életébe, akinek a története ugyanott folytatódik, ahol az előző rész lezárult: az újdonsült hercegné elveszítette a férjét, Apollót, de még mindig hozzá van kötve a Jacks nevű Fátumhoz, ugyanis a Szívek Hercegének templomában kötött alkujuk még nem teljes. Anno az előző részben a lány három csókot ígért Jacksnek, ha az megakadályozza a testvére esküvőjét. (Persze a Fátum szabja meg, hogy Evának kit, mikor és hol kell megcsókolnia, és ebből bizony volt bőven bonyodalom.)

A második részben ezek az alku-csókok valahogy a háttérbe szorultak a múltbéli történések felderítése és az átkok megtörése mögött, amit én őszintén szólva nem igazán bántam.

 


Szerintem…

 

Ez a folytatás egyszerűen fenomenális lett... de azt hiszem, hogy még beletelik egy kis időbe, amíg felépülök a könyv okozta sokkból! Nagyon szeretem Jacks és Evangeline párosát, totál odáig vagyok a közöttük lévő kémiáért és jókat szórakozom az egymásnak szánt beszólásaikon, de… Hogy lehet így lezárni egy történetet, amikor nincs kéznél a trilógia zárórésze?!

Oké, kicsit kiakadtam, de térjünk vissza a történetre.

 


A cselekmény vadítóan csavaros és - bár klisésen hangzik – igazi érzelmi hullámvasút! Többször volt, hogy egy-egy sokkolóbb fordulatnál azon kaptam magam, hogy visszafolytom a levegőt, az utolsó száz oldalnál pedig úgy éreztem, mintha az írónő beletette volna a szívem egy présgépbe, és minden fejezetnél csak facsarta, facsarta és facsarta.

Szerencsére Stephanie Garber ötlettára kifogyhatatlannak tűnik a szórakoztató, pikáns, meghökkentő vagy szívfájdító fordulatokból, ugyanis találkozunk álombéli beszélgetésekkel, Jóképű Idegenekkel, furcsán változó beltartalmú kedvű könyvekkel, egy Fogadóval, amin varázslat ül, titkos átjárókban mászkálunk Evával, varázskő keresésre indulunk, a főszereplőnk életére törtnek.

  

 

Az ing a felöltő alatt hihetetlenül gyűrött volt, és fáradt karikák sötétlettek a szeme alatt, aminek láttán elgondolkodott rajta, hol tölthette Jacks az elmúlt tíz napot.

– Hol voltál? – kérdezte a lány.

– Ártatlan szobalányokat gyilkoltam és kiskutyákat rugdostam.

– Jacks, nem vagy vicces.

 

 

Igazából nagyon felnézek Evára, ugyanis továbbra is ugyanaz a menő, erős főszereplő, akivel az első részben találkozhattunk. Elárulják, becsapják, vadásznak rá, megátkozzák, és bírja, küzd, halad előre. Persze ott van neki Jacks, akire számíthat akkor is, amikor vitatkoznak, amikor nem állnak szóba egymással, amikor cicáznak a másikkal... Makacsok, önfejűek, vonzzák egymást, holott néha még csak nem is kedvelik a másikat. Igazából nagyon bírtam a közös részeiket, de még azoknál is jobban szerettem azokat, amikor végre fény derült egy-két múltbéli eseményre. Érdekes volt a Merrywood birtok egykori lakóiról, Lala és Káosz Fátummá válásáról olvasni, sőt, jó volt végre hallani Az Íjász és a róka balladájának igaz történetét! (Már csak az birizgálja a fantáziám, hogy miért eszik Jacks ennyi almát…)

 


Összességében

 

Nekem jobban tetszett, mint az első rész!  Teljesen odáig vagyok Evangeline Fox és Jacks, a Szívek Hercegének a párosáért, atörténetükért és a küzdelmeikért. Annyira érdekes a köztük lévő dinamika, a folyton lobogó tűz, amiről többnyire igyekeznek tudomást se venni, máskor meg… Huh.

Letehetetlen, izgalmas high fantasy tele árulássak, titkokkal, kalandokkal, varázslattal, átkokkal, vadászattal, vitákkal és váratlan segítőkkel. Szóval összességében jó kis folytatás lett, tűkön ülve várom a folytatást, ami egyben a trilógia lezárása is lesz.

 

Értékelés: 5

 

Folytatnám? Igen, most azonnal! Teljesen elvarázsolt a történet, és bár nem annyira vészes, de csak függő vége volt.

 

Kinek ajánlom a regényt? Kinek nem?

 

Mindenkinek, aki szereti a jól megírt fantasy regényeket! Ha szeretsz új könyves világokat megismerni, nincs ellenedre, hogy a főszereplőt megátkozzák, ördögi alkut köt, különféle kalandokba keveredik, elárulják és összetörik a szíve, akkor jó szívvel ajánlom neked ezt a történetet.

 

EXTRA - KÜLFÖLDI BORÍTÓMUSTRA

  

Kedvcsináló idézetek:

Régen úgy képzelte el a szerelmet, akár egy házat. Ha egyszer felépült, az embernek benne kell leélnie az egész életét. De most eltűnődött azon, hogy a szerelem talán inkább olyan, mint a háború, ahol rendszeresen újabb ellenfelek bukkannak fel és váratlan csaták törnek ki. A győzelem a szerelemben nem azt jelentette, hogy valaki sikert arat a hadszíntéren, hanem inkább azt, hogy folytatja a harcot, és újra meg újra kiválasztja azt az embert, akit szerethet, és akiért meghalni is kész.

– Még mindig haragszom rád – morogta Evangeline.

Jacks sóhajtott, ahogy átvágtak a hídon.

– Ha jól tudom, ez nem szokott elmúlni.

– Tegnap este már majdnem megbocsátottam.

– Az egyértelműen téves helyzetértékelés lett volna.

(…) milyen intimmé válnak a szavak, hogy egyszer lehet kimondani őket, csak egy embernek, és soha többé nem hallja őket senki, eltűnnek, akár a pillanat, semmivé válnak, amint meghallják őket.

– Azért csókoltad meg a herceget, mert tényleg élvezted? – kérdezte Jacks. – Vagy azért, mert őszintén hiszed, hogy a varázserőddel feltámaszthatod?

– Talán azért, mert tudtam, hogy téged zavarni fog – felelte Evangeline pajkosan.

Jacks inkább gonosz, mintsem szívélyes mosolyt villantott.

– Örülök, hogy rám gondolsz, amikor a férjeddel csókolózol.

Evangeline arcára forróság kúszott.

– De nem szép dolgokat gondolok rólad.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Volt egyszer egy összetört szív Pinterest tábla

Once Upon a Broken Heart Series #2 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Volt egyszer egy összetört szív című regény világszerte elrabolta az olvasók szívét. A Kolibri Kiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatjuk a sorozat második részét, melyben Jacks és Evangeline kalandjai tovább folytatódnak a Fenséges Északon. Tartsatok velünk, derítsük ki együtt a Valorok titkát és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során a sorozat első részére fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy szereplőt aki valamilyen formában megjelent a regényben, de a nevek betűi sajnos összekeveredtek. Nincs más dolgotok, mint Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni hogy kinek a nevét ismertétek fel a feladványban.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 


LECSARTT GANRAD

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10.10.: Csak olvass!

10.12.: Kelly és Lupi olvas

10.14.: Hagyjatok! Olvasok! extra

10.16.: Fanni's Library

10.18.: Dreamworld

10.20. 10.23.: Hagyjatok! Olvasok!

 

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése