2022. november 18., péntek



Stephanie Garber: Volt ​egyszer egy összetört szív (Volt egyszer egy összetört szív 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Azt hiszem, nem ugyanazt értjük fájdalom alatt.

– Adj hálát érte, Kisróka! – Jacks nyugtalanító mosolyt villantott rá. Egy csepp vér hullott le a szája sarkából, és a tekintete kiüresedett.

– Én fájdalomból születtem.

 




Mit tennél meg azért, hogy boldogan élj, míg meg nem halsz?

Amióta az eszét tudja, Evangeline Fox hisz az igaz szerelemben és abban is, hogy a szerelmi történetek boldog véget érnek… amíg meg nem tudja, hogy élete szerelme valaki mást készül feleségül venni.

Az összetört szívű Evangeline kétségbeesetten szeretné megakadályozni az esküvőt, ezért meggondolatlanul alkut köt a karizmatikus, ámde gonosz Szívek Hercegével. A segítségnek három csók az ára, ám azt, hogy a lány hol, mikor és kinek adja, a herceg határozza meg.

Evangeline az első csók után rájön, hogy halhatatlannal alkudozni veszélyes játék – és a Szívek Hercege sokkal többet akar tőle, mint amit ígért. Tervei vannak vele, olyan tervei, amelyek vagy a létező legnagyobb boldogsággal, vagy a legfájdalmasabb tragédiával végződnek…

 

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Once Upon a Broken Heart

Eredeti megjelenés éve: 2021

Kolibri, Budapest, 2022

376 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634378877 ·

Fordította: Sepsi László

Trilógia:

 

1. Volt ​egyszer egy összetört szív

2. A soha többé balladája

3. A Curse for True Love

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Történetünk női főszereplője egy cseppet sem átlagos lány. Evangeline Fox szívét összetöri, hogy titkos szerelme eljegyzi mostohanővérét, a félénk Marisolt, így elmegy az egyik Fátum, az Szívek Hercegének templomába, ahol alkut köt vele. Három csókért cserébe Jacks, a Szívek Hercege megakadályozza az esküvőjüket! A trükk az, hogy ő dönti el, hogy kit és mikor kell megcsókolnia a lánynak, aki ezzel hajmeresztő kalandokba keveredik.

 


Szerintem…

 

Bármennyire is tetszett a történet és élveztem a főszereplők civakodását, mégsem tudtam gyorsan haladni az olvasással, mert annyira részletgazdag, annyira alaposan felépített volt minden a regényben. Magam előtt láttam a Szívek Hercegének hófehér templomát, a báli forgatag összes ruhakölteményét, a vámpírok fészkét, a különleges, kis sárkányokkal teli piac minden bodegáját. Élveztem, hogy szinte életre kelt a történet a fejemben olvasás közben, és én igyekeztem kiélvezni az egészet!

 


Egyébiránt a történet pazar! Evangeline Fox egy szerethető, romantikus lelkű, érdekes karakter, aki első olvasásra kicsit unszimpatikus volt a fene nagy szívfájdalma végett, de kiderült, hogy igazi, belevaló tündérmese hősnő! Szerettem, mert nem szívbajos, a legvadabb kalandokba is belevág, ugyanakkor rendkívül makacs, ezért szinte minden lépése kiszámíthatatlan volt.

Ahogy egyébként az egész regény összes fordulata az volt. Bármit vártam, akármire fogadtam, hogy az fog történni, mindig egy olyan harmadik vagy negyedik variáció történt, hogy padlóig esett az állam! Például, hogy Evangeline lazán kiissza a szoborrá változtató mérget, hogy megmentsen pár szoborrá vált embert? Vagy hogy őt delegálják az északi herceg lehetséges menyasszony jelöltjének? Hogy a random meghaló főbb szereplőkről, a suttogó kapukról, a lezárt ajtókról és az azokat őrzőkről már ne is beszéljünk.

 

 

– Tehát azt akarod mondani, megelégszel egy unalmas szerelemmel, ha jól végződik?

– Igen, boldogan elfogadnék egy eseménytelen boldogan éltek, míg meg nem haltakot.

 

   

Jacks, a Szívek Hercege is egy rendkívül izgalmas figura, aki egyébként az író Caraval-trilógiájában is felbukkan. (Áhh, dehogy áll olvasatlanul a teljes trilógia a könyvespolcomon, áhh, dehogy.) Kifejezetten kedveltem Jacks könyörtelen hűvösségét, nyers őszinteségét és a kissé idegborzoló megszólalásait. Titokzatos figura, aki engem Holly Black Kegyetlen hercegére, Cardanra emlékeztett! Ugyanolyan flegma, dühítő, arrogáns, veszélyes, ám karizmatikus figura, aki egyszerre vonzza az embert és rémiszti halálra, mert nem tudni, hogy vajon mikor dönt úgy, hogy nincs ránk szüksége és öl meg vagy hagy meghalni.

 



Összességében

 

Szerettem olvasni, mert egy érdekes és izgalmas karaktereket felvonultató, kalandos és jól felépített high fantasy. Rég nem találkoztam olyan történettel, aminek az olvasása közben azon gondolkodtam, hogy vajon kalapból húzza-e ki az író a lehető legvalószínűtlenebb fordulatokat, ugyanis néha annyira meglepő és hajmeresztő volt a cselekmény alakulása, hogy csak pislogni tudtam. De nagyon tetszett!

Alig várom, hogy folytatódjon a kalandozásom Evangeline és Jacks oldalán, ahogy azt is, hogy kiderüljön végre, hogy ér véget az a mese, aminek a befejezésére Evangeline is annyira kíváncsi. (Mennyi volt rá az esély, hogy akkor se tudjuk meg, ha számtalanszor fut bele a történet folyamán?!)

 

Értékelés: 5

 

Folytatnám? Igen, most azonnal! Teljesen elvarázsolt a történet, és bár nem annyira vészes, de csak függő vége volt. (És igen, sorra fogom keríteni a CARAVAL-trilógiát is.)

 

Kinek ajánlom a regényt? Kinek nem?

 

Mindenkinek, aki szereti a jól megírt fantasy regényeket! Ha szeretsz új könyves világokat megismerni, nincs ellenedre, hogy a főszereplőt megátkozzák, ördögi alkut köt, különféle kalandokba keveredik, elárulják és összetörik a szíve, akkor jó szívvel ajánlom neked ezt a történetet.

 

KÜLFÖLDI BORÍTÓK:

 



 

Kedvcsináló idézetek:

– Jobban fel kellett volna készítened, barátom. Felettébb fogékonynak tűnik a vonzerőmre. Vagy csak talán engem jobban kedvel, mint téged.

– Engem gyűlöl – felelte Jacks barátságosan. – Úgyhogy nem tetted magasra a lécet.

– Te most sajnálsz? – nevetett fel Jacks kegyetlen gúnnyal. – Ne tedd, Kisróka! Hiba lenne azzal hitegetned magad, hogy nem vagyok szörnyeteg. Fátum vagyok, te pedig puszta eszköz a számomra.

Ilyen közelről a fiú tagadhatatlanul vonzó volt, és magasabb, mint amilyennek először tűnt. Őszintén rámosolygott, megvillantva két gribedlit az arcán, amelyektől egy pillanatra inkább tűnt angyalnak, mint ördögnek. De Evangeline úgy vélte, ettől a fiútól még az angyaloknak is óvakodniuk kell. Kinézte belőle, hogy azokkal a csalóka gödröcskékkel képes lenne rávenni egy angyalt, hogy csak azért lemondjon a szárnyairól, hogy ő játszhasson a tollakkal.

– Te vagy az – suttogta. – Te vagy a Szívek Hercege.

– Pedig kíváncsi vagy – vetette a szemére Jacks.

– Sok mindennel kapcsolatban kíváncsi vagyok. Rád is kíváncsi vagyok, de attól még nem akarom, hogy megharapj!

Jacks szája sarka megremegett.

– Azon már túl vagyunk, Kisróka. – Hideg ujjai rátaláltak a lány csuklójára, és becsúsztak a kesztyűje széle alá, hogy megsimogassák az utolsó összetört szívet formázó sebhelyét. – Szerencsére mindegy, hányszor haraplak meg, sosem fogsz azzá változni, ami én vagyok. De egy vámpírnak néha csak egy pillantásába kerül, és az övé vagy.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Volt egyszer egy összetört szív Pinterest tábla

Once Upon a Broken Heart Series a GoodReads-en.

☆☆☆ 


Stephanie Garber Caraval című sorozata világszerte elrabolta az olvasók szívét. A Kolibri Kiadó jóvoltából végre magyarul is olvashatjuk az írónő legújabb regényét, a Volt egyszer egy összetört szívet, mely a Fenséges Északra kalauzolja a rajongókat. Tartsatok velünk, ismerjétek meg Evangeline és Jacks közös történetének kezdetét,  és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során a fantasy könyvekre fogunk koncentrálni. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni hogy mi az adott könyv címe és ki az írója.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

  

“– Leginkább azért gyűlöllek, mert gondolok rád. Méghozzá gyakran. Undorító, és képtelen vagyok megállni.”

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.09.: Csak olvass!

11.10.: Fanni's Library

11.13.: Kelly és Lupi olvas

11.15.: Hagyjatok! Olvasok!

11.17.: Dreamworld

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése