2018. július 30., hétfő



Júliusi megjelenések, amiket jó lenne valamikor elolvasni




Kiadó szerint:
(magyar) Fumax, GABO, Libri, Maxim, Metropolis Media, Park, Pioneer Books, Ventus Libro

(angol) 3dtotal Publishing, Angry Robot, Candlewick, Del Rey, HarperCollins, HarperCollins / Balzer + Bray, Hodder & Stoughton, Katherine Tegen Books, Saga Press, Simon Pulse, Swoon Reads, Tuxbury Publishing, Viking Books for Young Readers


Heyho, kedves olvasóim!

Kicsit kevés friss megjelenés fogott meg, ráadásul több olyan is van köztük, amik még csak holnapra várhatóak. Remélem, megjelennek, főleg, amit előrendeltem. :') Igen, ebben a hónapban több könyv is felmászott ezek közül a kívánságlistámra, és ha mázlim van, akkor augusztusban több is a birtokomba fog kerülni közülük. ^.^

FIGYELEM!
A poszt nem az összes havi megjelenést tartalmazza, hanem ezek azok a könyvek, amik megtetszettek a friss megjelenések közül.
vvvvv

Magyar megjelenések
Fumax

Fülszöveg: ~
A Watchmen cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol a néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies szuperhős azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik.
A Watchment minden idők legfontosabb képregényeként tartják számon, de nem csak ebben a művészeti ágban számít korszakalkotónak: megjelenésekor a legjobb sci-fi műnek járó Hugo-díjat is elnyerte a Locus mellett, a Time magazin pedig 2005-ben egyedüli képregényként beválogatta a minden idők száz legfontosabb regényét tartalmazó toplistájára.
A Watchmen olyan meghatározó műalkotás, amelyet a modern irodalom és képzőművészet legnagyobbjaival emlegetnek egy lapon. Nem csupán olvasmányos és magával ragadó, a történet mélyében olyan jelentésrétegek, ezerarcú szimbólumok húzódnak meg, amelyek első olvasásra nem nyilvánvalóak. Végre a magyar közönség is luxus kivitelű, digitálisan felújított, egykötetes kiadásban élvezheti.

SZERINTEM
Nálam ez a sztori abszolút kedvenc – akár filmen, akár képregényben! Már ÍRTAM RÓLA A BLOGON (katt), de egyszerűen fantasztikus, hogy a kiadó nekiáll újra kiadni és kiadni néhány klasszikusnak számító képregényt! /Kívánságlistás./

GABO

Megjelenésének várható időpontja: 2018. július 31.
Fülszöveg: ~
A zene hozta össze Autumnt, Shayt és Logant. A halál akarja őket szétválasztani.
Autumn mindig is tisztában volt önmagával. Tehetséges művészpalánta, lojális barát. Shay két dologban definiálta személyiségét: az ikertestvérével, Sashával való kapcsolatában és a zene iránti rajongásban. Logan pedig sosem félt szerelmes dalt írni, ha a szerelmi élete éppen nem alakult túl fényesen. De amikor mindannyiuk életében bekövetkezik a tragédia, a zene valahogy egyikük számára sem jelent vigaszt. Logan képtelen lekattanni a halott barátja vlogcsatornájáról. Shay úgy érzi, nem tud új tartalmat szolgáltatni zenei blogjára. Autumn pedig olyan üzeneteket ír, amelyekre már sohasem kaphat választ.
Mindannyian azon tűnődnek, mi lett volna, ha ez nem történik meg. De mivel megtörtént, arra a kérdésre kell választ találniuk, hogyan tovább…

SZERINTEM
Új YA-regény zenével, gyásszal, LMBTQ-szállal, szóval totál nekem való. Ráadásul tetszik a borítója! :’) /Kívánságlistás./

Libri

Fülszöveg: ~
Apja eltűnése után Gwendolyn Bloom olyan útra lép, amire egyáltalán nem számított. Új személyazonosságot kap, és leereszkedik a kémek, orgyilkosok és vérbeli gengszterek világának legmélyebb bugyraiba, ahol végre megismeri a teljes igazságot.
Nincs választása: csak úgy mentheti meg az apját, ha a fogvatartóihoz hasonlóan ő is kegyetlenné válik.

SZERINTEM
Fincsi kis YA thriller. Szerintem augusztusban a birtokomba fog kerülni, ha igazak a sejtéseim. =) /Kívánságlistás./

Maxim

Fülszöveg: ~
Lélegzetelállító kaland, mely dacol térrel és idővel.
Farway Gaius McCarthy az időn kívül született egy XXIV. századi időutazó anyától és egy ókori gladiátor apától, így egész léte dacol a természet törvényeivel. Álma, hogy ő is időutazó lehessen, de megbukik a záróvizsgán, így be kell érnie a kapitánysággal egy kalózhajón, amellyel a feketepiacra szánt kincseket rabolja össze a múltból. Vele tart legjobb barátja, a zseni és kocka mérnök, Gram, a színes hajú történész, Imogen – akik titkon szerelmesek egymásba –, és az orvos Priya, akitől pedig Farway lélegzete akad el minden pillanatban. Egyik bevetésükön, a süllyedő Titanicon találkoznak egy Eliot nevű titokzatos lánnyal, aki mintha mindig előttük járna egy lépéssel, és drámai titkokat őriz, amelyek az első perctől meghatározzák Far életét. Eliot, aki pontosan tudja azt, hogy a történelem nem olyan megváltoztathatatlan, mint amilyennek látszik, őrült vágtába kezd Farwayjel és legénységével az időn át, hogy helyrehozzanak bizonyos dolgokat, amíg még van rá lehetőség.

SZERINTEM
Oké, ennek a leírása elképesztően, durván ŐRÜLTSÉGNEK tűnik, de én bírom az ilyesmit. Meg az időutazásos témákat. /Kívánságlistás./

Metropolis Media

Megjelenésének várható időpontja: 2018. július 31.
Fülszöveg: ~
Tudni akarod, ha hazudnak neked? A mobilod megmondhatja. Persze egy ingyenes appnak is lehet nagy ára…
Riccardo Merisio élete egy nehéz szakaszán jutott túl, de fokozatosan újra megtanult mosolyogni. Új állása van, és egy kolléganőjével talán valami komolyabb kapcsolat is elkezdett kibontakozni. Egy este azonban, miközben Annával csetel, megjelenik egy felirat a mobilja kijelzőjén, ami arra utasítja, töltsön le egy WhatsTrue nevű applikációt.
A felszólítás elől nem sikerül kitérnie, és attól a pillanattól kezdve, hogy az app föltelepült, különös dolgok történnek: a beérkező üzenetek mind nagyobb része mellett tűnik fel egy kis, figyelmeztető sor, miszerint az illető épp hazudik. Vajon mi ez? Valami pimasz reklámfogás? Vagy a program valóban képes megállapítani, mikor nem mond igazat az ember? Riccardót egyre inkább hatalmába keríti a paranoia, már szinte senkiben sem bízik, s úgy érzi, leomlanak a határok a valóság és a képzelet között.

SZERINTEM
Érdekesnek tűnik a mobilos app téma, ráadásul ez a hazugságvizsgáló cucc bejön. :’) Nem mondom, hogy boldog lennék, ha vinnyogna a mobilom, ahányszor hazudnak nekem, de kíváncsi lettem a regényre.

Park

Megjelenésének várható időpontja: 2018. július 31.
Fülszöveg: ~ Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
1946 januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.

SZERINTEM
Elhihetitek, hogy nem a címkéivel győzött meg arról, hogy el kell olvasnom (pl.: 2. világháború, holokauszt, katonai megszállás, történelmi regény), de eleget keresgéltük Vegazussal, és vártuk, hogy végre megjelenjen – juszt is el akarom olvasni. Érdekel, hogy mitől lett hiánycikk, miért pörögtek ennyire rá ennyien! /Előrendeltem, mert érdekel. Ez lesz az augusztusi MKK regényem./

Pioneer Books

Fülszöveg: ~
A Napraforgó Kávéházban a délutáni tea legfontosabb hozzávalója egy jó adag barátság és csipetnyi szeretet. Connie élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy férje, Jimmy Diamond, akivel huszonnégy éve él őszintének hitt házasságban, azt tervezi, elhagyja őt a szemtelenül fiatal és szőke titkárnőjéért. Maradék önbecsülésének megmentésére bosszút forral. Célja eléréséhez szüksége van férjével közösen alapított takarítócégük, a Diamond Shine alkalmazottainak segítségére, akikről Napraforgó kávéházbeli találkozóik során kiderül, hogy egytől egyig csupa szív lányok és asszonyok, és a takarítás mellett szoros barátság is összeköti őket. Vajon képesek lesznek a Napraforgó Kávéház hölgyvendégei arra, hogy minden foltot eltüntető tisztítószereikkel megszabadítsák Connie-t a sérelmeitől és a fájdalmától?

SZERINTEM
Nem az én stílusom, de lehet, hogy egyszer bele fogok vágni, ugyanis tetszett Vegazus (Könyvsarok) értékelése anno az angol kiadásról.

Ventus Libro

Fülszöveg: ~
Andy Lee ausztrál komikus a népszerű geg, a Ne nyisd ki ezt a könyvet! után ismét egy helyzetkomikumon alapuló könyvvel, ezúttal egy gyerekeknek készült naplóval lepi meg rajongóit.
Ne nyisd ki ezt a naplót! – kéri, sőt követeli a szörny főhős. Szórakoztató és vicces fenyegetések hátráltatják az olvasó gyerekeket, de nem akadályozhatják meg a feladatok elvégzését, a napló kitöltését..

SZERINTEM
Oké, csak a kék manó miatt figyeltem fel rá... meg mert kreatív napló. :D

Külföldi megjelenések

Fantasy Sci-fi Unikornis Űropera

A Collection of Art, Comics, and Musings by Cassandra Calin
Humoros Képregény

A Tale of Love and Revenge
Átdolgozás Fantasy Mágia Young adult (YA)

Fantasy Viktoriánus

Zene Romantikus Young adult (YA)

Fantasy Szuperhős Young adult (YA)

Átdolgozás Fantasy

Romantikus Young adult (YA)

Horror Sci-fi Young adult (YA)

Horror Young adult (YA)

Sci-fi Young adult (YA)

Túlélős Young adult (YA)

Átdolgozás Sellő Fantasy Mitológia Romantikus

Fantasy Sci-fi
*kívánságlistás*

vvvvv
Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!
A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése