2023. szeptember 19., kedd



The ​Lost Sisters - Az elveszett nővérek (A levegő népe 1,5.) | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


 

Tartsatok velünk Holly Black tündéreinek a világába, és hallgassátok meg Taryn Jude-nak írt vallomását arról, hogy néha meg tudta volna ütni, mennyire haragudott rá és néha mennyire szégyellte magát, amiért bedőlt az egyik szélhámos tündérnek…

Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a blogturné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyeri Az elveszett nővéreket a Könyvmolyképző kiadónak hála.




De mi történt Tarynnel?


Míg Jude a hatalomért küzdött a kegyetlen herceggel, Cardannal az elfhoni udvarban, a nővére, Taryn beleszeretett a szélhámos Locke-ba.


Taryn részben bocsánatot kér, részben magyarázkodik, és kiderül, hogy neki is megvannak a maga titkai.

 

Kiegészítő történet a New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceghez a lenyűgöző Holly Black tollából.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2023

72 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633995785 ·

Fordította: Szabó Krisztina

 

KMK WEBSHOP / OLVASS BELE / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS 09/25. >>

 

--- Olvassatok tovább az extrához! ---

vvvvv

1.

 

A tündérmesék ilyesmikre tanítanak: Ne térj le az útról! Ne bízz a farkasokban! Ne lopj el semmit, olyasmit se, amiről úgy gondolod, egyetlen épeszű embert sem érdekelne! Oszd meg másokkal az ételt, de ne bízz azokban, akik meg akarják osztani veled a sajátjukat; ne egyél a fényes, piros almáikból, se a mézeskalácsházukból, se semmi egyébből! Légy kedves – mindig nagyon kedves – és udvarias mindenkivel: királyokkal és koldusokkal, boszorkányokkal és sebesült medvékkel egyaránt! Ne szegd meg az ígéreteidet!

Légy merész, légy merész, de ne túl merész!

 

Taryn & Jude / Evilienne illustration

2.

 

– Megmutathatom neked egy másik énedet, Taryn. Egy olyat, aminek a létezésére álmodban sem gondoltál volna. Szörnyű lehet, ha valaki bennragad egy történetben. De ennél többre is képes vagy. Mesélhetsz te magad. Alakíthatod a történetet. Egész Tündérfölde szeretetét kivívhatod.

Gyűlöltem, hogy Locke ilyen könnyedén kitalálta a szívem leghőbb, legszégyenteljesebb vágyát.

 

3.

 

– Néha könnyebb azokra haragudni, akik közel állnak hozzánk, mint azokra, akik valóban megérdemlik.

 

4.

 

– Á! – ült le a pamlagra. Kábának tűnt az alváshiánytól. – Szóval ezért idejöttél az éjszaka kellős közepén?

– Remélem, szeretsz. – Próbáltam úgy beszélni, ahogyan Oriana, amikor megtilt nekünk valamit. Olyankor mindig szigorú, de sosem tűnik rosszindulatúnak. – Megpróbálok úgy élni, ahogyan a tündérek. De kénytelen leszel feleségül venni akkor is, ha ezek közül egyik sem igaz, mert még a végén elrontom a szórakozásodat.

 

5.

 

Tudom, hogy jobb testvérnek kellett volna lennem, figyelmeztetnem kellett volna téged valamiképpen, de valahol biztos megérted.

Hiszen csak be kellett fognom a számat Dain herceg koronázásáig, eltűrni mindent, amit Locke művel. Aztán úgyis el kellett árulnia neked az igazat. Megegyeztünk, hogy onnantól kezdve örökre velem lesz.

És a halála napjáig szeretni fog.

 

6.

 

Tudom, milyenek a tündéralkuk. Figyelmeztetésként kellett volna felfognom, hiszen az is volt. Helyette örültem, hogy az első két feltétel ilyen könnyen teljesíthető.

– És még?

Légy merész, légy merész, de ne túl merész, még a végén szíved vére odavész!

– Egyedül annyi – mondta Locke –, hogy ne feledd, mi nem úgy szeretünk, mint ti.

 

Jude, Vivienne and Taryn (credit)

7.

 

Látom az irigységet, azt, hogy te is különleges akarsz lenni. Ne mondd, hogy te nem tennél meg nagyon sok mindent Tündérfölde szeretetéért!

 

8.

 

Te szereted az ilyen történeteket. A gonoszt megölik, sőt, kardélre hányják. Bosszút állnak. A merészséget megjutalmazzák. De mi van azokkal a lányokkal, azzal a sok-sok engedelmes lánnyal, akik hittek, szerettek, férjhez mentek és meghaltak? Ők talán nem voltak merészek?

Le merném fogadni, hogy szerinted nem. Le merném fogadni, hogy szerinted ostobák voltak.

Ez a te bajod, dióhéjban: ítélkezel. Mindenki követ el hibákat. Nem a megfelelő személybe vetik a bizalmukat. Beleszeretnek valakibe. Mindenki, csak te nem.

 

9.

 

Az álmodozásomat Cardan herceg szakította félbe.

– Tudom, mit tettél – szólalt meg halkan, gúnyosan, és a legkevésbé sem tűnt kérdésnek a mondandója. – Gonosz lány vagy! Hagytad, hogy a húgodon töltsem ki a haragomat. Nem túl kedves tőled, igaz?

Bársonyzekét viselt, a gombokat gagátból faragták. Markáns járomcsontját és kegyetlen vonalba préselődő száját göndör, fekete tincsek keretezték. Jóképű, de ettől valamiért még rosszabb, hogy ilyen rémes alak. Mintha tönkretett volna valami szépet. Egyedül rám figyelt, és ettől úgy éreztem magamat, mint egy bogár, amit egy gyerek nagyítóval fel akar gyújtani.

 

10.

 

Nem éppen fűszernek éreztem a féltékenységet. Egy teljes fogás volt, és öklendezve tudtam csak lenyelni.

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk nem nehéz A levegő népe-sorozat rajongóinak, hiszen minden állomáson szerepel egy keresztnév, és mi a hozzá tartozó vezetéknevet keressük! A teljes nevet írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

Balekin …………

a Rafflecopter giveaway

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése