2023. február 21., kedd



Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Rövid ideig Rivert tanulmányozta. – Hogy vagy képes ilyen rezzenetlen arccal nézni rám?

A férfi a hajába túrt.

– A biológiai kompatibilitás független attól, hogy kedveljük-e egymást.

Jess szájából elszörnyedt nevetés harsant.

– Ez a vállalat szlogenje, vagy a legjobb csajozós dumád?

 




Jess ​Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű… ha őszinte akar lenni, igencsak magányos.

Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni.

Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy Jess 98%-ban összeillik a Kromantika alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és kétségtelennek tartja, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál Jessnek arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a cég alapítójával. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot.

A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik repi rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Soulmate Equation

Eredeti megjelenés éve: 2021

XXI. Század, Budapest, 2022

366 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635682836 · Fordította: Lévai Márta

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Két kicsi kocka ücsörög a fán, két kicsi kocka csak egy csókra vár…

Hát ez a sztori valami tüneményes volt! Egyszerre volt szórakoztató ás bájos, tüzes és aranyos. A legtöbben tudják, hogy a mogorvának tűnő magas férfiak a gyengéim, akikről általában kiderül, hogy igazából csak esetlenek, félénkek, ráadásul hatalmas a szívük. És hát a Kromantika párkereső cég egyik alapítója, dr. River Peña éppen ilyen! De tekintsünk is rá a cégére: a Kromantika – angolul: GeneticAlly (Ugye mennyivel királyabb ez magyarul?) – DNS-t vesz a belépőktől, és kromoszómaszinten keres párt a delikvenseknek, mely összepárosítás az egyező dolgok számának függvényében egész nagy százalékú is lehet. A kutató 98 %-os egyezést mutat egy „átlagos kinézetű” egyedülálló édesanyáéval, aki szintén törzsvendég a férfi kedvenc kávézójában.

Jessica Davisnek van egy tündéri kislánya (Juno), egy bohóc macskája (Galamb), egy nagyszájú barátnője (Fizzy), szerető nagyszülei és egy rémes anyja. A kicsit kocka nő szabadúszó statisztikusi munkája lehetővé teszi, hogy naphosszat a kávézóban üldögéljen regényíró barátnőjével. Mindennap végigstírölik a mogorva, zárkózottnak tűnő Americano-t, akivel éppen a cége kapcsán állnak szóba.

 


Nekem nagyon bejött a regény alapötlete, mert egy időben kifejezetten vadásztam a különlegesebb egymásnak rendeltetéssel foglalkozó sztorikat. Ráadásul érdekes, hogy egy nyálminta alapján akár a lelkitársunkat is megtalálhatjuk egy számítógépes elemzés segítségével.

 

 

– Ez az élet része, Jess. A váratlan események, a felelősség, és az, hogy rendszeresen apró tüzeket kell oltani – de csak az egyik része. Vannak nyugodt pillanatok is. Jó és szép pillanatok. Olyanok, amikor kérhetünk valami többet is.

– Ez nem az a része, amiben különösebben tehetséges volnék.

– Én nem úgy vettem észre. – River szája ferde mosolyra húzódott.

 

 

Különösen izgalmas volt Jess barátnőjének a karaktere. Fizzy (Felicity Chen) felkapott író, akinek több nyelvre lefordították már a műveit, aki minden szórakoztató beszélgetést, ötletmorzsát vagy egyéb randomságot feljegyez a mindig nála lévő füzetébe, és aki szereti a férfiakat habzsolni. Mindig volt egy-két vicces vagy pajzán beszólása, de mindig ott volt Jessnek és a családjának, ha kellett. Szeretem a humoros, hatalmas szívű, picit lazább erkölcsű másodhegedűsöket; tulajdonképpen szívesen olvasnék az ő párra találásáról is!

Jess kislánya, Juno és az ő hatalmas tudásszomja, illetve éles meglátásai is rengeteget tettek hozzá a történethez, akárcsak az, ahogyan River kezelte a kislányt. Totál elolvadtam a közös részeiknél, irtó édes volt a két keresztneves megszólítás. (River Juno Merriamnak hívja a kislányt, aki River Nicolasnak őt.)

KONTRA? Ha nagyon kötekedni szeretnék, akkor csak a számomra túl hirtelen egymásnak ugrást érzem problémának Jessnél és Rivernél, mintha a 98 %-os egyezést felhívásnak vették volna keringőre szinte azonnal azután, hogy egy kicsit több időt töltöttek egymás társaságában. Ne már…

 


Összességében

 

A regényben akadnak dögösebb jelenetek, de az összbenyomásom mégis inkább az volt, hogy bájos, édes történet, amiben a jó humor mellé csodás írói stílus társul. Olvasmányos sztori, amiben a főbb karakterek szerethetőek, és amiben a mellékszereplőknek is megvannak a maguk tragédiái (ilyen például a kórházi túra vagy Fizzy randijai). Élveztem olvasni és nagyon szerettem Jess és River párosát!

A regény külseje tetszetős, nagyon szerettem a borítót, de a lábamról igazából a szépséges élfestés vett le! Olyan gyönyörű!

 

Értékelés: 4,5

 

Kinek ajánlom? A humoros, romantikus történetek rajongói szerintem zabálni fogják, akárcsak a cuki chick litek imádói! Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy habkönnyű, picit tüzesebb hangvételű  szerelmes regényt olvasni.

 

Kedvcsináló idézetek:

– Bejövök neked?

– Úgy tűnik, igen. – River legalább olyan meglepettnek tűnt, mint Jess maga.

– Kedveljük mi egyáltalán egymást?

River ismét szorosabbra fűzte a karját Jess körül. Súlyos volt, biztonságos.

– Elbírálás alatt.

– Mi a baj?

– Na, kitalálod, kinek a gyereke megy holnap ottalvós bulira Naomihoz?

– Ha a válasz nem az, hogy a tiéd – felelte River homlokráncolva –, akkor bevallom, nem különösebben tetszik ez a játék!

Jess nevetett.

– Hát persze hogy az enyém.

– Jelentheti ez azt, hogy Juno anyukája is részt vehet egy ottalvós bulin?

– Naná!

River újra a nő szájára hajolt, aztán végigcsókolta az állkapcsát, és a nyakához ért…

…amikor rezegni kezdett a telefon a zsebében.

– A vibrálást tartogassuk holnapra – suttogta Jess.

– Most mi történt pontosan?

– Vett nekünk egy-egy kávét. – Jess szokatlanul könnyed volt. Legkevésbé sem nyugtalankodott, és barátnőjét is erre intette. – Nyugodj már le, Fizz!

Az agya mindeközben torkaszakadtából ordított.

– Az összes női szervem kivirágzott – jegyezte meg Fizzy az ajtót bámulva.

– Ne már!

– Mint egy kibaszott virág, Jess.

Jess a két tenyerébe temette a homlokát. Ez hosszú napnak ígérkezett.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. Pinterest táblám: A lelkitárs-egyenlet

The Soulmate Equation a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


A 21. Század Kiadónál jelent meg az írópáros újabb nagysikerű története, A lelkitárs-egyenlet. Ha érdekel benneteket, hogy mit gondolnak bloggereink erről az érdekes romantikus könyvről, tartsatok velünk ezen blogturnénk során is, ráadásul tiétek lehet egy, a kiadó által felajánlott nyereménypéldány ebből a szépséges kötetből!

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek az írópárost és a könyveiket. Minden állomáson találtok egy-egy kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a válaszotokat beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Hogy hívják a Gyönyörű rohadék főszereplőit?

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02. 07. Fanni’s Library

02. 10. Veronika’s Reader Feeder

02. 13. Csak olvass!

02. 16. 21. Hagyjatok! Olvasok!

02. 19. Dreamworld

02. 22. Sorok között

02. 25. Deszy könyvajánlója

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése