2023. február 28., kedd



2. fejezet - 2023. február | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, macsKalandok és élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

 

Nagyon zsúfolt hónapom volt, ráadásul kész érzelmi hullámvasútnak tűnt. Igazi hol fent, hol lent hónap… A jobb napokon ünnepeltünk, vagy csak sorozatoztam és puzzle-t raktam ki, vagy barátokkal lógtam mindenfelé, a rosszabbakon megfázva pusztulgattam vagy megsértődve duzzogtam magamban. Hagyjuk is a rossz dolgokat! Koncentráljunk a jókra!  

Pozitív mindenfélék, optimista randomságok: Unikornis bisztró, 2D és 3D puzzlek, sorozatozás, macskázás, Kolodko miniszobor kutatás, budapesti út, palacsintázások, sütögetések, barátokkal bandázások, közös filmezések, szép időben sétálgatós zenehallgatások, elköltöző dilis szomszédok, elinduló színház/munkahely, ajándékba kapott sajtkarika és jácint! <3

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt februárban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 7 új könyvvel bővült a MAXIMOS könyvespolcom ebben a hónapban, érkezett pár recenzióm.

 

Recenziók (7)

Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem 

B. B. Alston: Amari és a sötét erők * blogos ajánló *

Lily Anderson: Halhatatlan csajok klubja * blogos ajánló *

Laura Kneidl: Ne! Érints meg! * blogos ajánló *

Ali Hazelwood: A szerelem képlete * blogos ajánló *

Natasha Bowen: A mély dala * blogos ajánló *

Amanda Joy: Vörös viadal * blogos ajánló *

   


– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc sorozat(ok):

Mi lenne, ha…? (2021–)

 

Kedvenc zenék:

R. City - Locked Away (Lyrics) ft. Adam Levine

Alessia Cara - Scars To Your Beautiful

 

#boldogság #rövidsztorik

 

Relatíve sokat tudtunk társasozni a hónapban a barátnőimmel. Az én kedvencem egy kérdéseket feltevű mikrofon volt (neve passz), illetve a jobb felső képen látható Sagrada (2017) társas.

 


Felső képről: macskusz rákapott a jégsalira, illetve a konyhapultra is megtanult felugrani. Továbbá pálmalevéllel kényeztettem magam a hónap rosszabb napjain.

 

Egyszarvú | Unicorn Bistro ~ Kleo barátnőmmel meglestük Budapesten a kontinens első unikornisos kajáldáját. Totál imádtam, irtó pink volt az egész, mindenhol unikornisok és virág dekorációk voltak, és isteni volt a nutellás, unikornisos, szivárványos tésztájú amerikai palacsinta! (Sajnos laktózmentesen nem készítik el, de ez van, vittem gyógybogyit.)

 


Az unikornisos palacsintát lemozogtuk egy laza 12 km-es sétával Kolodko Mihály műveinek – miniszobrainak - nyomában. Sajnos párat már nem találtunk, mert elvihették őket, de így is sikeres nap volt, mert jól éreztük magunkat.

 

 

2021 Karácsonyára vettem magamnak egy 4 darabos Abszol-úti üzleteket tartalmazó Harry Potter 3D puzzle-t, amit idén kezdtem el kirakni! A 4 boltból 3 már kész is van, max.. 2 óra volt mindegyik.


1) Weasley varázsbolt 

 

2) Kviddics Sportbolt 

 

3) Gringotts Bank 

 

Az idei dilim valószínűleg a macska mellett a puzzle lesz. Nálunk sosem volt keletje, mert anyum saját bevallása szerint a 8 darabosat se tudná kirakni, de jött egy random gondolat, vettem magamnak egy 1000 darabos MARVEL témájú panoráma puzzlet, és kiraktam… Röpke 18 órácska, igazi agytorna volt. (Aztán vettem is párat, kölcsön is kértem párat, és nekiálltam sorozatozás mellett puzzle kirakással relaxálni.)

 


- …aztán kaptam kölcsön Szimirzától egy 500 db-osat /kb, 5 óra/, amit Jeffitől egy Fuji hegyet ábrázoló követett, ami szintén 500 darabos volt /7,5-8 óra/. (Macskusz hatalmas segítség volt ez utóbbinál, itt már nem félt felmenni és ráfeküdni a mamija játékaira…) (A bal felső képen a jelenleg elkezdett irtó nehéz fura mintás puzzle van – az a kis piros maszat 3 órámba telt…)

 

 

- Szintén Szimirzától, vagyis a lóimádó lánykájától kaptam egy fura darabka formájú és lófej alakzatút, aminél ismét akadt segítségem. Macskusz egy ponton belealudt a puzzle közepébe… Amúgy ezt is kb. 5 óra volt kirakni, de csak 300 db-os volt. (Jobb alsó sarok: valamelyik 3D HP készül, de irtó csúnyán néz rá Luci.)

 


#MacsKalandok #randomságok

 

„Mutter felrobban ez a cucc, mi lenne, ha megàgyaznàl újra?” – avagy miért is ne próbáljuk az Etetőt esténként azzal felizgatni, hogy felrobbantjuk az ágyikónkat?!

 


Aludj anyuval, vagy anyu olvasását akadályoztatva hónapunk volt. Egy kedvenc alvóhelyéről nem sikerült még képet csinálnom; Luci imád az íróasztalom szélén aludni a mellkasom és a billentyűzetem közé befeküdve. A póz akkor a legkényelmesebb neki, amikor sikeresen ráfekszik mindkét alkaromra, hogy se gépelni, se egeret használni ne tudjak.

 


#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2023-ra: újévi fogadalmak és társai

     

►  Alice Határországban 2. évadát is megnéztem, szóval ez pipa, akárcsak a megnézendő sorozataim közül a Cyberpunk: Edgerunners (2022–2022) -t is. Továbbá vettem is és ki is raktam egy 1000 db-os puzzle-t (ld. feljebb a Marvelest). Plusz a tervezett 2-ből egy száraz hónap is pipa… ;D

 

A havi céljaimmal jól haladtam: nem ittam alkoholt a hónapban, kétszer sétáltam melóba, nem vettem se csokit, se teát. (A havi két jógát és meditálást lazán elbuktam, bár mindkettő rámférne…)

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Becstelen brigantyk (2009) – 8/10 –

Szeretem Quentin Tarantinot, szeretem Eli Roth-ot, és nagyon szeretem a film színészgárdáját, így annak ellenére se hagytam ki, hogy egyébként nem vagyok oda a háborús filmekért.

Szerintem fergeteges volt, ráadásul tele volt fekete humorral, amit nagyon bírtam. Talán egyetlen ponton tudott igazán meglepni a film, mégpedig a földalatti kocsmás leszámolásnál. Aztak— :D Totál váratlan volt, hogy akkor nagy hirtelen majd az összes kedvencem meghalt. :D

 


Fekete Párduc 2. (2022) – 7/10 –

Vártam ezt a filmet, de eléggé megütött Chadwick Boseman halála, aki az első részben a főszereplő volt… Kíváncsian és félve vártam, mi lesz a Fekete Párduc történetével, mi lesz Wakanda sorsa és úgy általában miről szól a sztori? Mivel olvastam pár Marvel ismeretterjesztőt, nagyjából tudtam, hogy kicsoda Namor, de nem volt rossz amúgy a történet. Shuri menő csaj, imádtam a felnyírt sérós képeit!

 


Fresh (2022) – 7/10 –

A 7 csillag nem annak szól, hogy tetszett a film. Nem tetszett, totál para ez az emberhús fekete piac elrabolt lányokkal gazdag kannibál vevőknek. Ugyanakkor a zene jó volt, a vágások jók voltak, volt ritmusa a filmnek, akadtak benne könyörtelen fordulatok és bejött a színészi játék is. Sebastian Stan miatt néztem meg, ha nem lett volna benne a filmben, akkor szembe se jött volna, és szerintem ő kimagasló volt. Őrült, beteg, rideg, célirányos, elhivatott. Hát kész volt tőle, irtó para a csávó… Nyilván akadtak benne klisék és nem igazán sikerült elérnie, hogy féljek, de egyszeri nézésnek jó volt. Tuti nem nézném újra, azért ahhoz lassúcska, unalmas volt.

 


A másik nővér (2022) – 7/10 –

Szeretem a két fő színészt, ezért néztem meg. Elég borongós hangulatú, nehéz sztori, hiszen bizalmi pozicíóban lévő ember öl meg olyanokat, akik nem csak hogy elesettek, de az életük függ tőlük, nővérektől. Szerintem ez egy csodás hivatás, nagyon felnézek rájuk és maradéktalanul megbízom bennük, ha úgy alakul – talán ezért éreztem különösen torokszorítónak a sztorit.

Elképesztő, ahogy Redmayne és Chastain játszóttak, a zene ütős volt, és elég para, hogy megtörtént események alapján írodott a sztori és 2400valameddig ül a csávó… :O

 


Az Északi (2022) – 5/10 –

A Northman, egy epikus bosszúthriller, amely azt vizsgálja, meddig megy el egy viking herceg, hogy igazságot keressen meggyilkolt apja számára. ~ Alexander Skarsgård szerintem valahol szexi… és színésznek is jó… Hogy miért gondolom ezeket az elmúlt évek csalódásai után is, arról nem tudok beszámolni… Mindenesetre megnéztem, eléggé unalmas volt, de egyszer nézhető volt. (Biztos a sztori miatt néztem meg... ld. a képet.)

 


Kegyetlen báj (2007) – 4/10 –

Minden Kegyetlen báj értékelés valaha: beteg. Ez a film beteg.

És bárki írja le, hogy ez a film beteg – igaza van!

A történettel nem tudtam azonosulni (nyilván… bár azért Hugh Dancy partiba vágása… nyami), de az alakítások tetszettek, főleg Moore és Redmayne alakított izgalmas, összetett karaktereket. Igazából az utóbbi színész miatt vetemedtem rá a filmre, és még most is csak pislogok, hogy igaz történet alapján készült. WhatTheHeck… (Ráadásul ma már a második Eddie Redmayne pszicho gyilkos igaz történetes film, amit látok.)

 


Tyler Rake: A kimenekítés (2020) – 3/10 –

Chris Hemsworth, mint halálra vágyó zsoldos Tyler Rake nekem jó volt, de én őt főleg THOR szerepében szeretem, ahol a szuper erős, de kicsit tökfej istent alakítja. Tyler Rake kemény gyerek, szó se róla, de ha igazán jó CH alakításra vágytok, akkor inkább A pók feje (2022) c. filmet ajánlom. Ebben a filmben az indiai csajt bírtam, aki rendezi a férfiakat, illetve David Harbourt csíptem. A kissrác jót alakított egyébként, vele sincs gond. Szerintem csaj simán nem nekem valók az ilyen sztorik… Amúgy totál bevettem, hogy meghalt Ch a végén, erre amikor be akartam jelölni a filmet, hát nem megláttam, hogy van 2. része. :D :D :D (David Harbour kihívás miatt néztem meg egyébként, nem random bántani akartam egy lövöldözős, emberrablós akciófilmet.)

 


Sorozatoztam:

 

The Walking Dead (2010–2022) – 10/10 – 10. évadtól lesz új

Elkezdtem elölről a sorozatot, hogy végre végignézzem most, hogy befejezték. Tökéletes háttérzaj takarítás, főzés, puzzle mellé, mert már párszor láttam az első jó pár évadot. Most a 7. évad környékén járok.

 


Mi lenne, ha…? (2021–) – 9/10 –

Nekem nagyon tetszettek ezek a dolgok, érdekes volt ez a rengeteg alternatív univerzum a sokféle kimenetellel. Ez tipikusan az a szitu, amikor egy pillangó szárnycsapása is számíthat a világban végbemenő történések szempontjából. Az meg külön jó, hogy a végén összefutnak a különféle karakterek, aztán mindenkinek elsimulnak a dolgai.

 


Cyberpunk: Edgerunners (2022–2022) – 8/10 –

Csípem a cyberpunk, dieselpunk, steampunk, bármilyenpunk dolgokat, így mind a videojáték, mind a sorozat izgatta a fantáziám. Jövőben játszódó, csupa vér, csupa tragédia, tele van testmodifikációval, fekete humorral, ömlik belőle a szarkazmus – és mégis realista, mégis nyers, mégis kortalan a mondanivalója. Talán emiatt ütött. Meg a váratlan, kegyetlen halálesetek miatt…

Kemény sztori, de megérte megnézni – és irtó jók a zenéi!

https://www.youtube.com/watch?v=9Qb7aXaeTAM - Imádom.

 


Alice Határországban 2 (2022–2022) – 8/10 –

A lezárása nem az igazi, de összességében szerettem. Elég kemények a mostani játékok, nagyon csíptem mind. Brutál sztori, kíváncsian várom a folytatását, ha lesz!

 


Szeretnélek utálni (2023–2023) – 8/10 –

Vicces sztori, jó társaságban nézve különösen szórakoztató. Volt, hogy laposnak, máskor eltúlzottnak éreztem, de annyira idióták a karakterek, hogy el tudtunk rajta nevetgélni.

 


Mise éjfélkor (2021–2021) – 7/10 –

Nem egy rossz történet, sőt, bár elég fura elegye a misztikus, paranormális, vallásos sztoriknak. A karakterek nagyon erősek, még a full unszimpatikus karakterek is hidegrázósan jók voltak. A pap figurája tetszett a legjobban, mert nála sosem tudtam kiigazodni semmin. Irtó jól megírt karakter, bár a végén sokkolt a 'titka', vagyis az, ami ennek az egész természetfeletti sztorinak a kezdete volt. :O

 


Brooklyn 99: Nemszázas körzet (2013–2021) – ?/10 –

Just for Fun kezdtem el angolul, mert kellett valami, leköti az agyam kajálás közben, plusz nem is túl hosszú, és hát ez lett. Ritkán nézek sitcomokat, de ez tetszik. Néha too much, de máskor meg éppen tökéletes lököttség.

 


Anyuval nézve: 

 

Lupin (2021–) – 8/10 –

Az Omar Sy által alakított Assane Diop egy zseniális figura, aki egy totál simlis alak. Assane Diop, az úri tolvaj Arsène Lupin kalandjaiból merít ihletet, amikor bosszút áll az igazságtalanságokért, amelyeket egy gazdag család követett el az apja ellen. Nekünk nagyon tetszett.

 


Egyikünk hazudik (2021–2022) – 8/10 –

A sorozat rendkívül pörgős, sok szálon futó, és nagyon-nagyon izgalmas. Az első évadot már láttam, de anyu még nem – és nem is olvasta a könyvet -, így rávettem, hogy nézze velem meg az első évadot, hogy aztán a második évadot együtt lássuk először.

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

Szabó Krisztina: Az ellopott kívánság

Susanne Schötz: A macskák titkos nyelve 

Heteira: A hold vonzása 

Catana Chetwynd: Bekuckózunk 

Jamie Littler: A Világfaló ébredése

Amie Kaufman – Ryan Graudin: The World Between Blinks – A pislantások közötti világ

Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem

Chris Carter: Halállista

 

- Mini-könyvklub:

Patricia Highsmith: Mélyvíz

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Nos, részemről A pompás Mrs. Mayhew sajnos olvasatlan maradt, pedig már egészen beleéltem magam, és meg is szereztem Kindle-re... De nem igazán voltam jó passzban az olvasáshoz (se). Viszont másoknak tetszett a könyvklubban:

 

A többiek könyvélményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

MÁRCIUS – Patricia Highsmith: Mélyvíz – pszicho-thriller, vagyis lehet, hogy a jelen állapotokban nem a legmegfelelőbb könyv nekem, de ha lesz időm, akkor mindenképpen nekivágok ennek a röpke 400 oldalas regénynek. (Miért emlékeztem úgy, hogy ez a legrövidebb?!)

 

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

6 könyvről írtam a hónapban:

Elle Kennedy, Sarina Bowen: Good ​Boy - Jófiú * romantikus NA *

Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet * romantikus chick lit*

Cassandra Clare: Chain of Iron - Vaslánc * romantikus YA *

Jane Austen: Emma * történelmi romantikus *

Jennifer Carroll: Varázspartik és lakomák * receptkönyv *

Ecsédi Orsolya: Juli ​vagyok, könyvmoly * romantikus YA *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Best of Instagram + Borítómustra | Chain of Iron - Vaslánc

Borítómustra | Good Boy - Jófiú

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése