2022. október 27., csütörtök



Elizabeth O'Roark: Waking ​Olivia - Olivia ébredése (Olivia ébredése 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Bármit megtennék, hogy ezt helyre hozzam neked – mondja halkan –, és belepusztulok, hogy nem tudok tenni semmit. Mondd el, mit tehetnék!

Beletelik egy percbe, mire sikerül válaszolnom.

– Már most is jobbá teszel mindent – vallom be neki. – Te vagy az egyetlen, akinek valaha is sikerült.

 




A farm bajban van.

Az apja adósságokat hagyott hátra.

A főiskolai terepfutó csapata nem teljesít jól.

 

Will Langstromnak már eleve túl sok a kötelezettsége,

a legkevésbé sem hiányzik neki Olivia Finnegan,

a frissen igazolt, gyönyörű, de problémás diák.

 

Nagy száj.

Komoly jobbhorog.

És egy titok, ami tönkreteheti.

 

Olivia önmaga legádázabb ellensége, múltja elől képtelen menekülni,

és az utolsó, akitől segítséget kérne, az a nagyképű futóedzője,

aki a jelek szerint semmivel sem elégedett.

 

Will azonban nem hagyja, hogy a lány ellökje magától,

és eltökélten meg akarja menteni, miközben minden erejével

próbál ellenállni a vonzalomnak, ami mindkettőjük életét tönkreteheti.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Waking Olivia

Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, 2022

400 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789635973323

Fordította: Sereg Judit

2 stand alone / Duológia:

 

1. Waking Olivia - Olivia ébredése

2. Drowning Erin

 

(befejezett)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Főszereplőink - Olivia, a terepfutó egyetemista és Will, a terepfutó lánycsapat edzője - felváltva mesélik el, hogy kerül át Olivia az ECU-ra (East Colorado Egyetem), miután korábbi iskolájában majdnem kinyírt valakit. Mázlijára az edzők vezetője lát benne fantáziát, illetve esélyt arra, hogy végre a terepfutó lányok versenyt nyerjenek, így Willhez helyezi a lányt, aki nincs elragadtatva a közveszélyes újonctól... Akárcsak a csapat tagjai se, bár hamar belátják, hogy a vvillámgyors Oliviával jó eséllyel tényleg nyerni fognak!

 


Szerintem…

 

Ahogy már sokszor megénekeltem (vagyis mázlitokra csak írtam), én kifejezetten szeretem a főnök/tanár/professzor/edző és beosztott/egyetemista/sportoló párosokat összehozó romantikus regényeket, így hát erre is azonnal felcsillant a szemem. Nagyon tetszett, hogy a többi regénnyel ellentétben a vonzalom csak tudomásul vett dolog kettejük között, ugyanis első pillantásra ellenszenvesek egymásnak főszereplőink! Ráadásul mázlimra nem átallanak beszólogatni egymásnak, ami igencsak szórakoztatóvá tette a regény nagy részét, hiszen imádom az egymás vérét szívó párbeszédeket olvasni. Persze Oliviát nem kell félteni, ő bárkinek beszól, bárkit leteremt vagy földbe döngöl, közben meg úgy néz ki, akár egy futó istennő...  

Persze néhányan immunisak a rémisztő stílusára és a kétes hírnevére a korábbi iskolájában szétvert iskolatársáról... ilyen például Erin! Egyszerűen haláli, ahogy totál zokszó nélkül lezuttyan valaki mellé ebédelni, aki face to face közli vele, hogy nem igényli a társaságát, közben meg úgy néz rá, hogy "mindjárt eláslak". De nem... Erin ráerőltette magát Oliviára, akinek nem volt más lehetősége, mint eltűrni a valószínűleg oroszlánszelídítő felmenőkkel rendelkező, vidám lány csacsogását. 

 

 

Amikor hétfő reggel elmentem, ez a szoba tök üres volt. Most áll benne egy kanapé, egy dohányzóasztal, egy kis étkezőasztal két székkel, és egy tévé.

Mikor intézte ezt el? És hogyan?

Továbbmegyek. A hálószobámban most van egy ágy, egy éjjeliszekrény és egy kis komód.

Felhívom Willt a mobilján, amit korábban még sosem tettem.

– Betörtek hozzám – jelentem be, amint felveszi. – Valaki betört a lakásomba, és berendezte.

– Ez felháborító – feleli. – Nagyon beteg emberek vannak ezen a világon.

 

 

Oké, vicces párbeszédek ide, vasvilla tekintetek oda - milyen a sztori? Cseppet sem átlagos, sőt, szerintem kiemelkedik az általam eddig olvasott Rubin pöttyös könyvek közül. Traumatizált főszereplő, minden vágyát feladó gyerek, külső és belső sérülések, szájkarate, terápia, csigaházból előcsalogatás, hegymászás, terepfutó versenyek, gyűlölködő csapattársak, etikai vétség, önpusztító hajlam, titokzatos családi háttér, sötét múltbéli titkok, satöbbi. Jól felépített, még jobban megírt, összetett és érdekfeszítő történet. Vannak benne elég sötétre sikeredett részek is, nem csupa szívózás meg romantika, ami szerintem jót is tett neki. 

Nálam persze a karakterek vitték a prímet, és nem csak a bátor Erin, de a két főszereplőért is odáig voltam. Olivia igazi sündisznó karakter: zárkózott, szúrós, megközelíthetetlennek tűnő, titokzatos. Közben pedig megvannak a maga traumái, démonai, akárcsak Willnek, aki egyre többet törődik a lány jólétével... Will közkedvelt, segítőkész figura, akiért az összes lány odavan, mind a kinézete, mind a profizmusa miatt - csak Oliviával seggfejkedik, amit a lány se hagy szó nélkül. A regény a párharcukkal kezdődik, a szimpatizálásukkal folytatódik és az összecsiszolódásukkal záródik. Igazi Rubin Pöttyös romantikus történet!

 


Összességében

 

Olvasmányos, izgalmas történet egy nagyon izgalmas személyiségű, erősen traumatizált terepfutó lánnyal a főszerepben, akit éppen az a férfi - az új edzője - próbál megmenteni, aki az első pillanattól fogva nem akarta a futócsapatában tudni. Akadnak benne jól megírt erotikus részek, a főszerepben mégis a romantika van, hiszen Olivia és Will összejövése adja a sztori gerincét, de a Szeretlek!-ig vezető útjuk nagyon rögös, tele van bizalmatlansággal, bizonytalakodással és rengeteg félreértéssel. Persze épp ezektől válik letehetetlenné és érdekessé.

 

Értékelés: 5

 

Érdekel a duológia második része? Nagyon! Bár a második rész főszereplője Erin, az a terepfutó lány, aki akarata ellenére akar összebarátkozni a zárkózott Oliviával... Őszintén szólva nagyon csíptem, és elég bátornak is tartom őt, így nagyon kíváncsi vagyok a történetére.

 

(Külföldi borítók)

Kedvcsináló idézetek:

Will fáradtan dörgöli meg a szemét.

– Nem is erre céloztam – mordul fel. – Csak vonzó vagy. Ennyit akartam mondani.

Apró kis melegség szalad szét bennem, aminek nem szabadna. Nem kellene, hogy érdekeljen, mit gondol rólam.

– Szóval vonzó vagyok?

Már indul is kifelé, és úgy válaszol:

– Ne aggódj, a személyiséged eléggé alávág! Induljunk! Miattad mindketten el fogunk késni.

Te? – akad el a szavam, miközben követem Willt a házba. – Te terepfutó voltál?

Will megvonja a vállát.

– Azért nem kellene ennyire meglepődnöd!

A számat még mindig nem sikerült becsuknom.

– Csak olyan… nagy vagy – vetem ellen. – Mármint nem csak magas, hanem a vállad is széles… – dadogni kezdek, mert hirtelen úgy hangzik, mintha valami tiniújságnak próbálnám őt leírni. – Úgy értem, hogy izmos vagy. – A francba, ez egyre rosszabb! – Vagyis sok rajtad a plusz súly.

Megkönnyebbülök, hogy legalább sikerült kevésbé pornográf módon befejeznem a dumát.

Rám villantja a félmosolyát.

– Széles vállú és izmos – szól hátra az asztal felé menet –, én csak ennyit hallottam.

– Hallom, Will anyukájával alszol – vigyorog rám. – Szóval nagyon csöndesnek kell lennünk, amikor átmegyek hozzád.

Felnevetek.

– Ha a szobámba jönnél, garantálom, hogy csendben leszek. Valószínűleg át is aludnám az egészet.

– Csak adj okot, hogy bizonyítsak, Finn! – folytatja széles vigyorral. – Így csak még jobb lesz, amikor majd a nevemet sikítod.

– Az egyetlen dolog, amiért a társaságodban sikítanék, az egy nagyító – vágok vissza.

További kedvcsináló idézetek

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Pinterest tábla: Waking Olivia by Elizabeth O'Roark

Waking Olivia a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre hazánkban is megjelenik Elizabeth O'Roark Waking Olivia - Olivia ébredése című regénye, amely egy hosszútávfutó egyetemista és az ő fiatal edzőjének románcát dolgozza fel, rejtélyekkel, feszültségekkel és sok-sok érzelemmel megtűzdelve. A különleges regényről a Blogturné Klub négy tagja mesél, és ha szerencsés vagy, a könyv egy példányát meg is nyerheted.

  


 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során az egyes állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben akárcsak az Olivia ébredésében, szintén nagy szerepet kap a futás. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

“Varázslat és csodák nélküli világban élek. Olyan helyen, ahol nincsenek se látnokok, se alakváltók, se angyalok, és nem sietnek a megmentésemre természetfölötti erejű fiúk. Olyan helyen, ahol az emberek meghalnak, a zene szertefoszlik, és az élet nehéz. Olyan erősen szegez a földhöz a valóság súlya, hogy néha már azt sem értem, miként vagyok képes megemelni a lábam, és előrelépni.”

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése