2023. január 30., hétfő



Juli vagyok, könyvmoly | Kedvcsináló idézetek (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


 

Ecsédi Orsolya legújabb regényének főszereplője ízig-vérig könyvmoly, ráadásul eddig még csak a könyvek szereplői dobogtatták meg a szívét. Kísérjétek el Julit élete legveszélyesebb utazására bloggereinkkel együtt, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen a turné végén megnyerhetitek a Kolibri kiadó által felajánlott nyereménypéldányt a könyvből!




Juli még soha nem volt szerelmes. 

Azaz dehogynem volt: csak éppen könyvek szereplőibe. A valódi, hús-vér fiúkban nincs semmi érdekes, ha egy kitalált hőssel hasonlítja őket össze az ember, nem igaz? Hiszen a képzeletbeli könyves kedvenceink erősek és titokzatosak, angyalok és démonok, csábító rosszfiúk és született romantikusok, akikben egy a közös: vonzanak, mint a mágnes. 

Vagy ez csak addig igaz, míg túl közel nem megy hozzájuk az ember?


Juli megkapja a lehetőséget, hogy kiderítse a választ erre a minden valódi könyvmolyt foglalkoztató kérdésre. Élete legizgalmasabb és legveszélyesebb utazása egy könyvvel kezdődik, természetesen, a története végét viszont neki magának kell megírnia.

 

Kiadó: Kolibri

Eredeti megjelenés éve: 2022

Oldalszám: 324 oldal

ISBN: 9789635992362

Zsáner/téma: bullying, humoros, YA/ifjúsági, lányregény, romantikus

 

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Bárcsak igaziak lennétek! Bárcsak egyetlenegyszer találkozhatnék veletek, igaziból, nem csak a könyvek lapjain! Veletek, akik érdekesek és vonzóak vagytok, nem ilyen nyomoroncok, mint a valódi fiúk! Esküszöm, soha többé nem vágynék semmi másra a világon.

Ámen.

 

2.

– Tudnia kell udvarolni. Szavakkal és tettekkel. Nem odadobni pár bunkóságot, hanem meghódítani.

– Na jó, de hogyan?

– Lelkesen. Ne féljen kimutatni, hogy van szíve.

– Ez tök elmélet. Mondj példát.

– Például mondja, hogy gyönyörű vagyok.

– De te nem vagy gyönyörű.

 

3.

– Juli! – kiáltott fel boldogan, – Milyen páratlanul gyönyörű neved van! És milyen jól hangzik az enyém mellett! Rómeó és Juli! Hát nem csodálatos? Persze, mit rózsának hívunk mi, bárhogy nevezzük, éppoly illatos, de akkor is! Nem érzed, hogy ez a találkozás eleve elrendeltetett?

Momentán egész mást éreztem. Azt viszont olyan erősen, hogy minden más gondolatot kivert a fejemből. Egész pontosan azt, hogy megőrültem. Nincs több kérdés, nincs több magyarázkodás. Flepni. Az van.

 

(x)

4.

Ma antikváriumdarálást tartottam. Ez a kedvenc délutáni sportom, zúzni végig a körúton, ahol egymást érik a kis boltok.

Nem szoktam venni semmit, mert nincs rá pénzem, de olyan jólesik tapogatni a könyveket! És szagolgatni. És simogatni. Az eladók pedig már ismernek, nem hajítanak ki akkor sem, ha előre tudják, hogy csak összetapizni vagyok képes a készletet, ritkítani nem. Nem néznek furán, amikor a lapok közé fúrom az orromat, és sóhajtozok. Megértenek, mint egyik könyvfüggő a másikat.

 

5.

Csak akkor néztem fel a könyvemből, amikor azt mondta, hogy Négyes. Azt hittem egy pillanatra, hogy a fiúra gondol abból a disztópiából, de csak a matekdolgozatának az eredményét ismertette.

Mintha érdekelne.

 

6.

Jobban belegondolva a vámpíroknak megvan az az előnyük is, hogy ők aztán nem szívódnak fel, mint az ingatag ismerősök. Egy életre választanak maguknak párt. Azaz halálra.

 

7.

– …és akkor pukk, a kutya átváltozott egyszarvúvá, és nekirontott a gonosz brokkoliszörnynek.

– Mi?!

– Gondoltam, erre talán ide figyelsz.

– Hülye vagy.

 

8.

– Hú, bazz, te aztán tényleg rendesen be lehetsz fordulva! Nem csoda, hogy könyvekben éled az életed. A kitalált emberekkel könnyebb, mi?
El kellett ismernem, hogy Duma tökéletesen összefoglalta nyomorult létezésem legfőbb problémáját. Akár cikizni akart vele, akár nem, egyenesen a közepébe trafált. Ezért egyszerűen csak annyit válaszoltam, hogy igen. Igaz, igyekeztem úgy nézni rá közben, mint McGalagony professzor Ronra, amikor elkésett átváltoztatástan-óráról, de Dumát nem lehetett olyan könnyen leinteni.
– Szerintem nem gáz befordultnak lenni – jelentette ki. – Annyira. Amíg nem hiszed el a könyveknek azt is, amit nem kéne. Ja, mert ha elhiszed, akkor abból valami gáz is következik általában, amiből gondod lehet.

 

deviantart.com/samanthadoodles

9.

Hiába próbálkoznék háromdimenziós fiúval, előre tudom, százszázalékos biztonsággal, hogy nem működne. Egyszerűen lehetetlen. azt sem tudom elképzelni, hogy ez megváltozna a közeljövőben, vagy akár a távoliban. Addig biztos nem, amíg csupa jelentéktelen, unalmas, minden misztikumot nélkülöző lúzerrel vagyok körülvéve. Most komolyan, még egy rendes történetük sincs! Mégis minek kéne felkeltenie az érdeklődésemet? Annak, hogyan járnak iskolába? Hogyan puskáznak a dolgozatoknál? Hogyan röhögnek csapatokba verődve a folyosókon, a röhejes hangjukon?

Nevetséges!

Köszi, én inkább maradok a valódi férfiaknál. Azaz a kitaláltaknál.

 

10.

Pislogni sem mertem, nehogy lemaradjak egy betűről, arról pedig szó se lehetett, hogy pisilni menjek. Úgy éreztem, ha leveszem a tekintetemet a könyvről, történik valami, és én kimaradok belőle.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Nem csupán Juli szokott beleszeretni az olvasott történetek főszereplőibe, ez bizony elég gyakori a könyvmolyoknál! Ráadásul kedvenceikkel gyakran találkozhatunk a tévében is, ezért minden állomáson találtok egy-egy imádott könyv karaktert alakító színészt. Találjátok ki a megformált karakterek nevét, és írjátok be a rafi megfelelő rubrikájába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

24 - Csak olvass!

27 - Könyv és más

30 - Hagyjatok! Olvasok! ~ kedvcsináló idézetek

2 - Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése