2020. december 26., szombatSTART! Mini-könyvklub 18. felvonás


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Heyho, kedves Olvasók!

Januárban indul a Mini-könyvklub új fordulója, amire várunk mindenkit szeretettel! Ezúttal ismét Vegazus válogatta ki a közösen olvasott regényeket, ami azt jelenti, hogy van itt mindenféle olvasmány: űrkutatós sci-fi, egyszerre depis és humoros skandináv regény és Costa-könyvdíjas krimi! Egy könyvet ezek közül blogturnéhoz fogok olvasni más hónapban, ezért az ajánló meglesz, csak tárgyhón kívül. #ezvan . ;) Az utolsó havi lista, amiből szabadon lehet olvasmányt választani 44 könyvre rúg, szóval bátran jöhet akárki akár 1-2 hónap közös olvasásra is! ;)

vvvvv

Mi az a Mini-könyvklub? - Röviden

Egy online közösség, ami 2015. májusában indult (akkor még műfajtematikus fordulókkal), persze a könyvklub tagjai folyamatosan változnak. A mostani könyvklub forduló 2021. január 1-től április 30-ig tart, a klubtagok ezalatt az időszak alatt havonta elolvasnak 1-1 regényt. Az első három hónapban előre meghatározott könyveket olvasunk, amiket az olvasás végeztével alaposan kibeszélünk, kiértékelünk: mindenki ír egy-egy könyvértékelést, és kitöltünk egy kérdőívet a könyv fontos (és kevésbé fontos) kérdéseiről. Az utolsó hónapban mindenki maga választ egy olvasmányt az előre megadott könyvek közül. (Idézet Vegazus oldaláról.)Mit fogunk olvasni ebben a körben?Szabályok?
- 2021. január 1-től április 30-ig tart a 18. Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidő mindig a hónap utolsó napja (késés nincs).
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. (…) A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de ha nincs, akkor Vegazus teszi közzé az erre a célralétrehozott blogon.
- Jelentkezni Vegazusnál lehet egy JELENTKEZÉS nevű űrlapon, egészen az első könyv értékelésének határidejéig, azaz január 31. éjfélig.

vvvvv
Köszönöm a figyelmet!
A képek Vegazus blogjáról vannak vagy a könyvek borítói.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése