2023. február 26., vasárnap



Jennifer Carroll: Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

Kevés filmes világ létezik, amely olyan mértékben rabolta volna el a szívünket és ragadta volna magával a képzeletünket, mint a Harry Potter-es. A Harry Potter és a bölcsek kövétől kezdve a Harry Potter és a Halál Ereklyéi első és második részével bezárólag mindegyik film kalanddal, kíváncsisággal, inspirációval és ünnepléssel teli utazásra visz bennünket.

 




Hivatalos ​könyv – benne a varázslatos ceremóniák, kézműves foglalkozások és partysnackek, amelyeket a varázslók világából ismerünk.

Ennek a szórakoztató hivatalos kalauznak a birtokában tervezd meg a tökéletes Harry Potter-partit, feladatokkal, kézműves foglalkozásokkal, partisnackekkel, és olyan időtöltésekkel, amelyek a filmekben szereplő ünnepségeket idézik fel.

A Harry Potter-filmek varázsvilága egyszerűen varázslatos eseményeket inspirál. A Varázspartik és lakomák tele van jobbnál-jobb fotókkal, a filmekkel kapcsolatos, kulisszák mögötti részletekkel, és egyszerű, pontokba szedett útmutatással szolgál, hogyan szervezzünk öt különféle Harry Potter-partit.

Születésnap, Halloween, a Karácsonyi bál által inspirált estély, otthonos mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg az időtöltést.

A Halál ereklyéi koszorú, házi készítésű Teszlek Süveg, színpompás Roxfort pizza és házi kviddics bajnokság. Az összes feladathoz és recepthez olyasmik kellenek, amik otthon megtalálhatók vagy könnyen beszerezhetők. Jó részük a filmek eredeti grafikáiból származó letölthető sablonokat tartalmaz. Kezdő házigazdáknak és tapasztalt partiszervezőknek egyaránt megfelel.

Kis, fesztelen összejövetelt és népes partit is szervezhetsz, ebben a könyvben megvan minden, amit a családtagjaid és barátaid semmiképp nem akarnak kihagyni.

 


Könyv információk:

 

Eredeti mű:
Harry Potter: Feasts Festivities

Eredeti megjelenés éve: 2022

XXI. Század, Budapest, 2022

192 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635682782 ·

Fordította: Goretity Franciska


MOLY

GOODREADS

WEBSHOP

LETÖLTHETŐ SABLONOK

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Idestova 20 éve vagyok J. K. Rowling varázsvilágának a mániákusa, és legalább ennyi ideje várom a Roxfortba invitáló levelem is... Az a típusú ember vagyok, aki boldogan veszi magát körbe HP-s kegytárgyakkal, legyen az kávésbögre, zokni, 3D puzzle a Gringottsról, plüssbagoly, Mardekáros telefontok vagy szimplán csak a legtöbb létező magyar és angol nyelvű HP és Legendás Állatok könyv, ami fellelhető volt a boltokban... Amikor megláttam, hogy Harry Potter tematikájú partikönyv érkezik, akkor azonnal kezdtem körbekutatni a szintén Potterhead (Harry Potter rajongó) író, Jennifer Carroll Harry Potter: Feasts Festivities kiadványának a körülményeit. A rendezvényszervező és fotós immár 20+ éve a Varázsvilág imádója, így érthető, hogy miként sikerült neki 5 igazán ötletes és varázslatos partitippet összeállítania. A kiadvány sokrétű, több területet érint benne, nem csupán egyszerű faldekoráxiókra kell gondolni, amikor a kezünkbe vesszük a könyvet!

  


A könyvben öt különféle tematikájú bulihoz javasol a könyv a meghívótól kezdve a falidíszeken, a kínálótálca elemein és az italokon át a bingókig mindenfélét. Ételek, nasik, italok, díszek, dekorációk, programjavaslatok és partijátékok – tényleg mindenféle Varázsvilági bulikellékre van példa ebben a könyvben!

 

 

Varázslatos Kulisszatitkok

Az Edevis tükrén lévő felirat így szól: EDEVIS AMEN AHZE ERKYT DOCR AMEN. Ez nem mágikus nyelven íródott, hanem a következő mondat tükörképe: „Nem arcod tükre ez, hanem szívedé”, tehát visszafelé kell olvasni. A többi kellékkel ellentétben, amelyeket legalább két példányban készítettek el, mert többször is használták, vagy hogy legyen másik, ha az egyik tönkremegy forgatás közben, Edevis tükréből csak ez az egy nagy és különleges példány készült.

 

 

Az 5 buli: 1) Roxforti Házkupa Szülinapi buli, 2) Legendás Állatok Halloweenpartija 3) Vissza a Roxfortba – filmmaraton, 4) Karácsonyi Bál és 5) Bűbájos Esküvői Fogadás. Ezeken felül a kiadványban vannak tippek a bulik összerakásának az elkezdésére, ami nekem nagyon szimpatikus volt, hiszen a tervezéshez is elkél a segítség. A házigazdának ki kell találnia, mi a buli célja, költségvetést kell készítenie, meg kell álmodnia, hogy milyen ételeket és italokat szolgál fel, és a többi…

 


Jobbál jobb meghívó ötleteket vannak a könyvben, mindenből akadnak könnyebb és egyszerűbb verziók. Nekem – kézügyesség híján – főleg a könnyebben elkészíthető dolgok tetszettek! A 4 színű dekorgyönggyel készített Roxfort Házpont számláló tartók, a 4 ház színeihez feldíszített házi készítésű pizzák (mondjuk a Hollóhát édes feltétű desszertpizzája nem az én világom), Lupin professzor mini pillecukros forró csokija, a négy bajnok fűszeres almabora, alkimisták baconbe göngyölt burgonyája bölcsek köve módra vagy a karamellapuding Három Seprű módra.

Ötletesek, egyszerűek, de különlegessé tehetőek. Szuperek az elnevezések is. A könyvben szereplő összes dolognál érezhető volt, hogy egy igazi Harry Potter-rajongó fejéből pattantak ki!

 


A nehezebbek közül a Baziliszkusz formában elkészített darált húsos tekercs volt az egyik kedvencem, de a Mandragórasikoly-cupcake is csodálatos! Mindkettőt sajnálnám elfogyasztani. A „legfancybb” étel talán Karkarov professzor kaviáros töltött tojása volt, azzal nem igazán tudnék mit kezdeni (nem tudom, melyik partimba férne bele) – oké, a rozmaringos garnélanyárs Halál Ereklyéi módra is elég drága mulatságnak tűnik.

 


Külön kiemelnél a pár mondatos „Varázslatos kulisszatitkokat” és az ismert szereplőktől származó idézetek, melyekkel kicsit közelebb kerültünk a Varázsvilághoz.

 

Összességében

 

Fantasztikus ötletgyűjtemény! Nem csak hogy mindenféle varázspartihoz többféle tippet ad ételtől a dekoráción át a játszható játékokig, de ihletforrásnak is nagyszerű. A minimális kézügyességű rajongók számára – mint én – könnyebb italok vagy nasik, illetve mindenféle kinyomtatható, színezhető vagy könnyen elkészíthető sablon is található a könyv hivatalos oldalán.

Nagyon tetszett, minden vágyam egy HP témájú bulit tartani – legyen az egy szórakoztató filmmaraton vagy halloweeni parti.

 

Ajánlom? Igen.

Összességében: 5

 

Ajánlás: Mindenkinek, aki vevő egy igazi Harry Potter Varázsvilág partira! Szerintem a Potterheadek imádni fogják!  

 

Varázslatos Kulisszatitkok

A Harry Potter-filmekben szereplő egyéb festményekkel és fotókkal ellentétben Dumbledore professzor Harry első csokibékájában található képe ugyanabból a fóliából készült, mint a 3D-s hologramok.

 

További képek 

 




◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Saját fotók a könyvből + I'm a Potterhead – HP Pinterest tábla.

Harry Potter: Feasts Festivities: An Official Book of Magical Celebrations, Crafts, and Party Food Inspired by the Wizarding World a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Kevés olyan könyv, vagy éppen adaptáció rabolta el annyira bloggereink szívét, mint a Harry Potter sorozat. Rengeteg kisebb és nagyobb összejövetel vagy esemény jelenik meg az egyes részekben, melyek teljes mértékben elvarázsoltak mindannyiunkat. Mi is szívesen részt vettünk volna azon a bizonyos karácsonyi bálon, vagy éppen egy egyszerű tipikus roxforti lakomán. A hivatalos útmutató segítségével, most akár az otthonunkba is varázsolhatjuk ezeket az eseményeket. Tarts velünk a turnén, fedezzük fel együtt a varázspartik és lakomák világát és ha neked kedvez a szerencse, meg is nyerheted a kötet egy példányát.

  


 

Nyereményjáték:

 

Bizonyára mindannyian ismeritek az aranycikeszt, vagyis a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját. Ez a labda a játékosoktól teljesen függetlenül cikázik a pályán, ezért nagyon nehéz megpillantani és megkaparintani. A cikesz elkapása a fogó feladata. Ha ez sikerül, az 150 pontot eredményez a szerencsés fogó csapatának, és ezzel zárul le a mérkőzés. Ebben a játékban, most a fogónak kell segíteni és meg kell találnotok az aranycikeszt a bejegyzésekben. De nem lesz ennyire egyszerű dolgotok, mert néhány jelölés csupán a megtévesztést szolgálja. Ebben a játékban nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni, hogy melyik szó alatt rejlik pontos a cikesz.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway


BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02.22.: Csak olvass!

02.24.: Readinspo (csúszik)

02.26.: Hagyjatok! Olvasok!

02.28.: Deszy könyvajánlója

03.02.: Könyv és más

03.04.: Booktastic Boglinc

03.06.: Ambivalentina

03.08.: Dreamworld

 

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése