2018. július 7., szombat



AniTiger - Féléves Könyves Kiakadás Tag



(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

2015-ben kitöltöttem ugyanezt a taget (lásd ITT), és elhatároztam, hogy minden évben kitöltöm júniusban/júliusban… Nos, idén jutott eszembe az elhatározás, amikor is megláttam Rétánál a taget. Azt hiszem, mondhatjuk, hogy egy cseppet feledékeny vagyok néha!
De összekaptam magam, és néhány nap alatt megrágtam magamban, hogy mit írnék bele, ha kitölteném, aztán Dorka kihívott a tagre, ezért kitöltöttem és elkészült a bejegyzés is. Soká van még év vége, de érdekes volt így félidőben összesíteni a dolgokat!
Jó olvasást!

A taget a HaBár, a könyves kocsma blogon találtam Rétánál, aztán Dorka, az Anya olvas blog bloggerinája meghívott rá! ^.^ Olvassátok el, ők hogyan "akadtak ki"!
Az én kihívottam: JEFFI (Lapról - lapra)

❖❖❖❖❖

1. Legjobb könyv, amit eddig 2018-ban olvastam


Az év első felében ez volt az abszolút favorit könyvem. Nem lett kedvenc, nem tett taccsra, de annyira borzasztóan JÓL ESETT olvasni, és annyira pörgős volt az egész, hogy egy kisebb olvasási válságból simán kiráncigált. Ráadásul nagyon tetszik ez az erdőben feladatokat megoldós téma, ahogy a főbb karakterek is. ;)

2. Legjobb folytatás, amit eddig 2018-ban olvastam

és

Nem tudok dönteni kettejük között... Mindkét történetben jobban tetszett a központi karakter, iszonyatosan vittek a történeteik és igen: élvezetesebbek voltak, mint a korábbi részek. Tulajdonképpen a Többek szerint főszereplőjét (Maximot) kérem a másik könyvben megmentett Karácsonyra a fám alá! ;)

3. Egy új megjelenés a várólistámon


Mindkét könyv nemrég jelent meg - tulajdonképpen még éppen csak megérkeztek a recipéldányaim a kiadótól -, de nagyon vártam őket. Jo Nesbø már bizonyított A fiú és a Hóember című könyveiben, míg V.E. Schwab Egy sötétebb mágia és Gyülekező árnyak című előző részeitől fangirl lettem!

4. Legjobban várt megjelenés az év második felére


Ezt a regényt már akkor kinéztem magamnak, amikor anyagot gyűjtöttem valamihez a külföldi megjelenésekről, vagyis kicsit régebb óta esz a fene ezért a könyvért, mint ahogy 2017. szeptemberében megjelent volna. Ha tudnátok, mennyire bele vagyok szerelmesedve az időutazós témákba!

5. Legnagyobb csalódás

és/vagy

Az egyiket a hamarosan felbukkanó film, míg a másikat a mini-könyvklub miatt olvastam végig, de mindkettő rémes élmény volt. Az egyik förtelem expedíciós regénynek ígérkezett, a másik történelmi kriminek, ám hiába a szép borító, az izgalmas cím, egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Ilyen is van, legalább van miről mesélnem ennél a kérdésnél. ;)

6. Legnagyobb meglepetés


Sejtettem, hogy szeretni fogom, mert odáig vagyok A kis herceg című könyvecskéért, de nem gondoltam, hogy ENNYIRE belehabarodom. Nagyon kicsit maradt csak el az Ég veled mögött (ld. 1. kérdés), de az biztos, hogy EZ a regény újraolvasós lesz nálam. Sőt, az is a terveim között szerepel, hogy egyszer dedikáltatom a példányomat az írónővel.

7. Kedvenc új író (debütáló vagy neked új)

Már elég régóta szemeztem az írónő könyveivel - mert LMBTQ címke is szerepel két könyvén: Kezdjetek el élni! / Szívből, színből, igazán, és érdekelni kezdtek -, de mégis úgy alakult, hogy A kis herceg újragondolást kaptam meg a BASC könyves dobozában, ami viszont a kedvenc mesém YA-átírása. (Amúgy szerintem jófejnek tűnik, és szeretem az insta fiókját is: sas ide!)

8. Legújabb képzeletbeli szerelmem


A pasi hajtogatott és életre hívott a csajnak a könyvben egy kutyát. Leorigamizott egy KUTYÁT! Azért, mert a csak nyivákolt. OMG! Amúgy abszolút zsenáliásnak tartom a fószert, meg én alapból szeretem a magába elvonuló, csendben dolgozó kocka pasikat, akik hajlamosak éjszakába hajlóan szöszmötölni a "szuper fontos", "ezt még be kell fejeznem" dolgaik felett.

9. Legújabb kedvenc karakter


Végre két nem átlagos karakter. Végre egy pasi, aki a megfelelési kényszerrel küzd, és nem az irányítás mániájával. Végre egy lány, aki nem zúg bele egyből a város legszebb arcélébe. Végre, végre, végre valami egyedi és végtelenül cuki.

10. Egy könyv, ami megríkatott


Spoilermentesen: 
Ez nem az én történetem… mégis idén már másodszor jött szembe velem, így nekiálltam hallgatni. Munka mellett, blogolás mellett, körömlakkozás meg miegyéb közben, mert egy idő után rákattantam Momo őszinte szavaira és szívfacsaró megállapításaira.
Ettől a könyvtől nem lehet jóízűen mosolyogni vagy nevetni, csak valami bánatos félmosolyra telik az embertől, mert tényleg fáj a szíve a kisgyerek élete miatt… Nem az én világom a műfaj, a történet, de érdekes-furcsa élmény volt. 
Nem tudom, hogy haragudjak-e a kolléganőmre, aki megvette és a kezembe nyomta büszkén, hogy mit vett. (1. találkozás) Nem tudom, hogy morcos legyek-e a kihívásra (és/vagy a kihívás tulajára, és/vagy az alaplista tulajára), ahol ezt osztották hozzám alternatív listának. (2. találkozás) Azt hiszem, néha rám fér egy kis komolyság, így nem haragszom senkire, csak reménykedem abban, hogy most jobb lesz majd Momonak… és talál valakit, akit szerethet.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett


Már azzal boldoggá tett, hogy megjelent a Molyon, hogy "hamarosan megjelenik", aztán azzal, hogy visszakaptam mindkét hőn imádott szereplőgárdát, vagyis mindenki szerepelt benne a Sárkánycsalogatóból és a Boszorkányszelídítőből. Egyébként egy nagyon szuper trilógia zárás volt. (Talán csak a tény nem tett boldoggá, hogy egy zárókötet.)

12. Kedvenc könyvadaptáció, amit ebben az évben láttam


Bár totál eltérnek a dolgok a filmben és a könyvben, mégis szerelem első látásra a film. Tulajdonképpen éppen azon gondolkodtam a minap, hogy meg kéne nézni még egyszer (párszor). Nem ezt vártam, de ha eltekintek az elvárásaimtól szuper lett  a sztori így is.

13. Legszebb könyv, amit kaptam/vettem az évben


Szépségeim. ❤ De dönteni nem tudok közöttük, ezért TOP 5 van!

14. Kedvenc értékelés, amit az idén írtam


Ha mindenképpen választani kell, de szerintem mindegyik bejegyzésem hasonló színvonalú, mert ha nem vagyok vele megelégedve, akkor nem is rakom ki a blogra... :') 

15. Könyvek, amiket még ebben az évben el szeretnék olvasni


Persze a szomorú valóság az, hogy még idénre készítettem néhány rejtett „WannaRead 2018.” polcot, amiken összesen 108 könyv szerepel… Hogy ezekből mennyit fogok elolvasni idén, illetve hány könyvet fogok még ezeken túl elolvasni, arra majd decemberben visszatérünk. :))
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Molyról vagy a Pinterest tábláimról vannak.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése