2023. szeptember 29., péntek



Christina Lauren: Az ​igazszerelem-kísérlet | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Szórakozottan eltűnödöm, vajon egy „Vesd be magad, kislány!”-tól a „Csak ha soha az életben nem akarsz többé munkát kapni”-ig terjedő skálán mennyire számítana rossznak, ha lefeküdnék a randishow-m producerével.

 




Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.

Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?

Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The True Love Experiment

Eredeti megjelenés éve: 2023

XXI. Század, Budapest, 2023

428 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635684151 ·

Fordította: Lévai Márta

Christina Lauren könyvei:

 

A lelkitárs-egyenlet

Az igazszerelem-kísérlet

Autoboyography – Egy fiús könyv

Nem mézes hetek

Kalandtúra Wilder-módra

Gyönyörű rohadék (1.)

Gyönyörű idegen (2.)

Gyönyörű játékos (3.)

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

A lelkitárs-egyenlet és az Autoboyography – Egy fiús könyv című regényeket nagyon szerettem, így amikor felbukkant a várható megjelenések közt az író új története, akkor szinte ész nélkül rohantam jelentkezni a turnéjára. Pláne, mivel ez a könyv A lelkitárs-egyenletben megismert és megszeretett, szókimondó mellékszerelő saját szerelmi komédiáját beszéli el, amiben ugyancsak felbukkan a DNS alapú lelkitárs-kapocs dolog, amit annyira szerettem a másik regényben.

 

Szerintem…

 

Nyissunk így: IMÁDTAM FIZZY ÉS CONNOR TÖRTÉNETÉT. Hogy miért? Azért, mert már Jess és River történetének az olvasása közben arról ábrándoztam, hogy ennek a nemzetközi bestseller romantikus regényeket gyártó, teljesen szókimondó, szórakoztató szövegű nőnek mennyire szeretném a saját romkomját olvasni!

 


Felicity Chen (becenevén: Fizzy) egy zseniális figura, aki másodhegedűsként annyira jól muzsikált, hogy Christina Lauren „kénytelen” volt neki saját regényt írni neki. Nem vicc. Ne tudjátok meg, hogy mennyien kérdezgették a dedikáló körútjain arról, hogy tervez-e saját sztorit Fizzynek… Akiért én is odáig voltam, és akiben talán csak az volt picit visszatetsző számomra, hogy enyhén szólva laza erkölcsű, ám regényünk elején éppen „erekciós zavarban” szenved (ő fogalmaz eképp, engedjük is el), ugyanis nem moccan meg benne a szikra semmilyen hímnemű láttán. Ez csupán azért drámai, mert nem csak a pasifalási szikráról van szó, de az írási ihlet szikrája is eltűnt a nőből, aki így képtelen bármilyen romantikus történetet írni… Fizzy – mondjuk ki – válságban van, amikor betoppan az életébe az égimeszelő producer, és keringőre hívja azzal, hogy megkéri, legyen ő a főszereplője A Nagy Ő beütésű valóságshowjának…

 

 

– Ami azt illeti, az egyetlen dolog, ami engem igazán érdekel – amit a legfontosabbnak tartok a világon –, hogy amikor az ember megöregedve elérkezik ennek az őrült utazásnak a végére, őszintén elmondhassa, hogy boldog volt.

 

  

Connor Prince elsőre elég megfoghatatlan karakter volt nekem, de érdekes módon Fizzy is képtelen volt bekategorizálni őt, így mindenféle becenévvel illette őt mind gondolatban, mind élő szóban. Szexi DILF, Szexi Vezérigazgató, Finomlelkű Favágó, Szexi Brit – nekem nyilván az utolsó volt a kedvencem.

A Szexi Brit abszolút profi volt, ha a munkáról volt szó, de néha elveszett, amikor a rámenős főszereplőnk megkörnyékezte. A közöttük kialakuló kapcsolat változékonysága is tetszett, mert megfoghatatlanná tette a dinamikájukat. Sosem tudtam, hogy hogyan fognak reagálni a másikra… Connor visszaflörtöl? Fizzy zavarba jön? Lebuktatják magukat a stáb előtt, holott egyébként szerződés köti ki, hogy a forgatás alatt Fizzy nem kacsingathat félre? Azt hiszem, hogy miattuk és a nő megfékezhetetlen nyelve miatt volt élvezetesebb ez a történet, mint a kvázi első része a nem létező Kromantika-duológiának.

 


Nagyon tetszett maga a műsor alapötlete is, ami olyasmi, amit még én is szívesen megnéznék, holott rendkívül ritkán és kivételes esetekben (khmm… khm… Love is Blind - Vakszerelem) vagyok hajlandó valóságshowt nézni. De érdekes volt, hogy Fizzy ötlete nyomán különféle archetipikus romantikus hősöket válogattak be. Cowboy, Tűzkocka, Aki egyszer megúszta, Mr. Darcy, Vámpír, satöbbi – irtó jól szórakoztam mind a sajnálatosan rövid válogatón, mind azon, ahogy Fizzy reagált a felbukkanásukra és a besorolásukra.

Nyilván volt kedvencem közülük, de nem is én lettem volna, ha nem annak drukkoltam volna, hogy valami csodával határos módon Conorral jöhessen össze a végén, és ne kerüljenek szószba a tévécsatornával…

 

Összességében

 

Drámai, szórakoztató, üdítő olvasmány volt, ami nagyon rossz passzban talált meg, de teljesen feltöltött. Élveztem Fizzy és Connor szóbeli csatározását, nagyon szerettem, hogy újra felbukkant River, Jess és Juno, ráadásul bejött nekem ez az egész párkereső valóságshows körítés, amin picit csavart a tiltott vonzalom a főszereplők között és a Kromantika cég DNSDuo dolga.

Jó szívvel ajánlom az író rajongóinak, illetve azoknak, akik valami könnyed, ugyanakkor humoros romantikus történetre vágynak.

 

Értékelés: 5

 

EXTRA: külföldi borítók

 

 

Kedvcsináló idézetek:

[…] olyan társadalomban élünk, ami túl sok mindent magában tart. Félünk tőle, nehogy sebezhetővé váljunk, vagy visszautasításban legyen részünk, rettegünk, hogy furák vagyunk, esetleg olyasmit mondunk ki, amit senki más nem gondol.

– A romantikusregény-olvasók alkotják a szívemnek legkedvesebb embercsoportot.

[…]

– A klasszikus “tyúk vagy tojás” dilemma: az írói erekciózavar miatt úgy ki belőlem a romantikára való képesség, vagy a romantikus énem halála vezetett a konkrét erekcióm megszűnését?

– Mennyi erekció egyetlen mondatban!

– Bárcsak a valódi is visszatérne…

Rohadtul unom már azokat az ábrázolásokat, amelyek valamiféle légüres térben jelenítik meg a romantikát, és azt sugallják az embereknek, hogy amikor végre megtaláltad azt az egy speciális személyt, többé senki és semmi másra nincs szükséged. Nem egészséges hozzáállás a szerelemhez! Olyan pasival akarok randizgatni, aki ez idő alatt végig élvezi a barátai meg a családja támogatását, és nem olyannal, aki azt mondja a szeretteinek, hogy muszáj befogadniuk ezt az új személyt, akiről korábban még nem is hallottak, csak mert őurasága három hét után megesküszik rá, hogy a nő élete szerelme. Hát ezek nem olvastak még soha romantikus regényt? A támogató közösség minimum a felét adja a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” résznek!

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Az igazszerelem-kísérlet

The True Love Experiment a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

A 21. Század Kiadó jóvoltából újabb Christina Lauren-könyvvel gazdagodhatnak a magyar romantikusrajongók! Ezúttal Fizzy és Connor kapcsolatának kibontakozását követhetjük végig, amely nem átlagos körülmények között történik. Ha érdekel, hogy mit gondolnak a bloggereink Az igazszerelem-kísérletről, tartsatok velünk, ráadásul most egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is nyerhettek!

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani nyereményjátékunk a cselekményhez kötődő fontos elemekre épül. Minden blogger bejegyzésében találtok pár kiemelt betűt, a ti dolgotok pedig beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába a betűkből összerakott szót!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

09. 19. Fanni’s Library

09. 21. Angelika blogja

09. 23. Csak olvass!

09. 25. Dreamworld

09. 27. Szembetűnő

09. 29. Hagyjatok! Olvasok!

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése