2023. november 17., péntek



Julie Murphy: If the Shoe Fits - Én, a cipő meg a nagy Ő | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Válaszd azt, ami boldoggá tesz! Azokat a dolgokat, helyeket, embereket. Egyedül azokat, amik örömmel töltenek el. Ne hagyd, hogy gúzsba kössön a kötelesség vagy kötelezettség. Nem azért hordtalak a szívem alatt, szültelek meg és nevelte-lek, hogy a drága életedet a féktelen örömön kívül bármi másra pazarold. Válaszd az örömöt.

 




Cindy ​imádja a cipőket, egy helyes masni vagy egy divatos sarok az önkifejezésének az eszköze. Divatmegszállottként és molett lányként sosem talál rá illő dizájner-ruhadarabokat, de a cipők sosem hagyják cserben.

Amikor megszerzi a tervezői diplomáját, nem tudja, mihez kezdjen, és hazaköltözik a mostohaanyjához, Erica Tremaine-hez, a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának produceréhez. Amikor az utolsó pillanatban kiesik egy lány a műsorból, hirtelen Cindy kerül a rivaldafénybe. Talán ha megvillantja a tévében a menő cipőkollekcióját, akkor az lökést jelenthet a karrierjében is. És addig is miért ne randizgasson a partiképes nagy Ő-vel?

De mivel ő az első és egyetlen plus-size versenyző a műsorban, egyik napról a másikra kész szenzációvá és a testpozitivitás ikonjává válik. És ami még elképzelhetetlenebb: valóban beleszeret a hercegbe! Cindy ad egy esélyt a sorsnak, hogy a kétértelmű bókok, az alattomos műsorkészítők és a kétszínű játékostársak ellenére végig tudja vinni ezt az egészet, úgy, hogy a szíve nem törik darabokra a kalandos út során.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: If The Shoe Fits

Eredeti megjelenés éve: 2021

Manó Könyvek, Budapest, 2023

368 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635844005 · Fordította: Balássy Fanni

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Egyrészt szeretem a retelling/újramesélés sztorikat – ez egy Hamupipőke történet átdolgozása -, másrészt nagyon megtetszett a borító és a fülszöveg párosa.

 

Szerintem…

 

Csodás ez a sztori, annak ellenére, hogy idén ez már legalább a harmadik könyv volt, aminek egy tévés reality adja a hátterét. Hamupipőkénk, Cindy Woods korán elvesztette az édesanyját, majd az apukája újranősült és elvett egy nőt, akinek van két lánya (Drew és Anna). A szülők frigye által a család hármasikrekkel bővül, így egész nagy családja marad Cindynek, miután az apukája is meghal. A tipikus Cinderellákat mellőzve ebben a történetben Cindyt szereti, segíti, támogatja a mostoha családja. (Talán ezért is nyílt ki kicsit a bicska a zsebemben, amikor Cindy arra gondolt, hogy „nincs igazi családom” és a legjobb barátnőjére, Sierrára a választott családjaként utal. Ne már… Cindy, gondoskodnak rólad és szeretnek! Shut the F… Up!)

 


A mostohaanya Erica Tremaine nagyívű karriert futott be, mint a MIELŐTT ÉJFÉLT ÜT AZ ÓRA elnevezésű Nagy Ő keresős műsor honosításával/megalkotásával, így amikor kiesik pár versenyző, beugrasztja a három idősebb gyermekét a helyükre.

Persze nem lenne igazi romkom a sztori, ha a párra váró Herceg nem az a neurotikus Henry nevű fiú lenne, akivel Cindy összeszikrázott a repülőúton! És aki mintegy véletlenül nem egy divatbirodalom örököse. Ó, említettem már, hogy Cindy a Parsons School of Design végzőse volt? És minden vágya, hogy a divatiparban dolgozzon és cipőket tervezhessen, hiszen cipőbolond és vintage ruha-rajongó? Már csak egy csomó lány és egy tévéműsor áll közöttük…

 

 

– Szerintem a tündérmesék inkább intő történetek. A sors pedig csak ürügy arra, hogy az emberek tétlen részesei legyenek az életüknek.

 

 

Cindy tökéletes főszereplő, mert annak ellenére, hogy plus size, mégis belevaló, vagány, bátor, pimasz, ugyanakkor kedves, segítőkész és szeretetre méltó alak. Talán Henry nekem kicsit kevés volt hozzá képest, mégis szerettem a párosuk dinamikáját, a beszélgetéseiket és a leleményességüket, ahogy titkos pillanatokat lopnak maguknak kettesben.

 

Sosem voltam a NAGY Ő műsorok rajongója – nem is vagyok biztos abban, hogy láttam is valaha egy szériát ezekből -, de imádok ilyen realitykről olvasni! (A legkedvencebbikem a The Charm Offensive - Sármháború című regény, amit jó szívvel ajánlok, ha érdekel titeket egy lgbt+ romkom.) Nagyon érdekesek voltak a műsorban rendezett randik, helyszínek, közös programok – bár el se tudom képzelni, milyen kényelmetlen, kellemetlen lehet így randevúzni… Több más ember vágyik egy személy figyelmére, és ha ez nem lenne elég, még a kamerák is vesznek mindent. Szerencsére okos főszereplőink néha bizony túljártak a producerek eszén!

 


Összességében

 

Szerencsére ez a történet több mint egy modern köntösbe, kamerák elé citált Hamupipőke történet. Nagyon szerettem, hogy az eredetihez képest itt szereti a családja az elárvult lányt és mindent megtettek a boldogságáért. Hogy itt többet megtudunk a Hercegről, megismerjük az érzékeny oldalát. Hogy itt mennyire vakmerő és bátor a főszereplő külső (tündérkeresztanyai) segítség nélkül is, mennyire ügyesen éli túl a kihívásokat.

Inspiráló, ugyanakkor izgalmas és szórakoztató romantikus komédia volt, amit nagyon jó szívvel ajánlok mindenkinek, akár reality show rajongó, akár nem.

 

Értékelés: 5



 

Kedvcsináló idézetek:

Henryvel addig sétálgattunk a városban, amíg a nap lassan felfelé nem kezdett kúszni a horizonton. Két bagelt vettünk visszafelé. Nem tudtam dönteni a füstölt lazaccal töltött, kapros krémsajtos vagy a Nutellával megkent, szivárványos bagel között, így Henry ragaszkodott hozzá, hogy mindkettőt beszerezzük, és elfelezzük egymással, ez pedig pontosan az én szeretetnyelvem. Sierra azt mondja, hogy határozatlan vagyok, de szeretem azt gondolni, hogy bármilyen ételből képes vagyok lakomát kerekíteni, szóval bárki, aki hajlandó ezt elviselni, az a lelki társam lehet.

– Tévés kaják? – kérdezem.

Ingatja a fejét.

– Nem vetted észre, milyen ízetlen volt az étel ma este? A randikon elvisznek valami zárt étterembe, és tulajdonképpen hideg spagettivel tömnek. Hiányzik az igazi étel. Olyan, mintha minden este repülős kaját ennék.

– Azt hiszem, ez lenne a személyes poklom. Repülős kaja az örökkévalóságig.

Ülünk a plüss-székekben, távol a turisták hordájától, és arra várunk, hogy elkezdődjön az előadás. Henry hirtelen odahajol, és azt mondja: – Ha eddig nem jöttél rá, megsúgom, valójában nem engedik, hogy én szervezzem meg a randikat.

– Mr. Henry Mackenzie, azt akarod mondani, hogy nem rajongsz az Oroszlánkirályért?

– Figyelj, nekem nincs bajom Simbával, de ha elvinnélek egy előadásra, akkor nem egy túlzsúfolt Broadway-színházba mennénk.

– Sabrina Allen? – kérdezem. – Jártál Sabrina Allennel?

Ő most… hatalmas szám. Mindenki ismeri a nevét.

– Akkor még nem így volt, amikor először találkoztam vele. – Mély levegőt vesz. – Egy nyár végi partin futottunk össze. Fehér volt a dresszkód, ő mégis pirosban jelent meg. Anya azonnal megszerette. Gyorsan komolyra fordult a dolog. Ő zárta anya következő bemutatóját. Újsághirdetésekben szerepelt. Szerettem őt… vagy legalábbis szerettem, hogy anyám szerette őt.

– Megrázza a fejét. – Hú, ez de borzasztóan hangzik! Ígérem, csupán átlagos mértékű anyakomplexusom van.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek!

If the Shoe Fits - Én, a cipő meg a nagy Ő Pinterest tábla

If the Shoe Fits a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


A Julie Murphy rajongók legnagyobb örömére, az írónőnek már a harmadik könyve olvasható magyarul. Legújabb kötete, az Én, a cipő meg a nagy Ő a Menő Könyvek gondozásában jelent meg. Tartsatok velünk, ismerjük meg közösen Cindyt, aki a történet szerint az első és egyetlen plus-size versenyző a valóságshow történetében. Kukkantsunk be együtt egy párválasztó műsor kulisszái mögé és ha nektek kedvez a szerencse a kiadónak köszönhetően meg is nyerhetitek a kötetet.

 


 

Nyereményjáték:

 

Az Én, a cipő meg a nagy Ő című történet bizonyos tekintetben egy igazi Hamupipőke történet. Mindannyian jól ismerjük a mesét, Hamupipőke, amikor éjfélt üt az óra, elrohan, mielőtt megtörik a varázs. A cipője azonban a lépcsőnél marad. Ebben a játékban a hercegnek kell segítenetek megtalálni a cipellőt, de vigyázzatok, a gonosz mostoha csapdákat rejtett el. Nektek nincs más dolgotok, mint a megfelelő szót beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.10.: Csak olvass!

11.12.: Utószó

11.14. 11.17.: Hagyjatok! Olvasok!

11.16.: Szembetűnő

11.18.: Sorok között

11.20.: Spirit Bliss Sárga könyves út

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése