2022. november 17., csütörtök



Sarah Adams: Csalóka ​szerelem | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– A te lelked a kedvencem az egész világon – válaszol halkan, éppen akkor, amikor a telefon kamerája utoljára felvillan, és ellövi a képet.

Teljesen ledöbbenek. Annyira félek, hogy csak álmodom az egészet, hogy sírni tudnék. Nem nevezném pontosan vallomásnak, de olyasminek hangzott. A szívem ezt dübörgi: Remény. Remény. Remény.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Barátokból ​lett szerelmesekről szóló TikTok-szenzáció, az év romkomja

Örökre barátok maradunk?

Bree Camden titkolja, hogy reménytelenül szerelmes legjobb barátjába, Nathan Donelsonba, aki mellesleg az NFL, az észak-amerikai futball liga legendás játékosa.

De ez Bree legkisebb problémája. Egy autóbaleset következtében már soha nem lehet belőle balerina, úgyhogy táncstúdiót nyitott – és továbbra is nyitva tartaná, ha sikerül kiköhögnie a bérleti díjat.

Amikor Nathan a segítségére siet, és megvásárolja az egész épületet, Bree örülhetne, de ő még mindig nem boldog. Felhajt egy-két tequilát – jó, talán többet, mint kettő –, és legmélyebb, legsötétebb titkait elkotyogja egy TMZ riporternek.

Miután a videó virális lett, az egész világ azt hiszi, Nathan és Bree egy párt alkotnak. Ők a tökéletes pár. És Nathan sajtósának támad egy ötlete, ami Bree-nek is anyagi biztonságot jelenthet.

Mi a bökkenő? Úgy kell tenniük, mintha szerelmesek lennének egymásba. Három. Teljes. Hétig.

Most van itt a pillanat, hogy Bree végre előálljon titkolt érzelmeivel?

Lehetséges, hogy Nathan is palástolt valamit?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Cheat Sheet

Eredeti megjelenés éve: 2021

Next21, Budapest, 2022

350 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9786156414380 · Fordította: Nagy Marietta

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

 

Mivel odáig vagyok a "legjobb barátokból szerelmesek" történetekért, így semmiképpen se akartam kimaradni a turnéból. Persze szeretem a nagyszívű, könyves sportoló pasikat is, ahogy az egymással kamurandizni kezdő főszereplőket is, így három okom is volt arra, hogy elolvassam Sarah Adams első magyarul megjelent regényét.

 


Szerintem…

 

Ez egy végtelenül aranyos, ugyanakkor elég kevéssé realisztikus történetű romantikus regény, aminek a főszereplői réges-rég legjobb barátok, de eddig egyáltalán nem kapták rajta a másikat azon, hogy titokban a testükön legelteti a szemét... No, de kezdjük az elején!

Bree, a ballerina és Nathan, a sportoló még a gimiben barátkozott össze, amikor mindketten futni jártak. Az eltérő hátterű és érdeklődési körű páros mégis hamar összebarátkozott, amit csak az húzott keresztbe, hogy miután a lányt felveszik a Juilliardra elüti egy autó, és emiatt elúszik a balettos karrierje - meg az életkedve, de ez más tészta. Bree többé nem válaszol a fiú üzeneteire, és eltűnik. Nathan egyetemre megy, NFL-es nagyágyú lesz belőle, aztán véletlenül találkozik Bree-vel, akivel újra összebarátkoznak, és máris történetünk idején járunk... 6 évves később, ahol ők a lehető legjobb barátok, akik teljesen titokban bele vannak zúgva a másikba.

 


Egy alkoholgőzös este végett felkerül egy videó a netre a főszerepben a részeg Bree-vel, aki közli, hogy Nathan csak belé szerelmes, ezért nem izél más lányokkal, és ha tehetné, akkor a TIDE-To-Go tollal minden nőt kiírtana a barátja életéből... és itt kezdődnek a bonyodalmak, hiszen mi mást is javasolhatna a férfi marketingese, hogy járjanak. Ez jó a hírnevének és a TIDE márka jó sok pénzt fog a konyhára hozni egy nagyszabású reklámszeerződéssel.

  

 

Néhányan hajlamosak lehetnek azt hinni, hogy főállásban vagyok sportoló. Tévedés. Mert a munkám valójában az, hogy belekényszerítem magamat ebbe a szürke zónába Breevel, és kívülről nem vagyok más, csak egy plátói barát, miközben legbelül megőrülök érte. Kegyetlen módja ez a kínzásnak. Olyan, akár a napba nézni, és nem pislogni akkor sem, amikor pokolian égeti a szemed.

 

 

Szerintem zseniális az alapötlet, és nagyon tetszett mind a megvalósítás, mind a szereplőgárda! Nathan volt az abszolút kedvencem, aki egy igazi könyves álompasi. Dögös, milliókat kereső sportoló, hatalmas szíve van, végtelenül lojális, nem tud hazudni (rossz a pókerarca), és bármit megtebbe a nőért, akiért a szíve dobog. Nate-é mellett még a csapattársainak a részeit is nagyon szerettem, akik az utolsó pillanatig mellette álltak, támogatták és képesek voltak összeállítani neki a RANDIPUSKÁT, hogy megszerezze végre az álmai nőjét! (Kedvenc jelenetem? Naná, hogy a körömlakkos!)

Bree ugyanakkor néha kicsit túlment nálam minden határon a kombinálásaival és a barátzónába pakoló szövegeivel. Természetesen megértem, hogy félt elveszíteni a legjobb barátját, de egy ponton túl már úgy éreztem, hogy a viselkedése miatt úgy nyúlik a sztori, mint a rétestészta. Ugyanakkor szerettem a beszélgetéseit a nővérével, a férfi csapattársaival való bandázásait és beszélgetéseit, illetve totál imádtam a szócsatáit Nathannel! 

 

Akadtak klisék a regényben, de úgy gondolom, hogy a BREEGYÓK meg a RANDIPUSKA elég eredetiséget és humort kölcsönzött a sztorinak, ugyanakkor a sportolókat is utolérő megfelelési kényszerből fakadó szorongás és pánikrohamok megjelenítése sikeresen adott egy elég erőteljes mondanivalót az egyébként szórakoztató, romantikus komédiánkhoz. 

A felesleges időhúzás és a nem igazán eltalált magyar címen túl nem panaszkodhatok a történetre, mert éppen azt kaptam, amit vártam: egy könyvet, aminek a főszereplői a legjobb barátokból válnak szerelmespárrá, miközben kamurandiznak egymással. Igazi belevaló barátzónából való kitöréssel foglalkozó regény, amin ráadásul elég jól el lehet nevetgélni olvasás közben.

 


Összességében

 

Aranyos, szócsatákkal és vidám beszélgetésekkel felturbózott történet egy balettoktatóról és egy élvonalbeli NFL sportolóról, akik nem mellesleg jó ideje legjobb barátok, és még csak nem is sejtik, hogy a másik viszonozza az eltitkolt szerelmüket. Kifejezetten kedvelem BF to Lovers sztorikat, ahogy azokat is, amikben a két főszereplőt egy maréknyi bolond próbálja jobbnál jobb tanácsokkal ellátni, hogy hódítsa meg élete szerelmét. (Imádtam a táblára firkálós és a kacsintós részt! Már csak ezekért is el kell olvasnotok!) Külön kiemelném, mennyire jót tett a történetnek a váltott szemszög, ugyanis imédtam Nathan szemszögét olvasni! Igazi álompasi!

 

Értékelés: 4,5

 

Azoknak ajánlom, akik szeretik az aranyos, de valóságtól elrugaszkodott romantikus történeteket. Mindenkinek, aki kedveli a best friends-to-lovers és/vagy a kamujárásos sztorikat.

 

BORÍTÓMUSTRA, avagy a külföldi borítóvariációk: 

  

 

Kedvcsináló idézetek:

A szememet forgatom.

– Csak mérges vagy, mert lenyúltam előled a fürdőkádat. 

– IGEN, MÉRGES VAGYOK! – mondja felháborodva. – Éveken keresztül habfürdőztem esténként, és baromira élveztem, erre hirtelen, mert az új barátnőd azt mondja, milyen fantasztikus, most lenyúlod az énidőmet. Ez nem menő, haver.

Bree elégedettnek tűnik.

– Nem jöttem túl korán. Kilenc óra van.

Kidüllesztem a szemem.

– MICSODA?! Ez nem lehet igaz.

Az órára nézek, és bizony tényleg este kilenc van. Hogy történhetett ez? Rám mosolyog, nekidől a pultnak. Megkönnyebbülten látom, hogy az arca megint kisimult – nem bujkál semmi furcsaság a tekintetében.

– Hmm – dörmögi huncut mosollyal. – Valaki talán szunyókált egy kicsit?

– Nem!

De igen. Csak le akartam dőlni pár percre, és valahogy négy év lett belőle. Azzal az érzéssel ébredtem, mintha más dimenzióba teleportáltak volna.

 Miközben arrébb lépek, kipróbálok még egy tételt a puskámról.

A vállam fölött hátranézek, mosolygok és rákacsintok.

– Izgulhatsz is.

Lefagy egy pillanatra, én meg azt gondolom: Derek, te zseniális ördög, ez működött. Csakhogy ekkor Bree szeme elkerekedik, és nevetésben tör ki.

– Te most RÁM KACSINTOTTÁL?

Oké, a kacsintás nyilvánvalóan a nem szexi kategóriába tartozik Breenél. Végig ugrat, míg kikísér az ajtóhoz. Holnap kinyírom Dereket az edzésen.

Az egyetlen oka, hogy a barátságunk sikeresnek mondható ebben a plátói állapotban, nem más, mint hogy megtanultam továbbállni. Például ha belépek a konyhába, és azt látom, hogy Bree a pult fölé hajol, és a feneke túl jól néz ki, akkor nem kezdem el bámulni, hanem továbbállok. Ha Breevel sétálok, és véletlenül összeütközünk, nem torpanok meg, és nem ölelem át. Semmi esetre sem. Inkább továbbállok. Ha késő estig fent vagyunk, és elfog a kísértés, hogy megmondjam neki: még a földet is imádom, amin jár, akkor inkább lelépek.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Csalóka ​ szerelem by Sarah Adams Pinterest tábla

The Cheat Sheet a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A külföldön is nagy sikert aratott Csalóka szerelem már magyarul is megjelent! Ha kíváncsi vagy arra, hogy bloggereinknek mennyire tetszett a TikTok szenzációnak számító barátokból szerelmesek típusú romantikus történet, akkor tarts velünk, ráadásul ha melléd áll a szerencse, akkor megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is a kötetből!

  


 

Nyereményjáték:

 

A Csalóka szerelemben a romantikus szál mellett nagy szerepet kap a sport, ezért jelenlegi játékunkban erre is fókuszálunk. Minden bloggernél találtok egy idézetet egy sportos romantikus kötetből, a ti dolgotok pedig kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és az adott könyv címét beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

   

„Ha az életed minden apró darabját szétcincálták, megtaposták vagy elvették már, akkor az utolsó darabkájába úgy fogsz kapaszkodni, mintha élet-halál kérdése lenne.” 

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11. 08. Fanni’s Library

11. 10. Betonka szerint a világ…

11. 13. Fanni’s Library extra

11. 14. Sorok között

11. 16. Dreamworld

11. 17. Hagyjatok! Olvasok!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése