2023. január 18., szerda



Kerstin Gier: Nefelejcs (Nefelejcs 1.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Annyira szép vagy. – A hüvelykujjammal óvatosan végigsimítottam Matilda állának a vonalát. Az arca mindössze húsz centiméterre volt az enyémtől, és éreztem az ujjbegyemmel, ahogy a szívverése száguld.

– Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy kétszersültképű vagyok – motyogta.

– Hülye idióta volt.

 




De mi van, ha ez nem egy fantasyregény, hanem a valóság?

A fiú menő, okos és népszerű. A lány a gyűlölt szomszéd család tagja, kedveli a fantasytörténeteket, és alapvetően nem a fiú esete. De amikor Quinnt egy éjjel félelmetes lények veszik üldözőbe, és súlyosan meg is sérül, olyan dolgokat fedez fel, amelyek valószínűleg nem ebből a világból származnak. De kiben bízhat, amikor a szobrok hirtelen rossz rímekben kezdenek beszélni, és a koponyák bizalmasan rámosolyognak?

Legjobban a szemben lakó lányban, aki egyáltalán nem jelent számára semmit. Hogy ő és Matilda egy veszélyekkel teli, mágikus kalandban találják magukat, arra mindenesetre Quinn egyáltalán nem számított.

És arra még kevésbé, hogy halálosan szerelembe esik…

A világ varázslatossá válik a rajongásig szeretett szerző, Kerstin Gier új kötetében, mely már a megjelenése hetében meghódította a bestsellerlisták első helyét.

Légy részese csodás történetének!

 

 


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Vergissmeinnicht

Eredeti megjelenés éve: 2021

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

336 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789633737736 ·

Fordította: Budai Zita


Nefejelcs-trilógia:


1. Nefelejcs

2. ???

3. ???

(tervben)

 

Kerstin Gier a blogon:


Rubinvörös / Zafírkék / Smaragdzöld

Az álmok első könyve

Az álmok második

Az álmok harmadik

Fellegszálló


WEBSHOP / ÉLFESTETT / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Quinn autóbalesetet szenved egy furcsán viselkedő, kék hajú lány kergetése közben, aki miatt lelép a legjobb barátja partijáról. Mázlijára elég gyorsan gyógyul, mankókkal még járni is tud, holott az agyvérzése miatti féloldalas bénulása, illetve a baleset utáni kinézete miatt erre nem vettek volna mérget az orvosok… A fiatal fiú nem igazán érzi jól magát a bőrében, ugyanis hiába javul az állapota, olyan dolgokat lát és hall, amiket más nem, és emiatt nyomozni kezd.

A legvalószínűtlenebb helyről kap segítséget: a szuper vallásos és konzervatív család egyik angyali szőkeségétől, akit eleve kever az egyik unokatestvérével, és akinek a családjával állandó harcban áll a fiú családja. (Igen, félig-meddig befigyel egy Rómeó és Júlia-szál is.) A jóságos szamaritánus, Matilda régóta imádja a fiút, így örül, hogy segíthet annak ellenére, hogy többször rossz útra viszi a közös nyomozásuk. Az okos lány hamar rájön, hogy valami misztikum van Quinn körül, és hogy a fiú körül feltűnő idegenekkel sem stimmel minden. Szerencsére Quinn hamar beavatja az általa is újonnan felfedezett világ és a vele kapcsolatos dolgokba!

 


Szerintem…

 

Ez már Kerstin Gier 8. regénye volt, amit olvastam, és én kifejezetten szeretem azt, ahogy ő felépíti a valóság mellett létező világokat, ahogy átjárókat nyit a varázslat, az álmok, a fantázia földjére. Ezúttal kapukon juthatnak át a Perembe a minimum egy peremlény felmenőkkel rendelkezők (zsáner: portal fantay), míg másoknak ez szellemsík vagy átmenet a halál felé, a halálon túlra. Nincsenek fizikai törvényszerűségek, nincs halál, nincs fájdalom – ugyanakkor úgy néz ki, hogy bizony széthúzás, ármánykodás, hatalomvágy és belpolitikai harcok vannak!

Ezekre egyelőre csak irányadó jelleggel kaptunk utalásokat, ami tetszett is meg nem is, de ugyanezt éreztem Quinn kiválasztottsága kapcsán is. Felmerül ugyanis, hogy a szinte ezerszer ezerféleképpen fordított, kihalt nyelven írodott, totál homályos, rengeteg versszakos prófécia alanya az egyik főszereplőnk! Így minden oldal meg akarja nyerni magának, miközben Quinn éppen csak eljutott addig, hogy az autóbalesetben nem szenvedett károsodást az agya, és nem csak amiatt hallucinál mindenféléket.

 

 

– Te… Neked nincs véletlenül egy unokatestvéred Londonban? – Elbűvölten bámultam a sárkányfarokra, aminek háromszög alakú hegye úgy mozgott, mint egy ideges macskáé. – Egy Xemerius nevű vízköpődémon?

A teremtmény felém fordította a fejét.

– Dehogynem, persze, mi, vízköpők természetesen mindannyian rokonságban állunk egymással, és évente egyszer találkozunk a vízköpő nagypapánknál, a születésnapján. – A szemét forgatta.

 

 

A történetet felváltva élvezhetjük a népszerű, helyes, ám balesetet szenvedett Quinn és az őt segítő, vallásos családdal rendelkező Matilda által. A múltra utalgatva rájövünk, hogy míg a lány fiatalabb kora óta szerelmes a fiúba, addig ő számtalanszor tette nevetség tárgyává mind a lányt, mind a családját, ráadásul kitartóan keverte az unokatestvérével, Luise-zal. Bár a kényszerűség veszi rá Quinnt, hogy segítséget kérjen Matildától, hamar kialakul köztük a bizalom, majd szinte villámcsapásszerűen valami több is. Ezt igazából annyira semmiből jöttnek éreztem a fiú részéről, hogy nem tudtam hova tenni, és végtelenül bosszantott. Sőt, az emiatt picit nyáltócsába forduló közös pillanataikkal is így voltam…

 


A sztori érzésem szerint jó lesz, ha beindul, de a Nefelejcsen érződik, hogy ez bizony egy bevezető regény. Nem igazán történt semmi, nagyon keveset tudtunk meg a Peremről, az ott élőkről és az ottani helyzetekről. Főleg Matilda és Quinn karaktere és az ő kapcsolatuk volt hangsúlyos, így őket behatóbban megismertük, de remélem, hogy idővel többet meg fogunk tudni a titokzatos árkádiaiakról, magáról Cassianről és a színes tetkós tündérekről, Tündérről és Jácintról! Igazából nem is annyira a főszereplők váltak a kedvenceimmé, mint az anya-fia tündérpáros, akik csak úgy nyitottak egy virágboltot a valóságban.

 


Összességében

 

Rengeteg mindent említ az írónő – angyalok, vízköpők, kapuk, sárkányok, vámpírmolyok -, mégis alig történt valami a történetben. Sajnos ez egy felvezető könyv a trilógia további részeihez, amelyekhez le kellett rakni az alapokat. Érződik rajta, hogy nagyon jó kis sztori lesz ez a prófécia körüli kavarccal, a pofátlanul jobbra-balra segítgető vadászokkal, a Perembéli hatalomért vívott harcokkal, de egyelőre keveselltem és olvastam volna még!

Imádtam, hogy amikor Matilda találkozik egy „élő” vízköpővel, akkor nem rohan el sikítva, hanem egyből érdeklődik, hogy nem ismer-e egy Xemerius nevű vízköpődémont.

Bónusz pont: Láttátok az élfestett kiadást? Ilyen szépet még életemben nem láttam! A borítóba amúgy egyből beleszerettem, de amikor a kezembe vettem az élfestett példányom, hát könnybe lábadt a szemem.

 

Értékelés: 4

 

Érdekel a folytatás? Igen! HOL VAN?! A könyv végén az író ígéri, hogy még két rész várható Matilda és Quinn kalandjaival, és hát, eléggé várom. Főleg azt, hogy mi volt Quinn biológiai apukájával...

 

Zene a könyvben: Ed Sheeran - Perfect

 

Kedvcsináló idézetek:

Az élet nem vár, amíg minden újra tökéletes lesz. Az élet azt szeretné, ha mindennap teljes szívből élnénk.

– Ez a jövendölés régebbi, mint mi mindannyian – kezdte. – És egy fiatal férfi történetét meséli el, akinek az ereiben mindkét világ vére folyik. Ő menti meg e két világot, azzal, hogy mindenki számára elhozza a fényt. – Vett egy nagy levegőt, aztán áhítattal hozzátette: – Úgy véljük, te lehetsz ez a fiatalember.

– Oké – mondtam elnyújtva.

– Néhányan azt hiszik, hogy te lehetsz ez a fiatalember – javította ki Jácint. – Mások… valami mást hisznek. És legtöbben azt hiszik, hogy ez az egész prófécia komplett baromság.

– Csak ne hagyj magamra – kérte Quinn. – Sötét van itt, és félelmetes. Meg fura szag.

– Látszik, hogy nem jársz gyakran templomba. – Valahogy az volt az érzésem, meg kell védenem Szent Ágnest. – Nincs is fura szag, csak olyan, mint… amilyen a templomokban lenni szokott.

– Dohos, áporodott és édeskés?

– Inkább tömjén, történelem és örökkévalóság. – Sóhajtottam. – És Harfnerné tolakodó parfümje – tettem hozzá. Lassan feltoltam Quinnt a középső folyosón. – Ezek a falak több mint nyolcszáz évesek, te pogány barbár.

– De hogy őszinte legyek… tudod, én tulajdonképpen egyáltalán nem is akartam, hogy észrevegyél. Az hogy a távolból bálványozhattalak, veszélytelen volt. És biztos voltam benne, hogy ha közelebbről megismerlek, akkor a szerelem azonnal el is múlik. Pont azért, mert egy arrogáns seggfej vagy. Quinn szeme szórakozottan megvillant.

– És most?

– És most… – Most menthetetlenül elvesztem, és valószínűleg mindörökké szerelmes leszek beléd. – … Tudom, hogy egy arrogáns seggfej vagy, aki eszméletlen jól csókol.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. A Pinterest táblámról származnak: Nefelejcs by Kerstin Gier 

Nontiscordardime #1 a GoodReads-en

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Kerstin Gier legújabb könyve Nefelejcs címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják ezt a varázslattal teli világot, mely már világszerte meghódította az olvasók szívét.

Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek Kerstin Giert - pontosabban az általa írt regények fontosabb szereplőit. Minden állomáson találtok egy összekevert betűkupacot, nektek pedig nincs más dolgotok, mint helyes sorrendbe rakni őket és az így kapott nevet beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

 

 

  

TOTLIE WHUBERTLAST

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

12/28 Dreamworld - Idézetek
12/30 Csak olvass!
01/02 Csak olvass! - extra
01/04 Könyvvilág
01/06 Fanni's Library
01/08 Readinspo
01/10 Könyv és más
01/12 Sorok Között
01/14 Dreamworld
01/16 Booktastic Boglinc
01/18 Hagyjatok! Olvasok!

 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése