2018. december 12., szerda



Sarina Bowen & Elle Kennedy: Ez ​a srác (HIM 1.) | BTK értékelés



Végre érkezik magyarul Elle Kennedy és Sarina Bowen közös LMBT regénye, a HIM: Ez a srác! Az érzékien romantikus és imádnivaló regényről a Blogturné Klub tagjai mesélnek lelkesen, sőt, extra állomásokat is találsz. A turné végén 3 példányt kisorsolunk a szerencsések között!




– Sosem tudnálak utálni, te marha – jelentem ki. – Na jó, kivéve, ha valami igazán durvát csinálnál, mondjuk, szándékosan elütnéd a kocsiddal anyát, vagy ilyesmi. De azért utáljalak, mert meleg vagy?


Fülszöveg:
Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

Könyv információk:

Eredeti mű: HIM
Eredeti megjelenés éve: 2015
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634575542 ·
Fordította: Barthó Eszter
Duológia:
(befejezett)

(Az értékeléshez olvass tovább!       )
Miért olvastam el?
Bár a jéghoki távol áll tőlem - oké, tudom, hogy ássam el magam, hiszen van saját csapata (és fedett jégpályája) a városomnak... -, imádom az LMBT+ történeteket, szóval ki nem hagytam volna!

A történetről…

Adott két jéghokizni imádó fiatal srác (Wesley Ryan és Jamie Canning), akik minden nyarukat Lake Placidon töltötték hoki táborban, és mindig mindenben fogadtak egymással. Persze Wes egyszer olyan nyereményt dobott be, ami túlment minden határon, így a kamaszok barátsága megszakadt. Jamie nem értette, miért dobta a barátja, Wesnek pedig esze ágában se volt elmondani a fiúnak, hogy meleg és beleszeretett. Történetünk idején huszonévesekként ismét összefutnak, már mindketten csak egy lépésre vannak a profiságtól, és miután Jamie megemlíti, hogy máig edzősködik a Lake Placidnél nyáron, Wes szintén jelentkezik edzőnek. A fiúk újra szobatársakká válnak, ám Wes korrekt módon elmondja, hogy meleg... Az újbóli összebarátkozásuk, majd szerelembe esésük történetét meséli el a könyv.


Jamie vállat von.
– Egész életemben ki akartam tűnni a tömegből, de esküszöm, ha azzal mennék haza, hogy mostantól transzexuális vámpírjeti leszek, akkor is csak azt mondanák, hogy: „Jaj, Jamie! De cuki vagy!”


Szerintem…

Meg vagyok döbbenve, hogy még nem olvastam egyik írónőtől sem, pedig elképesztő, hogy micsoda történetet írtak ők ketten! Jamie a világ egyik legszerethetőbb, legkedvesebb és legérzésekenyebb férfi karaktere, aki valami elképesztő módon próbálja megtalálni a helyét még azután is, hogy jön gyermekkori legjobb barátja, a lobbanékony, kicsit őrült és elképesztően energikus Wes, aki kirántja a talpa alól a talajt... sokadszorra
A történet felépítése és a hangulata nálam csillagos 5-ös! Az olvasónak megszakad a szíve, amikor a fiúk eltérő családi hátteréről olvas, amikor elképzeli, hogy milyen lehet Wes cipőjében járva melegnek lenni, amikor a családját maximum az érdekli, hogy kirakatba téve mutogathassák. (Persze bőszen titkolva, hogy meleg.) Sírhatnékom volt, amikor a történet végén Jamie családja reagál a srác új szerelmére, mert addigra annyira megszerettem ezt a két bolond hokist, hogy bántott, ha valaki nem fogadja el őket. (Talán kicsit túlságosan is beleéltem magam a történetbe, mert majdnem földhözcsaptam mérgemben az e-olvasómat, amikor megjelent a melegellenes apuka...)

Bár nagyon sok időt foglal el a fiúk szerelme a történetben - még véletlenül sem lehet instant lovenak nevezni a köztük lévő kapcsolatot -, mégsem csupán erről szól a regény, hanem elég komoly karrierbéli kérdéseket is feszeget. Hogy fogadná az új csapat, ha kibukna, hogy az új centerük egy férfival él együtt? Felveszik-e, ha tudják, hogy meleg? Vajon meddig bírja titkolni a homoszexualitását/biszexualitását valaki a csapattársai elől? Egyáltalán tényleg az a vágyuk, hogy bekerüljenek a profik közé? Egyébként mind Jamie, mind Wes történetében voltak olyan részek, amik kellemes csalódást okoztak, jó érzést volt arról olvasni, hogy mennyire nem érdekli-zavarja az embereket, hogy milyen nemű emberekhez vonzódnak... Manapság mintha mindenki ezen csámcsogna, míg a könyvben páran egészen könnyedén túllépnek rajta.

A regény hangvétele jócskán erotikus, Jamie és Wes szinte felperzselik egymást - többször aggódtam amiatt, hogy vajon meddig bírja az e-book olvasóm aksija, kisül-e mielőtt a könyv végére érek... -, ami abszolúte bejött, bár egy ponton sok volt a dögösség: a farkam kéjesen emlékszik vissza az éjszakára

Egy-két hasonló szöveget - meg a folyamatos káromkodást - leszámítva nagyon szerettem olvasni a könyvet... Az erotikus részeket is, mert nagyon működik a fiúk között a kémia! 

Összességében

Azt gondolom, hogy sok mindent elmond a könyvről az, hogy kevesebb, mint egy nap alatt elolvastam! Egyszerűen nem bírtam abbahagyni, imádtam olvasni a fiúk barátságáról és szerelméről. Szerintem ez egy nagyon jól megírt és kitalált romantikus LMBT+ regény lett, és nagyon kíváncsi vagyok a duológia befejezésére is! (Bár hozzá kell tennem, hogy teljes egészet alkot önmagában is.) Tetszett az is, hogy mindkét fiú nézőpontját megismerhettük (jelen idejű E/1), mert így még jobban befészkelhették magukat a szívembe.  ♡ Amondó vagyok, hogy ha valaki egy dögös LMBT+ NA regényt keres, akkor ugorjon neki ennek!

Oké, hokimeccset nézni továbbra sem fogok, mert túl durvának tartom...
Értékelés: 5*
*Ajánlom!

Érdekesség: Borítómustra!

Kedvcsináló idézetek:
– Miért? Csak mert csajok helyett pasikról beszélünk? Már megmondtam, hogy nem vagyok egy prűd seggfej, aki…
– Nem így értettem – vágok közbe gyorsan, amivel sikerül úgy-ahogy leszerelnem. – Akkor is fura lenne, ha egy csajról lenne szó. Mármint, két srác a tökéletes szexpartnerről cseveg? Hol vagyunk, a Szex és New York egyik jelenetében? – nézek körbe. – Mert ha igen, stipistop Samantha.
A feszültség egy csapásra feloldóik. Canning ajka rángatózni kezd.
– Te ismered a Szex és New York szereplőit? Basszus, ha nem vallottad volna be, hogy meleg vagy, ebből tuti rájövök magamtól is.
– Ez sértő általánosítás, Jamie – affektálok. – Büntetésképpen te állod a kaját. Te tapló.
– Canning behúzott egyet – jelenti be Wes komolyan.
Pat rám néz, aztán vissza Wesre.
– Mivel bosszantottad fel?
– Arra utal, hogy megérdemeltem? – szisszen fel Wes tettetett felháborodással.
– Arra utalok, hogy ezzel a stílussal kész csoda, hogy nem vernek meg napi szinten – vigyorog Pat, aztán összecsapja a tenyerét, és visszatér a listájához. – Majd a bolt felé menet kibékültök. Puszi-pacsi, és kész. Hozzatok jégkockákat! És a szemedre is tegyél párat!
A puszi szó hallatán elönti a tarkómat a forróság. Edző bá, ha tudná…
Canning körbemutat az üres helyiségben.
– Nincs itt senki rajtunk kívül. Nyugodtan mondhatod, hogy baszki. Felőlem bármit mondhatsz – vigyorog, és sorolni kezdi a jobbnál jobb példákat. – Baszki, kurva, fasz, picsa…
– Az ég szerelmére! – harsan egy öblös hang a hátunk mögött. – Kimossam a szádat szappannal, Canning?
Pat elképedt ábrázatát látva próbálom visszafojtani a röhögést. Döbbenten megrázza a fejét, szúrós pillantást vet Jamie-re, majd összeszűkült szemmel felém fordul.
– Most, hogy belegondolok, Canning nem is ismerné ezeket a szavakat, ha te nem rántod le magaddal. Szégyelld magad, Wesley!


A képek a Pinterest táblámról származnak: HIM by Sarina Bowen & Elle Kennedy

HIM #1 borítók a GoodReadsen.



Nyereményjáték:

Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


Feladvány:

Zoe Baxter sikeres és elismert zeneterapeuta, hangszereivel és énekével számtalan beteg embernek segít a gyógyulásban. Számára mégiscsak egy dolog igazán fontos: az hogy számtalan sikertelen próbálkozás után végre anya lehessen. Amikor újra bekövetkezik a tragédia, férje helyett újonnan megismert barátnője, Vanessa lesz az, aki kiáll mellette, kapcsolatuk pedig őszinte szerelemmé alakul.

ÁLLOMÁSOK:

11.28. - Hagyjatok! Olvasok! (extra állomás)
11.30. - Angelika blogja
12.06. - CB olvas
12.08. - Kristina olvas
12.10. - Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)
12.14. - Kelly & Lupi olvas
12.16. - Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése