2023. október 2., hétfő



Alexis Hall: Boyfriend ​Material - Pasialapanyag (London Calling 1.) | Blogturné Klub LGBT+ könyvajánló


18+ / LGBT+


 

– Anya! – robbantam ki. – Huszonnyolc éves vagyok, le kell állnod azzal, hogy zavarba hozol a fiúk előtt!

– Dehogy hozlak zavarba! Szép dolgokat mondok. Azt mondtam, hogy nagy a péniszed. Mindenki szereti a nagy péniszt.

– Ne. Mondd. Azt. Hogy. Pénisz.

– Jaj, Luc, ez csak egy szó! Ne légy már annyira angol! Annál jobb nevelést kaptál.

 




(Ál)pasi ​kerestetik!

Olyan, aki gyakorlatilag minden szempontból tökéletes.

 

Luc O’Donnell érintőlegesen – és legnagyobb bánatára – híres. Még gyerek volt, amikor rocksztár szülei elváltak. Apja, akivel soha nem találkozott, a következő húsz évet hellyel-közzel az elvonón töltötte. Most visszatért, és Luc a nyilvánosság kereszttüzében találja magát. Egyetlen kompromittáló fotó elég ahhoz, hogy tönkretegye az életét. Luc csak úgy tudja rendbe hozni a hírnevét, ha talál magának egy rendes fiatalembert, akivel párkapcsolatra léphet… Oliver Blackwood pontosan ilyen rendes fiatalember. Ügyvéd, etikai megfontolásokból vegetáriánus, és soha életében nem keveredett botrányba. Szóval: tökéletes pasialapanyag.

Lucben és Oliverben sajnos semmi közös nincs azon kívül, hogy melegek, szinglik, és mindkettőjüknek égető szüksége van egy párra, akivel megjelenhetnek egy számukra fontos eseményen. Alkut kötnek tehát, hogy eljátsszák egymás (ál)pasiját, amíg el nem csitul a vihar, utána pedig mindegyikük mehet a maga útjára, és mintha mi sem történt volna, élheti tovább az életét.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Boyfriend Material

Eredeti megjelenés éve: 2020

KönyvmolyképzőSzeged, 2023

416 oldal · puhatáblás · 

ISBN: 9789635618774 · Fordította: Tóth Katalin


London Calling-sorozat:
1. PASIALAPANYAG
2. HUSBAND MATERIAL

3. FATHER MATERIAL 

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Nagyon szeretem a humoros, romantikus lgbt+ történeteket. Ráadásul az álkapcsolatot mímelőkből igaz szerelmesekké váló sztorikért különösen odáig vagyok.

 

Szerintem…

 

Ezt a történetet annak ellenére szerettem, hogy a cselekmény néha fájóan abszurd volt, és a regény nagy részében kicsit sem voltam oda a főszereplőnkért, Lucien O’Donnellért, ugyanis egy önző balfék, egy sebezehető, 28 éves testbe csomagolt emós kölök, aki relatíve sokszor csak egy támadó vagy problémák elől tovamenekülő kis pö... paraszt. 

De szerettem az álpasijaként felbukkanó elegáns jogászt, Oliver Blackwood-ot, aki egyszerre karót nyelt gentleman és zavarba hozható felnőtt vegetáriánus. Marha jók az író karakterei - annyira összetettetek és annyira szürreálisak. Mire mindenki felsorakozott a kissé zakkant tárgyabogár mentő tudóssal (dr. Amerlia Fairclough, Luc főnöke), a belterjes, nagyon buta kékvérű szerelmespárral (Alex Twaddle és Miffy (Luc munkatársa és az ő barátnője), Luc totál fura, mégis hűséges barátaival, illetve Lucien nagyon francia, nagyon hóbortos és obszcénül szókimondó anyukájával az élen, már nagyon nehezemre esett haragudni Lucre a stílusa és az önzősége miatt.

 


Igazából ez a sztori egyáltalán nem működött volna, ha Lucien nem ennyire sérült, paranoid és kicsit zakkant figura, aki két zenész híresség gyermekeként bár ismert alak, mégsem viseli ezt túl jól. Aggódik, gyanakszik mindenkire, és hajlamos azt gondolni, hogy körülötte forog a világ. Ráadásul az egyetlen hely, ahova felvették, egy olyan jótékonysági szervezet, ami a trágyabogarak megmentésének szentelte a működését... Mondtam, hogy abszurd, nem?  

 

 

– Akkor ez azt jelenti, hogy visszafogadsz?

Oliver éles pillantásainak egyikét kaptam válaszul.

– Vissza akarsz jönni? Mert most már kezdem érteni, mekkora kérés ez számodra.

– Nem, Oliver. Azért jöttem ide hozzád ebben a ki tudja, milyen lehetetlen időben, és öntöttem ki a lelkemet a fürdőszobád padlóján ülve, mert csak úgy ímmel-ámmal akarom ezt az egészet.

– A felém irányuló szarkazmusodat furcsa módon vigasztalónak találom, mert azt jelenti, már egész jól vagy.

 

 

Ráadásul, hogy megmentse az állását és visszaszerezze a "rossz homokos" újságbéli viselkedése miatt elbukott adományozókat, be kell szereznie egy (ál)pasit, aki helyre tudja hozni a hírnevét. Totál kész voltam, amikor felbukkant Oliver, aki totálisan az ellentéte Lucnek, bár ő is sérült, kicsit dilis és sebezhető a maga módján... Zseniálisak a párbeszédeik, de az egymástól való folyamatos megfutamodásukat egy idő után már eléggé untam... ahogy az ismétlődő bedurcázásaikat, kibéküléseiket és úgy általában irritált a kapcsolatuk dinomaikája. Talán csak ez nyomta rá a bélyegét az olvasásélményemre, ugyanis ettől eltekintve szanaszét röhögtem magam az összes szereplőn, a lehetetlen párbeszédeken, a kretén reakciókon meg a fura cselekményszálakon.

  


Összességében

 

Sokat vártam ettől a történettől, de egészen mást kaptam, mint amire számíottam. Hogy ez jó vagy rossz? Nem tudom. Nem tudom egyértelműen eldönteni azt sem, hogy tetszett vagy sem. Szórakoztató, de néha túl blőd a történet. A főbb szereplők totál abszurd reakcióinál többször felszaladt a szemöldököm, és összességében minden eltúlzott, elhúzott volt a szerelmi szálon. De eközben meg annyira vágytam arra, hogy olvashassak egy epilógust Lucien és Oliver történetéről, hogy odáig voltam, amikor leesett, hogy van egy folytatása a regénynek... 

Talán a megszokott kliséket megtörő váratlan reakciók, talán ez a cuki fura páros, talán a nem-igazán-felnőtt felnőttek felnőttproblémák miatt, talán csak Oliver miatt, de mégis inkább hajlok arra, hogy szerettem ezt a regényt. Abban egészen biztos vagyok, hogy alig várom a folytatását.

 

Értékelés: 4

 

BORÍTÓVARIÁCIÓK: 

 



 

Kedvcsináló idézetek:

Bocs, hogy megvárattalak, és nem csoda, hogy nincs senkid, ha a második üzenetedben már olyan szót írsz, hogy hihetőség

Nem érkezett válasz. Nem érdekelt, bár azért hajnali fél egyig fent kattogtam. Hajnali ötkor a telefon pittyenése riasztott fel: Bocsánat. A következő üzenet már egy péniszfotó lesz. Ezt még néhány pittyenés követte.

Csak vicceltem.

Úgy érzem, tisztáznom kell, hogy semmiféle fotót nem áll szándékomban küldeni.

Soha senkinek nem küldök ilyeneket.

Ügyvédként nem nehéz tisztában lenni a potenciális következményekkel.

Tiszteletben akartam tartani: ez lenne a szexvideód címe

– Hát, ennél rosszabb címeket is el tudok képzelni – dünnyögte.

– Igazán? Te el tudsz? Mert én nem annyira.

Nagymami, drága Nagymami, előadja a Szent Winifred iskola kórusa.

Leesett az állam.

– Te beteg vagy.

– Bocsánat. Csak próbáltam bebizonyítani.

– Mondanám, hogy tönkretetted a dalt, de már az tönkretette, hogy megírták.

– Luc azt mondja, hogy álbarát vagy, de nem vagy álhomoszexuális. Ha ez igaz, akkor miért nem jársz a fiammal igaziból? Mi a gond vele?

– Anya! – A küszöbön állva hadonászni kezdtem. – Mit csinálsz? Még nem is ismered Olivert, erre rögtön letámadod, hogy miért nem jár velem?

– Olyan kedvesnek tűnik. Ápolt, magas, szép a pulóvere.

– Nem hiszem el, hogy rá akarsz tukmálni egy vadidegenre, csak mert tetszik a pulóvere! Lehet, hogy sorozatgyilkos!

– Én… én nem vagyok az – jegyezte meg gyorsan Oliver. – Csak szólok.

Anyám rám meredt.

– Márpedig ez fontos. És attól, hogy sorozatgyilkos, még akarhatna járni veled.

– Ismétlem, nem vagyok sorozatgyilkos – mondta Oliver.

– Semmi baj nincs azzal, hogy valaki baconös szendvicset eszik – mondtam.

– De én vegetáriánus vagyok.

– Az, de ember is. Nem lehetsz mindig tökéletes.

– Nem kellene ezt tennem.

Sóhajtottam.

– Akkor ne tedd. Majd én megeszem. De légyszi ne várd tőlem azt, hogy rábeszéljelek valamire, amit meg akarsz tenni, de úgy érzed, meg kell tagadnod magadtól. Mert az úgy szar.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: Pasialapanyag / Boyfriend Material

London Calling #1 a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvfesztiválra magyarul is megérkezik a TikTok egyik kedvenc könyve, a Pasialapanyag, amiben egy rocksztár fia és egy ügyvéd létesít álkapcsolatot, amiből talán igaz szerelem is lehet...

Kövesd végig a blogturnét, ahol extra állomásokat is találsz, és ha velünk játszol, a könyv egy példányát is megnyerheted!

 


 

Nyereményjáték:

 

A könyv az egyik legjobb könyves témát dolgozza fel: amikor egy álkapcsolatból igaz szerelem válhat. Szerencsére sok ilyen történet olvasható el magyarul, és mi elég sokat szeretünk is ezek közül.

 

A mostani játékunk során olyan könyvekből találsz idézetet, amikben szintén egy álkapcsolat áll a központi szerepben. A feladatod, hogy rájöjj mely regényből idéztünk, és beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába a kötet címét.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

„[…] igenis tudom, hogy van döntési lehetőségem abban, merrefelé vezetem az életemet, hogy ez nem csupán szerencse kérdése. Csak épp amint proaktív akarok lenni, hirtelen mintha senki sem akarná, hogy így legyen.”

a Rafflecopter giveaway


 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09.22. - Sorok Között

09.28. - Spirit Bliss Sárga könyves út

09. 30. - Spirit Bliss Sárga könyves út extra

10.02. - Hagyjatok! Olvasok!

10.05. - Sorok Között extra állomás

 

 


 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése