2023. szeptember 30., szombat



9. fejezet - 2023. szeptember | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok és élménybeszámoló

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

 

 

Sziasztok!

 

Azt hiszem, hogy ezt a hónapot körülbelül átaludtam… Ebben a hónapban, amikor otthon voltam, akkor tévé előtt zombultam, növényt ültettem az erkélyen vagy simán betegen döglöttem. Amikor minden jó volt, akkor meg jöttem-mentem. Sajnos azt hiszem, hogy a hónap felénél beütött az allergia, aztán meg az első hűvös, esős napok ütöttek ki, így KO. Ez se volt az én hónapom, ez se volt egy jó hónap.

Pozitív dolgok: ...ez a hónap is eltelt?! Sajnálom azonkívül, hogy Luci betöltötte az 1. éves kort, szuper volt a 10 éves Blogturné Klubos turné, és túl vagyunk az első premieren s Színházban, nem túl sok pozitív dolgot tudok mondani…

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt szeptemberben?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 5 új könyvvel bővült a könyvespolcom.

 

 

Recenziók (5)

 

Stephanie Garber: A soha többé balladája 

Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Richelle Mead: A halál csókja

Alex Pappademas: Keanu Reeves

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

TERVEK 2023-ra: újévi fogadalmak és társai

 

TERVEK A KÖVETKEZŐ NEGYEDÉVRE:

Megnézni a Háromezer év vágyakozás (2022), Guillermo del Toro: Pinokkió (2022), és a Halhatatlan szeretők (2013) című filmeket.

Megcsinálni az utolsó, még ki nem rakott 3D-s Harry Potter Abszolút út puzzle-t.

 


 2023. decemberéig a lelki fejlődésem kedvéért: heti 1x meditálok, megtanulok amigurumizni, havi 1 puzzlet kirakok, minimum havi 2 pizsis napom lesz (így nevezem azt, amikor nem lépek ki a bejárati ajtómon egy nap), kifestek egy számfestőt, kiszanálom a ruhatáram nem használt részét, egészségesebben táplálkozom (+ egy hét vegaság), nem vásárolok felesleges élelmiszert (és megpróbálok más felesleges dolgokat se). Plusz elkezdek utánajárni a Fundamentás témának, mert az agyamra megy az ezen való stresszelés.

 


#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zenék:

byealex és a slepp - széltoló

Mother Mother - It's Alright

filo x apu – seholse

DESH, AZAHRIAH , YOUNG FLY , LORD PANAMO - RAMPAPAPAM

Ryan Mack - Wish You the Worst

Enemy - Tommee Profitt, Sam Tinnesz & Beacon Light

Azahriah - Gát

(Sorry, ez van, ilyen a kedvem. :’))

 

Kedvenc sorozat(ok):

One Piece (2023–) 

 


#boldogság #rövidsztorik

 

Szerettem, hogy végre sikerült kikapcsolnom bullet journalozás közben. Az előző hónap teljes egészében Harry Potter témájú volt, amit most egy boszis-őszi követett. 

 


Tavasz óta tervezgettem, hogy végre átültetem a növénykéimet, de most végre sikerült. Macskával, ami lássuk be, nehezítő tényező… De Lucifer nagyon jól viselkedett. 

 


A hónapban a próbák miatt elég sokat volt mindenki a színházban. Egy szombati napon két kedves kollégámnak születésnapja, illetve névnapja volt, így kaptak egy-egy meglepetés nasit a hosszú napra.

 

 

Kaptam álomnaplós ajándékfüzetet csak úgy az egyik kollégámtól/barátomtól.

 

#MacsKalandok #randomságok

 

LUCIFER 1 éves lett. Körülbelül 8-án, de igazából annyi a tuti, hogy valamikor szeptember első felében születhetett.

 

 

Persze továbbra is csak itt-ott döglős, illetve sztárfotókat tudtam készíteni róla.

 


FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

A méhek titkos élete (2008) – 8/10 – Kellemes csalódás volt ez a történet, mert egy-két alig számító apróságot leszámítva tökéletesen vitték filmre a regényt. Őszintén nem vártam ezt, de épp olyan szívhez szóló volt, épp annyira ütős, mint a regény. Tartották a cselekményeket, nem változtattak semmin. (Vagyis alig valamin, de azok talán még jobbak is voltak a filmen. Ha ezt szóvá teszitek letagadom, de nekem tetszett, hogy T. Ray a térkép alapján jött rá arra, amire, illetve azt is szerettem, hogy Lily mást kérdezett az apjától a végén…)

 


Bíbor szívek (2022) – 7/10 – Tetszett – jó volt a sztori, a dalok és Henry herceg khmm Luke… –, de ugyanakkor azt érzem, hogy ez egy rendkívül átlagos történet, aminek a jó casting tett csupán jót. Meg a zenei részek. Na, persze nem bánom, hogy megnéztem, tényleg bírom a két főszereplőt, és NG-t kifejezetten jó színésznek tartom. Tehetséges a srác.

 


Elvis (2022) – 7/10 – Több etapban néztem meg a hossza miatt, de igazából tetszett, érdekelt a végkifejlete… Nem igazán voltam képben Elvis életével, így különösen izgatta a fantáziám ez a film. A színészek jók, a zene jó, a vágás is… Igazából nem lesz újranézős, de el voltam vele… Csak amit maga után hagyott… Rohadtul szomorú vagyok, mert mostantól minden egyes vicces(nek szánt) Las Vegas-i Elvis imitátor felbukkanâsakor bármilyen filmben vagy sorozatban arra fogok gondolni, hogy ennek a szerencsétlen embernek meg holtában is ott kell bohóckodnia az ő aranykalitkájában…

 


Pán Péter (1953) + Pán Péter – Visszatérés Sohaországba (2002) – 6 és 8/10 –

1. rész: Valamiért még nem láttam az eredeti Disney mesét, de most bepótoltam… És nos, nem volt rossz. Nem volt extra, de nem volt rossz. Wendy szórakoztatott, Peter aranyos volt, Wendy tesói pedig kicsit lököttek. Édes az egész!

2. rész: Oké, tudom, hogy meg leszek kövezve, de… Egy picit még jobban, mint az első részt. Én a HOOK (1991)-en nőttem fel, nekem a visszatérések és az ebből szövődő bonyodalmak közelebb állnak a szívemhez. Plusz Jane karaktere és világhoz való cinikus/kételkedő/realista hozzáállása közelebb áll hozzám, mint Wendy álmodozó hajlamai. Talán emiatt is jobban élveztem. És a vége… hát bőgés. :')

 


Rubinvörös (2013) + Zafírkék (2014) + Smaragdzöld (2016) – 7/10 – Össz-értékelés 3in1. Szerettem a filmtrilógiát is, akárcsak anno a könyveket. A végére egész megbarátkoztam a castinggal meg a karakterekkel (többnyire mindenkit megkedveltem a maga módján), ugyanakkor sztoriilag annyira összebonyolódott minden, hogy szerintem újra fogom egyszer olvasni a könyveket, mert ott tisztább volt minden. Sokat akartak, összefolyt, a vége meg picit butaságnak tűnt… (Nem így emlékeztem, de ki tudja…) De félreértés ne essék, nem bántam meg, hogy megnéztem, jól szórakoztam.

 


Itt járt Britt-Marie (2019) – 7/10 – Britt-Marie nem kedves, nem aranyos, nem bájos, hanem szertartásos, óvatos, nyers – és mégis törődik másokkal. Lényegében ebből állt az élete… és újrakezdte, miután a férje megcsalta. Újraindult. Nulla munkatapasztalattal. Egy vadidegen helyen. Egy csapat nyakas, kiskamasz kölyökkel. Hát azt hiszem, hogy a helyében összeomlottam volna, de ő újratervezte az egész világát. Jó mondanivalója van a filmnek, ugyanakkor rendkívül lassú, néhol vontatott. Ilyennek is kell lennie, persze, ettől még néha bizony untam. De szerettem Britt-Marie-t!

 


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bűntény (2023) – 5/10 – Fú, hát ez lépten-nyomon ripacs és gagyi volt, mégsem tudom azt mondani, hogy nem tetszett. Igazából szétröhögtük magunkat rajta, de egyedül semmiképpen nem ajánlom. Untam volna, bosszantott volna – minimum egy fővel vagy akár egy társasággal nézős trash mozi. A végkifejlet igazából még tetszett is, mert erre nem számítottam. De egy baromi dögös Farkas igazán felbukkanhatott volna a végén, ha már Piroska…

 


Sorozatoztam:

 

One Piece (2023–) – 10/10 – Általában nem vagyok oda a live actionökért, de mivel fiatalkorom egyik kedvenc mangájából készült, így képtelen voltam kihagyni! És milyen jól tettem, hogy megnéztem! Szerintem állatiak a karakterek, az egész casting fantasztikus – főleg a Luffy-t alakító Godoy zseniális, akinek eskü, hogy még a szeme is mosolyog, amikor Luffy csibészkedik! –, és a gonoszok is jól meg lettrk csinálva. Nyilván a bohóc, Buggy a kedvencem, aki totál jól hozta az őrült Joker figurát. <3 Konkrétan tűkön ülve várom a folytatást. Újranézősen jó.

 


Dél-kaliforniai diéta (2017–2019) – 9/10 – Abszolút zseniális ez a sorozat, nagyon fáj a szívem, hogy kaszát kapott – ráadásul egy ennyire kulcsjelenet után... Jól esett, igazi, szerethető marhaság.

 


Legoshi, a farkas (2019–2019) + 2. évad (2021–2021) – 8/10 – Egy Maneskin - Timezone amv miatt figyeltem fel erre az animére, de nehezen állok neki animézni, így jó időbe tartott, míg megnéztem. Pedig marha jó. Perverz, vicces, drámai, véres – abszolút egyedi cucc.

 


Ragyogj, ha mersz (2023–) – 7/10 – Hát ez… guilty pleasure sorozat. Vagyis szeretem nézni, de érzem a felém áradó enyhe trash vibe-ot. Ugyanakkor ide most azonnal a folytatással…! Néha totál felpofoztam volna Marcot (akinek nagyon jót tett a szinkron, mert az eredeti hangjától megcsapott a guta – ne haragudj Miss Benny, bezzeg a dizájnodért odáig voltam), mert utáltam ahogy csóri kreatív sráccal bánt. Meg ez, hogy a testedzőshöz folyton visszament.. Arrggg… :D

Addiktív, szórakoztató. És igen, azon még az én szemöldököm is felszaladt, hogy cirka 3-4 hetero van összesen a sorozatban. :D

 


Anyuval nézve: 

 

A megfigyelő (2022–2022) – 7/10 – Érdekes, para volt. Egy szimpatikus karakter nem volt benne, de izgalmasok igen. A sztori néha döccent ugyan, és a vége is pöttyet zagyva, de voltak benne para és vicces jelenetek, nem bánom, hogy megnéztem.

 


Visszhangok (2022–2022) – 5/10 – Először is, senki ne gondolja, hogy nem Matt Bomer miatt figyeltem fel a filmre… Mert de. És őt szerettem, szimpatikus volt, és tök érthetőek voltak a döntései is. Abszolút respekt neki. A helyében én elástam volna a nőket. A sztori egyébként jól kezd, csavaros, aztán a felétől totál lapossá válik, és a vége se ütö be. Nem rossz, egyszernézős, vonatott végű. A színészek… so-so. Lehetett volna jobb, maradjunk ennyiben.

 

 

– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Stephanie Garber: A soha többé balladája

Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Richelle Mead: A halál csókja

Alex Pappademas: Keanu Reeves

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken

Alexis Hall: Boyfriend Material – Pasialapanyag

Alison Cochrun: The Charm Offensive – Sármháború

Sarah MacLean: A számkivetett herceg

Alice Oseman: Solitaire – Pasziánsz

  

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

Christina Lauren: Az ​igazszerelem-kísérlet * romantikus komédia *

Aaron Alexander: Az összehangolás módszere * önsegítő memoár *

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete * történelmi szépirodalom *

Emily Nagoski, Amelia Nagoski: Elég ​vagy * önsegítő munkafüzet *

Holly Black: Az elveszett nővérek * YA urban fantasy *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Születésnapi Turné | avagy 10. éves a Blogturné Klub!

The ​Lost Sisters - Az elveszett nővérek | Idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése