2023. szeptember 12., kedd



Aaron Alexander: Az összehangolás módszere | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

„Könnyebb tenni azért, hogy megváltozzon a gondolkodásunk,
mint azon elmélkedni, hogy mit kellene másképp tennünk.”

- Millard Fuller, a Habitat for Humanity alapítója

 




Szeretnél ​fájdalmak nélkül élni, magabiztossá válni és igazán jól teljesíteni?

Aaron Alexander neves manuálterapeuta és mozgáscoach tanácsait követve, a testet és a tartást összehangoló módszerével elérheted ezeket a célokat.

A jó testtartás ugyanis több, mint pusztán az, hogy szépen kihúzod magad. Képes megváltoztatni a hangulatodat, enyhíteni a fájdalmaidat, és meg tudja szabadítani a testedet a stressz okozta feszültségtől. Segítségedre lehet, hogy növeld izomerődet, de akár abban is, hogy megkapd az áhított fizetésemelést, és meghódítsd a kiszemelt partnert. Ahhoz azonban, hogy valóban élvezhesd ezeket az előnyöket, a testedet megfelelően kell integrálni. Aaron Alexander erre kínál forradalmian új megközelítést. A módszer ráadásul egyszerre könnyen alkalmazható, és élvezetes is.

Az összehangolás módszere napi öt optimalizálásra összepontosít, amelyek mind könnyen beilleszthetők bármely edzésprogramba, mindfulness-gyakorlatba vagy a napi rutinba:

o földön ülés

o függeszkedés

o csípőből előredőlés

o gyaloglás

o orron át történő légzés

A valóban összehangolt élet nem annyit jelent, hogy izzadsz az edzőteremben vagy nyújtógyakorlatokat végzel a jógastúdióban. Alexandertől megkapod azokat az alapvető elveket, amelyek révén bármely helyzetben optimalizálhatod a tested és az elméd folyamatait. A keleti filozófiát a nyugati tudománnyal ötvöző könyv lenyűgözően vázolja fel, hogyan tesznek rugalmasabbá és magabiztosabbá az érzékszerveid és a testbeszéded eszközei, és pontosan hogyan formálhatod át a környezetedet úgy, hogy a változások fokozzák a kreativitásodat és meghosszabbítsák az életedet.

Nélkülözhetetlen használati utasítás ez, ha a lehető legjobban akarod érezni magad, és a lehető legelőnyösebb külsőre vágysz!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Align Method

Eredeti megjelenés éve: 2019

Jaffa, 2023

Terjedelem: 296 oldal

ISBN: 9789634757474

Fordította: Andó Nóra

WEBÁRUHÁZ

MOLY

GOODREADS

 (Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Ez a könyv jó! Nem csak az ígért 5 mozgáselvet vesézi ki mélyre szántóan és bizonyítja be nekünk különféle tanulmányokon, modelleken, kísérleteken és kutatásokon keresztül azok hasznosságát, hanem tovább megy. Miután megtanítja, miért fontos napi 30 percet a földön ülni, heti 2 órát sétálni, beépíteni a mindennapjainkba a függeszkedést és a csípőből előre dőlést, illetve gyakoroltatja velünk az orron át légzést, áttér a Nagy Egészre. Ilyennel még nem találkoztam!  

 


Kielemzi, mennyire hatással van ránk a környezetünk, de tovább megy, segít úgy átrendezni azt, hogy kompatibilissé váljanak a tanulnivalókkal. Nem nehéz vagy megvalósíthatatlan dolgokról van szó, hanem párnákról és szőnyegekről a padlón üléshez vagy kényelmes cipőről a sétához. Nevetségesen egyszerű dolgok ezek. A harmonikus otthonban jól és biztonságban érezzük magunkat, így fogunk tudni szundikálni, meditálni vagy akár hála naplót vezetni.

 

A könyv szövegezése barátságos, néha humoros – nekem nagyon bejöttek a furcsa hasonlatai például -, és tetszett, hogy mindenhol találkozunk „Összehangolási tippek” nevű résszel, ami még egy extra löketet ad ahhoz, hogy elkezdjünk változtatni az életünkön. Hatékony és hasznos tippek, amelyek néha több időt vesznek igénybe, máskor kevesebbet, de mindig érthetőek és ötletesek. És a legfontosabb? Mind kivitelezhető egy kis türelemmel és egy kis akarással.

 

 

Mindent figyelembe véve az a legfontosabb, hogy aludj egyet – ha ehhez neked bogár módjára össze kell gömbölyödnöd, vagy tótágast kell állnod, nekem mindegy, csak pihend ki magad.

 

 

Elhatározásom…

 

A könyv elég sok olya dolgot ajánl, amit már régóta tervezek, illetve olyanokat is, amiken még nem gondolkodtam. Megfogadtam magamnak, hogy elkezdek megalkotni egy hála naplót (a bullet journalom stílusában, de a „The Five-Minute Journal” mintájára). Megfogadtam azt is, hogy próbálok többet üldögélni a földön (a kanapé előtt), csökkentem az elalvás előtti gépezést és mobilozást, megpróbálok visszatérni a heti pár alkalmas meditáláshoz és heti 1-2 órát sétálok.

Nem gondolom, hogy ezek nehéz feladatok, ugyanakkor valami oknál fogva mégsem a rutinom részei. Ha ezeket sikerül beépítenem a mindennapjaimba, akkor idővel egyre több dolgot próbálok majd átlopni a könyvből a valóságba.

 


Összességében

 

Ajánlom. Abszolút. Bárkinek és mindenkinek, mert az érintett témákban legjártasabb is fog találni magának valami újat a könyvben. Körültekintően megírt, átgondolt és jól felépített könyv, amin látszik, hogy az írója és összeállítója valóban felderítette a legtöbb életmód javító szokást és gyakorlatot, aztán miután önmagán kitapasztalta, hogy melyek segítenek a legtöbbet a fejlődésben, elkezdte átadni a tudását.

Többet adott, mint amennyit ígért, és ez túlságosan ritka. Örültem, hogy olvashattam ezt a kiadványt!

 

Ajánlom? Igen.

Összességében: 5

 

Ajánlás: Mindenkinek, aki vevő az életmód változtatásra bíztató kiadványokra. Ezt a könyvet akár kezdőknek, akár haladóknak jó szívvel ajánlom, mert annyira szerteágazó, mégis összefüggő témákkal foglalkozik, hogy mindenkinek tud újat mondani.

 

Kedvcsináló idézetek:

Negyedik lépés: légy hálás!

Ez az egyik legnagyobb hatású reggeli rituálé, amivel csak találkoztam, és a közhiedelemmel ellentétben nem kell foltozott gatyákban járnod, nem kell szivárványt festened a kisbuszod oldalára, és nem kell Univerzumnak hívnod a macskádat ahhoz, hogy végiggondold, milyen sok mindenért lehetsz hálás nap mint nap.

Az Illinois-i Egyetemen dolgozó dr. Chuck Hillmann kutatása során fMRI-felvételek alapján hasonlította össze két csoport agyát. Az egyik csoport húsz percig ülve meditált, a másik csoport húsz percet sétált. Míg a meditáció utáni agyról készült felvételeken jól látszott, hogy számos terület aktivitása nőtt, a sétálás utáni agyról készült felvételek úgy ki voltak világítva, mint egy karácsonyfa. Nem csoda tehát, hogy Charles Dickenstől kezdve Beethovenen át Arisztotelészig olyan sok kreatív ember esküdött a napi sétára. Szó szerint felvillanyozta az elméjüket a gyaloglás, és ugyanígy táplálhatja a te kreativitásod is.

„Vedd észre, hogy a legmerevebb fát a legkönnyebb eltörni, míg a bambusz vagy a fűz a széllel együtt hajolva képes túlélni.” Ezek a harcművész Bruce Lee szavai. És míg a gyerekek imádják a kötetlen játékot, ami a hajlékony bambuszhoz vagy fűzhöz teszi őket hasonlatossá, addig a legtöbb felnőtt törékennyé vált, a merev fához hasonlatosan, amint abbahagyta a játékot és megkomolyodott. Ennek eredményeként nem pusztán stagnálunk, hanem a saját merevségünk révén mi tesszük ki magunkat a törés veszélyének.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek / Pinterest tábla: Az ​Összehangolás Módszere

The Align Method a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Aaron Alexander Az ​összehangolás módszere című könyvéből megtanulhatjuk hogy milyen fontos összehangolni a testünket és a tartásunkat. A coach tanácsai segítenek fájdalmaink enyhítésében, hangulatunk megváltozásában és a stressz csökkentésében.

Tartsatok bloggereinkkel a keleti filozófiát a nyugati tudománnyal ötvöző könyv turnéján, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen egy szerencsés olvasónk meg is nyeri a Jaffa kiadó által felajánlott nyereménypéldányt.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Három állomás és három jó válasz. Minden turné állomáson találtok egy kérdést vagy kipótolandó mondatot, illetve három lehetséges választ. A feladatotok rájönni, hogy melyik válasz a helyes!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Aaron Alexander Youtube csatornájának
körülbelül ______ feliratkozója van jelenleg.

a) 24.000

b) 58.000

c) 73.000

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

7 - Spirit Bliss Sárga könyves út

8 - Könyv és más

10 12 - Hagyjatok! Olvasok! 

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése