2023. október 29., vasárnap



Richelle Mead: Dermesztő ​ölelés (Vámpírakadémia 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Ja, különben Rose Hathawaynek hívnak. Tizenhét éves vagyok, testőrködést és vámpírölést tanulok, szerelmes vagyok egy nem nekem való fickóba, és a legjobb barátnőm a bizarr mágikus képességeitől bármelyik pillanatban megőrülhet.

Nos, senki nem állította, hogy a középiskola könnyű lesz.

 




Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit damfír testőrtanoncként kell átélnie, de még oktatója, a vonzó Dmitrij is valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg.

 

Közben a vérszomjas strigák lemészárolnak egy patinás mora családot, a váratlan és brutális támadás pedig készenlétre ösztönzi a Szent Vlagyimir Akadémia vezetőit. Hogy megvédjék a tanulókat, a legjobb damfír testőröket hívják segítségül, többek közt Rose anyját, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-t is, ráadásul az idei sítáborban a veszély miatt kötelező a részvétel. Idaho hótól csillogó lankái azonban csupán látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, így Rose-nak cselekednie kell. A hősiesség ugyanakkor mindig nagy árat követel.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Frostbite

Eredeti megjelenés éve: 2008

 

Agave Könyvek, Budapest, 2023

272 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635981236 ·

Fordította: Farkas Veronika

Sorozat:

 

1. Vámpírakadémia

2. Dermesztő ölelés

3. A halál csókja

4. Véreskü

5. Örök kötelék

6. A végső áldozat

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Történetünk ott folytatódik, ahol az előző véget ért: Lissa Dragomir, a Dragomir család utolsó leszármazottja a kétes hírű Christian Ozerával tengeti az idejét, míg árnyék csókolta dampyrja, Rose Hathaway igyekszik behozni a lemaradását a tanulmányaiban és a testőrtanoncoknak szánt nehéz edzéseken. Rose edzője egy dögös, erős, komor, orosz akcentusú őrző, Dmitrij Belikov, de az előző részben közöttük történtek miatt többnyire (vagy a közelharci edzéseket leszámítva) megtartják a két lépés távolságot egymástól.

 


Rose persze nem tud lakatot tenni a szájára, és folyton zríkálja-zaklatja az oktatóját. Meg úgy általában mindenkit, ugyanis Rose elég fura alak, aki akár verbálisan, akár tettekkel, de megvédi magát és a hozzátartozókat. Én eléggé bírom a lobbanékony természetű, de egyébként mind inkább megkomolyodó lányt. Érdekes volt végigkövetni, ahogy a kapcsolata megváltozik a régebben ismert karakterekkel (Mason, Dmitrij, Lissa, Christian, Mia), illetve ahogy az újonnan felbukkanókkal viselkedik (az anyukája, a híres testőr, Janine Hathaway, Tása Ozera és Adrian Ivaskov).

 

 

- Ha megtanítasz oroszul káromkodni, előfordulhat, hogy más szemmel kezdek nézni a nyelvre.

- Már így is túl sokat káromkodsz.

- Csak szeretném kifejezni magam.

 

 

A cselekmény izgalmas, de igazán a regény végére vált érdekessé és meghökkentővé, amikor... Úgysem árulom el, mert szeretném, ha nektek is részetek lenne ebben a fordulatos, szívfájdító történetben, de annyi biztos, hogy a gonosz vámpírok, akik a gyilkolástól morából strigákká változtak, ismét felbukkannak, és ismét a nemesi családokat kezdik el öldökölni.

A történet elején Rose Dmitrijjel a meglepetés vizsgájára megy egy legendás őrhöz, aki a Badica mora család védelmezője, de mindenkit holtan találnak. Őket más családok lemészárlása is követi a könyvben, és egy elég furcsa húzással az Akadémia lakóit néhány családdal együtt egy mora síparadicsombéli komplexumba viszik telelni, síelni és/vagy pihenni a Karácsonyra.

 

Rose igyekszik tudomást se venni az öt évre eltűnt, nem éppen mintaanyjáról. Arról, hogy majdnem titkos szerelme Dmitrij talán tovább lép, és Lissa helyett egy másik mora nőt kezd el őrizni, akivel eléggé úgy tűnik, hogy megtalálták a közös hangot. Próbál rájönni, hogy vajon mennyire alkotnának jó párost, Masonnel, a legjobb fiú barátjával, aki az én kedvencem karakterem. Ó, vagyis az egyik kedvencem, ugyanis ott van még ugye Dmitrij, illetve az üdülőben felbukkanó új karakter, az egyetemista mora, Adrian Ivaskov, aki egyből kikezd Rose-zal, zseniális a szövege és nagyon is érdekes figurának tűnik! Hogy nekem is miért éppen ő tetszett meg, amikor cigizik, piál és enyhén perverznek tűnik? Nem tudom, de kellemesen ellensúlyozta az amúgy véres részeit a regénynek.

 


Összességében

 

Tökéletes folytatása az első résznek, épp annyira olvasmányos és izgalmas lett, bár egészen más dolgok miatt nem tudtam letenni a könyvet. Kíváncsi voltam, hogy kicsoda-micsoda Adrian, aki teljesen ismeretlenül is egyből letámadja Rose-t, de izgatta a fantáziám Dmitrij és Rose, illetve Dmitrij és Tása kapcsolatának alakulása is. Hogy a meglepő módon felbukkanó Rose anyukáról ne is beszéljünk, aki nem csak hogy olyan pokróc, mint a lánya, de legalább annyira távolságtartó is!

Tetszettek a karakterfejlődések és a mind elmélyülő problémák a „jó” oldalon – élveztem mind jobban belelátni Richelle Mead vámpírvilágába.

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? Persze, igazából már nálam is van a harmadik rész, és nemsokára érkezik az ajánlóm róla.

 

EXTRA ~ Külföldi borítók borítómustra

 

Kedvcsináló idézetek:

- Miért hív téged Gyimkának?

Lágyan elnevette magát. Aznap rengeteget hallottam nevetni, és úgy éreztem, nem bánnám, ha még többet hallanám.

- Az a Dmitrij becézése.

- Ebben semmi logika nincsen. Egyáltalán nem hasonlít a Dmitrijre. Téged, nem is tudom, Diminek vagy valami ilyesminek kéne becézni.

- Az oroszban ez nem így működik - jegyezte meg Dmitrij.

- Az orosz fura nyelv. - Oroszul a Vaszilisza becézése Vászja, amiben szintén semmi logikát nem láttam.

- Nem gondolod, hogy ez a megbocsátás időszaka? Hangosan felsóhajtottam.

- Ez nem egy karácsonyi különkiadás! Ez az én életem. A való világban a csodák és a jó dolgok nem válnak valóra csak úgy.

Dmitrij még mindig higgadtan figyelt engem.

- A való világban az ember valóra válthatja a saját csodáit.

- Ne csinálj ilyet még egyszer - mondta mereven.

- Akkor ne csókolj vissza - vágtam vissza. Dmitrij egy örökkévalóságig csak nézett.

- Nem azért „zeneskedem" neked, hogy hallhassam a hangom. Nem azért csinálom, mert csak egy diák vagy. Azért teszem, hogy önuralmat tanítsak neked.

- És nagyszerű munkát végzel - mondtam keserűen.

Dmitrij egy fél másodpercre lehunyta a szemét, kifújta a levegőt, és motyogott valamit oroszul.

- Rose csak pasikkal és pszichopatákkal barátkozik - tette hozzá Mia. A hangjából sütött a szokásos megvetés, amit irántam tanúsított, de a tekintetében valami arról árulkodott, hogy Adrián egyértelműen felkeltette az érdeklődését.

- Nos - válaszolta a srác vidáman -, mivel én pszichopata is vagyok, meg pasi is, ez megmagyarázza, miért vagyunk mi ilyen jó barátok.

- Te sem vagy a barátom - közöltem vele. Adrián felnevetett.

- Mindig kéreted magad, mi?

- Nem mindig kéreti magát - vetette közbe Mia, akit láthatóan zavart, hogy Adrián nekem több figyelmet szentel. - Csak kérdezd meg a fél iskolát.

 

☆☆☆
Nem saját képek. VÁMPÍRAKADÉMIA Pinterest tábla

Vampire Academy #2 a GoodReads-en.

☆☆☆

 


Rose és Lissa kalandja egy újabb izgalmas történetben folytatódik! Egy brutális támadást követően a Szent Vlagyimir Akadémia falai között is fokozzák a tanulók védelmét, így felbukkan Rose anyja, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway is.

Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a Vámpírakadémia második részéről, és ne felejtsetek el játszani se! Egy szerencsés olvasónk megnyeri a Dermesztő ölelést az Agave Könyvek kiadónak hála.

  



Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban olvasnotok kell! A kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót a Dermesztő ölelésbe, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

Kik nem tudják megfogni a karókat?

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése