2018. december 24., hétfő



AniTiger - Karácsonyi Könyves TAG, avagy könyvajánló az ünnepre hangolva


(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)


Az a helyzet, hogy ma, holnap és holnapután családi zabálás, tévézés, bulizás várható nálam, így kitaláltam, hogy milyen poén lenne ünnepi tagekkel karácsonyozni a blogon. Egészen véletlenül alakult így, ugyanis megláttam Tibinél egy taget, és beugrott, hogy régebben terveztem hasonlót. Szóval jó olvasást és vidám ünneplést!

A taget Tibinél, a Sorok Között Könyves Blogon találtam. :)
--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖
1. Várakozás – a karácsony igazi izgalma! ~ Melyik könyv(ek) megjelenését várod 2019-ben legjobban?

Erin Morgenstern új könyvét várom nagyon:
The Starless Sea (2019. november)

Imádtam az írónő első könyvét – és úgy néz ki, hogy ezzel majdnem egyedül voltam Magyarországon XD -, ugyanis elég sokan leszólták az ÉJSZAKAI CIRKUSZT. Én bírom a valóságtól elvonatkoztatott, túlbonyolított, időben ide-oda ugrálós dolgokat.

2. Karácsonyi dalok, énekek ~ Egy könyv vagy író, aki/ami ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

Abszolúte tökéletes. Be kell vallanom, hogy miután megszoktam, hogy a filmadaptációját lehányták Steven Spielberggel, azóta azt is többször megnéztem, és tökre imádom. XD

3. Mézeskalács házak ~ Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?

Jasper Fforde Thursday Next című sorozatának

Az irodalom és a híres klasszikusok körül forog az életük, mindent arra fűztek fel, és tele van elvadult találmányokkal is a történet. (Igazából annyira könnyen rávágtam, hogy JKR varázsvilága, de nem mondhatom minden kérdésre azt, hogy harrypotter.)

4. Karácsonyi édességek ~ Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?

Tulajdonképpen bárminek örülök a kívánságlistámról... Túl sok jónak tűnő könyv került fel rá mostanság, az tuti!  //A Welcome to Night Vale Episodes részektől falnak mennék örömömben, de mióta megvan a Kindle, beszereztem e-bookban őket, szóval max. a polcra kellenének még, olvasni tudom őket így is.// ^.^

5. Gyertyák az ablakodban ~ Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?

ODA MEG VISSZA vagyok ettől a könyvecskétől! Nehéz megfogalmaznom azt a boldog érzést, amit olvasása, lapozgatása okozott. Vannak könyvek, amik csak úgy boldoggá tesznek – hát ez is ilyen.

6. A karácsonyi ének ~ Kedvenc karácsonyi klasszikusod vagy egy karácsonyi könyv, amit nagyon el akarsz olvasni.

(Egyébként a blog Facebook oldalán december minden napján megosztok egy-egy ajánlót, amiben összegyűjtöttem az általam olvasott vagy olvasni tervezett karácsonyi könyveket. Érdemes visszalapozgatni!)

7. Karácsonyfa meg a díszek ~ Melyek a kedvenc karácsonyi borítóid?



Oké, tudom, hogy kicsit giccsesek, de ~imáááááádom a Karácsonyt! Hóeséssel, jégvirággal, havas tájjal, télies és színes fényekkel.

8. Karácsony öröme ~ Mi a kedvenced a karácsonyban és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

A legjobban azt szeretem, hogy minden évben együtt ebédelünk Karácsonykor a kis családommal. Mindenki. Egy asztalnál. Egyszerre! Évközben ezt nem igazán tudjuk kivitelezni (max. 1-1 különleges alkalommal), de ilyenkor mindig összehozzuk. Szeretem azt is, hogy minden évben megfogadjuk, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot, mégis mindenki megszegi. =)
(A szép emlékekkel az a baj, hogy az időközben elhunytak hiánya megkeseríti a szépségüket. Gyűlölöm, hogy egyre kevesebb terítéket kell feltennem…)
 
(A kép a József Attila Könyvtárban, Dunaújvárosban készült.
Imádom a JAKD téli dekorációit is, mindig megnézem.)
vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
A képek a Pinterest tábláimról vannak. ;)
vvvvv
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése