2023. január 20., péntek



Északról fúj a szél | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

  

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Az ainuk és a brazilok világa találkozik, amikor Manuela és Kai útjai összefutnak Japánban. Vajon milyen titkokat őriz a múltjuk? Képesek megküzdeniük az álmaikért a jelenben?

Ha szívesen elolvasnád az Északról fúj a szél című regényt, akkor kövesd az állomásokat és játssz velünk! Egy szerencsés olvasónk megnyerheti a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott könyvet.




Romantikus utazás évszázadokon és kultúrákon át.

Ötszáz évvel ezelőtt egy férfi és egy nő, a medve és a lazac útjai elváltak egymástól. A medve az elbitorolt örökségért harcolt, míg a lazac átszelte az óceánt.

Kai napjaink Japánjában még mindig őrizgeti az ainu őslakosok hagyatékát, miközben keresi a helyét a japán közösségben, amely idegenként kezeli. Úgy ragaszkodik a büszkeségéhez, akár a talpa alatt a földhöz. Amíg nem találkozik a lánnyal, aki újra álmodni tanítja őt.

Manuela a gazdagok és kiváltságosok életét élhetné Brazíliában, ám a múltja tele van hazugságokkal és titkokkal. Az egyik titok végül Hokkaidó szigetére vezeti, és a lány lassacskán rádöbben, hogy van, amiért megéri az árral szemben úszni. Különösen, ha az út végén olyasvalaki várja, akinek a szívdobbanásai között otthonra találhat.

Két világ találkozik, mikor az ainu énekek és a brazil mesék összefolynak, és kiderül: a múlt mindenki számára rejt titkokat, a jelenben pedig küzdeni kell az álmokért.

Beteljesülhet vajon a lazac és a medve szerelme?

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző ~ Rubin pöttyös

Oldalszám: 432 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789632459400

TÉMA/MŰFAJ: New Adult, romantikus, drámai cselekmény, Japán

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS


 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Írd fel a telefonodba, ha még itt vagy február elején. A fényfesztivál össze sem hasonlítható a hófesztivállal.

– Miért nem? – kérdezi őszinte kíváncsisággal.

– A fényfesztivál sokkal otthonosabb. Egyszerűbb. Ott minden természetes, kézzel készült és csak gyönyörködtetni akar. Szapporoban már az egész a nagy szponzorcégekről és a hirdetésekről szól, a minél monumentálisabb és profibb alkotásokról. Szépnek szép, de akkor is csak a fogyasztók elérése a cél, nem az, hogy kiélvezzük. Pedig néha jó lelassulni. Értékelni az apró dolgokat. Az anyagiak helyett. – Zavaromban felnevetek, mert Manuela ezt nem nagyon értheti. – Bocs, úgy hangzom, mint egy kínai szerencsesütemény. Biztosan még mindig a fejem az oka.

 

2.

– (...) Mert „amint megláttalak, tudtam, hogy nagy kaland veszi kezdetét”.

Csak egy pillanatig kell törnöm a fejem az ismerős sor hallatán.

– Te most a Micimackóból idéztél nekem?

– Hiába, minden medvében lapul valami bölcsesség – neveti Kai (…)

 

3.

Mert emlékezni kell. Az ainuk népe soha nem írt le semmit, mégis mindenre emlékeztek. Esténként mindent elénekeltek a tűz meleget adó, jóságos istennőjének, és Harukor meg ő olyan történet voltak, amit nem lehetett elhallgatni. A medve és a lazac szerelme. Hogyan is érhetett volna jó véget?

 


4.

De hát mi más volna érdekes a történelemben, ha nem az, hogy emberek hogyan szerették egymást?

 

5.

– Egy napon majd újra együtt leszünk. Addig is, elénekelsz engem?

(…)

– Mindennap elénekellek, és remélni fogom, hogy ha majd egy jobb világot ígérhetek neked, hazahív a dalom! – mondta Harukor. – Várni fogok rád a földön, és ha lejár az időm, várni foglak az égben is.

 

6.

- Legalább add meg neki a lehetőséget, hogy ő döntsön. Attól még, mert szeret téged, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanúgy áll a dolgokhoz, mint te, és ez nem baj. Ne mondj még le teljesen erről a helyről. A változás utólag mindig egyetlen, nagyszabású tett eredményének néz ki, de valójában sok-sok apró lépés sorozata. Mindig elég, ha a következőt megtervezed.

 

7.

– De hát hová mész?

– Ahonnan a szél fúj. Ismeretlen ízeket, új illatokat hoz. Azt ígéri, hogy van még olyan hely, ahol igazán szabadon élhetünk. Ahol nincsenek háborúk és betolakodók, ahol nem tiltják meg idegenek, hogy vadásszunk és halásszunk, ahol úgy élhetünk, ahogy a népünk azelőtt mindig.

 

8.

– (…) Szeretem a túlkapásaidat.

– Én meg téged szeretlek – mondom ki egyszerűen. Nem várok választ, és ezt hozzá is tenném, amikor szemből rám ugrik és hanyatt dönt a földön. Soha nem okoztak még ilyen kellemes fájdalmat a gerincembe álló kődarabok, mint mikor Manuela mosolyogva fölém hajol.

– Eu também te amo. Én is szeretlek téged.

És akármilyen jelentéktelenek is vagyunk, nekem abban a pillanatban ő a mindenség.

 


9.

– Ez részünkről is rövid beszélgetés lenne – magyarázom közben –, a legnagyobb sérelmem ugyanis, hogy az apám úgy viselkedik, mint egy seggfej.

„Hiába szeret valaki kétségbeesetten az érzéseivel, ha nem tud helyesen szeretni a tetteivel.” Ezt pedig egy könyvben olvastam. Hindi közmondás, csak neked, mostanra.

 

10.

Talán nem ott kötöttem ki, ahová eredetileg elindultam, de lehet, hogy éppen ott vagyok, ahol lennem kell.

  

 

Nyereményjáték:

 

Kai és Manuela mellett Eszes Rita még számos karakter megalkotója, és nektek most az ő neveiket kell kitalálnotok. Mivel bloggereink szokás szerint egész segítőkészek, ezért mind a nevek elején, mind a végén meghagytunk 2-2 betűt! A megoldást, vagyis a karakterek teljes nevét a rafflecopterbe várjuk.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

Ko____ _____ri

a Rafflecopter giveaway  

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10 - Dreamworld ~ Kedvenc borítótervek

13 - Kelly és Lupi olvas

16 - Spirit Bliss Sárga könyves út ~ Interjú az íróval

20 - Hagyjatok! Olvasok! ~ Kedvenc idézetek

23 - Hagyjatok! Olvasok!

25 – Readinspo

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése