2022. november 12., szombat



Adam Bray: Marvel ​Studios - Kérdések és válaszok | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

„Megmondtam, nem akarok beállni a szupertitkos fiúcsapatába.”

Tony Stark Nick Furynak

 




ELVESZTÉL A MARVEL-FILMEK SŰRŰJÉBEN?


NEM ÉRTED, MI EZ A MÁNIA?


SZERETNÉL TE IS FEKETEÖVES RAJONGÓ LENNI?

 

A Marvel-filmek epikus moziverzuma egyre csak bővül, megnehezítve az újoncok dolgát, hogy felzárkózzanak. Hiszen minden mindennel összefügg! Ez a segédkönyv az MCU első 10 évét öleli fel, utat mutat a filmek tengerében, felfedve az összefüggéseket és a rejtett utalásokat.

 

Találd meg a válaszokat égető kérdéseidre, és válj szuperokos Marvel-szakértővé!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Marvel Studios All Your Questions Answered

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kolibri, Budapest, 2022

128 oldal ·

ISBN: 9789635991433 ·

Fordította: Horváth Vivien

MARVEL témájú könyvek:


Minden ​ami Marvel

Marvel​ – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Marvel​ Studios – Szereplők nagykönyve

Marvel​ Studios: Képes útmutató

Marvel​ – Tények zsebkönyve

Marvel ​ – Mítoszok és legendák

Marvel ​Studios – Kérdések és válaszok

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Odáig vagyok a Kolibri kiadó összes eddig kiadott MARVEL-univerzummal/-moziverzummal foglalkozó kiadványának a minőségért. Ez is, akár az összes többi, egy gyönyörű, jó minőségű lapokra nyomtatott, színes keménytáblás, nagy alapú lexikon. A különbség a beltartalom, és NÁLAM EDDIG EZ VISZI A PRÍMET tartalmilag!

Nem tudom megmondani, hogy hányszor láttam már az egyes Bosszúállók, Thor vagy Vasember-filmeket a különféle feltételezett nézési sorrendek vagy a kijövő új filmek miatt, de az biztos, hogy mindig úgy éreztem, hogy jó lenne csak lekapni egy könyvet a polcról, és abból rájönni, hogy vajon a THOR 2-ben fertőződik-e meg Thor halandó szerelme, Jane Foster az Aether-rel vagy hogy melyik Galaxis Őrzői filmben derül ki, kicsoda Quill apja?

 


Ez az a könyv, amire vágytam! Az Avengers: Infinity War-ig (Bosszúállók: Végtelen Háború) elmagyarázza az egyes filmek szereplőit, leírja, hogy kik az adott sztoriban a rosszak, kik a jók, és bizony nagy vonalakban ismerteti az egész filmet! Természetesen képekkel illusztráltan és néhány keresetlen idézetet beszúrva az adott moziból. (Gondolom mondanom se kell, hogy masszívan spoileres, hiszen konkrétan le van írva a könyvben minden, amit tudnunk kell.)

 

 

„Néha átrendezném azt a csodás fogsorodat.”

- Tony Stark Steve Rogersnek

 

 

Különösen tetszett, hogy részletekbe menően adja át az egyes információkat: Ki a vörös arcú fazon? (A Hydra feje, Vörös Koponya) Hol van Odin a Ragnarökkor? És ki a kopasz hölgy? (Ősmágusra érti) Kicsoda a Fekete Párduc és Mit tud a csinos macskajelmeze? Hogyan működnek a Pym-részecskék? Hogyan bánik el Tony a Mandarinnal? Hogyan lett Bruce-ból Hulk? Alap dolgoktól egészen filmspecifikus kérdésekig mindenfélére választ kapunk a könyvből. Mivel nemrég az egész MCU-t végigtekertem az új Thor film miatt, így nekem most nem adott új infókat, de élveztem olvasni, lapozgatni. Tényleg egy rendkívül igényesen összeállított kiadvány lett ez is.

 


A kötet már csak akkor lehetne még nagyobb kedvenc, ha tartalmazná a legfrissebb Marvel-mozifilmeket, illetve ha tartalmazná a minisorozatokat is, amelyekkel bővült az MCU.  

 


Összességében

 

Szerettem ezt a számomra rendkívül hiánypótló Marveles kiadást! Jól felépített és nagyon részletes összefoglalója a Végtelen háború c. filmet megelőző Marvel-moziknak. A kedvencem talán a legoptimálisabb filmnézési sorrendes oldalak voltak, ahol nem csak a történeti sorrendiséget ajánlja, de a három fő karakter (Vasember, Thor, Amerika Kapitány) filmjeit is. Érdekes volt a különféle szuperképességek bemutatása is, amelyeknél példát is hoztak. (Pl.: Ellenállóság Groot, Zsugorodás – Hangya, etc.)

 

Ajánlom? Igen. Értékelés: 5

 

Ajánlás: A MARVEL UNIVERZUM és MARVEL MOZIVERZUM rajongóinak ajánlom. ;) (Karácsonyi/szülinapi tipp: MARVEL-rajongóknak kortól függetlenül ideális ajándék!)   

 


Kedvcsináló idézetek:

„A galaxis legagyatlanabb idiótáival együtt fogok meghalni.”

Gamora

„Nem vagyok királynő, sem szörnyeteg. A halál istennője vagyok.”

Hela

„Te jó ember vagy, jószívű. És jó emberként nehéz uralkodni.”

T’Chaka szelleme T’Challának

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. A képek a könyvből származnak! 

MARVEL Pinterest tábla.

Marvel Studios All Your Questions Answered a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


A Kolibri Kiadó legújabb Marvel kötetének a segítségével elmerülhetünk a Marvel-moziuniverzum világában. Az alapoktól kezdve, filmről filmre haladva jobban megérthetjük és megismerhetjük a különböző karaktereket és mozifilmeket. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet. 

 


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum szereplőit. Minden állomáson találtok egy kérdést az adott karakterről, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

  

Mit lopott el Loki a Bosszúállók:Végjáték-ban, melynek a segítségével alternatív idősíkon él tovább?

a Rafflecopter giveaway


BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.06.: Csak olvass!

11.08.: Dreamworld

11.10.: Spirit Bliss Sárga könyves út

11.12.: Hagyjatok! Olvasok!

11.14.: Sorok között

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése