2024. július 31., szerda



7. fejezet - 2024. július | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmAjánló, élMényBeszám0ló, utAzgatÓs, ranD0msÁgok

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Heyho!

Annak ellenére, hogy úgy terveztem, nem lesz sok bejegyzés a hónapban, sikerült rekordmennyiségű könyvről írnom. Pedig beteg voltam, elutaztam, dolgoztam és jöttem-mentem, hiszen nyár van, nem? Mikor máskor jöjjek-menjek? :))

Hónap elején eltűntem egy hétre Romániába a barátnőmékkel. Irtó jó élmény volt, és érdekes is, ugyanis én vezettem végig (oda-vissza: 1300 km, összesen 1500-1600 km-ert vezettem az út alatt). Sajnos az első napon, miután levezettem 600 km-ert, és mentünk volna tovább Marosvásárhelyről, akkor egy marharépa taxisofőr belémjött a körforgóban. Életem első balesete, pedig 2008 óta vezetek és nem keveset, ráadásul még csak nem is az én hibám volt. Pechemre a hónap második fele emiatt biztosítókkal való hercehurcákhoz vezetett, de az út tényleg csodás volt. (Utána még jobban vigyáztam a kinti vezetőkkel…)

Meg a hónap is jó volt, egész chilles! Sokat voltam a barátaimmal, aminek nagyon örültem, bár személyesen nem tudtam mindenkivel felvenni a kapcsolatot, de azért online sikerült. <3

 

Pozitív dolgok: barátnős napok, állatkert, pihenős napok, nyári szabadság, jutalom pihenés, videochat egy jóbaráttal, sütögetések, új kaják, napozóágyban pihengetés, sok-sok állatozás, belföldi utazgatás, külföldi utazgatás, mozizások, Campona, lángosozás Kulcson, tyúkól meszelés, medencében pancsolások, sóbánya túra, pillangóház.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt júliusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 5 új könyvvel bővült a könyvespolcom.

 

Recenziók (5)

Mocsidzuki Mai: A Telihold kávézó

Gareth Brown: Az ajtók könyve *ajánló*

Chris Carter: Vérrel írva *ajánló*

Dorothy L. Sayers: Holttest a fürdőkádban *ajánló*

Susannah Nix: A szerelem kódja *ajánló*

 

random könyves kép

  

– Személyes érdekeltségek –

 

#előrehaladósrész #bakancslistás #kihívás 

 

TERVEK 2024-re: újévi fogadalmak és társai

 

  Na, kipipálhattam a 3 (idegen) színházat/mozit! Júniusban voltam Pesten színházban, ebben a hónapban pedig megnéztem 2 filmet a moziban: Agymanók 2. (2024) és Deadpool & Rozsomák (2024)  (mit mondhatnék, elég széles az érdeklődési köröm)

 

#HAVIKEDVENCEK  

Kedvenc zenék:

Jack Harris - Voices In My Head (they said)

Livingston - Gravedigger

Stray Kids "Chk Chk Boom"

Imagine Dragons - Nice to Meet You

Kelemen Kabátban - A Keszthelyi Kikötőben / Egy van

Meghan Trainor - I Wanna Thank Me

Paris Paloma - LABOUR (the cacophony)

 


(AniTiger BestOf2024 lista)

 

#boldogság #rövidsztorik

 

  Havi új kaja-élmények: lusta pizza wrapból TikTok-módra (ld. az alsó kép fenti sorát), illetve kipróbáltam a tűzhely grill funkcióját, és csináltam egy grillezett marinált tofus saslikot az aktuális kedvenc zöldségeimmel. (ld. alsó képen bal lent) / A lent jobb oldalon látható óriás pizza egy romániai pizzéria 6 személyes pizzája, ami akkora volt, hogy öten két napig ettük!

 


  ROMÁNIA: barátnőm anyukájánál is mindenféle finomságot ettünk, persze közben állatkáztam is. A sütögetős kép azért érdekes, mert "MICS"-et is ettünk. Alig bírtam betelni vele...

 


  ROMÁNIA: hatalmas hősként bementem egy Lepkeházba Parajdon annak ellenére, hogy félek minden rovartól/bogártól. (És persze mindenhol minden macskát megfogdostunk-megölelgettünk.)

 


  ROMÁNIA: A Lepkeház előtt lementünk a Sóbányába, ami magasan az idei év egyik legizgalmasabb élménye volt, pedig elég brutális évem volt. (Jó és rossz értelemben is.) Őszinte leszek: minden sós cuccot megnyaltam mindenhol. Aztán célzásértékkel hoztam a szüleimnek fokhagymás parajdi sómalmot, hogy azzal főzzenek... :)))

 


  ROMÁNIA - Szovátában szálltunk meg az első pár napban, ahol nem csak megpancsiztam a sós vizet, de körbetúráztuk a Medve-tavat is. Imádok zöldben sétálgatni - gyönyörű hely!

 


  ROMÁNIA: A hét második felét Marosvásárhelyen töltöttük a barátnőm rokonjainak az üres lakásában, és újabb balesettől mentesen túléltünk. Mászkáltunk, társasoztunk/kártyáztunk, ettünk, ittunk, jól éreztük magunkat. Aztán elmentünk a Marosvásárhelyi ÓRIÁSI állatkertbe. Azt hiszem, hogy akkora tereik vannak, hogy azok az állatok tuti jól érzik magukat a bőrükben. (Természetesen itt is mindenkit megsimogattunk, akit lehetett és aki hagyta magát!)

 



  Naplemente: délután indultunk haza, de az út 7-8 órás volt kb. jó pár pihenővel, így éjfél előttre értünk Dunaújvárosba. Hajnali 3kor indultunk, így a napfelkelte is elkapott minket odafelé, de lássuk be, hogy az élet egyik legszebb dolga a naplemente... imádtam hazafelé vezetni! (Fent balra) / Random fotók a LEJről. (Fent jobbra) / Camponába is elugrottunk a hónapban körbenézni a Tropicariumba. (Többi kép az elsó képen.)

 


  Kiraktam egy 3in1 kölcsön puzzlet, illetve Szimivel nekiláttunk egy fűszeres képnek. Vettem egy szivrványos pikkelymintás tornazsákot rohangálós táskának. Miközben barátnőmnél lángosoztunk, megismerkedtem a nemrég született cicákkal, akiknek végre kinyílt a szemük. És a vitorlavirágom két csodás virágot is hozott, míg elvoltam.

 

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Moziztam:

 

Deadpool & Rozsomák (2024) – 10/10 –

Hát ez akárhonnan nézem, qrva jó élmény volt. :D

Még ennyi Easter Egget, apró utalást, cameot, régi gonoszt – egyedül csak valami rohadt nagy sztorija nem volt, de a többi Deadpoolhoz képest ez volt a legösszetettebb.

Channing Tatum Gambitje fantasztikus volt, végigröhögtük a tájszólását, zseniális a szinkronja! Amúgy korrekt volt a teljes szinkron (oké, Cassandra nyávogóskája az nem), nyilván meg fogom nézni eredetiben is, de most jól esett szélesvásznon magyar hanggal. ^w^

 


Agymanók 2. (2024) – 8 /10 –

Barátnőm gyerkőceivel ültünk be rá a moziba, bár szerintem négyünk közül én vagyok az Agymanók-fanatikus. :))

Az elsőt nagyon szerettem, és ez azért egy halovány picit lemaradt tőle, de ugyanannyira jópofa és bájos. Csak… Nem is tudom. Nehezen újult meg, ezúttal más miatt kezdtek el bolyongani Derűék más fejében. A kinti részeket picit utáltam, hiszen megértem a lányt, hogy be akar illeszkedni azok közé, akik biztosan jelen lesznek a jövőjében. De hogy dobnám-e a barátaimat értük? Tuti nem… Nagyon a végletekről szól a sztori, akárcsak a fejben lévő érzelmek között, szóval reprezentációnak jó volt, csak no… :)))

Kedvenc? Ciki részei. :))))

 


Filmeztem:

 

A bérgyilkos, aki nem is volt (2023) – 7/10 –

Szerintem ez nem is volt olyan rossz! Nagyon bírtam Glen Powell kissé különc tanár bácsiját, akiben átkattant valami és mindenféle gura alakoknak adja el magát. ZSENIÁLIS volt az a rész, ahol elkezdett szórakozni a bérgyilkos-karakterekkel. :D :D :D Jóféle volt, na.

 


Csábító leckék (2024) – 7/10 –

Jenna Ortega (Cairo Sweet) elkezd valamit érezni az új tanár iránt, akit Martin Freeman (Jonathan Miller) alakít. Mindkét színészt szeretem, és bár se a tanár-diák románcok, se a nagy korkülönbséges szerelmek nem hoznak lázba, miattuk kíváncsi voltam. A képi világ gyönyörű, a kameraszögek néha zseniálisak, a színészek szerintem baromi jók, de a történetszál meg a cselekmény levonnak a film értékéből.  

 


John Wick: 4. felvonás (2023) – 7/10 –

Megnéztem, mert naggggggyyyyooooon szeretem Keanu Reeves-t, és szerintem John Wick egy nagyon izgalmas akcióhős. Vagy antihős, vagy bármi. Zseniálisan kitalált, bosszúvadász, aki totál pöpec mind a fegyverisztikában, mind a harcművészetekben. Komolyan haláli názni, ahogy harcol, mintha véres táncot nézne az ember… de ebben a filmben nekem kicsit dadogtak-darabosak voltak ezek a „táncos” részek.

Ami/aki nagyon tetszett még, az Bill Skarsgård márkija, aki qrva gusztustalan patkány főgonosz volt, és eskü felvijjogtam, amikor a végén…. * no spoiler :D *

A sztori: számomra ez nem tartalmazott történetet. Nyilván van némi forgatókönyve, de ez annyiban merült ki nálam ismét, hogy éppen hol gyilkolásszák egymást és éppen kiket hirigel Wick.

Baromi látványos, és nekem ez kellett, ennyit vártam tőle. Meg Reevest.

 


Shazam! Az istenek haragja (2023) – 6/10 –

Szórakoztató, de semmi extra. Vagyis látványvilágilag igenis tetszett! A kislány térvarázslata baromi jól nézett ki, ahogy a mizikus lények is ütöttek. Asszem ennyi. Szeretem a szuperhősös filmeket, így képtelen vagyok nem megnézni őket.

 


Gyönyörű sorscsapás (2023) – 4/10 –

Nos. Nem nagyon tudom ezt a filmet most elhinni, hogy megtörtént… Ez tuti valami paródia…. xD  Dylan Sprouse miatt néztem meg (de kiderült, hogy az ikertestvérét szeretem, nem őt), ám Dylan Sprouse baromira NEM  Travis “Veszett Kutya” Maddox. Sehol. Egyik univerzumban se. Olvassátok inkább ez a könyveket!!!

 


Családi affér (2024) – 3/10 –

1x nézős. Se.

Nicole Kidman még mindig gyönyörű(en van sminkelve?), de szegény Zac Efron elég bénán néz ki… Igazából mindkettejüknél érződik a botox party, de a fiúnál jobban… És a szerep se állt neki túl jól. (Mert valahogy úgy képzelem, éppen ilyen valóságban.)

 


Sorozatoztam:

 

Szeretlek Hologram (2020–2020) – 9/10 – teljes sztori

„Egy magányos nő váratlanul szerelmes lesz, amikor kapcsolatba kerül egy embernek kinéző hologrammal, aki teljesen mogorva alkotójára hasonlít.” – lényegében a nő beleszeret egy MI-be, aminek a megalkotója meg belé szeret, aztán kicsit mindenki egymásba, özben meg kábé mindenkit meg akarnak ölni, hogy ellopják az MI szemüveg meg az MI szabadalmi jogait és kódjait. :D Zseniális.

 


A démonvadászat mestersége 2 (2023–2023) – 8/10 – 2. évad!

Jó volt és szívszorító, akárcsak az első rész, bár sokkal, de sokkal parább volt a főgonoszok miatt. Irtó hidegrázósak voltak, főleg a Főgenyó… Még mindig tetszik ez a kómából visszatérők furcsa erőt kapnak, amivel megvédik a halandókat a démoni befolyástól fantasy történet.

 


Rendkívüli család (2024–2024) – 7/10 – teljes sztori

Ultragáz, de nálam a prímet a csendes, de hatalmas szívű nagybácsi vitte. <3 A happy end jól esett, bár volt 1-2 lazább infarktusom a „most akkor ki fog meghalni???” szálak miatt. Lehetett volna belevalóbb, kevésbé tötymörgős, de összességében jó volt.

 


Sweet Home 3 (2024–2024) – 7/10 – 3. évad

Nem volt akkora szerelem, mint az első évad, de a másodiknál jobban tetszett. Nem tudom. Kicsit too much volt itt-ott, de még mindig elég ötletes. Bírtam a kékszemű Cha Hyun Soo-t. :D

 


A fiúk (2019–) – 8/10 – 4. évad

Huh… Ez a sorozat egyre betegebb és betegebb, de sajnos addiktívabb is. Kifordított szuperhős történet rengeteg vérrel.

 


A hatalom (2023–) – 7/10 – 1. évad

„A hatalom a világ több pontján játszódó thriller, mely Naomi Alderman díjnyertes könyvéből készült. A hatalom világa a mi világunk, egy malőrt kivéve. Tinilányok elektromos energiát generálnak a testükben, és ezzel ölnek is. A szereplőket Londontól Seattle-en, Nigérián át Kelet-Európáig követhetjük nyomon, és láthatjuk, ahogy a mellkasban érezhető bizsergés hogyan alakítja át a hatalmi egyensúlyt.”  - Nos, nem volt rossz, de azért a jótól is messze van. Emlékszem, hogy a könyv sem ragadott magával, de nagyon szeretem a nők férfiak fölé kerekedéséről szóló sztorikat, így izgatta a fantáziám ez is…

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom őket / írok róluk:

Bal Khabra: Collide – Ütközőpálya 

Emily Henry: A boldogság otthona

Mocsidzuki Mai: A Telihold kávézó

Sarina Bowen – Lauren Blakely: The Best Men – A legjobb pasik

 

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

14 könyvről írtam a hónapban:

Alice Oseman: Loveless - Szerelem nélkül * LGBT+ érzékenyítő *

Ali Hazelwood: Bride - A menyasszony * urban fantasy romantikus *

Dorothy L. Sayers: Holttest ​a fürdőkádban * klasszikus krimi *

Susannah Nix: A ​szerelem kódja * romantikus *

Chris Carter: Vérrel ​írva * krimi thriller *

Farrah Rochon: Szállnék ​már * retelling / újramesélés *

T. Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez * ifjúsági fantasy *

Sarah Adams: A szabálykönyv * romantikus chick lit *

Rick Riordan: A ​Nyár Kardja * ifjúsági kaland *

Becky A., Adam S.: Színre lép a szerelem * LGBT+ romantikus *

Michael Mosley: Csak egy apróság * ismeretterjesztő őnsegítő *

Lynn Painter: Szerelmi ​fogadás * chick lit, romantikus *

Michael Slepian: A titkok titkos élete * ismeretterjesztő *

Judy I. Lin: Sötét, ​édes bájital * High Fantasy YA *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

AniTiger - FÉLÉVZÁRÁSI PÁNIK Book Tag 2024

Borítómustra | A ​Nyár Kardja (Blogturné Klub Extra)

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése