2023. november 16., csütörtök



Richelle Mead: A ​halál csókja (Vámpírakadémia 3.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Te semmitől nem félsz.

– Én nagyon sok mindentől félek. Miattad is féltem. – Elengedett, és hátralépett. Még mindig csupa szenvedély és aggodalom volt. – Nem vagyok tökéletes. Nem vagyok sebezhetetlen.

 




Rose Hathaway egy hónap múlva tölti be a tizennyolcadik életévét, közeledik nagykorúságának és érettségijének időpontja is. Ez utóbbi feltétele egy kemény, hathetes terepgyakorlat, amit minden végzős damfír testőrtanoncnak végre kell hajtania egy-egy főnemesi mora vámpír mellett. 

Rose nehezen összpontosít feladatára, hisz nem csak elhunyt barátja, Mason jár vissza kísérteni őt, még az a Viktor Daskov is feltűnik, aki korábban Rose barátnőjének, a lélekmágus Lissa Dragomirnak életére tört. Ráadásul a főnemesi diákok intrikáikkal akaratukon és tudtunkon kívül utat nyitnak a Szent Vlagyimir Akadémiába a gyilkos és kíméletlen élőhalott strigák előtt.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Shadow Kiss

Eredeti megjelenés éve: 2008

 

Agave Könyvek, Budapest, 2023

384 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635981670 ·

Fordította: Farkas Veronika

Sorozat:

 

1. Vámpírakadémia

2. Dermesztő ölelés

3. A halál csókja

4. Véreskü

5. Örök kötelék

6. A végső áldozat

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Azon gondolkodom, hogy 15 évvel az első kiadás után vajon van-e értelme egy jelképes levágott lófej fotót küldeni az írónak azért, amiért képes volt egy ilyen brutális csavart bedobni a sorozat felénél?! Nincs sok értelme, ugye? Hát, jó… 

 


Szóval történetünk folytatódik, mindenki szomorú Mason elvesztése miatt, de a damfírokra új kihívások várnak: itt a hathetes napi szolgálat gyakorlat ideje. Rose és a társai a hét 6 napján, napi 24 órában egy morára felügyelnek. A feladatuk a mora őrzése és a gyakorló támadások elhárítása. Amivel nem is lenne gond, ám Rose-t már a kapott mora pár kibillenti, ugyanis főszereplőnk Lissa helyett a barátnője szerelmét kapja, Christian Ozerát. Akit nem hogy nem kedvel, de akivel nem is igazán jönnek ki. Ha ez nem lenne elég, akkor az oktatóinak is a bögyébe lép a hisztijével, hogy nem akarja a fiút megvédeni.

Így érthető, hogy azt hiszik, Rose meg akarja hiúsítani a próbát, amikor Christian megtámadásakor lefagy és nem tesz semmit… Igazi láncreakciót indít el azzal, hogy sokaknak hazudik, de az igazság nehezen hihető, hiszen Rose elhunyt barátja, Mason szelleme miatt billent ki.

 

 

– Tudod, fogadok, hogy attól jobban érezné magát, ha itt helyben smárolni kezdenénk.

– Ha egy ujjal is hozzám érsz – fordultam [Adrian] felé hevesen -, lehetőséget nyújtok neked, hogy kiderítsd, meg tudod-e gyógytani magadat. Legalább meglátjuk, mekkora ász vagy.

 

 

Számomra ez a kötet volt eddig a legizgalmasabb, legpörgősebb, ami nem csupán annak köszönhető, hogy Rose és Christian elkezdenek összecsiszolódni vagy hogy Adrian folyamatosan a fiatalok körül sertepertél. A harmadik rész igazán sok apró, érdekes mellékszállal gazdagodik! Ott van a flúgosnak tűnő Alice, aki Christian etetője, és mindig valami fura jóslatszerű dolgot mond. Ott van a királynő, akinek megvannak a maga tervei a kedvenc unokaöccsével, Adriannal és az utolsó Dragomirrel. Ott van az udvarbéli roma jós mora Tarot jóslása. Rose migrénes rohama, amikor elmosódott kísérteteket lát maga körül – Masonnel az élen, aki mintha kommunikálni kezdene vele.

De imádtam azt, ahogy Lissa – elhagyva a gyógyszereit – gyakorolni kezdi a lélek használatát, a Mana csoport, a huzavona Dmitrijjel, Viktor Daskov tárgyalása, és a strigák támadása.

 


Összességében

 

Most éreztem először azt, hogy beleszerettem ebbe a sorozatba, és mindenestül szerettem. Vagyis majdnem mindenestül, mert a vége felé már éppen megfogalmazódott bennem, hogy „Hűha, ez az eddigi legjobb része a soroztatnak!”, amikor… Annyira szíven ütött és annyira váratlanul ért ez a bizonyos fordulat, hogy földhöz vágtam a könyvet, ami nem szokásom. Sőt!

Lendületes, kalandos és picit pikáns volt ez a kötet, és nagyon tetszett a keserédes plot twist ellenére is. Huh, nagyon ütött a vége, nagyon várom a sorozat hátralévő részeit.

 

Értékelés: 5

 

Folytatnám? Most azonnal! Még a sorozat fele hátra van, de most éreztem igazán abbahagyhatatlannak.

 

EXTRA ~ Külföldi borítók borítómustra

 

Kedvcsináló idézetek:

– Köszönöm, hogy segítettél nekünk.

– Atyavilág! – hüledezett Adrian. – Egy kedves szó Rose Hathawaytől! Most már boldogan halok meg.

– Mire célzol? Hogy általában egy hálátlan ribanc vagyok?

Adrian csak egy sokatmondó pillantást vetett rám.

– Hé! Ez nem vicces.

– Talán egy öleléssel tisztára tudnád mosni a neved.

Gyilkos szemeket meresztettem rá.

– Vannak, akik a szórakozás kedvéért olvasnak - tájékoztatott.

– Na ne mondd! Egyébként én is olvasok. Azért, hogy megoldjam azokat a rejtélyeket, amik a legjobb barátnőm életét és elmeállapotát veszélyeztetik. Nem hinném, hogy az ilyen vadnyugati izék olvasása ugyanúgy a világ megmentését szolgálná, mint esetemben.

Dmitrij elvette tőlem a könyvet, és megfordította, elgondolkodóbb, és nem olyan feszült arccal, mint máskor.

– Mint minden könyv, ez is egy menedék.

 

☆☆☆
Nem saját képek. VÁMPÍRAKADÉMIA Pinterest tábla

Vampire Academy #3 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


Visszatérünk a Szent Vlagyimir Akadémiára, ahol a főnemesi diákok intrikái, az elhunyt barátjának szelleme, a régi és új ellenségek mellett Rose igyekszik egy kemény, hathetes terepgyakorlatot túlélni, ugyanis nemsokára elérkezik nagykorúságának és érettségijének időpontja!

Tartsatok bloggereinkkel a Vámpírakadémia-sorozat harmadik részének turnéján, aminek a végén az Agave Könyvek kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk hazaviheti A halál csókja című paranormális romantikus regényt.

  


Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban olvasnotok kell! A kiadó oldalán találtok egy röpke beleolvasót A halál csókjába, aminek az elolvasása után könnyedén megválaszolhatjátok az állomásokon található kérdéseket.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

“Milyen születésnapi ajándékra vágyik Rose?”

a Rafflecopter giveaway

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése