2020. december 17., csütörtök



Adriana Locke: Crank ​- A kurblis (A Gibson-fiúk 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

Van Walkerben valami nyers és nagyon igazi. Amikor rám néz, nem tudom eldönteni, hogy a legszívesebben megragadna, és addig csókolna, amíg bírom szusszal, vagy inkább kihajítana a helyiségből. Mindenesetre olyan hatással van a libidómra, mint az égő gyufa a kiszáradt erdőre. Ha választanom kéne, a csókjait választanám.

 




Vajon mit lehet tenni, ha olyan pasiba zúgsz bele, aki nem akar viszontszeretni?

Amikor Walker Gibson először ránéz, még mielőtt észrevenné imádott kocsiján a horpadást, amit Sienna – véletlenül vagy talán nem annyira véletlenül – okozott, a lány már tudja, hogy nagy bajban van. De nem a betört fényszóró vagy a behorpadt hűtőrács jelenti az igazi problémát, hanem a bűnre csábító pasi az orra előtt.

Itt ez a kisvárosi autószerelő, aki mogorva. Goromba. A bőréről motorolaj és benzin szaga árad. Sienna maga sem tudja, miért olyan őrjítő ez, de az biztos, hogy ha csak intene a csavarkulcsával, ő már az ölébe is hullana.

És tudja, hogy a férfi is vágyik rá. Érzi, amikor megérinti. És megbizonyosodik róla, amikor a szerelőműhely falához szorítja. Ott rejtőzik a mélybarna szempárban, amikor úgy néz rá, mintha Sienna lenne minden, amire valaha is vágyott.

De akkor mégis miért habozik? A kocsi széttörése csak az első hiba, amit elkövetnek; a végső igazság felforgatja Sienna világát. Darabokra tört szívére csak egy dolog jelenthet gyógyírt: a férfi szerelme, aki nem engedheti meg magának, hogy viszontszeresse.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Crank

Eredeti megjelenés éve: 2017

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

368 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634578413 ·

Fordította: Sereg Judit

A sorozat önálló regényei:

 

1. Crank – A kurblis

2. Craft

2.5 Cross

3. Crave

4. Crazy

(önálló regények)

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Ez a regény tökéletesen megfelel annak, aki egy autószerelő és egy tehetős családból származó, lázadó lány tüzes egymásra találásáról olvasna! Nem egy világmegváltó történet, hiszen már a fülszöveg és a borító párosa alapján borítékolható, hogy egy tucat történetről van szó, ugyanakkor olvasmányos és szórakoztató sztori.  

A főszereplőink, Sienna és Walker, az ő szemszögükből (E/1) ismerjük meg nehézkes és drámai fordulatokban gazdag egymásra találásukat, ami azért különösen vicces, mert habár az első pillanattól fogva gerjednek egymásra, Walker mereven - khm... - elzárkózik a műhelyét és a betérőket elvarázsoló Siennától. A nő a férfi testvérének, Pecknek a tanácsára munkával törleszti a tartozását Walker baseball ütővel megcirógatott kocsijáért, és azért mert két kétségbeesett betérőnek elengedte a javítási költséget a szerelők távollétében... 

 

 

– (...) Az igazi szerelem nem olyasmi, amit választunk. Azt az univerzum választja nekünk. Mintha már úgy születnénk, hogy tudjuk, hogy ez a nő lesz az, aki pontosan úgy készíti a fasírtot, ahogy szereted, aki elfogadja a csütörtök esti pókerjátszmáidat, és aki melletted fog állni, bármivel is kell megküzdened az életed során, csak azért, mert te az vagy, aki. Semmi más oka nincs rá. És ez – mondja, és nyomatékosan felém bök az ujjával – az igazi szerelem.

 

 

Könnyed történet, igazából minden fordulata kitalálható olvasás közben. A főbb karakterek egysíkúak, közhelyesek, ahogy maga a sztori is, de ha az ember épp arra vágyik, hogy egy dögös, olajos autószerelő felkapja, és ráfektesse az egyik ott álló kocsira, akkor megfelel a célnak! [Igen, komolyan van benne egy olyan szexjelenet, ami a műhely különféle pontjain játszódik!]

 


Számomra a legizgalmasabbak a mellékszereplők voltak, főleg a Gibson-família, akiket egy tündéri Mami becenevű dirigál. Imádtam, hogy mennyire ragaszkodik ahhoz, hogy az unokái vasárnaponként elmenjenek templomba, majd közösen megebédeljenek nála! A kedvencem a család bohócát alakító Peck volt, akiről kevés dolgot tudunk meg (úgy egyébként mindenkiről alig derülnek ki dolgok, sajnos a főszereplőkről is), de amit láttam belőle, az tetszett! Igaz barát, aki egyből segít, ha tud vagy a vállát nyújtja, ha valaki ki akarja sírni magát. Befogad és elfogad mindenkit, kedves és előzékeny figura, de nem teljesen angyal, mert azért szereti megbonyolítani a dolgokat! 


 

Összességében…

 

Tulajdonképpen szórakoztató, bár eléggé tüzes és szókimondó olvasmány. Mivel szeretem, ha egy romantikus-erotikus regényben is van némi eredetiség és/vagy szerethetőek a főszereplők, kevésbé tetszett, mint más hasonló könyvek. Ugyanakkor tetszett a Gibson-klán családcentrikussága és szép a sztori mondanivalója is. A szerelem mindent legyőz végül... még a morcos autószerelők se tehetnek ellene semmit. 

Enyhe off: Ez az alcím felesleges volt szerintem... Egyrészt egyszer se hangzik el a regényben a kurbli szó, másrészt full korrekt lett volna, ha megtartjuk az angol címet, ugyanis az Walker szerelőműhelyében a neve...

 

Értékelés: 3,5

 

 

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki kedveli a romantikus, erotikus irodalmat, főleg azokat, amelyekben egy tehetősebb értelmiségi és egy kétkezi munkás/szakember jön össze!

 

Folytatás:

A legjobban Peck története érdekelne, ami pechemre az önálló regényekből álló széria utolsó része... :') A második rész Lance-ről szól, aki Walker tanár bátyja. A harmadik részben bártulajdonos öccsük, Machlan kel el, és az utolsó rész szól az én drága Peckemről, aki Walker mellett dolgozik a szerelőműhelyben. Tulajdonképpen érdekelnek a folytatások. 


 

Kedvcsináló idézetek:

Ez a hely, ez a férfi, olyan, mint egy szippantásnyi benzingőzös, tesztoszteronnal telített levegő. Olyan idegen, mint a világűr. Egy másik bolygó. És bár kislányként sose akartam űrhajós lenni, erre az utazásra befizetnék, csak hogy megtudhassam, milyen érzés.

Oda tartozol, ahol gyökeret tudsz ereszteni, ahol biztonságban érzed magad annyira, hogy megtelepedj. Oda tartozol, ahol a poharadból csak annyit iszol ki, amennyi aztán újra belekerül. A világnak abban a kis szeletében van a helyed, ahol nem tudod elképzelni, hogy bárhol máshol ébredj reggelente.

– Látni szeretnélek a templom soraiban vasárnap Walker! Szombaton este elmehetsz szórakozni, és barátkozhatsz Jack Daniel'sszel és Jim Beannel, de másnap reggel elvárom, hogy Jézussal barátkozz!

Siennából kirobban a nevetés. A hangja olyan dallamos, mint egy édes melódia.

– Mi olyan vicces? -érdeklődöm.

– Ez a barátkozz Jézussal-szöveg. Anyukám imádná, Mami.


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Adriana Locke könyvek Pinterest tábla

CRANK a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Nemrég jelent meg a Könyvmolyképző kiadónál Adriana Locke fülledt hangvételű romantikus-erotikus regénye. Miután Sienna egy baseball ütővel behorpasztja Walker kocsiját, elszegődik a férfi szerelőműhelyébe dolgozni, hogy ledolgozza a tartozását… persze igazából csak szeretne a férfi közelében maradni. Vajon sikerül behálóznia a nagyon dögös, de mogorva autószerelőt? Tartsatok velünk a blogturnén, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet! 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mivel főszerelőnk egy autószerelőbe esik bele, úgy gondoltuk, hogy olyan könyveket kell keresnetek nekünk, amelyekben szintén van autószerelő karakter! Minden állomáson találtok egy fülszövegrészletet, és a rafflecopter megfelelő mezőjébe be kell írnotok a keresett könyv CÍMÉT! Jó címvadászatot!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

[Az ​autószerelő Roy békés, egyszerű életet él tanyáján, és egy benzinkutat üzemeltet a közeli faluban. Amikor öccse, Carl hosszú idő után hazatér külföldről, nemcsak barbadosi feleségét, Shannont hozza magával, hanem egy magashegyi wellnesshotel terveit is, amely reményei szerint majd felpezsdíti a környék életét.]

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

12/13 - Könyvvilág

12/15 - Dreamworld (extra)

12/17 - Hagyjatok! Olvasok!

12/19 - Hagyjatok! Olvasok! (extra)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése