2023. január 22., vasárnap



Lily Anderson: Halhatatlan csajok klubja | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Tudom, milyen érzés az, amikor a veszteségtől teljesen szétcsúszik az életed. Tudom, hogy ezért olyasmit is teszel, ami ellen rendes körülmények között, józanul gondolkodva tiltakoznál. Ne hagyd, hogy a fájdalom elvegye az eszedet! Maradj a fényben, Mila! Kérlek!

 




Ismerkedjetek ​meg a tinédzser Wicca-boszorkánnyal, Mila Floresszel, akit a legkevésbé sem érdekel, mit gondolsz a Martens bakancsáról, a viselkedéséről, a magasságáról vagy a testsúlyáról, mert számára ez semmit sem jelent. Neki egyedül az a fontos, hogy mellette áll a legjobb barátnője, Riley.

Ezért amikor Riley és a Fairmont Akadémia másik két tanulója, June Phelan-Park és Dayton Nesseth gyanús körülmények között hal meg, Mila nem hajlandó elhinni a mindenki más által elfogadott magyarázatot, miszerint a legjobb barátnője öngyilkosságot követett el. Hogy kiderítse, mi az igazság, egy tubus szájfény és egy régi varázskönyv segítségével véghez viszi azt, ami elképzelhetetlen: visszahozza a lányokat az életbe.

Sajnos, mint kiderül, Riley, June és Dayton sem emlékeznek haláluk körülményeire. Vannak azonban befejezetlen ügyeik, amelyekkel még dolguk van. Erre mindössze hét napjuk maradt, amíg működik a varázslat, utána mindhármuknak vissza kell térnie a sírba. Milára hárul a nagy feladat, hogy féken tartsa a zavarodott és szórakozott zombilányok csapatát, ráadásul mielőbb meg kell találnia a gyilkosukat… még mielőtt az ismét lecsaphatna egy újabb áldozatra.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Undead Girl Gang

Eredeti megjelenés éve: 2018

Maxim, Szeged, 2022

336 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634992387 · Fordította: Németh Anikó

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Ha valaki annyira szereti mind a zombis sztorikat, mind a YA-regényeket, mint én, akkor egyből kiszúrja azokat a történeteket, amelyekben ezek együtt szerepelnek. Pláne ilyen figyelemfelkeltő címmel és borítóval! Nagyon vártam a megjelenését!

 

Szerintem…

 

Cross Creekben meghal három gimnazista lány, és a rendőrség szerint mindhárman önkezűleg vetettek véget az életüknek. Riley Greenway legjobb barátnője és wicca vallásnak hódoló társa, Camila ’Mila’ Flores azonban nem hiszi el, hogy Riley nem gyilkosság áldozata lett, így egy kétes eredetű varászkönyvből származó varázsidét használva megpróbálja visszahozni az életbe Riley-t. A sikeres varázslat nem várt mellékhatása, hogy a két felakasztott, népszerű lány - June és Dayton – is visszatérnek az életbe. A négy lány együtt próbál rájönni a varázs hatásaira, határaira, illetve arra, hogy vajon ki ölte meg őket!  

 


Mivel kis ideig próbálkoztam a wiccával is, így azonnal felcsillant a szemem a fülszöveg olvastam, de persze nekem sosem sikerültek úgy a varázsigék, ahogy Milának, aki tényleg feléleszt három lányt! (Szeretném leszögezni, hogy nem is próbáltam se megátkozni, se feléleszteni soha senkit…) Őszintén szólva nagyon jól szórakoztam azon, ahogy próbálnak összecsiszolódni, feldolgozni az őket ért traumákat és megbirkózni azzal, hogy egy hétig újra élhetnek, de nem szabad lebukniuk vagy túl messzire menniük a boszorkányuktól. Milának nem csak azért van nehéz dolga, mert elvesztette az egyetlen barátnőjét, akinek még azt se volt lehetősége bevallania, hogy szerelmes a lány bátyjába, de mi van, ha Riley nem örül az extra időnek?  Mi van, ha a halottakat nem érdekli, ki ölte meg őket és miért?

 

 

Bunkónak fognak tartani ezért, jóllehet, fogalmuk sincs róla, hogy két nap alatt rekedtre sírtam magam. Fáj már a szemem a sok sírástól. Két nap hosszú idő, ha egy szemhunyásnyit sem alszol, és egy falat se megy le a torkodon, és egyre csak arra gondolsz, hogy meghalt a legjobb barátnőd, miközben már azt hitted, neki köszönhetően biztonságban érezheted magad ebben a világban.

 

 

Nekem tetszett mind a történet elbeszélése, mind a cselekmény a fura iskolapszichológussal való elbeszélgetésekkel, a zombilányok körüli bonyodalmakkal, de még a lányok körüli fiúkkal kapcsolatos zűrökkel is. Tetszett annak ellenére, hogy már az első felbukkanásakor biztos voltam abban, hogy XY ölte meg a lányokat. Sajnos ez a szál elég kiszámítható volt, de a történtek kibontása érdekes volt, hogy kivel mikor mi történt és miért haltak meg.

Szórakoztató volt, nagyon remélem, hogy lesz még lehetőségem olvasni az írótól. A karakterek elsőre elég egysíkúnak tűntek, de aztán szép lassan mindenkinek kibontakozott a személyisége. A legnagyobb meglepetés talán az volt, hogy Dayton mennyire szerethető, és mind őt, mind June-t mennyire félreértették még életükben. Ráadásul szimpatikus volt, hogy a főszereplőnk egy teltebb alkatú, színesbőrű lány. Csíptem Milát, bár butuskának gondoltam a többiekhez képest, szerintem jót fog tenni neki az új munkája, jó hatása lesz rá a totál badass karakter Tobynak! Szerettem a regény lezárását, és külön öröm a szívemnek, hogy a Halhatatlan Csajok Klubja egy önálló regény, aminek extrán örültem/örülök, hiszen manapság ritka, hogy valami nem sorozat.

 


Összességében

 

Mivel szeretem a mágikus, misztikus, zombis, gyilkos után nyomozós YA-történeteket, így sejthető, hogy mennyire imádtam ezt a könyvet olvasni! Az alapsztorit egyszerűnek, ugyanakkor érdekesnek tartom a meggyilkolt, majd tini wicca által felélesztett halottakkal, de jót tett a történetnek, hogy mennyire eltértek a lányok és ez mennyi bonyodalmat okoz. Vicces volt, hogy mennyit bénáznak!

 

Értékelés: 4,5

 

Azoknak ajánlom, akik szeretik az izgalmas paranormális történeteket, amelyekben a főszereplő gyakorló tiniboszorkány és akinek pechjére vagy mázlijára sikerülnek a varázslatai! A lightos zombi sztorik és a gyilkos után nyomozó YA-regények rajongóinak is ajánlom.

 

Külföldi borítók:

 

 

Kedvcsináló idézetek:

– Milyen érzés ismét suliba járni? – kérdezi. – Ugye, nem rúgtak ki?

 – Meglepő, de nem – felelem, csoszogok a cipőm sarkával a járdán halomba gyűlt száraz faleveleken. – A lehető legjobb volt. Mindenki kerülte a társaságomat, de ezt most legalább a szánalomnak tudom be, nem a félelemnek.

Felfortyan.

– Ugyan már, miért kerülnének téged az emberek?

– Félnek tőlem. Rá van írva az arcomra, hogy „baszódj meg”!

– Dehogy. – Lenéz rám elkerekedett szemmel. – Nekem ezt üzeni az arcod: „Szia, Camila Flores vagyok, ne fecséreld az időmet a döntésképtelen tököléseddel.”

[Dayton] Életében sem volt valami okos lány – egyszer még elsőben megkérdezte a természettudomány tanárunktól, hogy mikor haltak ki az egyszarvúak –, és ezen biztosan nem segített az, hogy egy teljes hétig agyhalott volt.

– Ha így vesszük, akkor engem meg a patak nyiffantott ki – élcelődik Riley. – Mégsem haragszom a vízre. Rosszul döntöttem, butaságot csináltam. Egyedül én tehetek arról, ami történt.

– Mondd ezt Daytonnak, aki hét napja Gatorade-ot iszik, hogy még csak palackozott vizet se kelljen látnod.

– Gondolod, hogy nem próbáltam beszélni vele erről? Túl sok elektrolit van a szervezetében. Előbb-utóbb tombolni fog a sok szteroidtól.

– Tudod egyáltalán, mik azok az elektrolitok?

– A mágia működik. Most történetesen egy halott lány haját szőkíted. Ezek szerint nem kizárt, hogy egy szó sem igaz abból, amit természettudomány és vallás címszó alatt tanítottak eddig.

A vallás elvileg azért van, hogy jó érzéssel töltse el az embereket. Hogy enyhítse a félelmeidet, és segítsen jelen lenni a valóságban. Ez minden. A wiccának köszönhettük, hogy szelídebb lettél, én pedig kevésbé éreztem magányosnak magam.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. Pinterest tábla: Halhatatlan csajok klubja

Undead Girl Gang a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Mit tehetünk, ha öngyilkos lesz a legjobb barátunk? Hát feltámasztjuk! Legalábbis a Wicca hagyományokat követő Mila Flores így tesz, amikor Riley és az iskola másik két tanulója gyanús körülmények között meghal. Mila a zombilányokkal kezd nyomozásba, ahogy bloggereink is! Tartsatok velünk ezen az izgalmas blogturnén, és  ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a regényből!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Ha már Mila felébresztett pár zombit, akkor induljunk mi is zombikeresére! Találd ki, kire gondoltunk az egyes állomásokon, és a zombik nevét írd be a rafflecopterbe!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

30 - Olvasónapló

5 - Könyv és más

12 - Kelly és Lupi olvas

16 - Deszy könyvajánlója

22 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése