2022. október 8., szombat



B. B. Alston Amari ​és a sötét erők (Amari 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Én akarok az lenni, aki megállítja őket! – fogadkozik ünnepélyesen Dylan. – Te pedig ígérd meg, hogy segítesz junior ügynökké válnom! Együtt nagyszerű csapatot alkotunk.

– Már eldöntöttem, hogy visszamegyek. Ugyanis én akarok Maria és Quinton kiszabadítója lenni!

– Megalakítjuk a VanQuish 2.0-át? – kérdezi somolyogva. – A múltkor szuper csapat voltunk!

Bólintok.

– Mostantól minden információt megosztunk egymással.

– Áll az alku – vágja rá Dylan!

 




Amari Peters mindig hitt abban, hogy Quinton, a bátyja él. Ezért amikor a szekrényében felfedez egy ketyegő borítékot, benne egy nevezési lappal a Természetfeletti Ügyek Hivatalának kalandtáborába, már biztos benne, hogy ez a titkos szervezet a kulcsa a bátyja eltűnésének. Miközben a világot egy gonosz varázsló fenyegeti, az osztálytársai pedig ellenséget látnak benne, Amari iszonyúan magányosnak érzi magát. Ha viszont feladja, és nem megy át a kalandtábor vizsgáján, talán soha nem fogja megtudni, mi is történt a bátyjával.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Amari and the Night Brothers

Eredeti megjelenés éve: 2021

Maxim, Szeged, 2022

400 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634992653 ·

Fordította: Béresi Csilla

Sorozat részei: 

1. Amari és a sötét erők

2. Amari and the Great Game

3. …. (2023) 

(nem befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Van potenciál ebben a picit nyomozós, jócskán fantasy beütésű, fiataloknak szóló, kalandos történetben. SŐT! Szerintem a Percy Jackson, a Kalaposok, a Nevermoor, a Harry Potter és a Magisztérium sorozatok rajongói legalább annyira imádni fogják, mint amennyire én imádtam olvasni!

Történetünk főszereplője egy szegény környéken élő kislány, aki ösztöndíjas tanulóként jár egy menő gimibe, és akinek az édesanyja rengeteget dolgozik. Mióta Amari bátyja, a titkos munkát végző zseni, Quinton eltűnt, a kislány kettesben van az anyukájával, ám egy nap rádöbben, hogy a világ sokkal több, mint azt az egyszerű emberek gondolják. Felvételt nyer a Természetfeletti Ügyek Hivatalának nyári kalandtáborába a testvére ajánlójának köszönhetően, de kiderül, hogy még a különcök közt is különc, ugyanis egy próbán kiderül, hogy Amari mágus… Ami… Nos, lássuk be, hogy a Természetfeletti Ügyek Hivatalában nem igazán szeretik a mágusokat.

 


Nekem kifejezetten tetszett, hogy Amari mennyire könnyen elfogadja azt, hogy a világ más, mint amilyennek addig ismerte, és rövid úton összebarátkozik egy félig sárkány lánnyal, illetve titkos szövetségre lép egy neves család sarjával. Érdekes volt, ahogy az olvasók a kislány oldalán fedezik fel a Hivatalt, a beszélő lifteket, a varázslatot, a rengeteg féle képességet, a kitűzőket, az ügynököket meg úgy általában mindent. Szerettem, hogy végig vesszük Amariékkal a próbákat, amiken a junior ügynökképzés során át kellett mennie ahhoz, hogy elérje a célját, és elkezdhessen kutatni a bátyja után.

 

Ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor már a Direkt Futárszolgálat felbukkanásakor megvett a történet kilóra, ugyanis már ott érződött, hogy ez egy nagyon jó hangvételű, jól megírt történet. Akadnak ugyan benne tipikus ifjúsági urban fantasys fordulatok, mégis több benne az eredetiség, aminek köszönhetően hamar élvezetes és letehetetlen olvasmánnyá vált számomra. Spoiler: A történet elején bukkan fel a Futár, aki Q csomagját hozza el Amarinak, de az egész sztori annyira szórakoztató és abszurd egyszerre, hogy körülbelül onnantól végig vigyorogva olvastam a könyvet!

 

 

– Nos, bármit hozott, átveszem. – Ekkor jövök rá, hogy nincs nála se boríték, se doboz. – De hol van?

– Attól tartok, csak azután adhatom oda, miután aláírta a bizonylatot. – A futár átnyújtja a tabletet, én pedig odakaparom a nevemet a képernyőre az ujjam hegyével.

– És a csomag? – nézek rá várakozón. A futár párszor rákoppint a képernyőre.

– Q. Peters régi ruhásszekrényében hagytam.

– Maga járt a lakásunkban? – kérdem megrökönyödve.

– Q. Peters engedélyével, természetesen. Most pedig, attól tartok, muszáj lesz elvennem a találkozásunkra vonatkozó emlékeit – folytatja a futár hangos krákogással. – Tudja, mi a Diszkrét Futárszolgáltnál adunk ügyfeleink névtelenségének megőrzésére.

 

 

Tetszett a Vanderbilt Hotelbéli titkos hivatal, a tanoncképzés ötlete, a vizsgák sokszínűsége és az egész alapsztori. Szívem szerint – ha már roxforti behívót nem kaptam sosem – azonnal indulnék valamelyik menőbb hivatal képzésén! Talán még izgalmasabb lehetett volna, ha a többi újonc napjaiba vagy próbáiba is betekintést nyerünk, de így sem panaszkodom, hiszen elég jól megismerteti velünk az író az Amarit körülvevő új világgal. Érdekes volt a kincsvadászat, a rengeteg más karakterű, beszélő lift, de még a szellemes éjszakát is csíptem! (Bár ez utóbbit elég borzongató volt éjszaka olvasni.)

Természetesen semmi sem tökéletes, így ez a regény sem. Nekem néha kissé össze-vissza volt a történet, máskor pedig borítékolható volt a hamarosan bekövetkező fordulat. Például az egyik legzavaróbb dolog az volt, hogy szinte az első pillanattól kezdve fogadni mertem volna arra, hogy kicsoda a gonoszok segítője – és igazam is lett! Persze ötletesek voltak a rávezető nyomok is, de csak megerősítettek az első megérzésemben.     

 



Összességében

 

Szórakoztató, kalandos történet, amiben egy újabb fantasztikus világba kirándulhatunk, ahol újabb és újabb csodák, próbák, de még beszélő liftek is várnak ránk. Szerettem Amarit, és lebilincselőnek tartom a Természetfeletti Nyomozások-sorozat* bevezető részét. Igazából tűkön ülve várom a folytatást, mert bár rendkívül izgalmas volt az első rész is, eléggé fel lett dobva a könyv végén a labda!

 

Értékelés: 4

 

*(Angolul Supernatural Investigations a sorozat címe. Nekem tetszik.)

 

Extra: Borítómustra


 

Kedvcsináló idézetek:

– VanQuish? Nem hallottam ezt a nevet.

– Hát persze! – kerekedik el Elsie szeme. – Te az ajánlásodig nyilván semmit sem hallottál a természetfeletti világról. VanQuish a beceneve az utóbbi fél évszázad két legfantasztikusabb ügynökének: Maria Van Helsingnek és a te bátyádnak, Quinton Petersnek. A Van Maria családnevéből, a Qui Quinton keresztnevéből jön. Ők ketten a VanQuish, akik együttes erővel győzik le a rosszfiúkat. Menő, nem?

– Igazán megható gondolat, de én nem akarok véleményeket megváltoztatni – mondja Moreau. – Egy oroszlánt nem érdekel a bárány véleménye. A természetfeletti világ beáll a sorba vagy elpusztul. Sajnos sokaknak kell majd meghalnia, mielőtt ezt megértik.

Mr. Ware elvigyorodik.

– A világ bármely szegletébe utazik is az ember, mindenhol olyan teremtményekről és lényekről szóló meséket talál, amelyek létezése csak a képzelet világában lehetséges. Mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy közöttünk élnek azok a lények, akiket csupán a fantázia vadhajtásainak tartunk? Trollok, sellők, szfinxek, szörnyek és más olyan furcsaságok, amelyek láttán akkor sem hinnél a szemednek, ha ott állnának az orrod előtt? Ők és rajtuk kívül számtalan más teremtmény lakik városainkban és járja utcáinkat. Egyikük talán a szomszédunk, a másik a tanárunk. És ez még nem minden; némely természetfeletti lényeknek hatalmas, rejtett városai vannak távoli, elhagyatott vidékeken. A Természetfeletti Ügyek Hivatala kapcsolatot teremt az ismert világ és e titkos, rejtett birodalom között. Többet nem árulhatok el, kötelesek vagyunk megőrizni a titkukat.

 

☆☆☆

Nem saját képek. Pinterest tábla: AMARI by B.B. Alston

AMARI #1 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Maxim kiadó legújabb gyerekeknek szóló kalandos fantasyjában eljuthatunk a Természetfeletti Ügyek Hivatalának kalandtáborába Amarival, aki vakon hiszi, hogy bátyja életben van. Bár a kiközösített kislány elég magányos, ráadásul a világot egy gonosz varázsló fenyegeti, Amari mégsem adja fel a kutatást Quinton után!

Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjetek el játszani se, hiszen a kiadó jóvoltából olvasóinknak lehetősége lesz megnyerni a kiadvány egy példányát.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

A Maxim kiadó könyvei között szép számmal akadnak olyan gyerekeknek szóló történetek, amelyek főszereplői vagány fiatal lányok! Minden állomáson ilyen könyvekből találtok egy-egy fülszöveg részletet, amelyet felismerve be kell írnotok a KÖNYV CÍMÉT a rafflecopter megfelelő rubrikájába.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

 

“(...) egy boszorkánycsalád legifjabb tagja, és neki jutott a legkisebb varázserő – ugyanis ő csak az elveszett holmikat tudja megtalálni, mint például zoknikat vagy fából készült műfogsorokat… Hasznos, de azért nem kifejezetten izgalmas… Ám egy szép napon váratlanul megjelenik (...)éknél (…) legesleghatalmasabb boszorkánya, Moreg Vaine, és a lány segítségét kéri. Egy egész nap – hogy pontosak legyünk: a múlt kedd – eltűnt. Teljesen. Így (...) és Moreg Vaine veszélyes kalandra indulnak (…) vad vidékén, hogy megtalálják azt, amit elvesztettek.”

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

26 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)

28 - Csak olvass!

30 - Könyv és más

2 tolódik: 8 - Hagyjatok! Olvasok!

4 - Kelly és Lupi olvas

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése