2024. július 3., szerda



Lynn Painter: Szerelmi ​fogadás (Mr. Téves Szám 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Ha már itt tartunk, csináljuk meg a profilodat, hogy otthon ne legyen egyéb teendőd, mint végigpörgetni az elérhető pasik listáját egy pohár bor mellett.

    – Ez úgy hangzik, mintha shoppingolnánk… – Hallie figyelte, ahogy Chuck felkapja a mobilt, bepötyögi a jelszót (030122), és azonnal nekilát a fiók létrehozásának.

    – Végül is hasonló a kettő – vetette oda Chuck, még mindig a telefonra meredve. – Csak a tökéletes táska helyett azt a fickót vásárolod meg az univerzumtól, aki boldoggá tesz egész hátralévő életedben.

 

 



Lynn ​Painter új romkomjában egy fiatal nő és egy férfi fogadást köt: ki találja meg előbb az igazit? Közben nem veszik észre, hogy inkább egymásra kellett volna tenniük.

Hallie Piper új életet kezd. Miután négykézláb lopakodott ki egy hotelszobából (mondhatjuk, élete mélypontján), úgy dönt, itt az ideje, hogy felnőtt nőhöz méltóan viselkedjen. Új lakásba költözik, megváltoztatja a frizuráját és lecseréli a ruhatárát, de amikor bejelentkezik a társkereső alkalmazásba, amelytől az új szerelmet reméli, szinte rögtön azzal a fickóval hozza össze a sors, akivel… nos, nem kéne.

Miután kölcsönösen megegyeznek, hogy egymás iránt nem érdeklődnek, rájönnek, hogy remekül tudják egymást segíteni, miközben ki-ki az igazit keresi. SMS-ben értesítik egymást a randijaikról, és gyakran ugyanabba az étterembe szervezik a találkozókat.

Aztán egy esküvőre készülve megbeszélik, hogy eljátsszák, hogy együtt vannak, vége a fogadásnak. Miközben egy párnak adják ki magukat, a határok elmosódnak, és mindketten próbálják megérteni, miért nem lenne jó partner a másik.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Love Wager

Eredeti megjelenés éve: 2023

Kossuth, Budapest, 2024

352 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789636362805 · Fordította: Nimila Ágnes

WEBÁRUHÁZ

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

Lynn Painter könyvei:

Jobb mint a filmeken / Újra meg újra / Szerelmi fogadás

Mr. Téves Szám / Véletlenül Amy / Fogadni merek rád

 (Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel erre a könyvre?

 

Lynn Painter rövid idő alatt a szívembe lopta magát és vált az egyik kedvenc guilty pleasure szerzőmmé a romkomjaival. Tudom, hogy a könyveivel nem tudok mellényúlni, és bármit veszek tőle kézbe, tuti fel fog dobni és boldoggá fog tenni.

 

Szerintem…

 

Hallie Piper (aka. Kis Bártündér) és Jack Marshall egy esküvőn találkoznak, ahol a nő dolgozna, ha a férfi kedvese nem öntené rá a piát, amiért Jack rá mert mosolyogni. Persze megtörténik a nagy szakítás, majd a megsértett felek szépen berúgnak és egyéjszakás kalandba bonyolódnak. Amit másnap reggel Hallie szemszögéből élvezhetünk, aki melltartót hátrahagyva menekül a tett helyszínéről… Persze mindketten megtérnek és megfogadják, hogy ideje lenne felnőni és rendes párra lelni, és minő véletlen, hogy mindkettejüket ugyanarra a párkeresőre regisztrálják be a gondos szeretteik.

 


A sztori eddig egyszerűnek tűnik, ugye? Nos, itt a fordulat: ahelyett, hogy Jack és Hallie egymásra találnának és elkezdenének randevúzni, inkább elkezdik támogatni egymást a párkeresési mókában. Sőt még egy fogadást is kötnek, hogy mit nyer az, aki hamarabb szed össze komoly partnert. Amit nagyon szerettem az az volt, hogy a sikertelen randevúk után beülnek egy Taco Hutba és némi kaja felett megvitatják a balul sikerült eseményeket. Hallie-nek borzasztó akcentus felhozatala és igazi beszólogatós akasztófahumora van, ami néha a frászt hozza másokra, míg Jack inkább a béna szóviccek, a gyerekes vetélkedők és a félremagyarázások ásza…

Nem tudok szó nélkül elmenni azon, hogy mennyit poénkodott a páros azzal, hogy lehetne máshogy megfogalmazni a „kettyintést” például! Imádtam! Tipikus szerethető bolondok! Oh, és az sms-ezéseik! Mutatom az egyik kedvenc részem:

 

 

Hallie: MIÉRT VAGY ÉBREN ILYEN KORÁN?

Jack: SZERETEK FUTNI MUNKA ELŐTT.

Hallie: ÉN IS. DE VASÁRNAP VAN. MIÉRT DOLGOZOL?

Jack: MERT MUSZÁJ.

Hallie: KÉRLEK, MONDD, HOGY NEM RÖVID FUTÓNACIBAN NYOMOD.

Jack: NE ÁBRÁNDOZZ RÓLAM ÉS AZ IZMOS COMBOMRÓL, TE KIS PERVERZ.

Hallie: AFELŐL BIZTOSÍTHATLAK.

Jack: TE MOST KÉPET KÉRTÉL TŐLEM? JÓL HALLOTTAM?

Hallie: KÉRLEK, NE AKARD, HOGY LETILTSALAK.

 

 

Nyilván megvannak a regénynek a maga drámai fordulatai, elkerülhetetlen félreértései és nagy felismerései, amelyek előrébb viszik a történetet, de hátráltatják Jack és Hallie egymásra eszmélését. Egyébként nagyon meg tudom érteni azokat a karaktereket, akik azért nem mernek szerelmet vallani a legjobb barátjuknak, mert félnek, hogy milyen értékes dolog veszne el, ha nem viszonzottak az érzelmei... vagy ha nem működik a dolog, hiába szeretik egymást.

 

A főszereplők mellett akadtak főbb mellékszereplők, akiknek mind nagyobb rész jutott a sztoriból. A legfurcsább alak a kopasz motoroscsaj, Ruthie, aki igazi tyúkanyó típusú lakótársa Hallienek, de akitől főszereplőnk szeretne elköltözni az önállóvá válása érdekében. (Egyébként ez volt az egyetlen olyan, számomra tök értelmetlen dolog, ami miatt ráncoltam a homlokom, hogy MIÉRT?! Pláne, ha nem nyert milliókat, sőt… épp lemondott két mellékállást.) Utólag néztem csak meg, hogy a sorozat első részének kik a főszereplői, ugyanis nem egybefüggő a történet, más szerelmespárok a központi karakterek abban is, de kíváncsi voltam, mert mind Colin és Olivia, mind Chuck és Jamie párosát nagyon csíptem! Az egyik páros Jack, míg a másik páros Hallie támogatói a párra találásban, tehát érthető módon eléggé benne vannak a privát szféráikban...

 


Összességében

 

Humoros, romantikus, mobilappos párkeresős regény egy picurka félreértéssel, két fantasztikusan lökött főszereplővel és néhány nagyon imádni való mellékszereplőkkel. Nehéz szavakba öntenem, hogy mennyire jól esett a lelkemnek Jack és Hallie furcsa sms-eket váltó, együtt tacozó barátokká válása, majd lassú egymásba bolondulása. Klisé klisé hátán, de annyira szórakoztató módon vannak ezek a klisék kifigurázva, hogy élvezet olvasni!  

Kedvenc részek? Rengeteg volt, de az SMSek és Ruthie mindent vittek!

 

Értékelés: 5

 

Kedvcsináló idézetek:

– Kikísérjelek?

– Nézzenek oda, szőke herceg, annyira félsz egy macskakaratétól, hogy a parkolóig akarsz kísérni. Taka, apukám!

– Taka, Ruthie! – felelte Jack, mire Ruthie-ból kiszakadt a nevetés, majd kilépett az ajtón.

– Ó, istenem, nagyon bír téged, Jack – mondta Hallie vigyorogva, miközben megsimogatta a fenevadat. – Még sosem láttam, hogy Ruthie ilyen kedves lett volna egy pasassal.

Jack Hallie-re sandított, majd megsimogatta a cica hátát.

– Azzal fogadott, hogy az autóm mindannak a szimbóluma, ami rossz a világunkban.

– Igen, de aztán mit mondott? – vágott vissza Hallie nevetve.

– Hogy legalább nem egyéni rendszám van rajta.

– Látod? Ez a kis megjegyzés azt jelenti, hogy megbocsátotta a vadkapitalista külsőségeket.

– […] Szerintem jó ötlet az egy ágyban alvás is, olyan, mint egy plátói pizsamaparti két felnőtt ember között. Meg tudjuk oldani.

Jacknek fogalma sem volt, mit válaszoljon erre a csábító, egyben rémes ötletre, és amikor megérezte a lány parfümjének az illatát, valahogy minden csak még nehezebb lett.

[…]

– Mondj egyetlen jó okot, amiért nem működhet!

Jack tudott egy konkrét okot, de amíg haza nem érnek, nem akarta megosztani Hallie-vel. Nagyot sóhajtott, és így szólt:

– Rendben. Itt maradunk ebben a szobában, de ha hozzám érsz, esküszöm, sikítok.

Jack tudta, hogy így is lesz, és hogy ő a legszerencsésebb fickó a világon.

Elővette a telefonját.

Jack: RANDIM VAN, ÉS AZT HISZEM, Ő AZ IGAZI. NEM ILLIK ELSIETNI A VACSORÁT, MERT ALIG VÁROM, HOGY MEGDÖNTSEM, UGYE?

Figyelte, ahogy a lány előhúzza a mobilját a zsebéből, elolvassa az üzenetet, és elmosolyodik.

Hallie gyorsan válaszolt.

Hallie: KOMOLYAN, TE LÖKÖTT, A „MEGDÖNTENI” BORZALMASAN HANGZIK

Jack: MIT SZÓLSZ AHHOZ, HOGY „MEGHALOK, HOGY MEGTEGYEM, AMIT TENNEM KELL VELE”?

Hallie: OLYAN, MINTHA AZT AKARNÁD, HOGY SEGÍTSEN NEKED KINYÍRNI VALAKIT.

Jack: MEGVAN. ALIG VÁROM, HOGY FIZIKAILAG IS KÖZEL KERÜLJEK HOZZÁ.

– Tedd le a telefont, mielőtt hányok – mondta Hallie, letette a mobilját az asztalra, és nevetve beleharapott a csipszébe. – Ismerem a párodat, és alig várja, hogy vacsora után megdöngesd. Úgyhogy siess, egyél!

Jack letette a telefont, felkapta a villáját, és a nacho felét a tálról a tányérjára halmozta.

– Próféta szóljon belőled.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek! Pinterest tábla: Szerelmi ​fogadás (Mr. Téves Szám 2.)

The Love Wager (Mr. Wrong Number, #2) a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

 


A Kossuth Kiadó jelentette meg Lynn Painter: Szerelmi fogadás című regényét, a Mr. Téves Szám sorozat második részét. Ezúttal Olivia testvére, Jack Marshall a főszereplő, aki egy randiapp segítségével szeretne párt találni, és ebben egészen véletlenül a korábbi egyéjszakás kalandja, Hallie lesz segítségére. Fogadást kötnek, az nyer, aki hamarabb megtalálja az igaz szerelmet. Kövesd a blogturné állomásait, ha szerencsés vagy a játékban, akár meg is nyerheted a könyvet a kiadó felajánlásában

 

 

Nyereményjáték:

 

Színésznőket keresünk! A szerző nagyon szereti a pop-kult utalásokat, ebben a regényben is bőven előfordulnak a kedvenc filmek, dalok. A játékunkban ezekből válogattunk, reméljük könnyedén felismeritek és beírjátok a helyes válaszokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

 

Ki az a színésznő, aki Matthew MacFadyen oldalán játszotta el Lzzy szerepét a Büszkeség és balítélet (2005) filmben?

a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

06.29 Kelly és Lupi olvas

07.01 This is my (book) universe

07.03 Hagyjatok! Olvasok!

 

 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése