2023. szeptember 25., hétfő



Holly Black: The ​Lost Sisters - Az elveszett nővérek (A levegő népe 1,5.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Kezdjük egy romantikus történettel.

De lehet, hogy végső soron ez is rémtörténet. Úgy tűnik, sokszor csak a legvégén derül ki, hogy melyikről van szó.

 




De mi történt Tarynnel?


Míg Jude a hatalomért küzdött a kegyetlen herceggel, Cardannal az elfhoni udvarban, a nővére, Taryn beleszeretett a szélhámos Locke-ba.


Taryn részben bocsánatot kér, részben magyarázkodik, és kiderül, hogy neki is megvannak a maga titkai.

 

Kiegészítő történet a New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceghez a lenyűgöző Holly Black tollából.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Lost Sisters

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

72 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633995785 ·

Fordította: Szabó Krisztina

A levegő népe - sorozat:

 

1. A kegyetlen herceg

1,5. Az elveszett nővérek

2. A gonosz király

3. A semmi királynője

3,5. Hogyan gyűlölte meg
Elfhon királya a történeteket

(befejezett)

KMK WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Ez a történet tökéletes kiegészítő azok számára, akik meg szeretnének győződni arról, hogy Taryn egy önző liba, aki annak ellenére, hogy ismeri a tündérek valóságát, mégis hisz abban, hogy azok meg fogják őt kedvelni és tündérmeseszerű élete lehet közöttük. Őszintén szólva engem azért érdekelt ez a vallomásnovella, mert cseppet sem kedveltem ugyan Tarynt, de magát a trilógiát imádtam, és féltem, hogy kimaradok valamiből, ha kihagyom. 

Egyébként ez így van. Érdekes volt bekukkantani Jude ikertestvérének a fejébe, és a tündérekről, az árulásairól, a testvéri szeretetről, illetve a családjával kapcsolatos dolgokról olvasni a véleményét. Nem kedveltem, mert számomra ő mindig az elkényeztetett királykisasszony volt, aki olyasmire vágyik, ami nem lehet az övé, és ezért az elérhetetlen álomért bárkit elárul, bármilyen kompromisszumra képes. (Például hagyni, hogy a leendő tündérférje a testvérét csábítgassa....)  

 

@PhantomRin illustration - Locke és Taryn

A vallomáskötet címzettje Jude, Taryn vagányabb, erősebb és bátrabb fele, aki iránt Taryn néha utálatot, máskor haragot, és néha szeretetet érez. Összetett a testvéri kapcsolatuk, sokszor érezni azt, hogy irigykedik a szókimondóbb testvérére.  

 

 

– Megbíznál bennem? – kérdezte Locke.

Annyi minden rejtőzött ebben a kérdésben. Visszagondolva, az életem az első levele előtt száraz gyújtósnak tűnt, csak arra várt, hogy Locke lángra lobbantsa.

Nem, nem is Locke. Hanem a szerelem.

 

 

Az elsőre naplóformának tűnő, Jude-nak címzett szövegezésű sztoriba hamar felbukkan Locke, a rókabunda színű hajjal megáldott helyes tündér, aki hamar az ujja köré csavarja, majd titokban elcsábítja a saját tündérmeséről ábrándozó Tarynt. Emiatt a lineárisan előre haladó iromány olvasása számomra kicsit olyan volt, mintha egy tragédia felé közelednénk... (Aki olvasta az alaptrilógiát, az tudja, hogy mi is ez a tragédia.) 

A szerelmes részek miatt kicsit sajnáltam a lányt, aki tényleg csak arra vágyik, hogy ő legyen valakinek a fontos, hogy bízhasson és hihessen valakiben. Természetesen Locke rossz választás, de Taryn elvakultan csak őt látja jó ideig, majd egy igazi svédcsavarral kihúzza magát, és alkut köt a tündérrel. Igazából tetszett Taryn határozott fellépése, ha maga az alku tárgyát butaságnak is tartom... Különös tekintettel az azt követő eseményekre.  

 


Összességében

 

Kényes, irritáló alak számomra Taryn, akit nem sikerült megszeretnem a trilógia részeiben, és nem is igazán érdekeltek a motivációi, ugyanakkor szerettem volna egy picit belelesni a fejébe, hogy vajon valóban annyira üres-e, mint amilyennek látszik. Inkább felszínes. Szeretetre vágyik. Számítani szeretne, azt szeretné, ha elfogadnák... Értem, hogy a saját tündérmeséjére vágyott, szeretne ő lenni a főszereplő, de ennek ellenére se sikerült megkedveltetnie magát velem. 

Igazából azért tetszett ez az olvasmány, mert szerettem azokat a részeket, amikor koppant egy nagyot! 

 

Értékelés: 3

 

Kedvcsináló idézetek:

A mesék olyan lányokkal vannak tele, akik várnak, tűrnek, szenvednek. Jó lányokkal. Engedelmes lányokkal. Olyan lányokkal, akik addig morzsolják puszta kézzel a csalánt, míg már a vérük folyik. Olyan lányokkal, akik vizet hordanak boszorkányoknak. Olyan lányoknak, akik pusztaságokon bolyonganak, hamu közt alszanak és otthont teremtenek átváltoztatott fivéreiknek az erdőben. Olyan lányokkal, akiknek nincs kezük, nincs szemük, nincs hangjuk, sőt, befolyásuk sincs semmire.

Aztán megjelenik a herceg lóháton, meglátja a lányt, és gyönyörűnek találja. Nem annak ellenére, hogy szenved, hanem pont azért.

– Mi, tündérek, nem úgy szeretünk, mint ti – magyarázta Locke. – Talán nem lett volna szabad rám bíznod a szívedet. Lehet, hogy össze fogom törni.

Nem tetszett, amit hallottam.


TOVÁBBI IDÉZETEK...

 

☆☆☆
A képek a Pinterest táblámról származnak: The Folk of Air by Holly Black

The Lost Sisters borítók a GoodReadsen.

☆☆☆ 


Tartsatok velünk Holly Black tündéreinek a világába, és hallgassátok meg Taryn Jude-nak írt vallomását arról, hogy néha meg tudta volna ütni, mennyire haragudott rá és néha mennyire szégyellte magát, amiért bedőlt az egyik szélhámos tündérnek…

Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri Az elveszett nővéreket a Könyvmolyképző kiadónak hála.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk nem nehéz A levegő népe-sorozat rajongóinak, hiszen minden állomáson szerepel egy keresztnév, és mi a hozzá tartozó vezetéknevet keressük! A teljes nevet írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

Cardan ………….

a Rafflecopter giveaway

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése