2023. november 21., kedd



Borítómustra és kedvcsináló idézetek | A ​nyomozó (Robert Hunter 0,5.) (Blogturné Klub Extra)

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Bloggereink sok olvasóhoz hasonlóan nagyon szeretik Chris Carter Robert Hunter-sorozatát, így nagy örömmel fogadtuk A nyomozó című előzménykötet megjelenését. A novellából sok mindent megtudhatunk kedvenc nyomozónk pályakezdő időszakáról, amikor először kellett egy rejtélyes bűntényt megoldania a Los Angeles-i rendőrségnél. Tartsatok két bloggerünkkel a miniturnén, és nyerjétek meg a General Press Kiadó által felajánlott kötetet!




Robert Huntert, minden idők legfiatalabb gyilkossági nyomozóját a Los Angeles-i rendőrségnél első napján egy egyszerűnek tűnő öngyilkossági üggyel bízzák meg. 


Amikor a nyomozó megérkezik a helyszénre, azonnal gyorsan gyanítani kezdi, hogy valami nincs rendben, annak ellenére, hogy az ajtó belülről volt bezárva, és a lakásból nem lehet máshol kijutni…

 

 

Kiadó: General Press Kiadó, 2023

Téma/műfaj: krimi, nyomozás

Oldalszám: 80

ISBN: 9789634528081

Fordította: Szabó István

Eredeti cím: The Hunter / Eredeti megjelenés éve: 2013

 

WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 11.25. >>

 

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

 

"– A düh, a bosszú sokszor igen hasznos tud lenni, fiam – mondta Bolter kapitány. – De nagyon kell vigyázni, ha ez az egyetlen hajtóerő, érti, amit mondok?"

  

"A legfontosabb, hogy bízzunk a megérzéseinkben."

  

"[…] az öngyilkosok kilencvenkilenc százaléka hagy búcsúlevelet. Minden öngyilkos óriási bűntudatot érez, ezért szeretnének magyarázatot adni a súlyos tettükre. A búcsúlevél az utolsó kommunikációjuk a világgal, és higgye el, mindegyikük szeretne még közölni valamit, még ha az csupán annyi is, hogy „szeretlek, anya, és sajnálom”."

  

"– Ez most komoly? – kérdezte Wilson Hunterre mutatva. – Tényleg velünk fog dolgozni ez a babaarcú szépfiú, aki úgy néz ki az olcsó öltönyében, mint egy bibliaárus?"

  

"– Nem minden ügy egy hétfejű sárkány, a legtöbb közel sem olyan rejtélyes, ahogy az ember várná. A bűnözők többsége egyszerű idióta, Los Angeles-ben tíz gyilkosságból kilencet olyanok követnek el, akik hirtelen dühbe gurulnak, túlságosan féltékenyek, piásak, bedrogoztak, csalódottak, őrültek, vagy ezek kombinációi. Ezek nem okos, kifinomult bűnözők."

  

"– Ha visszaér az őrsre, van valamim a maga számára.

– Újabb öngyilkosság, kapitány? – kérdezte Hunter félig tréfásan.

– Ezúttal nem – felelte a kapitány komolyan. – Most bizonyíthatja, hogy tényleg kiváló vadász, amint arra a nevéből következtetni lehet."

   

2013 - Simon & Schuster UK - angol

 


2021 - Jentas - dán

 


2022 - Сакам книги - makedón


 

2014 - Ullstein Buchverlag - német

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani nyereményjátékunkban híres könyves nyomozók után kutatunk. Minden állomáson találtok egy kérdést, nektek pedig az a feladatotok, hogy a nyomozó nevét beírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Dan Brown amerikai író univerzumának főszereplője. A Harvard Egyetemen a vallási szimbólumok és ikonológia professzora. Az író rendszerint hosszú nyakú Burberry garbóban és Harris Tweed zakóban jeleníti meg.

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

Nov.21. Hagyjatok! Olvasok! - extra

Nov.23. Könyv és más

Nov.25. Hagyjatok! Olvasok! 

  

 

vvvvv

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 

 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése