2018. július 31., kedd



Havi összefoglaló | 2018 / 7. fejezet



(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

Szerintem durva volt ez a hónap, mert borzalmasan meleg van, tele vannak az utak h*lyékkel, kaptunk rossz és jobb híreket, jöttünk-mentünk mindenfelé, rengeteget költekeztem, nagyokat ettünk és ittunk... Igazából 23-a óta szabin vagyok, és legközelebb majd augusztus 13-án dolgozom, mert nyár van, így ráérek mindenfélét csinálni. =^.^=

Pozitív randomságok röviden:
Koncerteztünk, voltunk Bp-n színházban, szülinapoztunk, voltunk bárban haverokkal (ahol Soloztunk és Scrabble-t játszottunk), csajbuliztunl, piacoztunk, takarítottunk és szereztem egy Penny Plüssokos Tigrist! ;)

(A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)


❖❖❖❖❖
Mi történt júliusban?
❖❖❖❖❖
– Személyes kitérő –

Én és az új polclakók: ebben a hónapban vettem 6 könyvet, kaptam ajándékba 3-at, érkezett 2 recenzióm, 1 BASC csomagban és 1 Bubblebook csomagban jött hozzám. Összesen 13 új polclakóm lett júniusban!

Recenziók (2)
A Kossuth Kiadói Csoporttól kaptam két könyvet, az egyikről már olvashattok is a blogon: Jo Nesbø: Macbeth (Írtam róla ITT.) + V. E. Schwab: A Fényigéző

Vásárolgattam (6)
Nem bírtam állni két könyves állványnak (Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan / Madeline Miller: Akhilleusz dala), a Líra hőség akciójának (Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja / Svetlana Chmakova: Esti tagozat 1.) és a barátnőim Könyvudvaros rendelésbe hívásának (Lauren Beukes: Moxyland / Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj).



Ajándékba kaptam (3)
Janina13-tól kaptam két kívánságlistás könyvet az Antikvár ajándékozásra (Jane Austen: Emma + Nick Hornby: Hosszú út lefelé), másnap pedig ideért hozzám az Ajándékozzunk a könyv színének megfelelően Katara_Phoenix csomagja egy szintén vágyott regénnyel (Julie Buxbaum: Hogy folytassam?).


Book A Sloth Club dobozban volt (1)

Bubblebook Light dobozban volt (1)

– Más érdekeltségek –

„Hobbi meló”:
MERÍTÉS: A júniusi Forever Young Adult rovatban a Könyvhétről volt szó, a címe: Könyvheti körtúra! Volt egy meglepi rovatom is, amiben a zsűrizett könyveinket összesítettem: Merítés-díj – IV. évad: ifjúsági irodalom kategória (erről írtam külön a blogon is)

SZÍNHÁZ / KONCERT:

► Vámpírok bálja (Pesti Magyar) – Kleo ajánlására vettünk rá jegyet Vegazussal, és azt kell, hogy mondjam: elképesztően fantasztikus előadás! Szerintem valamikor majd repetázok belőle! A hazaérés vicces volt, mert reggel eltévéztük az időt – a Vámpírok báljának a vége felé jártunk -, amikor rádöbbentem, hogy elkésem a vonatom... 10:37-kor szálltam le a villamosról, és 10:40-kor indult a vonat. Hát futottam egy nagyot. :D

Koncerteztünk félig munka, félig szórakozás ügyileg. Azegrivár volt 4-én, Esti Kornél 11-én, persze többször mentünk koncertezni, de végül mindig kint a Művész teraszán beszélgetve vagy bent kötöttünk ki Solozva vagy Scrabble-t játsszva. :’)


SOROZATAIM / FILMEZÉSEK:

Túúúl sokat sorozatoztam egyedül blogolás közben meg munka előtt. Például végignéztem a 2. és a 3. évadát a Z, mint zombi (2014–) sorozatnak. Előtte lenyomtam a teljes 1. évadát a Szirén (2018–) c. sorozatnak. Mindkét sorozat szuper!


Azért pár filmre is volt időm játék közben: Szabadulószoba (2017) – borzasztó, Insidious: Az utolsó kulcs (2018) – még borzasztóbb, Hang nélkül (2018) – so-so, de inkább sz*r.
Vegazussal majdnem teljesen végignéztük a Vámpírok bálja (1967) c. filmet, de egyedül fejeztük be. Hát... az előadás magasab élvezetesebb volt! Ajánlom MINDENKINEK! :’)
Anyummal nekiugrottunk két sorozatnak, mindkettőnek végignéztük az első évadát: Gyilkos hajsza (2013–2015) – ez nagyon bejön, MacGyver (2016–) – fújj, de rossz! (A MacGyvert főleg a CSI-s Nick miatt (itt Jack) nézem. :’) Bírom azt a folyton bénát játszó színészt!)
Anyu kiszúrta a következő filmet: Florence: A tökéletlen hang (2016), így végigszenvedtem vele, de ugyanígy jártam a Vörös Veréb (2018) filmmel is. Én a Rampage – Tombolás (2018) filmet választottam, de ez is elég so-so volt, mert a vége már uncsi / túltolt.

PC JÁTÉKOK / TÁRSASJÁTÉKOK:

Több játékot is elkezdtem júliusban. Például egy logikai mászkálóst: Quern – Undying Thoughts (2016), egy nem is tudom, hogy mit: Everything (2017), aminek nem látom egyelőre semmi értelmét...  Van egy ugrálós ügyességi is, amibe belevágtam, de kínosan béna vagyok benne: A Story About My Uncle (2014).


A legnagyobb meglepetésemre sok év után újra nekiálltam Second Life-ot játszani. Bár mióta nem melózom (szabi), megint be sem léptem.
Asztali játékok: ahogy írtam is, eleget Soloztunk és Scrabble-löztünk a barátokkal

– Következő havi terveim –

- Recenziók hamarosan:

- Könyvtári példányok kivégzése:
 
- Saját példányok kivégzése:


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

Helyzetjelentés:

Júliusban Az ember, akit Ovénak hívnak volt a soros, amiről MÁR ÍRTAM korábban. A többiek választottjairól ITT olvashatsz. (Szerettem újraolvasni, a filmet is megnéztem ismét.)

AUGUSZTUS:
A maradék könyvek közül kellett választani, így én a ma újra megjelenő Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság mellett döntöttem. Ha TÉNYLEG megjelenik, akkor reményeim szerint Vegazussal közösen tudjuk olvasni a könyvet... valamikor augusztusban. :D


A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!
❖❖❖❖❖
– Bejegyzések a blogon –
6 könyvről írtam a hónapban:


Egyéb bejegyzéseim: 

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 
A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.
vvvvv


4 megjegyzés:

  1. Gerald Butler? .... valami megkeveredett, nem? ;)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. hát hogy ő az Operaház fantomjában énekelt, nem? :)

      Törlés
    2. Hmmm... Igazad van, javítottam... Összemostam a hónapokat. :'D

      Törlés