2018. december 31., hétfő



2018 - Ó, micsoda év volt! - Évösszegző bejegyzés (Boldog Új Évet Mindenkinek!)



Először is, B. Ú. É. K. minden kedves erre tévedőnek! Ez az idei év utolsó bejegyzése, 2019-ben folytatjuk!

Ezzel a mai poszttal együtt 188 bejegyzésem van ebben az évben. Csak néhánnyal több, mint tavaly, de továbbra sincs eszem ágában hanyag, összedobott, ám gyorsan elkészített posztokat kirakni a blogra, hogy TÖBB legyen. 2017-ben 209 könyvet olvastam el – cirka 49220 oldalt -, ami ebben az évben 142-re csökkent, viszont le vagyok maradva, mert ~35906 oldalnál járok! ;)) Szerintem ez is csodálatos eredmény, főleg, hogy ezerrel dolgozom, élem az életem, és bejött a turnézás! No, de mindegy is. Véleményem szerint az is fantasztikus, ha havonta egy könyvre időt szakítotok!  =^.^= 

Köszönöm szépen, hogy olvassátok a blogot!
A kiadóknak és íróknak pedig köszönöm a támogatást!
❖❖❖❖❖

Szilveszteri terveim:
Forralt borozom vagy hideg gyömbért szopogatok martinis pohárból (I'm a f...king princess-feeling), retro szendvicset eszek, és mindenféle filmeket nézek, ahogy mostanában mindig. Bár lehet rólam tudni, hogy a Szilveszter estét vagy olvasva, vagy horrort nézve szoktam tölteni, most kivételesen megnézem az új AZ (2017)-t ismét, aztán szuperhős filmeket fogok nézni... Nekiestem a Marvel-moziverzumnak, például a hajnalt az Edward Norton-féle Hulkkal kezdtem. :D

❖❖❖❖❖

Személyes érdekességek / sikerek:

 Sikeresen teljesítettem az összes 2018-as Mini-könyvklub fordulót, bár kivételesen nem olvastam el EGY könyvet (nem érkezett be a könyvtárba időben, megvenni meg nem akartam). (A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt érhetőek el.)

 Sok új molyt ismertem meg 2018-ban! És sikerült nem csak a Könyvfesztiválra és a Könyvhétre, de a Moly-szülinapra is eljutnom!

 Sikeresen végigcsináltam a második évemet a Merítés szerkesztőjeként! Nagyon büszke vagyok a rovataimra, szerintem mindegyik nagyon jól sikerült idén. Ha érdekel, akkor sasold meg a polcomat: Gyűjtőpolc – Merítve „Forever Young Adult” rovatban

 2018-ben 8 alkalommal voltam moziban, vagyis szép lassan rászokom arra, hogy havonta egyszer elmegyek valakivel megnézni valami épp kedvenc filmet. A legizgalmasabb élmény a Könyvklub (2018) volt, amit Budapesten néztem meg Vegazussal meg Kleo-val! Remélem, hogy 2019-ben is mozizok legalább egyszer a fővárosban!

 Bekerültem a Blogturné Klubba, és szeptember óta 25 könyv turnéjában vettem részt!  (A témához tartozó bejegyzések a „blogturnéklub” címke alatt érhetőek el.)

 Egész évben törődtem az instagram fiókommal, és igyekeztem színes tartalmakat gyártani... Mondjuk jobbára azt fotóztam, amit kedvem tartott. :') @anitiger_mosolya #2018bestnine

 Everglow (Chronicles of a Bookshelf) ismét kikérdezett több más bloggerrel együtt az évemről: 

❖❖❖❖❖

Életemben először 2018-ben
Minden évben írok egy ilyen listát, hogy tudjam, mi érdekes történt velem életemben először az adott évben! :))

– Választottam és vettem magamnak televíziót év elején, év vége felé pedig e-book olvasót. Rendeltem Wishről. Adományoztam könyvkupacot színháznak, időt embernek és pénzt kutyusoknak. Licitáltam online (könyves) árverésen, bár nem nyertem. Rendeltem Amerikából könyvet (BetterWorldBooks), aztán Angliából is (Bookdepository). Vettem online színházjegyet Bp-re, majd néztem Bp-n előadást (Az Operaház Fantomja). Láttam szabadtéri kőszínházi előadást: május 22. Budaörsi Passió 2018. Voltam munkarendi értekezleten, kerültem be blogturnézó klubba (Blogturné Klub), és mentem el Moly-Szülinapra. Vezettem Bullet Journalt (egy évig folyamatosan).

❖❖❖❖❖

STATISZTIKA - 2018
• Az összes elolvasott könyv: 142*

• Elolvasott oldalak száma: ~35906
• Leghosszabb elolvasott könyv: V. E. Schwab: A Fényigéző (576 oldal / Ventus Libro kiadó)
• Legrövidebb elolvasott könyv: Sam Taplin: Hova bújtál, kisróka? (12 oldal)

• Új polclakók száma: 131*
*(74 könyvet vettem, 18 recenziós példányt kaptam, 20 könyvet kaptam ajándékba és 22 egyéb módon került hozzám. Ez 134, de pár könyvön már túladtam!)

• Összes saját magamnak vett könyv ára*:  87.751 Ft**
*(A rengeteg ajándékba adott könyvet csak nem számoltam bele…)
**(Ebből mondjuk lejön 36.000 Ft-nyi 2017-es karácsonyra kapott ajándékutalvány!)
• Legolcsóbb könyv ára: 100 Ft (Az ​operaház fantomja + Esti ​tagozat 1.)
• Legdrágább könyv ára: 3.795 Ft (A D.O.D.O. felemelkedése és bukása)

• Szerencsémre vagy szerencsétlenségemre a SNITT.HU is méri a teljesítményemet, ami annyit tesz, hogy rádöbbentett arra, mennyit tévéztem idén! Körülbelül 660 filmet és sorozatrészt néztem meg idén, ami mellé kaptam két plecsnit is. (SZÖRNYŰ, nem?!)







❖❖❖❖❖

BEST OF - Könyves évösszegző!

 A 8 legjobb könyv, amit 2018-ban olvastam:



A 2 legjobb folytatás, amit 2018-ban olvastam:

A 3 legnagyobb csalódás:

A 3 legnagyobb meglepetés:

(Nem gondoltam volna, hogy ennyire meghat a könyv vége... Nagyon tetszett a történet, és bár nem lett abszolúte kedvenc, kellemes meglepetést okozott.)
(Belevaló, ötletes, eredeti, totál izgalmas. Szerencsére nem sokkal a könyv elolvasása után kézhez kaptam a folytatást is. Tuti megőrültem volna, ha nem tudom meg, hogy végződik a duológia! ;)))

Catherine Rider: Csók New Yorkban
(Ez a könyv azzal lepett meg, hogy mennyire nem jött be, pedig MINDEN megvolt benne ahhoz, hogy odáig legyek érte. És mégsem. Pofám leszakad...)

3 kedvenc új szerzőm:

Matt Haig

Róbert Katalin

Jessica Townsend

Három könyv, ami boldoggá tett 2018-ban:

Nevermoor - abszolút HP-pótlék!

Rókatündér - jól esett olvasni.

Talpig feketében - bár még nem tudtam írni róla... (Szuper volt!)

3 kedvenc idén látott film- és sorozatadaptációim: 


Ready Player One (2018) / Kszi, Simon (2018) / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018) - Igazából a könyvéhöz egyedül a Love, Simon volt méltó, a többi inkább csak önmagaként tetszett, mint film. :'D 

 A 10 legszebb könyv, amit idén vásároltam / kaptam:


Új megjelenés, amit még nem olvastam, de szeretnék

Ez egy TOP16-os lista lett az idei megjelenésekről… :D

5 könyv, amit el szerettem volna olvasni, de nem sikerült:


A legjobban a fentieket bánom, hogy elszalasztottam, de a teljes lista JÓVAL hosszabb lenne. Főleg mivel az összes nagyobb lélegzetvételű várólista csökkentő kihívást elbuktam idén. :'(

 Mely könyveket szeretném elolvasni éjfélig?
Idén már nem állok neki semminek. :')

❖❖❖❖❖
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
❖❖❖❖❖

És ismételten az előző években is betett képpel zárnám az évet, ugyanis eddig BEJÖTT!
Bal oldal: Liz Climo műve, jobb oldalon az én fantasztikus rajzom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése