2023. augusztus 2., szerda



Rachel Burton: Nyár, fesztivál, szerelem | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Miért vagy ilyen kedves hozzám, amikor én csúnyán bántam veled? – kérdezte.

– Ó, Willow! Mondtam, hogy nem te voltál udvariatlan, és különben is, a múltat lezártuk. Te is tudod, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy haragot tartsunk.

 




A Könyvesbolti karácsony szerzőjének új könyve.

 

Amikor Willow elmenekül a saját esküvőjéről, csak egyetlen helyre mehet: a Wight-szigeti kisvárosba, amelyet egykor otthonának nevezett. De nem csak ő tér vissza, hogy ott töltse a nyarat…

Willow tizenkét évvel ezelőtt hagyta a háta mögött a szigetet, miután a gyerekkori szerelme, Luc összetörte a szívét. Luc azóta sármos zenész lett, a világot járja, telt házas koncerteket ad, de a nyárra hazatér, hogy ő legyen a fő fellépő a sziget éves zenei fesztiválján – és visszanyerje Willow szerelmét.

Ahogy Willow kibogozza a múlt kusza szálait, egy váratlan titokra bukkan, amely a feje tetejére állíthatja addigi világukat, és közben élete legfontosabb kérdésével találja szemben magát: képes-e új esélyt adni a szerelemnek?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Summer Island Festival

Eredeti megjelenés éve: 2021

General Press, 2023

288 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634528029 ·

Fordította: Pejkov Boján

Rachel Burton könyvei:

 

Könyvesbolti karácsony

Nyár, ​fesztivál, szerelem

[The Tearoom on the Bay]

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Bár a cím felhőtlen szórakozást, igazi strandkönyvek ígér, azért ez egy ennél rétegezettebb történet. Kezdjük ott, hogy nem csupán a jelenben játszódik, ahol Willow Londonból tér vissza szülőhelyére Seaviewba, miután otthagyta az esküvőjét és ahol felbukkan a sok-sok éve Amerikába „szökött” első, nagy szerelme, Luc, hanem visszatekintünk a szüleik múltjába az 1980-90-es évekbe!

A jelenben egyértelműen Willow és Luc (E/3) nézőpontjából ismerjük meg a történetet, míg a múltban Willow anyukája, Cathy Cole kalauzol el minket, aki meglép egy piás, drogos zenésszel – Storm Tyler - turnézni, majd elkezd vele színpadra lépni, és végül átpártol a The Laurels formációhoz. Miután Cathy összebarátkozik Don Warwickkal és Krystal Kane-nel rögös úton ugyan, de eljutnak oda, hogy felkapottakká válnak, majd letelepednek a Wight-szigeteki Seaviewban. Cathy és Don gyermeke Willow, Krystal fia Luc, de a kis csapatukat is elég sok titok lengi körbe, amelyekre a regény folyamán szép lassan fény derül…

 


Őszintén szólva számomra izgalmasabb volt a múlt, de sokkal jobban élveztem a jelenbéli történéseket. Annak ellenére, hogy Skye a régi barátai újrafelbukkanásával, Willow az elhagyott majdnem-férjével és Luc a régi-új pánikrohamaival küszködik. Ráadásul nem is sejtik, hogy egy titokzatos kazetta felbukkanása, majd meghallgatása kinyitja Pandora visszazárhatatlan szelencéjét, és olyan dolgok derülnek ki, amikre senki nem számított.

 

 

– El kellett menekülnöm, és most nem tudom, mihez kezdjek.

– Ismerem az érzést – suttogta Luc, de rögtön megbánta, amikor elkapta Willow kérdő pillantását. Nem szólt, egy lépéssel közelebb ment lányhoz, és lehajolt, hogy arcon csókolja, akárcsak szombaton. – Egyetlen nap sem telt el anélkül, hogy ne gondoltam volna rád. Másként kellett volna elbúcsúznunk.

 

 

Bár jól szórakoztam az író másik regényén, a Könyvesbolti karácsony című chick lit-en, azt sem éreztem átütő sikernek, de mivel nagyon könyvesbolt / könyvklub / könyv központú volt, így közel állt a szívemhez. Igazából éppen ezt vártam ettől a regénytől is, hiszen ki ne szeretné a nyári romantikázást és a zenei fesztiválokat?

De ez a regény nem működött nálam, mert nem igazán hozta a címben ígért dolgokat. Persze nyáron játszódik, terveznek kisebb és nagyobb fesztivált a regényben és akad benne némi szerelem is, de többnyire nem ezek voltak a középpontban. Talán a zene, a mandolinok és a zenészek azok, amik igazán a sztori gerincét alkották… meg a titkok. Amikor már azt gondoltam, hogy minden lebel fellibbent, akkor valamelyik szereplő bedobta a kulcsmondatot, hogy: „el kéne mondanom XY-nak az igazságot”. Egy ponton túl már kicsit sokalltam a még elmondásra váró igazságokat.

 


Összességében

 

Eléggé sajnálom, hogy nem érte el az író másik könyvének a színvonalát, talán valami nem klappolt a szövegezésével. Néha elég esetlenek voltak a bekezdések, a mondatok.

Ugyanakkor jól esett egy kicsit ebbe a nyári kisvárosban tölteni egy kis időt, ahol mindent megtesznek azért, hogy fenntartsanak egy sok éves hagyományt. Szerettem Willow fejezeteit, mert ő volt a kulcs lényegében mindenhez – a jelenhez, a múlthoz, a zenéhez -, köré épült fel a történet, és neki kellett talán a legnehezebb dolgokon átmennie. Bátor és erős karakter, aki igenis elmegy a régi barátjához és bocsánatot kér az exe viselkedése miatt, kinyitja a száját, ha valakit nem akar látni és szemrebbenés nélkül hazudik egy csapat fontos embernek, hogy támogassa az anyját.

 

Értékelés: 3,5

 

Zene a könyvben: STEELEYE SPAN - Gamble Gold (Robin Hood)

 

Kedvcsináló idézetek:

Egy héttel ezelőtt még arra készült, hogy feleségül megy Charlie-hoz, de most nem tudja kiverni Lucot a fejéből. Nem szabad rá gondolnia, ahogy a rejtélyes telefonálóra sem, akit „édesemnek” szólított.

– Mondtam, hogy szeretnék veled beszélni valamiről, amit az ügynököm mondott – kezdte Luc.

– Aki férfi.

– Sam. Negyvennyolc éves, és férfi – mosolygott Luc.

Willow belekortyolt a kávéba, és várta a folytatást. Hallani sem akart az „édesemről”. Ma nem.

– A nyolcvanas évek elején Storm szólóturnét szervezett magának. Nem sikerült jól, mert teljesen kicsúszott a lába alól a talaj – kezdte Luc. Willow bólintott. – Nos, Sam szerint Storm előzenekara a The Laurels volt.

– Úgy érted, a szüleink? – kérdezte a lány döbbenten.

– Gyere haza! – mondta Cathy.

– Már nem tudom, hol az otthonom – felelte a lány.

– Mindig itt van az otthonod. Nem számít, ki van még itt, a szigeten, nem számít, mi történik. Mindig ez lesz az otthonod.

 

☆☆☆
Nem saját képek. HANGULAT TÁBLA: Rachel Burton books

The Summer Island Festival a GoodReads-en.

☆☆☆


Újabb Rachel Burton könyvnek örülhetnek a szerző magyar rajongói, melyet ismét a General Press Kiadónak köszönhetünk. Tartsatok velünk blogturnénkon, és ha szerencsések vagytok, tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Fesztiválozzunk! Blogturnénk minden állomásán egy-egy híres zenei fesztiválról találtok információt. A ti feladatotok az, hogy a kapott infó alapján kitaláljátok melyik fesztiválra gondoltunk, és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

  

Ingyenes szabadtéri zenei fesztivál, amely évente kerül megrendezésre a bécsi Donauinselben, Ausztriában. A fesztivál házigazdája az SPÖ Wien. Ez a világ legnagyobb szabadtéri zenei fesztiválja, mintegy 3 millió látogatóval 3 napon keresztül

a Rafflecopter giveaway

 

ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

07.29 - Betonka szerint a világ….

07.31 - Kelly és Lupi olvas

08.02 - Hagyjatok! Olvasok!

08.04 - Pandalány olvas

 


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése