2020. december 23., szerda



Sarah MacLean: A ​Lepke és a Láng (A Keményöklű Gazfickók 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Devil!

– Magát viszont el fogom lopni – jelentette ki, tudva, hogy Felicity a történet folytatásaként érti majd a szavait. Nem is sejti, hogy ez az igazság. – El fogom lopni magát – vallotta be ismét. – El fogom lopni, hogy az enyém legyen.

– Ha beleegyezek, nem számít lopásnak – suttogta a nő.

Ostoba nőszemély! Dehogynem számít annak! De ez őt nem fogja megállítani.

 




Devil, akit a bosszú és a sötétség, Beast, akit az ököljog és a düh, Duke, akit a hatalom és a múlt vezérel.

Amikor a Gazfickó megjelenik…

Amikor egy titokzatos idegen Lady Felicity Faircloth hálószobájában terem, és azzal áll elő, hogy segít megnyerni számára a herceget, a nő elfogadja az ajánlatot – egy feltétellel. Annak ellenére, hogy érte már csalódás, hisz a nagy szerelemben, méghozzá olyannyira, hogy igazi szenvedély nélkül soha senkihez sem menne feleségül.

A lady veszélyes alkut köt…

Devil, a herceg törvénytelen fia, a londoni alvilág ura, egész életében a megsemmisítő bosszúra készül, csak az alkalmat lesi. A férj nélkül maradt ladyvel végre megvalósíthatná régi tervét. Csupán annyi a dolga, hogy egy jelentéktelen, szürke kis verébből ellenállhatatlan csábítót varázsoljon, és csapdát állítson ellenfelének.

Egy szenvedélyes szerelem ígéretéért…

Csakhogy Felicity Faircloth, aki egyáltalán nem nevezhető jelentéktelen, szürke kis verébnek, gyors elhatározásra jut. Mégpedig arra, hogy neki leginkább Devil kellene. A férfi gondosan kifundált terveiben zűrzavar támad, és Devil ráébred, hogy választania kell a bosszúvágy és egy másfajta vágy között…

 

Sarah MacLean új sorozatának első kötete.

Élvezd az új kalandokat!

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Wicked and the Wallflower

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

520 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634578499 · Fordította: Margittay

 

A Keményöklű Gazfickók: 

 

1. A Lepke és a Láng

2. Brazen and the Beast

3. Daring and the Duke

 

(befejezett)

További ajánlók: A csábítás kilenc szabálya / Hozományvadászok kíméljenek!

MEGRENDELÉSI LINKOLVASS BELEMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

1837 májusa

Lady Felicity Faircloth családjának minden vágya, hogy végre kiházasítsák a vénlánynak számító nőt, akit kivetett maguk közül a nemesi társaság egy szerencsétlen eset miatt. Felicity épp egy újabb bálon vesz részt, ahol ezúttal egy agglegény herceg keres magának leendő arát, ám elunva magát betör egy zárt szobába, ahol egy rejtélyes idegenbe botlik. Némi bájcsevelyt követően Felicity visszatér a bálozók közé, ahol meggondolatlan kijelentést tesz egykori barátainak, miszerint már megkérte őt a herceg, belekeveredik a sötétben rejtőző idegen és a bálon tündöklő herceg „harcába”. Hazaérve a szobájában találja a Devilként bemutatkozó férfit, aki egyezséget ajánl a nőnek: eléri, hogy a herceg el akarja venni, ám kérni fog tőle valamit. A nő, aki szeretné lángként magához vonzani a vonzó herceget, belemegy az alkuba.

 


Szerintem…

 

Mivel imádom Sarah MacLean történelmi romantikusait, és a történeteiben szereplő szabadfelfogású, szabadságra vágyó, normalitásból kitörni vágyó női karaktereket ki nem hagytam volna az új regényét! Szerencsére Lady Felicity Faircloth tökéletesen hozta az elvártakat, ugyanis már a hobbija sem illik egy ladyhez: a nő imád zárakat feltörni! Izgalmas a háttérsztorija is, hiszen kiutálta az úri társaság, miután elkezdték pletykálni, hogy egy alulöltözött herceggel kapták rajta, mégis szeretne visszakerülni közéjük. Ezt be is vallja Devilnek, akit elbűvöl ez a szókimondó, őszinte nő, és akit picit meg is vet, amiért azok közé vágyik, akik áttapostak rajta. Fura ez a kettősség, mert már az első pillanattól érződik közöttük valami megfoghatatlan vonzódás, amiről igyekeznek tudomást se venni.

 

 

– Miért szokott rá a zárfeltörésre?

– Hogy jön ez most ide?

A férfi sanda pillantást vetett Felicityre.

– Biztos vagyok benne, hogy tudja, miért érdekel.

Felicity figyelte, ahogy a férfi kinyitja a második lakatot.

– A világ tele van ajtókkal. – Ez bizony igaz. – Nem szeretek akadályokba ütközni.

 

 

Apropó Devil! Zseniális alak, aki nem csupán a nevében ördögi, de igazi árnyak közt megbúvó Mefisztóként bukkan fel, és nagyon hamar kiderül róla, hogy jellemében is hozza a figurát: fifikás észjárású, imádja a szálakat mozgatni a háttérből, ravasz, picit fölényeskedi a stílusa és úgy tűnik, nincsenek előtte titkok. Kifejezetten élveztem olvasni azt, amikor másokkal beszélget, ezért a leginkább az ő fejezeteit szerettem. (Ugyanis ezt a regényt is váltott nézőpontokkal írta meg az író, néha Felicityt, máskor Devilt követjük nyomon (E/3).) 

A férfi az egyik Keményöklű Gazfickó, érdekes és kicsit megbotránkoztató a háttérsztorijuk a fivéreivel (Whit és Ewan), illetve a húgukkal (Grace). Mindig azt vártam, hogy mind többet tudjak meg a fura egyezségükről meg az apjukról, de ahogy egyre több röpke információ derült ki a rémes gyerekkorukról, úgy szorult mind jobban össze a szívem miattuk… (Ugyanakkor mivel mindegyik rész a sorozatban egyikük szerelmi története, iszonyatosan szeretném tovább olvasni a szériát! Főleg a hallgatag Whit izgatja a fantáziámat, aki fontosabb mellékszereplő ebben a regényben, de roppant hallgatag alak.)

 


A regény cselekménye nagyon izgalmas, hiszen már a lady és az ördög egyezsége is ad némi pikantériát, ám a köztük zajló incselkedések és szópárbajok dobták fel igazán a sztorit! Sokat megtudunk Devil stiklijeiről, hiszen egyrészt ő Covent Garden egyik ura, aki az egész környéket kézben tartja és minden ott élő számadással tartozik neki, másrészt jégcsempész. És őt mégis elcsábítja ez az egyszeri kinézetű, rossz hírű, de továbbra is az úri társaságba vágyó vénlány, aki hozzá akar menni a nemrég felbukkant herceghez, akivel Deviléknek van egy kis elintéznivalójuk… Szövevényes, perzselő és néhol torokszorító történet.

  

Összességében

 

Élvezetes sztori egy nagyon belevaló, vakmerő nővel és egy titokzatos, izgalmasnak tűnő, ördögi férfival! Nagyon szerettem a főszereplők évődő, pikáns beszélgetéseit, de a többi ctörténetszál is tetszett. Kedvelem az írónő stílusát, de továbbra sem vagyok oda a bosszúállós sztorikért, és kicsit megrázott a testvérek múltjának a története is.

Abszolút lebilincselő volt a regény, és habár van némi hiányérzetem a lezáratlan ügyletek miatt, alig várom a folytatást!

 

Kedvenc részek: Devil összes része és Whit hallgatagsága

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? Mindenképpen! A folytatásban Whit történetét ismerjük meg, amibe bele is olvastam, és mostazonnalfolytatniakarom. Nagyon felcsigázott!

 

Ajánlom, ha…

> …szereted a történelmi romantikus regényeket (pl: Edenbrooke) vagy azokat a történeteket, amikben egy rangosabb nőnek semmi kedve ragaszkodni a normákhoz!

> …szereted Sarah MacLean történeteit.

 

Érdekesség: Külföldi borítók a regényhez!

 


Kedvcsináló idézetek:

v

– A betörés súlyos bűncselekmény.

Felicity kurtán felkacagott.

– Annyira azért nem súlyos, mint ami odabent zajlik, Devil.

Még bajt hoz rá az a sok esze!

– Jeget importálunk, Lady Felicity. Az teljesen becsületes munka.

– Na persze – gúnyolódott a nő. – Rögtön ez ugrik be magáról. Hogy becsületes. A tisztességes meg az unalmas után.

Devil elvigyorodott.

– Mind a három ugyanazt jelenti.

v

– Maga meg a szenvedélye mindannyiunkat el akar égetni, Felicity Faircloth. Maga rettenetesen veszélyes!

– Magára nem – jelentette ki halkan Felicity, miközben a férfi közelebb húzódott hozzá. A suttogás úgy hatott Devilre, mint egy szirén éneke. – Maga soha nem jön olyan közel, hogy lángra lobbanjon.

Pedig már így is elég közel volt.

– Jobban teszi, ha valaki mással próbálkozik.

Ne! Velem próbálkozzon!

Lángoljunk együtt!

Elég közel volt ahhoz, hogy megérintse Felicityt.

– Akkor megtanítja nekem?

Bármit. Amit csak akar.

– Megmutatja nekem, mivel érhetem el, hogy a férfiak imádjanak?

v

– Azt hiszed, nem helyes olyan szavakat használnom, mint például a kupleráj?

– Nem hiszem, hanem tudom. És ne hajtogasd folyton!

– Ennyire zavar?

Arthur barna szemével mérgesen hunyorított.

– Nem, de látom, hogy az a célod. És azt sem szeretném, hogy Irving megbotránkozzon rajtad.

Felicity a komornyikhoz fordult.

– Megbotránkoztattam magát, Irving?

– Nem jobban, mint máskor, hölgyem – felelte az idős férfi teljes komolysággal.

 

v v v v v

Nem saját képek. A Keményöklű Gazfickók by Sarah MacLean Pinterest tábla

Wicked and the Wallflower a GoodReads-en

v v v v v 


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Sarah MacLean A Keményöklű Gazfickók sorozatának első része. Ha kíváncsi vagy mit gondolunk A Lepke és a Láng című kötetről, akkor kövesd blogturnénkat, és kis szerencsével tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

  


Nyereményjáték:

 

Szeretitek a „kosztümös románcokat”? Akkor ez a játék nem fog gondot okozni, mert blogturnénk minden állomásán egy-egy történelmi romantikus történet fülszövegéből találhattok részletet. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét és szerzőjének nevét, amelynek fülszövegéből idéztünk.

 

Figyelem! A beírt válaszokon már nem lehet változtatni. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

 

„1772-t írunk. Az amerikai függetlenségi háború előestéjén járunk, amikor a lázongás kanóca már rég meggyulladt. Holtak hevernek Boston utcáin, és elhagyott fakunyhók égnek Észak-Karolina távoli erdeiben.”

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

12.11 - Betonka szerint a világ…

12.12 - Angelika blogja

12.13 - Hagyjatok! Olvasok! - extra

12.15 - Olvasónapló

12.17 - Dreamworld - extra

12.20 - Dreamworld

12.23 - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése