2024. július 27., szombat



Ali Hazelwood: Bride - A menyasszony | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

 

 

– Eltűnök három hónapra, és miután konkrétan egész életedben nem volt semmi újság, most feleségül mentél egy vérfarkas alfához?

– Igen.

– Te jó ég!

– Gyakorlatilag a te hibád.

Hogy tessék?

– Azt hiszed, azért mentem férjhez, mert édes vérfarkas szerelemre találtam egy randi appon?

 





Misery Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának egyetlen lánya kívülálló... ismét. Az emberek között névtelenségben töltött napjainak vége. Hívatták, hogy támogasson egy történelmi, békét megőrző szövetséget a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között, és nem lát más lehetőséget, mint hogy feláldozza magát ezért... már megint.

A vérfarkasok könyörtelenek és kiszámíthatatlanok, ez alól az alfájuk, Lowe Moreland sem kivétel. Megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, de igazságosan irányítja a falkáját. És a Vámpírtanáccsal ellentétben nem érzelmek nélkül. Abból, ahogy szemmel tartja Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. Ha tudná, mennyire igaza van...

Mert Miserynek megvannak a saját indokai, amiért beleegyezett ebbe a kényszerházasságba, olyan okai, melyeknek semmi köze cselszövésekhez vagy szövetségekhez, csakis az egyetlen dologhoz, ami valaha fontos volt számára. És kész bármit megtenni azért, hogy visszaszerezze, ami az övé, még ha ehhez együtt is kell élnie... magával a farkassal.

Misery és Lowe kapcsolata érdekből indul, de a kettejük között fellángoló perzselő szenvedély hamarosan mindent megváltoztat – és veszélybe sodor. Vajon sikerül megőrizniük a népeik közötti békét, vagy forró románcuk mindenki vesztét okozza?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Bride

Eredeti megjelenés éve: 2024


Maxim, Szeged, 2024

430 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634997825 ·

Fordította: Stier Ágnes

 

Műfaj/zsáner: paranormális romantikus, erotikus, urban fantasy

Ali Hazelwood regényei:

A szerelem képlete

Eszméletlen szerelem

Utálom, hogy szeretlek

A szerelem elmélete

Sakk-matt

Bride – A menyasszony

Ez nem szerelem

Deep End

(önálló történetek)

WEBSHOP / BELEOLVASÓMOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Miután önmagát embernek álcázó és emberek között élő vámpírunk, Misery Lark egyetlen barátja, akár a nővérének is nevezhető Serena eltűnik, főhősünk bármit megtenne, hogy a nyomára bukkanjon. Az egyetlen nyom egy név: L. E. Moreland, így amikor meghallja, hogy befolyásos vámpírtanácsos apja hozzá akarja adni őt Lowe Moreland-hez, a vérfarkasok alfájához, belemegy az esküvőbe. Az ifjú ara egy évig kell, hogy házasságban éljen a vérfarkasok területén, míg a vámpírokhoz egy vérfarkas nő házasodik be ugyanígy. Hamar kiderül Misery számára, hogy Lowe „társa” ez a bizonyos nő, ami meg is magyarázza, miért ennyire kiállhatatlan vele a férfi. Az egyetlen, aki szóba áll Miseryvel, a férfi 7 éves kishúga, Ana, és ő a kulcsa annak is, hogy az elutasító vérfarkasok talán elfogadják a vámpírnőt, aki hozzáment az alfájukhoz!

 


Szerintem…

 

Szkeptikusan álltam ehhez a regényhez, és nem csak azért, mert eddig csupán szerelmes kockákról olvastam Ali Hazelwood írónőtől, de azért is, mert elég rég „kinőttem” mind a vámpíros, mind a vérfarkasos romantikus regényekből. Félreértés ne essék, szerintem vagy 10 évig fogyasztottam paranormális romantikus irodalmat, többnyire olyat, amiben elég erősen jelen volt az erotika – általában eltérő fajok képviselői között -, de egy ideje ezek elmaradoztak…

ÉS HOGY EZ MOST MENNYIRE JÓL ESETT! Micsoda tévedés volt azt gondolnom, hogy túlnőttem az izgalmasan felépített urban fantasy világokon, a dögös nagydarab vérfarkas pasikon és a kimért, szexi vámpírokon! Ez a regény simán lekörözte a szívemben az író többi regényét, de annyira, hogy egészen elkeseredtem, amikor rájöttem, hogy nincs több olyan könyve, amit ebben a világban alkotott! (Remélhetőleg lesz, mert bár Lowe és Misery története lezárult, az epilógusban megjelenik egy új lehetséges romantikus szál.)

 

Ali Hazelwood karakteralkotásaira sosem volt panaszom, ezúttal is legalább annyira összetett személyiségűek és izgalmasak a főszereplők, akár a mellékszereplők. Lowe és Misery bár elsőre nagyon eltérő karaktereknek tűnnek, mégis mindketten a fajuk jólétének a kulcsai, mindketten kvázi feláldozták a saját életüket a nagyobb jó oltárán. Míg Misery már egész fiatal kislányként az emberekhez lett küldve, mint a fajok közti béke „záloga”, addig Lowe-nak felnőtt fejjel kellett feladnia a felépített egzisztenciáját, hogy a falka alfájáva válva megmentse azt. Persze mindketten újabb áldozatra kényszerültek a békéért: össze kellett házasodniuk.

 

 

Nagyon tetszett a regény alapötlete, talán sosem olvastam ehhez hasonlót. Ráadásul nem csak az összeszokásuk és az egy év együtt töltött év túlélése okozza a bonyodalmat, hanem sok szál fut a háttérben. Misery az elveszett barátnője után nyomoz, de közben rájön, hogy a korábbi alfához hű csoportosulás az életükre akar törni! És ha a radikális csoport nem okozna elég problémát az akcióival, akkor ott van még a hatalmi és politikai vonal a háttérben mind a vámpírok, mind az emberek felől, amiről nehéz lenne spoilermentesen írni, így nem is teszem. (De ezen a vonalon nagyon bírtam, hogy Misery ikertestvére, Owen micsoda figura! Amúgy is szerettem a száraz humorát és a csipkelődő szövegét, de a történet végére leesett az állam tőle.)

 

 

- Be tudok kapcsolni egy rohadt számítógépet.

- Lowe. Barátom. Hitvesem. Te egyértelműen egy ügyes vérfarkas vagy, aki sok mindenhez ért, de láttam a telefonodat. Láttalak használni a telefonodat. A fél galériád Ana homályos képeiből áll, ahol az ujjad kitakarja a kamerát. Beírod a Google keresősávjába, hogy Google, hogy elkezdj egy új keresést.

 

 

A kedvencem nyilván a fő csapás volt, hiszen Misery és Lowe egymásra hangolódása és lassú egymáshoz közeledése rengeteg érdekességgel szolgált. A kezdetekben bizonytalan kapcsolatuk és a tapogatózásuk által tudunk meg mind többet és többet a vámpírokról és a vérfarkasokról. Tényleg nagyon eredeti világot alkotott meg az író a lila szemű és vérű, de nem halott vámpírokkal és a nem fertőzéstől vérfarkassá váló zöld vérű fajjal, akik nem elpirulnak, hanem elzöldülnek, ha zavarba jönnek. Bőven megvolt benne az az extra, amit általában az ehhez hasonló fantasy regényekben keresek!

 


Összességében

 

Még sok, sok, sok ebben a világban játszódó paranomális romantikus-erotikus regény akarok olvasni az írónőtől! Nagyon bejött az általa felvázolt őszirózsa színvilágban játszó történet a zöld vérű vérfarkasokkal meg a lila szemű, enyhén hegyes fülű vámpírokkal, ráadásul mind Lowe, mind Misery irtó jól megírt karakterek voltak. A sztori eredeti, olvasmányos, humoros és baromi dögös, nálam még a saját regényeit is lepipálta Ali Hazelwood, pedig jó ideje ő az egyik kedvenc íróm.

Kedvenc mellékszereplő? Abszolút az IT Guy Alex, aki egész szép jellemfejlődésen ment végig a regényben, de Anát is imádtam!

 

Értékelés: 5*



*Best of 2024

 

Azoknak ajánlom, akik szeretik a paranormális romantikus regényeket izgalmas csavarokkal és/vagy azokat a történeteket, melyekben a vérfarkasok és a vámpírok harcban állnak, de egész érdekes módon lépnek végül szövetségre egymással.

 

Kedvcsináló idézetek:

– (…) Semmit sem tudsz arról, milyen megtalálni a másik feledet – folytatja halk, éles hangon. - Elfogadnék bármit, amiről ő úgy dönt, hogy nekem adja, a világa legapróbb darabkáját is. Elfogadnám őt egyetlen éjszakára abban a tudatban, hogy reggelre elveszítem, belekapaszkodnék, és soha nem engedném el. Elfogadnám őt egészségben, betegségben, fáradtan, dühösen, vagy erősen, és kiváltság lenne számomra. Elfogadnám a problémáit, az ajándékait, a hangulatait, a szenvedélyeit, a vicceit, a testét… az égvilágon mindent elfogadnék, ha ő úgy dönt, hogy nekem adja.

A szívem zakatol a mellkasomban, az arcomban, az ujjhegyeimben. Elfelejtek lélegezni.

- De nem veszem el tőle.

– Ez egy csapda? Ürügyet keresel, hogy nézhesd, ahogy a beleim trágyázzák az ólomvirágot?

– Az nagyon nem lenne hatékony, hiszen simán lelökhetnélek, és a falkából senki sem kérdőjelezné meg.

– Milyen gyönyörű a rugalmasság.

Látványosan a háta mögé rejti a kezét.

– Ártalmatlan vagyok.

Olyan ártalmatlan, mint egy taposóakna. Egész galaxisokat el tudna pusztítani egy szigorú pillantással és egy mordulással.

– Lennél szíves rettegni, hogy a vérfarkasok között élsz? – kérdezi.

– Eddig az emberek rosszabbak. Olyan szarságokat csinálnak, mint hogy felgyújtják az Amazonas esőerdőit, vagy felhajtva hagyják a vécéülőkét éjszaka.

(…) megkeresem Alexet, remélve, hogy még ébren van. Mázlim van, mert Lowe irodájában találom. Odasétálok mögé, kíváncsi vagyok, miben merül el annyira, hogy nem hallja, hogy jövök.

– Csempészett emberi játékkal játszol, ráadásul a GTA-val a főnököd íróasztalánál. Hogy a mai munkaerő mennyire pofátlan!

– Szarjál sünt! – Majdnem kiesik a székből. – Honnan… Hirtelen nagyon közel vagy. Fokhagymát ettem ebédre, és a vérem valószínűleg mérgező a számodra!

A legjobb csalódott ajakbiggyesztésemet mutatom neki.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek! Pinterest tábla: Bride - A menyasszony

BRIDE a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 


Ali Hazelwood ezúttal egy paranormális romantikus regénnyel rukkolt elő, melyben az egyik legbefolyásosabb vámpírtanácsos lányának muszáj kényszerházasságot kötnie a vérfarkasok könyörtelen alfájával. De mi történik, ha Misery és Lowe között tényleg fellobban a szikra?

Tarts te is a bloggereinkkel a Bride - A menyasszony blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a Maxim Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Mivel a Maxim kiadó oldalán találhattok egy beleolvasót Ali Hazelwood legújabb regényébe, ezért úgy gondoltuk, hogy abból a részletből teszünk fel nektek kérdéseket. Azokat megválaszolva esélyetek lesz a turné végén megnyernetek a Bride - Menyasszony című regényt. Jó olvasást!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

Ki lett a megválasztott kormányzó?

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

07/15 - Angelika blogja

07/17 07/30 - Dreamworld *csúszik*

07/19 - Utószó

07/24 - Kelly és Lupi olvas

07/23 07/27 - Hagyjatok! Olvasok!

07/25 - Betonka szerint a világ...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése